7 Temmuz 2020 Salı

Instagram engelleme için önemli yenilik getiriyor

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, hesap engelleme için önemli bir yeniliği kullanıma almaya hazırlanıyor. Gizlilik ayarlarının olmazsa olmazı hesap engelleme için Instagram’ın çalışma yaptığı keşfedildi.
Daha önceden hesap kısıtlama özelliğini de getiren uygulama, kullanıcılarına engelleme için kolaylık sunacak bir yeniliğe imza atacak. Özellikle birlikte istenmeyen hesapların yönetilmesi daha kolay hale gelecek.

Instagram engelleme özelliği gelişiyor

Günümüzde Instagram’ın kullanıcı sayısı çok büyük sayılara ulaşmış durumda. Bunun için de çalışmalarına devam eden uygulama, kullanıcıların engelledikleri hesapları kolay yönetebilmesi ve engellemesi için çalışma içinde. Özellik, tersine mühendislik sayesinde ortaya çıkarıldı. Çıkaran mühendis ise Alessandro Paluzzi oldu.
Özelliğe bakıldığında Instagram hesap engelleme sayfasında, engellenen kişilere ekleme yapma seçeneği gelecek. Bunun sayesinde kullanıcılara uygulama tarafından engellenmesi önerilen kişiler sunulacak. Böylelikle kullanıcıların, gizlilik seviyesini daha yüksek tutması ve bunu kendisinin yapması amaçlanıyor.
instagram elleme
Hesap ayarlarında gizlilik kısmında girildiğinde engellenen kullanıcıların olduğu bölümde, listelenen kullanıcıların sağ üst kısmında artı tuşu görülüyor. Bu tuşa dokunulduğunda kullanıcıya özel olarak engellenmesi önerilen kişiler gösterilecek. Bu gösterimde de kullanıcıları kolayca engellemek olacak.
Bu adımla birlikte kullanıcıların daha gizli ve güvenli platform kullanımı sağlaması amaçlanıyor.

Moto G 5G Plus tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Geçtiğimiz günlerde bataryasıyla ilgili bazı özelliklerin ortaya çıktığı Moto G 5G Plus, Motorola tarafından resmen tanıtıldı. Çift ön kameraya sahip yeni model, biraz daha kabul edilebilir seviyedeki fiyatıyla karşımıza çıkıyor.

Moto G 5G Plus modelini tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

ABD’li teknoloji şirketi olan Motorola, Lenovo işbirliğinden sonra ürün geliştirmeye devam ediyor. Şirketin yeni akıllı telefonu olan Moto G 5G Plus modeliyle ilgili resmi bilgiler belli oldu. Gücünü Snapdragon 765 işlemcisinden alan model, X52 modemi sayesinde 5G desteği bulunuyor. İlginç bir şekilde de, şirketin merkezi olan ABD’de satışa sunulmuyor.
Moto G 5G Plus özellikleri
Tasarım tarafında çift ön kamera ve delikli bir ekrana sahip olan Motorola G 5G Plus, genel tasarımlardan farklı şekilde her iki ön kamerası da ayrı ayrı deliklerde bulunuyor. 6.7 inç FHD+ bir ekrana sahip olan cihaz 90 Hz yenileme hızına sahip. Donanım seçeneği olarak 6 GB’ya kadar RAM ve 128 GB’a kadar depolama alanı sunuluyor. Cihaz 20W hızlı şarj destekli 5.000 mAh kapasiteli batarya ile geliyor.
Moto G 5G Plus özellikleri
Ön kamera çözünürlükleri 16 Megapiksel ve 8 Megapiksel olan model, arka tarafta 48 Megapiksel ana kameraya ek olarak 5 Megapiksel makro kamera, 8 Megapiksel ultra geniş açı kamera ve 2 Megapiksel derinlik sensörü olmak üzere dörtlü kamera düzenine sahip. Moto G 5G Plus’da bulunan parmak izi sensörü, cihazın yan tarafında konumlandırılan tuş üzerine yerleştirilmiş.

