19 Haziran 2020 Cuma

Netflix’in ilk Türk filmi yayınlandı! İşte tepkiler

Ülkemizde Hakan Muhafız, Atiye ve Aşk 101 gibi çeşitli dizi projelerine imza atan Netflix bu kez ilk Türk filmi ile karşımıza çıktı. Daha önce detaylarını ve fragmanını sizlerle paylaştığımız Yarına Tek Bilet, Netflix tarafından yayınlandı.

Netflix’in ilk Türk filmi: Yarına Tek Bilet yayınlandı!

1 saat 30 dakikalık film “İzmir’e giden bir trende yolları kesişen iki yabancı, çalkantılı ve şaşırtıcı biçimde bağlantılı aşk geçmişleri sayesinde yakınlaşır.” şeklinde özetlenirken Dilan Çiçek Deniz ve Metin Akdülger başroldeki isimler.Mart ayında duyurusu gerçekleştirilen filmin yönetmen koltuğunda Ozan Açıktan yer alıyor. Filmin hikayesi hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmeniz adına aşağıdaki fragmanı izlemenizi tavsiye ederiz.
Tabi, film yayınlandıktan kısa bir süre sonra Twitter gibi platformlarında kullanıcılar yorumlarını paylaşmaya başladı. Bazı kullanıcılar filmi çok iyi bulduklarını söylüyor olsa da, beklentimin altında kaldı diyenlerin sayısı daha fazla gibi görünüyor. Netflix’in ilk Türk filmi hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

18 Haziran 2020 Perşembe

Yumuşacık Kaşarlı Bayat Ekmek Tarifi

Yumuşacık Kaşarlı Bayat Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • İsteğe göre (Domates, biber, sucuk vs.) ekleyebilirsiniz

Yumuşacık Kaşarlı Bayat Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Bayat ekmeklerimizi tepsiye diziyoruz.
  2. Bir kaseye süt ile yumurtayı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Karışımı ekmeklerin üstüne fırça ile sürüyoruz.
  4. Son olarak kaşar ile süsleyip fırında 200 derecede pişiriyoruz.Nefiss yumuşacık tatla afiyetle yiyin. 😊.

Tutku Kurabiye Hazıra Son Tarifi

Tutku Kurabiye Hazıra Son Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un
İçine;
  • Damla çikolata

Tutku Kurabiye Hazıra Son Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilya yoğurma kabında karıştırılır.
  2. Nişasta, kabartma tozu da eklenip karıştırmaya devam edilir.
  3. Son olarak un azar azar eklenip ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  4. Hamurun yarısı ayrı bir kaba alınarak diğer yarısına kakao eklenir.
  5. Sonra iki hamurdan da fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır.
  6. Avuç içine alarak bi kakao bir sade hamur alıp 8 li çiçek şekli verip içine damla çikolata koyup avucumuzla yuvarlayıp tutku şeklini vermiş olucaz.
  7. Fırın tepsisine dizilerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30- 35 dakika pişirir.Afiyet olsun. 

Çatlak Kurabiye Tarifi

Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

Lezzetinden çatlamış bu kurabiyelere kimse hayır diyemicek ☺️.
  1. Şeker ve yumurtayı el çırpıcısı ile çırpalım.
  2. Ve geriye kalan malzemeleri ilave edip kaşık yardımıyla elimizi hamura değmeden karıştıralım hamurumuzu buzdolabında en az 2 saat bekletelim.
  3. Dinlenen hamurumuzdan tatlı kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve pudra şekerine bulayıp tepsiye dizelim.
  4. Önceden ısınmış 180° fırında tam 15 dakika pişirelim piştikten sonra fırından alıp soğumasını bekleyelim şimdiden afiyet olsun ☺️Önemli * hamurumuzu seri bir şekilde yuvarlayıp fırına verelim yoksa oda ısısı ve elimizin ısısı ile özelliğini yitirebilir kıvamı ve görüntüsü istediğimiz gibi olmayabilir.

Karamelli Kakaolu Kek Tarifi

Karamelli Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un
  • Kabartma tozu
Üzeri için
  • Karamel sosu

Karamelli Kakaolu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtalar ve şekeri kapta mikserle çırparız.
  2. Daha sonra sıvı yağı, sütü ilave ederiz tekrar çırparız.
  3. Kabartma tozu ve unu koyarız son kez karıştırırız.
  4. Kek karışımının yarısını kalıba dökeriz.
  5. Kalan karışıma kakaoyu ekledikten sonra hepsini kalıba dökeriz.180 derecede yada fırınınız keki kaç derecede pişiriyorsa ona göre ısısını ayarlabilirsiniz.
  6. Piştikten sonra karamelli sosla süsleyip servis edebilirsiniz.

