11 Şubat 2020 Salı

Nar gibi Kızaran Tavuk Baget (Fırında) Tarifi

Nar gibi Kızaran Tavuk Baget (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 adet tavuk baget
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
Tamamlayıcıları;
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 5 adet yeşil sivri biber
  • 5 adet çeri domates

Nar gibi Kızaran Tavuk Baget (Fırında) Tarifi Yapılışı

Herkese Merhabalar🍀⭐️
Lezzetine doyum olmayan, Nar gibi kızarmış bagetlere kim hayır diyebilir ki. 😁🎉🌟
Dışı nar, içi pamuk. 🎯
Et yemekleri konusunda tatlı tatlı iddialaştığım eşime bile sonunda şapka çıkarttırmayı başaran bir tarif geliyor😎😎Ondan daha iyiyim. 😇😂
Hemen başlayalım;
  1. Sosumuz için; soğan ve bagetler hariç bütün malzemeler derince bir kaba alınıp, harmanlanır. Sarımsak mutlaka ezilmiş olmalıdır.
  2. Sırasıyla; yarım ay şekilde şerit doğranmış soğanlar ve bagetler eklenerek nazikçe tavuğumuzun her yeri soslanır.
  3. ⭐️⭐️ Streç filmle üstü kapalı 20/25 dakika bekletmeniz kafidir. Büyük bir borcam veya fırın tepsisi üzerine karışım dökülür.
  4. Kalın-küp doğradığımız patateslerimiz, ve yuvarlak form kazandırdığımız havuçlarımız da ilave edilerek son bir kez daha harç karıştırılır.
  5. Tepsi üzerine dengeli bir şekilde yayıp, yer yer biberlerimiz ve 4 parçaya ayırdığımız çerilerimiz eklenir.
  6. Önceden ısıtılmış 220° fırında ilk 25 dakika kontrollü pişirildikten sonra, derece 190/200 arasına getirilip, süre tamamlanır.
🌟Fırınlar arasında güç farkı olabileceğinden, herkes fırının huyunu bilir. 😁😁 Kontrollü bir pişirme süreci yapılmalıdır.
💚Dışı nar, içi pamuk bagetlerimiz servise hazırdır. 😊💕🎉💫
Afiyet olsun🌸

Ezo Gelin Çorbası Tarifi

Ezo Gelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 kahve fincanı bulgur
  • 1/2 (yarım) kahve fincanı pirinç
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1, 5 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve yeterince su

Ezo Gelin Çorbası Tarifi Yapılışı

Selam Arkadaşlar; Bu kış gününde içimiz ısınsın. .


  1. 1 tane kuru soğanı birkaç kaşık su ile tencerede suyunu çekene kadar yumuşattım.
  2. 2 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ koydum tereyağ eriyince sarımsakları doğrayıp bir iki soteledim.
  3. Mercimek bulgur ve pirinç ilavesiyle kavurdum.
  4. 1, 5 litre kaynamış su koydum tuzunu koydum pişirmeye bıraktım.
  5. Tuz koyunca mercimekler daha erken pişiyor.
  6. Sosu için 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya aldım bir kaşık un ile unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurdum.
  7. Domates ve biber salçası koydum bir iki çevirdim.
  8. Üzerine 1, 5 su bardağı kaynamış su döktüm bir iki kaynayınca baharatları karıştırdım.
  9. Kaynamakta olan çorbamızla buluşurdum bir iki fokurdayınca ocağımı kapattım.
    Bu kadar. sevgiler.

Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi

Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Su
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 orta boy brokoli
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz
Üzeri için;
  • Pul biber

Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak uygun bir tencereye bir miktar suyu alalım.
  2. Tencerenin üzerine buhar tenceresini veya uygun bir süzgeci yerleştirelim.
  3. Patates ve havucu iri küpler halinde doğrayarak tencereye alalım.
  4. Ardından temizleyip yıkadığımız brokoliyi de ilave edelim.
  5. Sebzelerimiz yumuşayıncaya kadar kontrollü bir şekilde pişirelim. Buharda pişirerek hem sebzelerinizin rengini canlılığını koruyacağız hem de vitaminlerini kaybetmemiş olacağız.
  6. Çatal ile kontrol ettikten sora yumuşayan sebzelerimizi uygun bir kaba alarak soğumaya bırakalım.
  7. Sosu için bir kaseye zeytinyağı, limon suyu ve yeteri kadar tuzu alarak karıştıralım.
  8. Yoğurdu bir kabın içerisine alalım, üzerine rendelenmiş sarımsak ve yeteri kadar tuzu ekleyerek tel çırpıcı ile güzelce çırpalım.
  9. Servis tabağına aldığımız sebzelerimizin üzerine önce sosumuzu daha sonra hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurdu gezdirelim.
  10. Salatamızın üzerine pul biber serperek servis edelim. Afiyet olsun.