Moto G 5G Plus fiyatı

Orta ve üst segment arası nitelendirilen cihaz için 4 GB RAM’li sürümü 349 euro, 6 GB’lık sürümü ise 399 euro fiyat etiketi belirlemiş.

6 Temmuz 2020 Pazartesi

Köfteli Patlıcan Dizme Tarifi

Köfteli Patlıcan Dizme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 3.4 adet patates
  • 2 adet domates
  • 2-3 adet biber
Köfte harç için:
  • 250 gram kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 büyük boy soğan
  • 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı ekmek içi
  • 1 tutam maydanoz.
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz, kırmızı toz biberi, karabiber, kimyon👈🏻ölçü size ait
Salçalı sos için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 3 su bardağı su 👈🏻az gelirse takviye edersiniz

Köfteli Patlıcan Dizme Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeler halka şeklinde kesilir sıvı yağda hafif kızartılır.
  2. Diğer yandan köfte için soğan rendeleyip suyunu sıkın, yumurta, kıyma, doğranmış maydanoz ve baharatları ekleyip şöyle bi karıştırın.
  3. Sıvıyağ galeta ununu ve ekmek içini yavaş yavaş ekleyip yoğurun.
  4. Köftelerinize şekli verip önce patatesleri üzerine patlıcan ve köftelerinizi üst üste doldurun.
  5. Dilerseniz sıralayarakta dizebilirsiniz.
  6. Son olarakta üzeri için tereyağ ve sıvı yağını eritip salçayı ekledikten sonra su koyup biraz kaynatın.
  7. Yemeğinizin üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 180 c fırında pişirebilirsiniz.

Domatesli Tane Tane Şehriye Pilavı Tarifi

Domatesli Tane Tane Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı şehriye
  • 4 su bardağı kaynamış su
  • 1 adet kuru soğan
  • Göz kararı zeytinyağı
  • 1 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
Üzeri için ;
  • Kırmızı biber ve kuru nane

Domatesli Tane Tane Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yağımızı tencereye alalım ve yağ biraz kızdıktan sonra soğanları ilave edelim ve biraz kavuralım.
  2. Ardından şehriyelerimizi ekleyip rengi dönünceye kadar kavuralım.
  3. Domates ve salçamızı ekleyip biraz daha kavuralım.
  4. Sonrasında sıcak su, tuz ve kırmızı biber i ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirip demlenmesini bekleyelim.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 

Tavuklu Paşa Çorbası Tarifi

Tavuklu Paşa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk butu
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
Terbiyesi için ;
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş un
  • Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tavuklu Paşa Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavukları haşlıyoruz.
  2. Haşlanan tavukları küçük parçalara ayırıyoruz ( ben çok küçük parça yaptım çünkü oğlum bu şekilde seviyor) suyunu da ayırıp çorbayı yapmaya başlıyoruz.
  3. Şehriyeleri çok kızarmayacak şekilde hafif pişiriyoruz hafif kızaran şehriyeleri ocaktan alıp 2 su bardağı sıcak su ilave edip pişmesine yakın küçük parçalara ayırdığımız tavukları ve ayırdığımız tavuk suyunu ekleyip pişmesini bekliyoruz ara ara karıştırıyoruz.
  4. Bir kapta terbiyesini hazırlıyoruz.
  5. Yoğurt, un ve suyu iyice çırpıyoruz kaynayan sudan terbiyesinin içine az az koyup hızlıca karıştırıyoruz çorbaya yavaş yavaş ilave edip beş dakika daha kaynatıp tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatıyoruz.
  6. Üzerine zeytinyağ pul biber ve tatlı toz kırmızı biberi kızdırıp servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 🤤.2 yaşındaki oğlumun bayılarak yediği bir çorba göğüs eti sert olduğu için ben butlardan yapmayı tercih ediyorum hem küçük çocukların kolaylıkla yemesini sağlar.

