4 Nisan 2020 Cumartesi

Ofisi eve taşıdık! Evde verimli çalışmak için ipuçları

Dünyada hızla yayılan salgın sebebi ile birlikte birçok kişi işini eve taşıdı. ShiftDelete.Net ekibi olarak biz de işimizi evimize taşıyanlardan olduk, kısaca ofisi eve taşıdık! Ancak evde verimli bir şekilde çalışmak da oldukça önemli unsurlar arasında yer alıyor. Biz de bu videomuzda Microsoft ile birlikte evde verimli çalışmak için ipuçları veriyoruz.

Microsoft Teams neler sunuyor?

Sohbet tabanlı ekip çalışma platformu Microsoft Teams, ekip üyeleri arasında iletişimin yanı sıra birçok özelliği ile daha dikkat çekiyor. Bu platform ile birlikte özellikle dosya transferi de kolaylaşıyor. Microsoft’un sunmuş olduğu Office programları ve diğer programlar üzerinde senkronize bir şekilde çalışılabiliyor.
Ayrıca Microsoft Teams, masaüstü platformlarının yanı sıra mobil platformlarda da kullanılıyor. Kullanımının da kolay olması sayesinde evde kaldığımız bugünlerde birçok kişi tarafından tercih sebebi oluyor.

Dev ekranlı Xiaomi Mi Full Screen TV Pro 75 tanıtıldı!

Mi Full Screen TV Pro 75 ve Mi TV 4A 60 modelleri Xiaomi’nin Çin’de düzenlediği etkinlik ile resmiyet kazandı. İki yeni dev ekranlı televizyon tanıtan Xiaomi, bakalım bizlere neler sunuyor?

Xiaomi Mi Full Screen TV Pro 75 özellikleri nasıl?

Çin merkezli Xiaomi’nin sadece bir akıllı telefon markası olmadığını artık her biliyor dersek yanılıyor olmayız. Bu kapsamda oldukça iddialı televizyon modelleri de geliştiren marka, Çin’de iki yeni modelini tanıttı.
Mi Full Screen TV Pro 75 olarak isimlendirilen dev ekranlı yeni model, ince çerçeveleri sayesinde yüzde 97 ekran kasa oranına sahip. Oldukça keyifli bir seyir zevki vadeden modelde, PatchWall işletim sistemi ile çalışan televizyonda XiaoAi sesli asistan mevcut.
Amlogic tarafından geliştirilen 12nm fabrikasyon süreci sonunda üretilen ve 1.9 GHz saat hızında çalışan 64 bit 4 çekirdekli T972 işlemciden gücünü alan TV’de, 2 GB RAM ve 32 GB dahili depolamaya yer verilmiş. Ultra HD çözünürlük sunan TV, 8K çözünürlüklü içerikleri destekliyor.

Peki Mi TV 4A 60 neler sunuyor?

Xiaomi’nin bir diğer yeni modeli olan Mi TV 4A 60 ise Amlogic 950x işlemciyi kullanıyor. 1 GB RAM ve 8 GB dahili depolamanın yer aldığı televizyonda Ultra HD çözünürlük sunuyor. Yine PatchWall işletim sistemi ile çalışan televizyonda XiaoAi sesli asistan mevcut.
Şu an için Çin’de satışa sunulan modellerin ülkemize gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor. Ancak Xiaomi Türkiye’nin bir süredir televizyon modellerini ülkemizde satışa sunmak için çalışmalar yaptığını biliyoruz.
Modellerin Çin’deki fiyatına gelecek olursak; Mi Full Screen TV Pro 75 5999 yuan yani yaklaşık olarak 845 dolara satışa sunulacakken Mi TV 4A 60 ise 1999 yuan yani yaklaşık olarak 280 dolara satılacak.

3 Nisan 2020 Cuma

Lorlu Cevizli Köz Biber Salatası (Süper Lezzet) Tarifi

Lorlu Cevizli Köz Biber Salatası (Süper Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 Adet Közlenmiş Kırmızı Kapya Biber
  • 150 Gram Tatlı Lor Peyniri
  • 1 Adet İri Domates
  • 3 Yemek Kaşığı Doğranmış Ceviz
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Kekik
  • Yeterince Tuz
  • 10 Dal Taze Maydanoz
  • 10 Dal Yeşil Taze Nane
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı

Lorlu Cevizli Köz Biber Salatası (Süper Lezzet) Tarifi Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar.
Sizlerle Nefis Bir salata tarifi paylaşacağım. Hem Doyurucu hem sağlıklı hemde çok pratik bir salata.
İsterseniz kahvaltıya isterseniz iftara dilerseniz sahura dilediğiniz her öğünde tüketebileceğiniz harika bir alternatif mutlaka denemenizi öneririm
😊😊👌👌👌👍👍👍. Buyurun Yapımına başlayalım 👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇.
  1. Öncelikle biberlerimizi közleyelim.
  2. Dileyen konserve közlenmiş biber de kullanabilir ben yazın közleyip dondurucuya attığım biberlerden kullandım tercih sizin. 😊😊
  3. Şimdi közlediğimiz biberleri doğrama tahtamızın üzerinde dövelim ardından uygun bir karıştırma kabına alalım.
  4. Tatlı lorumuzu ufalayıp ilave edelim.
  5. Şimdi iyice ayıklayıp yıkadığımız yeşillikleri incecik doğrayıp ilave edelim.
  6. Bıçak ile doğradığımız cevizleri kuru kekiği tuzu ve zeytinyağını ilave edip harmanlayalım.
  7. En son kabuklarını soyup küçük küçük küpler halinde doğradığımız domatesi de ilave edip karıştıralım.
  8. Bütün lezzetler birbiriyle iyice bütünleşsin 👌👌👌👌
  9. Nefis salatamız servise hazır.

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç (önceden ıslatılmış)
  • Yarım çay bardağı şehriye
  • 1,5 su bardağı sıcak su (varsa yarı yarıya tavuk suyu)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavaya zeytinyağı alınır şehriye de eklenir, pembeleşene kadar pişirilir.
  2. Şehriyeler biraz kızarmaya başlayınca, bir kaşık tereyağ eklenir.
  3. Yağımız da eridikten sonra, yıkanmış pirinç eklenir ve 4-5 dakika ara ara karıştırılarak pirincimiz kavrulur.
  4. Kavrulan pirince sıcak su ve tuz da eklenip, kapağı kapatılır.
  5. 3 dakika hızlı ateşte, sonrasında orta ateşte ve suyunu çekince de bir kaç dakika en kısık ateşte pişmesini beklenir.
  6. 5-10 dakika geçtikten sonra, sos tavasına 2 kaşık tereyağ eritilip pilavımıza eklenir güzelce karıştırılıp mis gibi tereyağı kokusu, tavuk suyun lezzeti miss miss 😋😋
  7. Biraz dinlendikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet tavuk but
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tavuk butunu haşlayalım.
  2. Daha sonra uygun bir tencereye sıvı yağı alalım, ardından tereyağını da ekleyerek yağımızı eritelim.
  3. Yağımız eridikten sonra küp küp doğradığımız havuçları ve rendelediğimiz sarımsağı tencereye alalım, 2-3 dakika kadar kavuralım.
  4. Unu da ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tavuk suyunu tencereye alalım ve kaynayana kadar pişirelim.
  5. Kaynayan çorbamıza tel şehriyeyi ilave edelim, haşladığımız tavuk etlerini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırarak şehriyeler pişene kadar çorbamızı pişirelim.
  6. Son olarak ince ince kıydığımız maydanozu da ekleyerek ocaktan alalım. Sıcak sıcak çorbamızı servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kıymalı Kabak Sarma (Yemeye Doyulmayan Lezzet) Tarifi

Kıymalı Kabak Sarma (Yemeye Doyulmayan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü: Ajda çay bardağı (170 ml)
  • 4 adet sakız kabak
İç harcı için:
  • 250 gram yarım yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 tatlı kaşığı dolusu toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
Sosu için:
  • 3 çay bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • 1 çay kaşığı dolusu toz biber
  • 1 çay kaşığı dolusu kekik
Borcam zemini için:
  • Tereyağı

Kıymalı Kabak Sarma (Yemeye Doyulmayan Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. 1 çay bardağı ince bulguru uygun bir kaba alıp üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyip bulgurun şişmesini bekliyoruz.
  2. Bu sırada 1 adet orta boy soğanı soyup rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.
  3. Ilımış olan ince bulgura rendelediğimiz soğanı, kıymayı, baharatları ve salçayı ilave edip iyice yoğuruyoruz.
  4. Sakız kabakların baş kısımlarını kesip, kabuklarını soyuyoruz ve soyacakla ince dilimler haline getiriyoruz.
  5. Kabakların çok çekirdekli olan yerlerini kullanmıyoruz.
  6. Kabakları dilimlememiz bitince, kıymalı harçtan 1 tatlı kaşığı alıp dilimlenmiş kabağın bir ucuna koyup sarıyoruz.
  7. Tüm kabak dilimleri bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.
  8. Büyük boy borcamın zeminine yumuşamış tereyağını biraz kalın bir tabaka olacak şekilde sürüp, sardığımız kabakları yan yana diziyoruz.
  9. Sosunu hazırlamak için sıcak su, salça, tuz, kekik ve toz biberi karıştırıp, salçanın tamamen erimesini sağlıyoruz.
  10. Sosu kabakların üzerine döküyoruz ve borcamın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp üzerine bıçakla uzun delikler açıyoruz.
  11. 180 derece önceden ısınmış fanlı fırının orta katında 40 dakika pişiriyoruz.
Deneyenlere afiyet olsun.
*Tarif 4 kişiliktir.