Gülsuyu ve Hazır Baklava Yufkası İle Sarma Baklava Tarifi

Gülsuyu ve Hazır Baklava Yufkası İle Sarma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 28 adet baklava yufkası
  • 2 çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı antep fıstığı
  • Yarım çay bardağı badem
  • Yarım çay bardağı fındık veya fıstık
Arasına:
  • 150 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı gülsuyu
Üzerine:
  • 150 gram tereyağı
Şerbeti:
  • 2.5 çay bardağı şeker
  • 3,5 çay bardağı su
  • 5-6 damla limon

Gülsuyu ve Hazır Baklava Yufkası İle Sarma Baklava Tarifi Yapılışı

  1. 1 adet yufka alınarak tezgaha serilir.
  2. Üzerine erimiş tereyağı sürülerek gülsuyu serpilir.
  3. Bolca çekilmiş fındık karışımından atılır.
  4. Üzerine yine yufka serilerek tereyağı sürülüp gülsuyu serpilip yine fındık karışımından atılır.Bu işlem 4 kere tekrarlanır. Yani baklava 4 kat olur.
  5. Bir ucundan başlanarak ince oklava ile rulo şeklinde sarılır.
  6. Sarılan rulo 6-7 dilime kesilip tepsiye dizilir.
  7. Üzerine erimiş tereyağı gezdirilir.
  8. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir.Bu arada şerbet 15-20 dakika kaynatılarak soğumaya bırakılır.
  9. Soğuk şerbet soğuk tatlıya dökülerek 1-2 saat dışarda bekletilir. Daha sonra buzdolabına kaldırılır. Afiyet olsun.

Semiz Otlu Meze Tarifi

Semiz Otlu Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım demet semiz otu
  • 8-10 tane taze nane
  • 2 büyük boy salatalık
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Bir miktar zeytin yağı ( Üzerine )

Semiz Otlu Meze Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kaseye yoğurt, tuz, kuru nanemizi ve sarımsağımızı alıp güzelce karıştıralım.
  2. Ardından semiz otlarımızı ellerimizle bir miktar kopartalım.
  3. Üzerine aynı şekilde taze nanelerimizi de kopartıp ekleyelim güzelce harmanlayalım.
  4. En son üzerine zeytin yağımızı ekleyip afiyetle yiyelim 😌🙏🏻 beğeniceğinize eminim hanımlar mutlaka denemelisiniz yorumlarınızı bekliyorum. Afiyet olsun 😘✨🧡.

Poğaça (Yumuşacık) Tarifi

Poğaça (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağ ( Yumuşak )
  • 2 tane yumurta ( Akı içine )
  • 1 tane yaş maya
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri için
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt

Poğaça (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı

Nefis mi nefis yumuşacık bir poğaça tarifi vereceğim şimdi. Ben arasına bir şey kullanmadım isteyen peynir vs kullanabilir.
  1. Öncelikle yoğurma kabına süt, su, maya ve şekeri alalım karıştıralım bunların bu şekilde 15 dakika aktifleşmesini bekleyelim.
  2. Sonra unun dışındaki tüm malzemeyi katalım kontrollü olarak unu da ilave edelim sert olmayan ama elimize yapışmayan elimizi bırakan bir hamur yoralım ve hamurumuzu 1 saat hacminin iki katı olana kadar mayalayalım.
  3. Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde yuvarlaklar oluşturalım tepsiye dizelim ve tepsi mayası için 10 dakika bekletelim.
  4. Şimdi üstüne yumurta sarısı ve süt karışımını sürelim ve çatalla izler yaparak ısınmış fırında 170°’de kızarana kadar pişirelim.
  5. Fırından çıkan poğaçaların üzerine öncelikle bir tane suda ıslatıp sıktığımız bir bez örtelim. Arkasından da kuru bir bez örterek 10 dakika bu şekilde beklemesini sağlayalım. Arkasından yumuşacık poğaçalar hazır. Ben 2 büyük tepsi bir küçük tepsi poğaça elde ettim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Çikolatalı Milföy (Hem Pratik Hemde Lezizmi Leziz Hafif Tatlı) Tarifi

Çikolatalı Milföy (Hem Pratik Hemde Lezizmi Leziz Hafif Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy
  • Sürülebilir çikolata
  • 1 adet yumurta sarısı
Üzerine;
  • Pudra şekeri

Çikolatalı Milföy (Hem Pratik Hemde Lezizmi Leziz Hafif Tatlı) Tarifi Yapılışı

Çok kolay bir tarif misafirleriniz gelmeden yarım saat içinde hazırlayıp pişireceğiniz bir lezzet bir o kadarda hafif. 🥳
  1. 1 paket hafif buzlu milföy hamurumuzu tahtamızın üzerine alalım. İki üçgen biçiminde bıçakla keselim 2 adet milföy elde etmiş olucaz 🌿.
  2. Uçlarına birer tatlı kaşığı sürülebilir çikolata bırakalım ve rulo yapalım. 😊.
  3. Bu biçimde hepsini bitirdikten sonra yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
  4. Yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış.
  5. 180 derecelik fırına sürelim 25 dakika pişirelim üzeri kızarıp kabardıktan sonra fırından alabiliriz. 🤗 kokusu ve lezzeti bi harika 🙋‍♂️ deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😋🌺.

