Misket Köfteli Patates Paçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Misket Köfte İçin:
Bir kasede kıymayı ve tüm malzemeleri karıştırın.
Buzdolabında 20 dakika beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerine hafif sıvı yağ gezdirerek, 25 dakika pişirin.
Sos İçin:
Küçük bir tavada tereyağ ve sıvı yağı kızdırın.
Salça ve tuzu ekledikten sonra salçanın kokusu çıkana kadar pişirin ve ocaktan alın.
Patates paçası ve üzerine koyduğunuz misket köftelerin üzerine gezdirerek servis edin.
Patates Paçası İçin:
Patatesleri haşlayın ve ezme aleti yardımıyla püre haline getirin.
Bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile püre haline getirdiğiniz patatesi karıştırarak ısıtın.
Üzerine çırpılmış yoğurt, sarımsak, yumurta ve tuzu ekleyip iyice karışmasını sağlayın.
Hazırlanan patates paçasını servis kasesine alın ve üzerine misket köfteleri ve salçalı, tereyağlı sos ve doğranmış maydanoz gezdirerek servis edin.