Cool Lime Tarifi

Cool Lime Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet nane
  • 1 adet lime
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 500ml su
  • 8-9 adet buz

Cool Lime Tarifi Yapılışı

  1. Nane ve şekeri elinizle yoğurun.
  2. Lime ve su ekleyin.
  3. Buzla servis edilebilir.
Afiyet olsun. 🍋.

Tavuk Dünyası Kekiklim Tarifi

Tavuk Dünyası Kekiklim Tarifi İçin Malzemeler

Kekiklim malzemeler;
  • Kişi sayısına göre tavuk göğsü
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 4-5 kaşık krema ( tavukları tavaya koyup rengi çıktıktan sonra ekliyoruz )
Makarna İçin;
  • Yarım paket makarna
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Kurutulmuş fesleğen
Salatamız için;
  • Marul
  • Çeri domates
  • Mısır
  • Salatalık
  • Sirke
  • Roka
  • Tuz
  • Yarım limon suyu
  • Zeytinyağı
  • İsot

Tavuk Dünyası Kekiklim Tarifi Yapılışı



  1. Kekiklim için tavuklarımızı küp küp doğrayalım. Ezdiğimiz sarımsak ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım buzdolabında 1 saat dinlendirelim ( ne kadar dinlenirse o kadar lezzetli oluyor ).
  2. Tavaya yağımızı koyalım kızgın olduğu zaman tavuklarımızı ekleyip kızmış tavada pişirelim. Pişen tavukların üzerine kremayı ekleyelim.
  3. Üzerine kaşarı serpiştirip karıştıralım :).
  4. Makarna için; tencereye suyumuzu koyalım kaynadıktan sonra zerdeçalı ekleyelim ve makarnamızı içine dökelim.
  5. Makarnayı süzdükten sonra kuru fesleğen ve sıvı krema ekleyip biraz daha ocakta çevirelim öyle daha lezzetli oluyor :).
  6. Salatamız için; marul ve rokaları iri parçalar halinde doğrayalım. Çeri domatesleri 4′ e bölelim.
  7. Üzerine mısırı ekleyin. Zeytinyağı, yarım limon suyunu, tuzu, biraz isot ve 1 yemek kaşığı sirke ekleyelim.
  8. Hepsini bir kaba alıp karıştıralım.

Ekmek Tarifi

Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su (borcam içine)

Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz ben elimle çırpmayı tercih ettim 🤗.
  2. Daha sonra eleyerek unu yavaş yavaş ekledim yoğurmaya devam ederek hamur istediğim kıvama gelene kadar. Siz hamurun durumuna göre 1 su bardağı daha un ekleyebilirsiniz. 🤗.
  3. Fırınımı 100 derecede 2 dk çalıştırıp kapadım içinin biraz sıcak olması için ve hamur kabımı fırının içine koydum. Bu sayede daha çabuk mayalanmış oldu.
  4. Tepsiye yağlı kağıdı serip hamuru içine yuvarlak yayvan top gibi yerleştirdim ve bıçakla görselde görmüş olduğunuz gibi şekil verip üstüne un serpiştirdim. Bu arada borcamın içine 1 su bardağı su koyup fırının en altına koydum nem yapıp daha yumuşak olması için. 15 dk sonra fırın kapağını 10 sn kadar açık bıraktım ve tekrar kapadım buharın çıkması için sonuç çıtır çıtır ekmek.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 💕🤗.

Örgülü Şipşak Ev Böreği Tarifi

Örgülü Şipşak Ev Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 2 büyük soğan
  • 300 gr kıyma
  • Bir tutam tuz
  • İsot pul biber karabiber kimyon
Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 2 yumurta ( yumurta sarısı üzeri için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Örgülü Şipşak Ev Böreği Tarifi Yapılışı

  1. بسم الله الرحمن الرحيم. (Rahman ve Rahim olan Allahın adıyla).
  2. İlk başta pırasalar sirkeli suda bekletilir.
  3. Tüm hamur malzemeleri derin bir kaba alınıp yoğrulur dinlenmeye bırakılır.
  4. Bir tencere küp küp doğranmış pırasa soğanlar kıymalar kağrulur ve baharatları da eklenir.
  5. Dinlenen hamur 16/17 parçaya ayırılıp açılır ve açılan bezelerin içine harcını koyup örgü şekli verilir.
  6. Hazırlanan börekler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırından pişirilir.
  8. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :).
Not: Pırasa sirkeli suda bekliyor bu yüzden 1 çay bardağı sirkeli su ve leğenin aldığı kadar su da gerekmektedir.

