12 Nisan 2020 Pazar

Hakiki Tavuk Döner Tarifi (Hazır Tadında)

Hakiki Tavuk Döner Tarifi (Hazır Tadında) İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk but (Kalçalı)
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak(Rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt(Susuz)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Hakiki Tavuk Döner Tarifi (Hazır Tadında) Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim🌸🌸🌸
Dışarda yediğimiz lezzetleri evde yapmayı seviyorum. Hazırlarıyla birebir aynı tadda olan bu pratik ve lezzetli tarifi sizinle de paylaşmak istedim. Yiyenler emin olun evde yapıldığına inanamıyacak. 😊😊👌 Buyurun tarife.
  1. Tavuklar güzelce yıkanır, bıçakla derisi ve kemiklerinden ayrılıp temizlenir. Dilerseniz bu işlemi kasabınızdan rica edebilirsiniz.
  2. Bir kabın içine rendelenmiş soğanın suyu sıkılır. (Sadece suyu kullanılacak) sarımsakla birlikte diğer sos malzemeleri de eklenip karıştırılır.
  3. Temizlenmiş tavuklar sosa bulanıp buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
  4. Daha sonra streç filme üst üste gelecek şekilde koyulup sıkıca sarılır.
  5. Buzlukta 1 gün dondurulur. Vaktiniz yoksa 6 saat bekletmeniz yeterli.
  6. Buzluktan çıkardıktan yarım saat sonra ince ince dilimlenir.
  7. Tavada sıvı yağla eritilmiş tereyağında ara sıra çevirerek orta ateşte kızartılır.
  8. Enfes tavuk dönerimiz servise hazır. İster lavaşla dürüm yapın, ister pilavla kaşık kaşık yiyin. 😊😊 Yanında salata ve ayranla servis edebilirsiniz. 🌼🌼

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı yeşil mercimek
  • 6 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı dolusu erişte
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
Üzerine
  • Tereyağı, toz kırmızı biber ve nane

Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yeşil mercimeği haşlayın. 5-6 bardak suyu tencereye alıp kaynatın, kaynamaya başlayınca İçerisine 1 su bardağı erişte atın.
  2. Eriştiler pişmeye yakın mercimekleri ekleyin.
  3. Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı kadar un, 1 yumurta ve 4-5 kaşık yoğurdu çırpıp çorbanın suyundan bir kepçe koyun ve hızlıca karıştırın.
  4. Terbiyeyi doğrudan tencereye eklerseniz yoğurt kesilecektir o yüzden bu işlem önemli.
  5. Ardından bir yandan karıştırarak yoğurtlu karışımı çorbaya ekleyin. Göz kararı tuz ekleyip bir 10 dk kaynatın ve altını kapatın.
  6. Bir tavada tereyağ, pul biber veya kırmızı tatlı toz biber ile nane kavurup servis ederken üzerine gezdirin.
Deneyenlere afiyet ve şifa olsun.

Tavuk Tandır Tarifi

Tavuk Tandır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk pirzola veya tavuk but
  • 1 soğan
  • Sos
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Tavuk Tandır Tarifi Yapılışı



  1. Önce sosu hazırlayalım.
  2. Tavukları 1 saat sosta dinlendirelim.
  3. Eğer but ile yapıyorsanız derilerini soyup sosta bekletmenizi öneririm.
  4. Ardından etleri düdüklünün dibine sosuyla beraber döşeyelim.
  5. 1 bütün soğanı da tam ortasına koyup kapağını kapatalım. Not: hiç su eklemiyoruz. Düdük öttükten sonra 45 dk pişirelim. Düdük sonrası kısık ateşe almayı unutmayalım. Yanına fermente soğan ve yeşil salata ile tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Cevizli Kuru İncirli Nefis Kurabiye Tarifi

Cevizli Kuru İncirli Nefis Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin (oda ısısında bekletilmiş)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı kırılmış ceviz
  • 5 adet incir (minik minik doğranmış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
Üzeri İçin;
  • Pudra şekeri (hafif serpiştiriyoruz)

Cevizli Kuru İncirli Nefis Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kaba; oda ısısında beklettiğimiz margarini, yumurtayı, pudra şekerini, hindistan cevizini, kırılmış cevizi ve kabartma tozunu ekleyip, iyice karıştırıyoruz.
  2. Sonra, unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğuruyoruz.
  3. Sonra, minik minik doğradığımız incirleri hamurun üstüne katıp, hamurla iyice karışana kadar yoğuruyoruz.
  4. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucumuzda yuvarlıyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  5. 180 derece önceden ısıtılmış fırına tepsimizi yerleştiriyoruz.
  6. Üstü hafif pembeleşince, fırından alıyoruz.
  7. İkram ederken, üstüne pudra şekeri serpiştiriyoruz. Ben 29 tane kurabiye elde ettim. 🍪


Afiyet olsun🍪.