Tam Bir Yaz Salatası (Sosu Özel Yoğurtlu Kabak Salatası) Tarifi

Tam Bir Yaz Salatası (Sosu Özel Yoğurtlu Kabak Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 orta boy soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağından biraz az zeytinyağ/sıvıyağ
Yoğurtlu sos için:
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
Cevizli sos için:
  • İri doğranmış ceviz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber tozu

Tam Bir Yaz Salatası (Sosu Özel Yoğurtlu Kabak Salatası) Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz,uzunlamasına ince parçalar kesiyoruz ve ince olan taraflarından başlayarak ince şeritlere doğruyoruz.
  2. Soğanlarımızında kabuklarını soyup, ince ince doğruyoruz.
  3. Tavaya zeytinyağını alıp, soğanlar kendilerini salmaya başlayana kadar kavuruyoruz. Kabakları ekliyoruz ve yumuşayana kadar kavuruyoruz.
  4. Kavrulan kabakları geniş bir kase içerisine alıp hafif sıcağı çıkana kadar soğutuyoruz.
  5. Hazırladığımız yoğurtlu sosu üzerine döküp güzelce karıştırıyoruz.
  6. Cevizli sosu bir tavada 1-2 dakika kavurup,hazırladıktan sonra salatamızın üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun ☺️.

Hatayın Ünlü Lezzeti (Katıklı Ekmek Diğer Adıyla Biberli Ekmek) Tarifi

Hatayın Ünlü Lezzeti (Katıklı Ekmek Diğer Adıyla Biberli Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru ı̇çin
  • 2 su bardağı ılık su
  • + 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı doluca şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 6 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı un kullandım
(su bardağı ölçüm 220 ml)
(çay bardağı ölçüm 125 ml)
İç malzemesi için )
  • 8 dolu yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 4 adet orta boy kuru soğan
  • 10 yemek kaşığı doluca lor peyniri yada taze çökelek 6 yemek kaşığı tepeleme kavrulmuş susam
  • 3 tepeleme yemek kaşığı dağ kekiği (kurutulmuş nane şeklinde olandan)
  • 2 çay bardağına yakın has zeytinyağı kullandım
  • Varsa; 1, 5 çay kaşığı kişniş
Üzeri içine serpmek için
  • Çörek otu, ve kekik
Not: vermiş olduğum iç malzemesi, hamura tam gelen ölçü ve miktardır

