31 Mart 2020 Salı

Macır Usulü Patates Köftesi Tarifi

Macır Usulü Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adetpatates
  • 1 adetsoğan
  • 2 adetyumurta
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1 çay kaşığıkırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığıçıbrıka otu(kuru kekik de kullanabilirsiniz)

Macır Usulü Patates Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri rendeleyin.
    patates-koftesi-asama-1sv
  2. Soğanı rendeleyin.
    patates-koftesi-asama-2sv
  3. 1 tatlı kaşığı tuzu, rendelediğiniz soğan ve patateslerin üzerine ekleyin.
    patates-koftesi-asama-3sv
  4. Sularını salmaları için iyice mıncıklayın.
    patates-koftesi-asama-4sv
  5. Mıncıkladığınız rendeleri, altına bir kap koyduğunuz süzgece aktarın.
    patates-koftesi-asama-5sv
  6. Rendeleri son bir kez daha iyice ezin.
    patates-koftesi-asama-6sv
  7. 15 dakika suyunun süzülmesini bekleyin.
    patates-koftesi-asama-7sv
  8. Suyu süzülmüş soğan ve patates rendelerini, hiç suları kalmaması için iyice sıktıktan sonra bir kaba alın ve üzerlerine kırmızı toz biber, pul biber ve çıbrıka otunu (veya kekik) ekleyin.
    patates-koftesi-asama-8sv
  9. Yumurtaları ekleyin.
    patates-koftesi-asama-9sv
  10. Tüm malzemeler iç içe geçene kadar iyice karıştırın.
    patates-koftesi-asama-10sv
  11. Tavada yağı ısıtın ve köfte karışımını yemek kaşığıyla tavaya alıp iyice kızartın.
    patates-koftesi-asama-12sv
  12. İki taraflı pişirdiğiniz köfteleriniz hazır. Afiyet olsun! 

Fırında Kaşarlı Patates Tarifi

Fırında Kaşarlı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boypatates
  • 1 su bardağısüt
  • 2 daltaze kekik
  • 4 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 2 çay kaşığıkarabiber
  • 1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Kaşarlı Patates Tarifinin Pişirme Önerisi

Küçük cam tepsi kullanabilirsiniz. Pişme süresi fırınınıza göre farklılık gösterebilir. Çatalı batırıp tepsinin dibine ulaşabiliyorsanız, patatesler pişmiş demektir.

Fırında Kaşarlı Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabuklarını soyun. Ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde, halka halka doğrayın. Bir kapta zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırın.
  2. Fırın tepsinizi biraz tereyağı ile yağlayın. Patateslerin yarısını dizin. Aralarına kaşar peyniri serpiştirin. Geriye kalan patatesleri üzerine dizin.
  3. Ayrı bir kapta süt ve baharatları karıştırın.
  4. Patates dilimlerinin üzerine dökün ve her tarafına yaymaya özen gösterin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında patatesler pişene kadar pişirin.
  6. Pişmeye yakın fırından alın ve üzerine kaşar rendelerini serperek 2-3dakika kadar üzerilerini kızartın. Afiyet olsun.

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gramkıyma
  • 2 adet orta boysoğan(rendelenmiş)
  • 1/2 demetmaydanoz
  • 2 dişsarımsak
  • 1 su bardağıbayat ekmek
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1 çay kaşığıkimyon
  • 3 adetpatlıcan
  • 3 adetkiraz domates(boş yerlere eklemek için)

    Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 su bardağısıcak su
  • 1 adetrendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 2 adetyeşil biber
  • 1 dişezilmiş sarımsak

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifinin Püf Noktası

Patlıcanların acı tadını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletebilir ve sonrasında kullanabilirsiniz.

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifinin Pişirme Önerisi

Acı tatlarla aranız iyiyse biberlerinizi acı olarak tercih edebilir, pul biberinizi acı pul biber olarak kullanabilirsiniz. Fırınlamadan önce yemeğinizin üzerine 4-5 parça minik tereyağı ilave ederek lezzetlendirebilirsiniz.

