Dağılmama Garantili Yuvalama Çorbası (Tavuk Göğüslü) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram tavuk göğsü kıyma
- 4 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yavaş yavaş yoğururken su
Çorba için( 6 kişilik );
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yağ
- 750 ml kaynar su ( ortalama)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet limon suyu ( değiştirebilirsiniz)
Dağılmama Garantili Yuvalama Çorbası (Tavuk Göğüslü) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğsü, tuz ve bulguru bir miktar yoğuruyoruz direk su dökmüyoruz yavaş yavaş avucumuzla ekliyoruz.
- Yumuşayan bulgurun üzerine 1 bardak irmik ekleyip, 5 dakika kadar daha yoğurduktan sonra en son un ekliyoruz .
- Ve hamurumuzu çok cıvık olmayacak şekilde avucumuz ile su ekliyoruz.
- Birbirini tutan hamuru küçük küçük bezeler yaparak yuvarlıyoruz.
- Biz yuvalama yaparken hamur sertleşme yapabilir su ile tekrar yumuşatarak yuvalamayı bitiriyoruz .
- Asla birbirine yapışma yapmayacaktır korkmayın.
- Daha sonrasında ben çorba için 2 kase yuvalama ölçüsü verdim.
- Kalabalığa hepsini yapacaksanız su çorba ölçülerini ikiye katlayın istediğiniz kadarını buzluğa kaldırabilirsiniz.
- Tencereye soğanları küçük küçük doğruyoruz yağ ile kavurduktan sonra salçamızı ekliyoruz.
- Salçada kavrulduktan sonra suyumuzu ve limon suyunu ekleyip kaynayana kadar bekliyoruz.
- Kaynayan suyun içerisine 2 kase dolusu kadar yuvalama ekliyoruz en önemli püf nokta asla tencere kapak kapatmayın.
- Yuvalamalar yumuşayana kadar pişiriyoruz ( 20 dakika kadar ).
- Piştikten sonrada tencere kapağını kapatmayın ilk sıcağı gidene kadar.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.