Browni Kurabiye Tarifi

Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr margarin
Şerbeti için;
  • 1 bardak şeker
  • 2 bardak su

Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı

Tarifte biraz değişiklik yaptım herkes el lezzetimin güzel olduğunu söyler o yüzden sizlerle paylaşmak istedim bu benim ilk tarifim hadi hayırlısı arkadaşlar umarım beğenirsiniz.


  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım arkadaşlar 2 bardak su, 1 bardak şekerle 10 dakika kadar kaynatalım.
  2. Diğer malzemelerin hepsini bir kaba alalım margarin oda ısısında olmalı hepsini karıştıralım ele yapışmayacak bi hamur elde edelim.
  3. Daha sonra tepsimizi yağlayalım ve hepsini teker teker şekillendirelim tepsimize dizelim arkadaşlar pişirirken dikkat etmelisiniz altını yakmamaya özen gösterin.
  4. 200 dereceye önceden ısıtılmış fırına atalım ve yaklaşık 10 dakika pişirelim daha sonra 5 dakikada fırının altını kapattım sadece üstüyle pişirelim.
  5. Pişen kurabiyelerimizi çıkaralım ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetleyelim.Afiyet olsun.

Patatesli Sulu Köfte Tarifi

Patatesli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet patates
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kaynamış su

Patatesli Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce kıymayı derin bir kaba alalım maydanozu, baharatları, bulguru ve sarımsağı da ekleyelim.
  2. Daha sonra kıymamızı iyice yoğuralım sonra bir tepsiye un serpelim yoğurduğumuz kıymadan küçük parçalar alıp yuvarlayıp unladığımız tepsiye koyalım.
  3. Yuvarlama işlemimiz bitince tepsiyi çevirerek köftelerin unlanmasını sağlayalım.
  4. Sonra soğanı ince ince doğrayıp tencereye koyalım biraz kavrulduktan sonra patatesleri küp küp doğrayıp onuda ekleyelim.
  5. Soğanlarla beraber patatesleri de biraz kavurduktan sonra salçasını ekleyip tuzunu koyduktan karıştırın ve kaynamış suyu ekleyin.
  6. Biraz kaynayınca patatesler biraz pişmiş olacak sonra köfteleri ekleyip altını kısıp pişmeye bırakın.
  7. Köftesinin piştiğinden emin olduktan sonra altını kapatın  köftelerimiz hazır afiyet olsun 😊😊

Susamlı Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Susamlı Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  •  125 gr tereyağ
  •  1 çay bardağı sıvı yağ
  •  1 çay bardağı pudra şekeri
  •  1 çay bardağı nişasta
  •  1 yumurta
  •  1 tutam tuz
  •  1 paket vanilya
  •  1 paket kabartma tozu
  •  1 çay bardağı kavrulmuş susam
  •  1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  •  2-2. 5 su bardağı un
Üzeri için;
  • Ben mari usulu eritilmiş
  •  1 yemek kaşığı tereyağ
  •  1 paket bitter
  •  1 paket sütlü çikolata

Susamlı Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Önce susamımızı yağsız tavada rengi dönene kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım.
  2. Ardından tereyağımızın içine ceviz ve susam hariç diğer malzemelerimizi ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
  3. Unu kontrollü ekleme yapın çok sert olmasın susam ve cevizi de ekleyip biraz daha yoğuralım.
  4. Sonrasında üzerine çatalla şekil verip fırın tepsisine dizelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırınımızda kızarana kadar pişirelim.
  5. Pişen kurabiyeler soğuyunca benmari usulu eritilmiş çikolatalarımıza bulayalım çikolataların donmasını bekleyelim.
  6. Ardından servise hazır şimdiden afiyet olsun. 