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kasede 500 gram kıymaya, 2 adet ince rendelenmiş kuru soğan, yarım demet maydanozu ilave edin.
    firinda-patlican-kebabi-adim-1
  2. 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 su bardağı ekmek kırıntısı ve 1'er çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon ve karabiber ekleyin.
    firinda-patlican-kebabi-adim-2
  3. Sonra güzelce yoğurun ve yumurta büyüklüğünde kopardığınız köftelere yuvarlak şekil verin.
    firinda-patlican-kebabi-adim-3
  4. İki parmak kalınlığında kestiğiniz 3 adet patlıcanla köfteleri birleştirin.
    firinda-patlican-kebabi-adim-4
  5. Sırasıyla dizerek fırın kabına yerleştirin ve boş kalan yerleri kiraz domatesle doldurun.
    firinda-patlican-kebabi-adim-6
  6. Sosu için, ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçasıyla 1 su bardağı sıcak suyu karıştırın. Üzerine 1 adet rendelenmiş domates, 1 er çay kaşığı tuz, karabiber ve son olarak 2 adet doğranmış yeşil biberle 1 diş ezilmiş sarımsak ekleyip tekrar karıştırın.
    firinda-patlican-kebabi-adim-5
  7. Sosu ve 1 çay bardağı suyu patlıcan ve köftelerin üzerine gelecek şekilde gezdirin ve Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50-60 dakika kadar pişirin.
    firinda-patlican-kebabi-adim-7
  8. Ev usulü, mis gibi fırında patlıcan kebabınız hazır, afiyet olsun!

Makaronya Tarifi

Makaronya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paketspaghetti makarna
  • 2 adetyumurta
  • 1 su bardağısüt
  • 1 su bardağısıvı yağ
  • 1 çay bardağıyoğurt
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 su bardağılor peyniri
  • 1 çay bardağıdövülmüş ceviz içi

Makaronya Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kaynamış suya spagettileri ekleyin ve 10 dakika kadar haşlayın.
  2. Ayrı bir kasede yumurta, süt ve sıvı yağı karıştırın.
    2
  3. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip tekrar karıştırın.
    4
  4. Haşlayıp, suyunu süzdüğünüz spagettiyi harcın bulunduğu kaseye aktarın ve sos tüm makarnaya yaypılana kadar karıştırın.
    5
  5. Tereyağıyla yağladığınız yapışmaz tavaya makarnanın yarısını aktarın. Üzerine lor peyniriserpiştirin.
    7
  6. Cevizin de tamamını serpiştirdikten sonra geriye kalan spagettiyi de tavaya aktarın ve üzerine bastırın.
    8
  7. Ara ara kontrol edip tavayı çevirerek, kısık ateşte her iki yüzünü de kızarana kadar, yaklaşık 15'er dakika pişirin.
    9
  8. Her iki yüzü de kızardıktan sonra bir servis tabağına aktarın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.

Antep Tava Tarifi

Antep Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gramkuşbaşı dana eti
  • 1 adetpatates
  • 1 adetpatlıcan
  • 2 adetdomates
  • 1 adetkuru soğan
  • 1 adetkapya biber

    Sosu için:

  • 4 dişsarımsak
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1/2 çay bardağızeytinyağı
  • 1 su bardağısu
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkekik
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıkimyon
  • 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber

Antep Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesin ve soğanın kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Biberi de küp küp doğrayın. Patlıcanı alacalı soyup küp küp doğrayın. Domatesleri de küp küp doğradıktan sonra, et de dahil tüm malzemeleri bir fırın kabına yerleştirin.
    antep-tava-1
  2. Sosu için; salçayı bir kaba alın. Üstüne su ve baharatları ilave edin ve sarımsakları rendeleyin. Güzelce karıştırıp, tepsideki malzemelerin üstüne gezdirin.
    antep-tava-2
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 60 dakika boyunca pişmeye bırakın.
    antep-tava-3
  4. Fırından aldıktan sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Misket Köfteli Patates Paçası Tarifi Nasıl Yapılır?

Misket Köfteli Patates Paçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Misket Köfte İçin:
Bir kasede kıymayı ve tüm malzemeleri karıştırın.