Hatayın Ünlü Lezzeti (Katıklı Ekmek Diğer Adıyla Biberli Ekmek) Tarifi Yapılışı

  1. Hatay evlerinde tandırda yapılan, incecik hamuru ve üzerindeki sürülmüş lezzeti ile pişen, ve tadına doyum olmayan nefis bir ekmek tarifi 💯🙌🏻💯,,.
  2. Fırınlarda ve tandırda vermiş olduğum tarif ile yapılıyor👍🏻,, kimileride evlerinde normal fırınlarda daha kalın hamurla poğaça tarzındada yapabiliyor.
  3. Ben bugün yapmış olduğum şekli ile sizlere tarifimi sunuyor ve bu güzelliği mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum😋🥳😋.
  4. Yoğurma kabı içine; maya, şeker ve ılık suyu alıp karıştırarak eritelim.
  5. Üzerine tuz ve ununu ekleyerek yoğurmaya başlayalım (hamur çok azcık ele yapışır kıvamda, pamuk gibi yumuşacık olmalı, un miktarını kendinize göre —-yazdığım kıvama göre eklemelisiniz) hamur beş dakika boyunca çok iyi şekilde yoğrulmalı.
  6. Daha sonra; altı üstü örtüyle sarmalanıp 40 dakika ılık yerde mayaya bırakalım.
  7. Bu sırada bizde içini hazırlayalım;.
  8. Soğanı minik şekilde doğrayalım ve yazdığım tüm malzemeyi üzerine ekleyip derin bir kapta hep beraber karıştırıp yoğuralım, acısını kontrol edip eksikse zevkinize göre tamamlayabilirsiniz.
  9. Süre sonunda mayalanan hamur un serpilmiş tezgaha çıkarılır 1-2 defa toparlanarak ince uzun form verilip bezelere ayrılır ( 10 adet büyük, 18 adette küçük beze yaptım ben) altlarına un serpilir, üzerlerine havlu örtülür.
  10. İlk bezeden başlanarak, un serpe serpe ince yuvarlak şekilde dilediğiniz büyüklükte hamurlar açıp tepsilere yan yan dizip biriktirelim ve üzerlerine havlu örtelimki kuruma olmasın tepsi mayası alsın.
  11. Açılmış hamurların üzerlerine yemek kaşığı ile harçtan koyup tatlı kaşığı arkasıyla eşit şekilde çok kalın tabaka olmadan yayalım. En üste çörek otu serpelim ve kekik ekeleyelim, önceden ısınmış fansız alt üst ayar 200° fırında alttan ikinci rafta 10-12 dakika arası pişirip fırından alalım.
  12. Pişen tüm ekmekleri geniş bir tepsi üzerine biriktirip üzerlerini örtü ile örtelim.
  13. Tepsiler boşaldıkça, soğuk zeminde soğutup yeni hamurları koyup, sırası ile pişirip biriktirip servise kadar üzerleri örtülü bekletelim. Deneyecek olanlara afiyet şifa olsun 💝.

Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır Tarifi

Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet iri soğan ( robotta çekilecek)
  • 1,5 çay bardağı has zeytinyağı ( büyük boy bardak)
  • 3 su bardağı pirinç̧
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su (göz kararı)
  • 2 silme yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber, toz biber, kimyon, kuru nane
  • 3 avuç kıyılmış maydanoz
  • Su bardağı ölçüm 220 ml
  • ( bu malzeme için 220 adet taze asma yaprağı kullandım) içini daha az koyarsanız dahada fazla sarma çıkacaktır.

Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır Tarifi Yapılışı

  1. Yıllardır yaprak içimizi aile boyu hep böyle hazırlayıp sardığımız doğrudur🥰 tadı şahane olur herkese tarifimle denenmesini ısrar ediyorum hanımlar😇 tencereye nasıl dizip, nasıl sosladığım ve pişirdiğimde ayrıca sayfamda tarif olarak mevcut🤗 şimdi geçelim içini nasıl yaptığıma😉(Taze Yaprak Sarma)
  2. Önce pirinç̧leri güzelce yıkayıp süzgeçle süzüyoruz.
  3. Genişçe bir tavaya 1, 5 çay bardağı zeytin yağını koyup üzerine robotta iyice çektiğimiz soğanları ekleyip kavuruyoruz.
  4. Üzerine salçayı koyup kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Pirinci ve bulguru ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Sıcak su ve tüm baharatını da ilave edip tadını kontrol edip kısık ateşte ağzı kapalı suyunu çekene dek pişiriyoruz.
  7. Ocaktan alıp ince kıydığımız maydanozu da ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Yaprak içimiz hazır. ( ben bir gün önceden hazırlayıp buz dolabına kaldırıyorum ertesi sabahta sarıyorum kolaylık oluyor tavsiye ederim).