Sebzeli Mantar Dolma Tarifi

Sebzeli Mantar Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo mantar
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • 2 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1’er tatlı kaşığı tuz, karabiber,toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı efnan bitkisel karışım
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağı
Üzeri için;
  • Kaşar peynir

Sebzeli Mantar Dolma Tarifi Yapılışı

  1. Mantarların saplarını çıkartın, yıkayın ters çevirin kurumaya bırakın. Soğanları yemeklik doğrayın yağda kavurun.
  2. Sarımsakları kıyıp ekleyin biberleri küp küp doğrayın ilave edin, mantar saplarını da doğrayıp ekleyin.
  3. Mantar sapları hepsi olmayacak, yeteri kadar domatesi küp küp doğrayıp ilave edin, baharatları ekleyin.
  4. Suyunu çekene kadar pişirin, ocağın altını kapatın maydanozları doğrayıp karıştırın mantarları tepsiye dizin.
  5. İç harcı doldurun 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirin tercihen kaşar dilimi ekleye bilirsiniz.
  6. Kaşarlar eriyince hafif kızarınca fırından alın afiyetler olsun.

Sebze Köftesi Tarifi

Sebze Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 1 küçük boy brokoli
  • 2 avuç ufalanmış bayat ekmek içi
  • 6 yemek kaşığı un
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • 1 yumurta
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Çay kaşığının ucu ile yenibahar
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Sebze Köftesi Tarifi Yapılışı

Merhabalar. bu tarifi ben aslında bebeğim için yaptım fakat tadı o kadar güzel oluyor ki herkes bu köfteleri bayıla bayıla yiyecek emin olabilirsiniz. gelelim tarife.
  1. Brokoli ve karnabaharları saplarından ayırıp çiçek kısımlarını çıkaralım güzelce yıkadıktan sonra yumuşayana kadar buharda haşlayalım.
  2. Haşlanan sebzeleri derin bir kaba alıp herhangi bir ezici yardımıyla ezelim.
  3. Ezilen sebzelerin üzerine tüm malzemeleri ekleyip yoğuralım.
  4. Baharatları kendi damak zevkinize göre eksiltip çoğaltabilirsiniz.
  5. Yoğurduğumuz hamurdan büyük toplar koparıp yassılaştırarak köfte şekli verip tavada az yağda arkalı önlü kızartalım.
  6. Pişen köftelerimizi sarımsaklı yoğurt ile servis edelim. Bu köftelere kış mücveri de diyebiliriz tadı mücveri andırıyor ve harika oluyor. deneyen herkese afiyet olsun.

Cevizli Tahinli Kurabiye Tarifi

Cevizli Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı ufaltılmış ceviz
  • 4,5 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Cevizli Tahinli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1.  Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kaba alalım ve homojen hale gelene kadar karıştıralım.
  2.  Unu kontrollü bir şekilde dökelim kabartma tozu ile beraber.
  3.  Tüm malzemeleri güzelce yoğuralım normal kurabiye hamurundan daha yumuşak bir hamur olacaktır.
  4.  İstediğimiz şekli verip fırına yollayalım. Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 25 dk kadar pişirelim.
  5.  Üzeri güzelce çatlayan kurabiyemizi soğuk servis edelim. Sıcakken dokunmayın çünkü çok gevrek bir hamur olduğu için dağılacaktır.
Çayın ve kahvenin yanına çok yakışan bir kurabiye. Ağza alındığı anda eriyip gidiyor. şimdiden afiyet olsun.Tahin biraz kıvamlı olursa daha güzel olacaktır.

Keloks (Mısır Gevreği) (3 Malzeme İle) Tarifi

Keloks (Mısır Gevreği) (3 Malzeme İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 metro çikolata
  • Yarım kase bal (Çiçek balı)
  • 15 yemek kaşığı celoks
Not: bal çiçek balı dedim çünkü diğer bal çeşitleri ile tadı güzel olmuyor

Keloks (Mısır Gevreği) (3 Malzeme İle) Tarifi Yapılışı

İyi günler arkadaşlar tatlıyı nekadar çok sevdiğim belli değilmiş 😄 basit ve çok lezzetli tr atılımı sizlerle paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz. Tşkrlr. Şimdi tatlımızı yapalım.
  1. Çikolatalarımızı ufak küp halinde tenceremize doğrayalım.
  2. Balımızı ilave edelim çikolata ve bal erdikten sonra celocsumuzu ilave edip iyice karıştıralım
  3. Kaşığımızın tersi ile eze eze tekrar karıştıralım.
  4. En son tırtıl kurabiye kalıbına koyup şekil verdikten sonra ters çevirelim. Afiyet olsun. Kahve ve nescafe ile çok iyi ikili oluyor.