Kıtır Poğaça (Evde Ne Varsa) Tarifi

Kıtır Poğaça (Evde Ne Varsa) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak yulaf unu – beyaz un karışık (Başka unlarda kullanılabilir)
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • (İsteğe göre baharat eklenebilir)
  • Kabartma tozu
  • Peynir (hemen tüketilmeyecekse eklemeyebilirsiniz)
  • Kinoa tohumu (Eklenmesi zorunlu değil)
  • 2 yeşil biber
  • Havuç
  • Çekirdeksiz zeytin
  • Çekirdek içi

Kıtır Poğaça (Evde Ne Varsa) Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemer bir kaba alınır.
  2. Burda önemli olan kısım istediğiniz malzemeleri ekleyip çıkartabilirsiniz. Elinizde olan malzemeleri kullanabilirsiniz.
  3. Malzemeler eklendikten sonra karıştırılır eğer koyu bir kıvam olduysa yemek kaşığı ölçüsüyle biraz soğuk su eklener hamur yumuşatılır.
  4. Yumuşak olan hamur kaşıkla yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.
  5. Tava da da pişirme işlemini uygulayabilirsiniz.

oğurtlu Karışık Biber Kavurması (Kaşık Kaşık Yediren) Tarifi

Yoğurtlu Karışık Biber Kavurması (Kaşık Kaşık Yediren) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet kırmızı biber
  • 7-8 adet yeşil biber
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Yoğurtlu Karışık Biber Kavurması (Kaşık Kaşık Yediren) Tarifi Yapılışı

Et tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan kaşık kaşık yenilen pratik ve kolay olan nefis bir salata tarifim var 👌👌😋😋
  1. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip yıkayalım suları süzüldükten sonra hepsini küp küp doğrayalım.
  2. Tavada sıvı yağı kızdırıp içine biberleri dökelim orta ateşte arada karıştırarak yumuşayıncaya kadar soteleyip soğumaya bırakalım.
  3. Bu arada yoğurdun içine sarımsakları rendeleyelim, tuzunu da döküp karıştıralım ve soğumuş olan biberlerle güzelce harmanlayarak servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz. 🍴🍗🍞
    Kolay Gelsin Afiyet olsun

Kendini El Açması Zanneden Muhteşem Börek Tarifi

Kendini El Açması Zanneden Muhteşem Börek Tarifi  İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
Sosu İçin;
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 50 g eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke (üzüm veya elma)
İç Harcı için;
  • Peynir
  • Maydanoz

Kendini El Açması Zanneden Muhteşem Börek Tarifi Yapılışı

  1. Böreğimizi yapmaya ilk sosundan başlayalım. Bunun için uygun bir kabın içerisine un, nişasta, yağ, eritilmiş tereyağı ve sirkeyi alarak karıştıralım.
  2. Daha sonra tezgaha yufkalarımızı alalım ve ortadan ikiye keselim.
  3. “D” şeklinde kestiğimiz yufkamızdan bir tanesini alalım ve üzerine hazırladığımız sostan her yerine gelecek şekilde fırça yardımı ile sürelim.
  4. İnce ince kıydığımız maydanozla karıştırarak hazırladığımız iç harcımızdan yufkamızın her yerine gelecek şekilde serpelim.
  5. Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayalım ve rulo şeklinde saralım. Sardığımız ruloyu kendi etrafında dolayalım ve gül şeklini  verelim.
  6. Daha sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisinin ortasına yerleştirelim.
  7. Diğer yufkaları da aynı şekilde saralım ve fırın tepsisine dolayarak yerleştirelim. Tepsimiz dolana kadar bu işleme devam edelim.
  8. Kalan sosu da yufkaların üzerine fırça yardımı ile sürelim. Böreğimizi 180°C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim. Pişen böreklerimiz servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.

Misket Çorbası Tarifi

Misket Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Misket köfteler için:
  • 250 gr kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Misket köfteleri sotelemek için ;1 tatlı kaşığı tereyağ
Çorba için:
  • 5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Çorbanın üzeri için:
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Misket Çorbası Tarifi Yapılışı

Tarifin videosu ve sesli anlatım için youtube kanalımıza bekliyoruz. 🤗👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻🥰.
  1. Öncelikle derin bir kaseye kıymayı alıyoruz.
  2. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Hazırlanan karışımdan minik parçalar kopararak elimizle yuvarlıyoruz.
  4. Tavaya tereyağını alıp eritiyoruz.
  5. Üzerine hazırlanan misket köfteleri alıp 5dk kadar soteliyoruz.
  6. Derin bir tencereye tereyağını ve zeytinyağını alıyoruz.
  7. Unu ekliyoruz ve unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  8. Normal ısıda suyu koyup karıştırıyoruz.
  9. Hemen ardından yoğurtun içine yumurta sarısını alıp 1-2dk çırpıyoruz.
  10. Yoğurtlu karışımı yavaşça çorbaya ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
  11. Sotelenen köfteleri ve tuzuda ekleyip karıştırıyoruz.
  12. Çorba kaynayınca ocaktan alıyoruz.
  13. Çorbanın üzeri için tereyağını eritip içine toz biberi koyarak karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  14. Kaseye koyduğumuz çorbanın üzerine süs yapıyoruz. Misket çorbası hazır. Afiyet olsun. 🌸👌🏻.