Beyaz Kiraz Reçeli Tarifi

Beyaz Kiraz Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kase beyaz kiraz
  • 2,5 kase şeker
  • Limon tuzu
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay bardağı su

Beyaz Kiraz Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Beyaz kirazlar saplarından ayrılır ve güzelce yıkanır.
  2. Çekirdekleri çıkarılır nasıl derseniz ben sert pipetle çıkardım çok çabuk oldu. Çekirdekleri çıkarılmış kirazlar hiç beklemeden limonlu suyun içine bırakılır ki kirazlar kararmasın yoksa çok çabuk kararıyorlar sonra ben kase hesabı yaptım.
  3. Üç kase kiraz çıktı kullandığınız kase yada kap ölçüsü ile de 2, 5 kase şeker kullandım ve bir çay bardağı su döktüm üzerine ve önce harlı ateş kaynayınca altını kısıp kısık ateşte pişirdim.
  4. Reçel kıvam alınca içine bir tatlı kaşığı kadar limon tuzu ekledim ve on ile on beş dakika daha kaynatın isterseniz içine bir dilim limon atabilirsiniz.
  5. Reçel kıvamı küçük bir kaba reçelden konur ve buzdolabında bekletin yoğunluğu hoşunuza giderse reçeli kavanozlara aktarabilirsiniz afiyet olsun.

Kabak Beğendi Tarifi

Kabak Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 parça tavuk göğüsü
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt

Kabak Beğendi Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları rendeleyelim. Yağda kavuralım.
  2. Başka bir tencerede unu ve tereyağını kavuralım. Sütü ekleyelim. Beşamel sosumuzu pişirelim. Kabakları ilave edip karıştıralım. Tuzunu ekleyelim.
  3. Tavuklarımızı tavaya koyalım. Soğanı ve sarımsağı ekleyelim. Kavuralım.
  4. Suyunu salıp çekince salçayı ilave edelim karıştıralım.
  5. 1 çay bardağı kadar su ekleyelim. 5 dakika kaynatalım. Tuzunu ve karabiberini ekleyelim.
  6. Kabak beğendinimizin üzerine tavuğu ekleyelim ve servise hazır. Afiyet olsun 

Yoğurtlu Semizotu Tarifi

Yoğurtlu Semizotu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 6 yemek kaşığı dolu dolu yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı ranch sos
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, pulbiber

Yoğurtlu Semizotu Tarifi Yapılışı

  1. Semizotu iyice yıkanıp suyu süzülüp (ben salata kurutucusunda kuruttum) ince doğranır (sap kısımları da dahil)
  2. Bir kaseye alınıp üzerine yoğurt, matine, ranch sos, rendelenmiş sarımsak, pulbiber ve tuz eklenip karıştırılır. Afiyet olsun.

Salata Ve Diyet Yemekler İçin Baharat Tarifi

Salata Ve Diyet Yemekler İçin Baharat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan (büyük boy)
  • 15 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2 dal taze biberiye
  • 5 adet defne yaprağı
  • ½ yemek kaşığı acı pulbiber
  • ½ yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tane karabiber (Veya aynı miktarda toz karabiber)
  • 1,5 yemek kaşığı dağ kekiği
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu (isteğe bağlı)

Salata Ve Diyet Yemekler İçin Baharat Tarifi Yapılışı


  1. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine birkaç parçaya ayrılmış soğan ve sarımsaklar konularak 150° fırında kurutulur.
  2. Fırından çıkıp soğuduktan sonra bıçak yardımıyla küçük parçalara ayrılırlar.
  3. Büyük bir havanda biberiye, birkaç parçaya ayrılmış defne yaprağı ve kekik iyice ufalanır.
  4. Tüm sebze ve baharatlar bir kabın içerisinde iyice harmanlanır. (karışımı değirmende saklayacaksanız karabiberi tane kullanmanızı tavsiye ederim).
  5. Cam bir kavanozda max. 6 ay saklanabilir. Afiyet olsun ✨.

Granola Tarifi

Granola Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 büyük muz
  • 1 su bardağı badem
  • 1 su bardağı fıstık
  • 1 avuç fındık
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1.su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı süt

Granola Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri karıştırın.
  2. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye düz bir şekilde yayın.
  3. 200 derecede 10 dakika pişirin. Fırında fazla bırakmayın yanabilir. Malzemeleri arttırıp azaltabilirsiniz.