Kereviz Yemeği Tarifi

Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük kereviz (2 orta boy da olur)
  • 1 adet büyük havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağı
  • 2 adet portakalın suyu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
Üzeri için;
  • Dereotu

Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile kavuruyoruz.
  2. Havucu soyup halka halka doğrayıp kavrulan soğanlara ekliyoruz. 2 dk kadar kavuruyoruz.
  3. Ardından patatesleri kerevizleri aynı boyda küp küp doğruyoruz. (Eğer önceden doğradıysanız kerevizler kararması için limonlu suda bekletilebilir. Ben direkt havuçları kavururken soyuyorum bu nedenle bekletmiyorum)
  4. Havuçlardan sonra patates ve kerevizleri atıp 1-2 dk kadar çeviriyoruz.
  5. 2 adet portakal suyunu ekliyoruz. Sebzelerin üzerini örtecek kadar sıcak su ekliyoruz.
  6. Şeker ve tuzu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.Dilerseniz dereotu ile servis edebilirsiniz

İstiridye Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi

İstiridye Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1, 5 bardak bulgur
  • 1. 5 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

İstiridye Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tencerede yağla birlikte soğanları ve mantarları soteliyoruz.
  2. Salçayı ve yıkanan bulguru ve baharatları da ekleyip kavuruyoruz.
  3. Ardından suyu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.Afiyet olsun

Huawei marka değeri sıralamasında yükseldi!

2019 yılında Google yaptırımları yüzünden kötü günler yaşayan Huawei, bu durumu kendi işletim sistemini yaratarak atlatmıştı. Ürettiği orta segment ve amiral gemi modelleriyle büyük bir popülariteye ulaşan Huawei, global marka değeri listesinde büyük bir sıçrayış yaptı. Huawei marka değeri ne kadar oldu?

Huawei marka değeri sıralamasında yükseldi!

Brand Finance tarafından yayınlanan raporda, 2019 yılında dünyanın en büyük 12. markası olan Huawei, yüzde 4.5 büyümeyle 2020 yılında dünyanın en büyük 10. marka değeri oldu. Rapora göre Huawei’nin marka değeri 65 milyar dolar olarak açıklandı.
2019’da başlayan 5G bağlantı teknolojisine küresel geçiş süreci, teknoloji şirketleri arasında şiddetli bir rekabet oluşturdu. Bu ortamda, Huawei, geleneksel olarak Batı servis sağlayıcıları tarafından kapsanan pazarlara başarıyla girişini yaptı ve ABD’deki bazı tartışmalara rağmen, büyük bir yol kat etti.
huawei marka değeri
Geçen yıl Huawei, Apple’dan sonra dünyanın en üretken akıllı telefon tedarikçisi olmak için 240 milyon akıllı telefonu uluslararası pazara sundu. Huawei’nin en yetkin olduğu alanlardan olan mobil ağ tarafında ise, İngiltere dahil olmak üzere Avrupa ülkelerinde 5G kapsama alanı için sunduğu teknik altyapılar bu sıçrayışın ana belirleyicilerinden oldu.
Şirket, 400’den fazla standart organizasyon, endüstri ittifakı ve açık kaynak topluluğunun aktif bir üyesi olarak yer alıyor. Geçen yıl, 2019 AB Endüstriyel Ar-Ge Yatırım Puan Tablosu’nda dünya çapında araştırma ve geliştirmeye en büyük yatırımcılardan biri olarak beşinci sırada bulunuyor.
Huawei ayrıca, her yıl 10-15 milyar dolar arasında yenilik, araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor.
Brand Finance raporuna göre sırasıyla marka değeri sıralamasının ilk onunda; Amazon, Google, Apple, Microsoft, Samsung, ICBC, Facebook, Walmart, Ping An ve Huawei yer alıyor.