Kavurmalı Pide Tarifi

Kavurmalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 su bardağı un
  • 1 şu bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzeme
  • Kavurma
  • Kaşar peynir
Üzeri için
  • Yumurta sarısı

Kavurmalı Pide Tarifi Yapılışı

  1. Merhabalar yoğurma kabımıza maya ve şekeri koyalım ve suyumuzu ilave edelim
  2. Köpürene kadar karıştıralım.
  3. Daha sonra yavaş yavaş unumuzu ilave edelim.
  4. Son olarak tuzumuzu katalım yoğuralım yoğurma işlemi bittikten sonra hamurumuzun oda sıcaklığında 1 saat mayalandırmaya bırakalım
  5. Mayalanan hamuru eşit parçalara bölelim.
  6. Merdane yardımı ile açalım içlerine kavurma ve kaşar peynir koyalım tepsiye aldığımız pideleri yumurta sarısı sürelim.
  7. 200 derecelik fırında 20 dk pişirelim şimdiden afiyet olsun.

Nescafeli Un Kurabiyesi Tarifi

Nescafeli Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 125 gram margarin
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nescafe (1 kaşık üzerine serpilecek)
  • 2, 5 su bardağından 1 çorba kaşığı fazla un

Nescafeli Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında yumuşamış olan yağların üzerine eklediğimiz pudra şekeri, vanilya, un ve nescafeyi ellerimizle homojen bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kahve çekirdeği gibi şekil verip bir kürdan yardımıyla resimde olduğu gibi iz yapıyoruz.
  3. Önceden ısıtılan 160 derece fırında 10 dakika fanlı alt üst ayarında pişirdikten sonra fanı kapatıp 10-15 dakika kadar da alt üst ayarında pişiriyoruz.
  4. Ayarlarınızı kullandığınız fırına göre yaparsanız kurabiyeleriniz kurumaz.
  5. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine 1 yemek kaşığı nescafe 1 yemek kaşığı pudra şekerini eledikten sonra servis edebilirsiniz.
  6. Benim kurabiyelerim 60 adet çıktı.
Afiyet olsun. 😇.

Mini Limon Sarısı Pasta Tarifi

Mini Limon Sarısı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak kadar fazla şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon suyu ve kabuğu rendesi
  • 2 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un
Muhallebisi için;
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Üzeri için;
  • Çikolata topları (Ben bimde satılan topilerden kullandım )

Mini Limon Sarısı Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  2. Ardından sütü, sıvı yağı, ve elde etmiş olduğumuz bir limon suyunu ilave edip karıştıralım.
  3. Karışımımıza limon kabuğu rendesinin ardından zerdaçalımızı da ekleyip karıştırmaya devam edelim ve azar azar unumuzu eklemeye başlayalım elde ettiğimiz akışkan kıvamdaki hamurumuza ilk olarak vanilyayı ve sonrasında kabartma tozunu ekledikten sonra biraz daha çırpıp büyük boy fırın tepsisinde kekimizi fırına verelim.
  4. 170° derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.
  5. Fırından çıkan kekimizi soğumaya bırakalım ve soğuyan kekimizde su parmağı yardımıyla yuvarlak daireler çıkaralım.
  6. Muhallebimiz için verilen malzemelerden sütü, şekeri, unu ve nişastayı koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştıralım ve ardından tereyağını ve vanilyayı da ekledikten sonra 1 dakika kısık ateşte karıştıralım.
  7. Ocaktan indirdiğimiz muhallebimizi 5 dakika beklettikten sonra krem şantiyi ekleyip soğumaya bırakalım.
  8. Elde ettiğimiz yuvarlak keklerden tepside arda kalan kekleri blendir ile ufalayalım.
  9. Bir mini pasta için 2 yuvarlak kek kullanıp birinin üzerine sürdüğümüz muhallebiyle üzerini kapatıp yanlarına da muhallebi sürüp ufaladığımız kek parçalarına bulayalım ve muhallebimizden birazda pastamizin üzerine sürüp çikolata toplarıyla süsleyelim.Ben bu malzemelerimde toplam 12 adet mini limon sarısı renginde pasta elde ettim.Afiyet olsun.