Meyve Salatası Tarifi

Meyve Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy portakal
  • 2 kırmızı elma
  • 2 yeşil elma
  • Biraz da ezilmiş fıstık

Meyve Salatası Tarifi Yapılışı

Hekese selamun Aleyküm uzun bir aradan sonra yeni tarif atıyorum karantina günleri vitaminsiz kalmayalım diye güzel bir meyve salatası tarifi veriyorum isterseniz siz meyveyi artırabilirsiniz. Ben bu 2 meyveyi kullandım.
  •  Meyveleri küp küp doğuruyoruz.
  • Sonra yiyeceğiniz kabın içinde koyuyoruz ardından diğer meyveleri de böyle yapıyoruz ve üzerine ezmiş olduğunu fındığı döküyoruz ve afiyet olsun.

Kuru Meyveli Cevizli Kurabiye Tarifi

Kuru Meyveli Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;
  • 200 gr tereyağı veya margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 paket Kabartma tozu
  • 1 paket Vanilya
  • Un
  • Kuru meyveler (kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm kuru erik)
  • 1 su bardağı ceviz (iri kıyım)

Kuru Meyveli Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumuşamış tereyağını şeker ile karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra un hariç diğer malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Yoğurduğumuz hamuru 15 dk dinlendiriyoruz.
  4. Dinlenen hamura minik minik doğradığımız kuru meyveleri ve cevizi ekliyoruz. (isterseniz damla çikolatada ekleyebilirsiniz. ).
  5. İstediğiniz şekilde şekil verip 180 dereceli fırında kontrollü şekilde pişiriyoruz.
Afiyet olsun 😘.

Ekşi Mayalı Ekmek (Pakmaya Ekmek Harcı İle) Tarifi

Ekşi Mayalı Ekmek (Pakmaya Ekmek Harcı İle) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:
  • 1 paket pakmaya ekşi mayalı ekmek harcı
  • 250 gram buğday unu
  • 250 gram tam buğday unu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 350 ml ılık su (yaklaşık 1. 5 su bardağından biraz fazla)
Tepsi için:
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı un
Pişirme için:
  • Isıya dayanıklı ufak bir kap (sufle kabı ya da güveç olabilir)
  • Su

Ekşi Mayalı Ekmek (Pakmaya Ekmek Harcı İle) Tarifi Yapılışı

  1. Bir karıştırma kabına buğday unumuzu ve tam buğday unumuzu eleyelim.
  2. Un karışımına 1 paket (30 gram) Pakmaya Ekşi Mayalı Ekmek harcını ve tuzumuzu ilave edip kaşıkla karıştıralım.
  3. Karışıma sıvı yağımızı ekleyelim.
  4. Ilık suyumuzu azar azar ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Su miktarı değişkenlik gösterebilir, kontrollü eklemenizde fayda var.
  5. Hamur ele yapışmayan pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edelim. Bu işlem yaklaşık 10 dakika sürüyor.
  6. Hazırladığımız hamuru üzerini kapatarak ılık bir yerde 45 dakika beklemeye bırakalım. Ben hazırladığım hamuru 50 derecede 1 dakika ısıtıp kapattığım fırının içinde beklettim.
  7. Süre sonunda hamuru biraz yoğuralım. Daha sonra yağlayıp unladığımız pişirme kabına koyalım.
  8. Hamurumuzu hafifçe bastırarak kabımızın içine yayalım.
  9. Hamurumuzun üzerini kapatarak ılık bir yerde 45 dakika bekletelim.
  10. Fırının en altına su doldurduğumuz ısıya dayanaklı kabımızı koyalım.
  11. Fırınımızı 210 dereceye ayarlayıp 5 dakika ısıtalım.
  12. Yaklaşık 2 katına çıkmış olan hamurumuzu ısıttığımız fırınımıza koyalım. Fırına koymadan önce hamurun üzerine bıçak yardımıyla kesikler atarak şekil verebilirsiniz.
  13. Ekmeğimizi fırının turbo ayarında 10 dakika boyunca 210 derecede pişirelim. 10 dakika sonunda ısıyı 180 dereceye düşürerek 30 dakika daha pişirelim.
  14. Ekmeğinizin kabuğunun daha fazla kızarmasını isterseniz 5 dakika daha pişirebilirsiniz.
  15. Ekmeğimiz piştikten sonra pişirme kabından çıkarıp üzerini bir bezle örterek soğumaya bırakalım.
Afiyet olsun :)