Buzdolabında 20 dakika beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerine hafif sıvı yağ gezdirerek, 25 dakika pişirin.

Sos İçin:
Küçük bir tavada tereyağ ve sıvı yağı kızdırın.

Salça ve tuzu ekledikten sonra salçanın kokusu çıkana kadar pişirin ve ocaktan alın.

Patates paçası ve üzerine koyduğunuz misket köftelerin üzerine gezdirerek servis edin.

Patates Paçası İçin:
Patatesleri haşlayın ve ezme aleti yardımıyla püre haline getirin.

Bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile püre haline getirdiğiniz patatesi karıştırarak ısıtın.

Üzerine çırpılmış yoğurt, sarımsak, yumurta ve tuzu ekleyip iyice karışmasını sağlayın.

Hazırlanan patates paçasını servis kasesine alın ve üzerine misket köfteleri ve salçalı, tereyağlı sos ve doğranmış maydanoz gezdirerek servis edin.

Fırında Mücver Tarifi

Fırında Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adetkabak
  • 3 adetyumurta
  • 1 çay bardağıun
  • 1 çay kaşığıkabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 tatlı kaşığıkarabiber
  • 1/2 demetnane
  • 1/2 demetdereotu
  • 200 gramtulum loru
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı

Fırında Mücver Tarifinin Püf Noktası

Kabakları rendeledikten sonra suyunu iyice sıkmalısınız. Bu harcınızın sulanmasını engelleyecektir.

Fırında Mücver Tarifinin Pişirme Önerisi

Fansız programda pişirmek daha uzun fakat eş pişirme sağlayacaktır. Ayrıca kalıba harcı ne kadar ince yayarsanız, pişme süresi o kadar kısalacaktır.

Fırında Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabağı rendeleyin.
    firin-mucver-adim-2
  2. Kabakları sularını sıkın.
    firin-mucver-adim-3
  3. Üzerine yumurta, un, kabartma tozu, yeşillikler  ve baharatları ilave ederek karıştırın.
    firin-mucver-adim-10
  4. Fırın tepsisini yağlayın ve karışımı dökün.
    firin-mucver-adim-11
  5. Üzerine susam ve çörek otu serpin. 185 derece fansız ayarda 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.
    firin-mucver-adim-12

Fırında Mücver Tarifinin Servis Önerisi

Sarımsaklı yoğurt ve yeşillikler eşliğinde nefis...

Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağıince bulgur
  • 1 su bardağısıcak su
  • 1/2 su bardağıirmik
  • 1 adetyumurta
  • 1/2 adetsoğan
  • 1 tatlı kaşığıdomates
  • 3 tepeleme yemek kaşığıun
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıkimyon

    Sosu için:

  • 1 çay kaşığıbiber salçası
  • 1 çay kaşığıdomates salçası
  • 1,5 yemek kaşığıtereyağı
  • 2 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 dişsarımsak
  • 1/2 adetsoğan

    Üstü için:

  • 1,5 su bardağıyoğurt
  • 1 dişsarımsak
  • 1 çay kaşığıtuz

Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İnce bulguru derince bir kaba alın ve üstüne sıcak su gezdirdikten sonra, kabın üstünü kapatıp 5 dakika kadar kabarmaya bırakın.
  2. Ayrı bir kaba irmiği alın, üstüne yumurta kırın ve soğanın yarısını rendeleyin. Salça, tuz, karabiber, kimyon ve unu da ekleyip güzelce karıştırın.
    1. Şişen bulguru da ekledikten sonra güzelce yoğurun.
      yogurtlu-bulgur-koftesi2
    2. Ellerinizi ara ara ıslatarak küçük köfteler yapın ve yuvarladığınız köfteleri un serpilmiş bir tepsiye atın.
      yogurtlu-bulgur-koftesi3
    3. Tüm köfteler bitince tepsiyi sallayarak unu her yere bulanmasını sağlayın.
      yogurtlu-bulgur-koftesi4
    4. Derince bir tencereye bolca su ve bir tutam tuz ekleyip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca hazırladığınız köfteleri içine atın ve ara ara karıştırarak pişmeye bırakın.
    5. Sosu için; bir geniş tavaya zeytinyağını ve tereyağını aldıktan sonra, kalan soğanı ince ince doğrayın ve pembeleşene dek kavurun.Sarımsağı da doğrayıp ekledikten sonra, salçaları ekleyip karıştırın.
    6. Kaynayan köftelerin suyundan da ekleyin ve baharatlarını da ekledikten sonra, Biraz daha pişirip altını kapatın.
      yogurtlu-bulgur-koftesi6
    7. Bulgur köfteleri piştikçe suyun üstüne çıkacaklardır. Pişen köfteleri bir kevgirle alın ve sosun içine atın.Bir dakika kadar da bu şekilde pişirdikten sonra bir servis tabağına alın.Üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirin, toz biberle süsleyip servis edin. Afiyetler olsun!