Damla Sakızlı İrmikli Çikolata Şöleni (Hafif Sütlü Tatlı Sevenlere) Tarifi

Damla Sakızlı İrmikli Çikolata Şöleni (Hafif Sütlü Tatlı Sevenlere) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket damla sakızı
İçine Eklemek İçin;
  • 1 paket kakaolu bisküvi
Çikolata Sosu İçin;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 kare bitter çikolata (şart değil, tat gelsin diye ekledim)

Damla Sakızlı İrmikli Çikolata Şöleni (Hafif Sütlü Tatlı Sevenlere) Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye irmik, şeker, süt eklenir. Hepsi koyulaşıp, kaynamaya başlayana kadar karıştırılır.
  2. Kaynayınca, vanilya ve damla sakızı ilave edilir ve ocaktan alınır.
  3. Şekilli herhangi bir kek kalıbı veya benim gibi granit döküm kalıbı; su ile ıslattıktan sonra (tatlının rahat çıkması açısından) kalıba sıcakken güzelce tamamı dökülür ve eşitçe yayılır.
  4. İçine kakaolu bisküvilerden yerleştirilir, üzeri örtülür. Buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  5. Ardından çikolata sosu için; su, süt, şeker, un küçük bir tencerede ocakta kaynayana dek karıştırılır.
  6. Kaynamaya başladığında, vanilya ve bir parça isterseniz bitter çikolata eklenir.
  7. Ocaktan alınır, ilk sıcaklığı çıkıp ılıyana kadar çırpma teliyle biraz karıştırılır.
  8. Buzdolabında dinlenmeye bıraktığımız tatlının boş olan çıkıntılı bölümüne çikolata sosu dökülür.
  9. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.


Deneyecek olanlara afiyet olsun. ♥️🌼.

45 Dakikada Nefis Çiğköfte Tarifi

45 Dakikada Nefis Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 bardak esmer köftelik bulgur (Yoksa normal ince bulgur da kullanabilirsiniz)
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 küçük rendelenmiş domates
  • 2 orta boy rendelenmiş soğan
  • 3 rendelenmiş sarımsak
  • 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağından biraz az isot
  • Yarım çay bardağı toz kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon
  • 12 tane buz

45 Dakikada Nefis Çiğköfte Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kabımıza bulgurlarımızı alıyoruz, 2 bardak kaynar suyu döküyoruz ve 10 dakika kadar bekletiyoruz.
  2. 10 dakikanın sona erdiğinde yukarıda saydığımız malzemelerimizi ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Yoğururken yarım limonu kesip içine atarsanız limon aroması verecektir ve daha lezzetli olacaktır.
  4. Eğer harcınızın kuru olduğunu düşünürseniz buz ilave edebilirsiniz. ( soğuk su yerine buz koyduğunuz takdirde bulgur suyu yavaş yavaş çekecektir ve kıvamı daha iyi olacakdır.
  5. Tarifimi güvenle okuyup deneyebilirsiniz, denerseniz fotoraflarınızı gönderebilirsiniz bir yanlışım ve bir sorunuz olursa yazabilirsiniz takipte değilseniz takip edebilirsiniz çünkü daha çok güzel tarif gelicek “afiyet olsun”.

Fırında Sütlaç Tarifi

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta( nişastayı açmak için yarım su bardağı süt)
  • 1 paket vanilya
Süslemek için ;
  • Fındık

Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı



  1. Fırında sütlaç için öncelikle pirinçi haşlayalım.
  2. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın.
  3. Daha sonra 1 litre süt ve vanilyayı ekleyelim kaynayınca toz şeker ve sütte açtığımız nişasta karışımını ilave edip kaynatıp kepçe ile kaplara alalım.
  4. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin.
  5. Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
  6. 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun. 🌺🌺.

