Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için:
- 6 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı un
- Yarım su bardağı buğday/mısır nişastası
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
Muhallebi si için:
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 kaşık şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 vanilya
- Soğuduktan sonra içine muz, çilek, damla çikolata.
Üzerine:
- 1 su bardağı krem şanti
- 1 su bardağı süt ile hazırlanacak.
- Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurtanın akları ve sarıları ayrılır.
- Akları bembeyaz kıvama gelene kadar çırpılır.
- Sarıları başka bir kapta şeker ve sıcak su ile yüksek devirde krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Daha sonra içine kuru malzemeler elenir. son kez çırpılır.
- Yumurtanın aklarının yarısı bu karışıma eklenir, spatula ile yavaşça karıştırılır.
- Kalanı da eklenerek hamur karıştırma işlemine devam edilir.
- Kalıba alınan harç önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45 dk pişirilir.
- Fırından alınan kek fırın teline ters çevrilerek soğutulur ki çökme yapmasın.
- Soğuduktan sonra dilimlere ayırıp pastamızı yapmaya başlayabiliriz.
- Muhallebi si için süt yumurta sarısı un şeker karıştırılarak ocağa alınır.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp tereyağ ve vanilya eklenir.
- Soğuduktan sonra muz, çilek, damla çikolata eklenir.
- Daha sonra dilimlere ayırdığımız keke muhallebiyi sürelim üçe böldüm ben pandispanyayı süt ile ıslattım. En son krem şanti ve çikolata soslar ile süsledim.
Afiyet olsun.