Tavuklu Ankara Tava Tarifi

Tavuklu Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adettavuk baget
  • 2 su bardağıarpa şehriye
  • 4 su bardağıtavuk suyu
  • 2 adetdomates
  • 1 tatlı kaşığısalça
  • 2 adetyeşil biber
  • 2 dişsarımsak
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber

Tavuklu Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları yıkayıp bir tencereye alın ve üstüne çıkacak kadar su ekleyip, biraz da tuz ilavesi ile pişmeye bırakın.Tavuklar iyice pişip , yumuşayana dek pişirin.
  2. Bir yapışmaz tabanlı tavaya aldığınız yağda doğranmış sarımsakları kokusu çıkana dek kavurun ve ardından çekirdeklerini çıkartıp doğradığınız biberleri ekleyin.Biberler kavrulunca kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri ve salçayı ekleyip kavurun.
    tavuklu-ankara-tava1
  3. Arpa şehriyeyi, baharatları ve sıcak tavuk suyunu ekleyin.
    tavuklu-ankara-tava2
  4. Haşlanmış tavukları da üstüne dizdikten sonra, tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene dek pişirin.
    tavuklu-ankara-tava3
  5. Biraz dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!
    tavuklu-ankara-tava4

Nezaket Kebabı Tarifi



Nezaket Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogramdana kıyma
  • 1 su bardağıgaleta unu
  • 2 adetyumurta
  • 2 adetbüyük boy kuru soğan(rendelenmiş)
  • 2 dişsarımsak(rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığıkimyon
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 4 adetyufka

    Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığısıvı yağ
  • 3 adetsivri biber
  • 2 dişsarımsak(rendelenmiş)
  • 2 adetbüyük boy domates(rendelenmiş)
  • 2 su bardağısu

Nezaket Kebabı Tarifinin Pişirme Önerisi

Yufkalı köftelerin tamamını hazırlayıp, bir kısmını pişirebilir, geri kalanını buzlukta hava almayacak şekilde muafaza edip daha sonra da pişirebilirsiniz.

Nezaket Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma harcını hazırlamak için geniş bir kasede kıyma, galeta unu, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsak, kimyon, karabiber ve tuzu güzelce yoğurun.
  2. Kıymayı dört parçaya bölün. Her yufkada yaklaşık 250 gram kıyma kullanılıyor. Yufkayı tezgaha serin ve yarım ay olacak şekilde katlayın.
  3. Yufkanın geniş kısmına kıymayı eşit şekilde yayın ve sigara böreği sarar gibi sarın. Uç kısmını suyla fırçalayarak yapıştırın.
  4. Hazırladığınız kıymalı yufka rulolarını 2 parmak kalınlığında olacak şekilde bıçakla kesin.
  5. Yağlanmış fırın tepsisine kıymalı kısımlar yukarıdan gözükecek şekilde dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yufkalar kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
  7. Köfteler fırında pişerken sosu hazırlayalım. Bir sos tenceresinde sıvı yağı kızdırın. Üzerine doğradığınız sivri biberleri ekleyin ve soteleyin.
  8. Yumuşayan biberlerin üzerine sarımsak, domates ve suyu ekleyip suyun yarısı çekilene kadar pişirin.
  9. Fırından çıkan köftelerin üzerine bu sosu ekleyin ve sıcakken servis edin, afiyet olsun!