Portakal Soslu Kek Tarifi

Portakal Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet portakalın suyu
  • 1 yemek kaşığı portakal rendesi
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
Portakallı sos için ;
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
  • Hindistan cevizi

Portakal Soslu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Ardından sıvı yağ ve sütü ilave edip karıştırın ve sonrasında un, kabartma tozu, vanilya, hindistan cevizi, portakal suyu ve kabuğunu ekleyip kaşıkla karıştırın.
  3. Yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk fırın kapağını açmadan 180 derecede pişirin.
  4. Portakal sosu için; tencereye portakal suyu ve suyu ekleyip üzerine nişasta ve şekeri de ilave edip katılaşıncaya kadar karıştırın.
  5. Kek ve sos soğuyunca kekin üzerinde gezdirin ve dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun;))

Corona virüs ne zaman bitecek? Yeni araştırma!

Corona virüs ile ilgili yeni araştırmalar dikkat çeken sonuçları ortaya çıkarmaya devam ediyor. Dünya genelinde yeni tip Corona virüs (COVID-19) vaka sayısı neredeyse 2 milyona yaklaştı. Hong Konglu araştırmacıların COVID-19 hastaları üzerinde yaptıkları araştırma sonucunda ortaya çıkan sonuca göre Corona virüs ne zaman bitecek?

Hong Kong’lu araştırmacılar: Corona virüs daha uzun sürecek

Hong Kong’da yeni tip corona virüs hastalarının ciğer dokusu örneği üzerinde yapılan araştırma, Corona virüsün SARS’tan üç kat daha fazla patojen ürettiğini ortaya çıkardı.
South China Morning Post’ta yer alan habere göre, Hong Kong Üniversitesi’nde COVID-19 hastalarının akciğer dokularının incelenmesi üzerine bir araştırma yapıldı.
Araştırma sonuçlarına göre yeni tip Corona virüsün 48 saat içinde yüze yakın kez türeyebileceği, bu sayının SARS için 10 ile 20 arasında olduğu ortaya çıktı. Aynı zamanda COVID-19’un SARS virüsünden daha yavaş bağışıklık ve solunum yanıtlarına neden olduğu da belirtildi.
Araştırmayı yürüten doktorlardan Yuen Kwok-Yung’un açıklamasına göre, Corona virüsün temmuz ayına kadar kontrol altına alınmasının hiçbir yolu yok.
Bilim insanları düşük şiddette semptom ya da görülmeyen semptomların, virüsün kontrol edilmesini zorlaştırdığını bu nedenle tedbirlerin sürmesi gerektiğini söyledi.

Call of Duty Warzone oyuncu sayısı yine rekor kırdı

Call of Duty Warzone oyuncu sayısı rekor tazeledi. Çıktığı ilk günden bu yana oyuncuların bir numaralı tercihi konumuna gelen oyun, günden güne kırdığı oyuncu sayısı rekorunu geliştirmeye devam ediyor.
CoD Warzone, daha önceden de oyuncu sayısına ait paylaşımlar yapmıştı. Ancak oyunun yükselişinde yavaşlama olmadı. Aksine günden güne oyuncu kitlesini büyüten oyun, çevrim içi platformlarda da en çok izlenenler arasında.

Call of Duty Warzone oyuncu sayısı rakiplerini kıskandırıyor

Salgın önlemleri kapsamında evlere kapanan oyuncuların birçok seçeneği bulunuyor. Ancak pandemi günlerinden kısa bir süre önce oyuncularla buluşan CoD Warzone, ilk günden bu yana büyük bir oyuncu kitlesine sahip olmayı başardı. Daha önceden 6, 15, 30 milyon oyuncuya ulaştığında duyuru yayınlayan oyun, bu sefer 50 milyon için teşekkür paylaşımı yaptı.
Binlerce beğeni alan bu tweetle birlikte oyunun 50 milyon oyuncuya ulaşması kutlandı. Oyunun ücretsiz olması, böylesine hızlı yükselmesine olanacak sağladı. Ayrıca oyun içinde yer alan ve her biri oyuncular tarafından sevilen modların da payı büyük.
Battle Royale” ve “Blood Money” modlarının çokça oynandığı oyunda, “Gulag” kısmı da beğeni toplamış durumda. Çünkü oyuncular, oyun içinde vurulduklarına oyuna dönmek için ikinci bir şansa sahip oluyor. Oyuncular burada ya da oyun içinde bir daha vurulurlarsa, takım arkadaşları tarafından satın alma noktasından oyuna döndürülebiliyor.