12 Temmuz 2020 Pazar
Gavurdağı Salatası Tarifi
Patatesli ,Ispanaklı Ve Mantarlı Graten (Beşamel Sosuz) Tarifi
Patatesli ,Ispanaklı Ve Mantarlı Graten (Beşamel Sosuz) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 4 adet orta boy patates
- 1 demet ıspanak
- 10 adet mantar
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 dolu çay kaşığı kirimizi toz biber ve pul biber
- Sıvı yağ
Patatesli ,Ispanaklı Ve Mantarlı Graten (Beşamel Sosuz) Tarifi Yapılışı
- Uygun tavaya yarım çay bardağı sıvı yap dökülür.
- Piyazlık doğranmış soğan ve küçük doğranmış sarımsak ilave edilir ve soğan 2 dakika sotelenir.
- Daha sonra çok büyük olmıcak şekilde ince doğranmış patates eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir.
- Patatesler tam kızarmayacak.
- Başka bir tavada yüksek ateşte mantar sotelenir.
- Ayrı yapma sebebim güzel karamenize olması hepsini ayni tavada yapılırsa mantar çok sulanır.
- Patates de hafif yumuşayınca yıkanmış ve doğranmış ıspanak eklenir.
- Üzerine tuz ve baharatlar eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Tamamen suyunu çektiğinde 1, 5 yemek kaşığı un eklenir ve kavrulur.
- Azar azar süt eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
- En son üzerine sotelenmiş mantar eklenir ve ocaktan alınır.
- Uygun orta boy bir borcam tereyağ ile yağlanır ve harç içine boşaltılır.
- Düzlenir ve üzerine kaşar rendesi serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derce fırında peynir eriyip kızarana kadar pişirilir. İlk sıcağı çıktığında dilimlenerek servis edilir afiyet olsun 😋.
İsteğe bağlı ıspanak miktarı çoğaltılabilinir.
Patatesler büyükse 2 adet kullanın.
Soğuk Kahve Tarifi
Soğuk Kahve Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı granül kahve ( ben toz nescafe kullandım)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 lt süt
- buz (üzeri için arzuya göre kakao)
Soğuk Kahve Tarifi Yapılışı
Bu sıcak yaz günlerinde en favori içeceğiniz olacak 👌🏻dışarıda satılan soğuk kahvelerden hiçbir farkı yok üstelik daha lezzetli ve en önemlisi ucuz😉🤗 şiddetle tavsiye ederim 😋
- Bir kavonoza buz hariç bütün malzemeleri koyup köpürene kadar iyice çalkalayalım.
- Özdeşleşmesi için buz dolabında en az 15 dk bekletelim.
- Servis ederken içine buz ilave edelim bu kadar basit 😉afiyet olsun
Bardakta Kadayıflı Tatlı Tarifi
Bardakta Kadayıflı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için:
- 250 g lor peynir (quark)
- 200 g krema ( sahne)
- 200 g krem peynir ( frischkäse)
- 100 g toz şeker
- 2 paket vanilya şekeri
Çıtır kadayıf üzerine serpmek için:
- Bir kaşık tereyağı
- Bir kaşık toz şeker
- 6 kaşık kadayıf (yada bir el büyüklüğünde kadayıf parçası)
Kremanın arasına ek olarak meyve:
- Taze meyve mesela çilek, kiraz
- Ben pasta cilası kullandım 250 ml meyve suyu ile
Bardakta Kadayıflı Tatlı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle lor peyniri ve krem peyniri bir derin kaba koyuyoruz. Üzerine şekeri ve vanilin şekerini ekliyoruz iyice karıştırıyoruz bir kaşık yeterlidir.
- Karışımı hazırladıktan sonra buz dolabına koyuyoruz. Kremayı bir derin kaba alıp krema şekline gelene kadar çırpıyoruz. Burada tabi karıştırcı aletiniz (mixer) tabiki daha iyi yoksa uzun sürer.
- Kremayı elde ettikten sonra önceden hazırladığınız lor peyniri ve krem peynirinin içine yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz. Sonra buz dolabına tekrar koyuyoruz. Kreması hazır.
- Kadayıf için tereyağı bir tavada eritiyoruz. Şekeri ve kadayıfları ekliyoruz.
- Lütfen kadayıfları önceden ayırıp küçültün. Kadayıflar bronz rengi alana kadar pişiriyoruz.
- İsteğe göre taze meyveyi püre haline getirip aralarına ekleyebilirisniz.
- Pasta cilası için 250 ml meyve suyu (kırmızı), 1 paket pasta cilası ( tortenguss).
- Meyve suyunu bir tencere ye alıyoruz ve bir paket pasta cilasını ekleyip kalınlaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Bir bardağa önce kadayıf sonra krema sonra pasta cilası, sonra krema tekrar pasta cilası ve son olarak kadayıf ve üzerine ceviz yada fındık fıstık ekleyebilirsiniz.
- Buz dolabında bir saat bekletip servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Mozaik Kek Tarifi
Mozaik Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 2 parmak fazla süt
- 1 su bardağından 2 parmak fazla sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt
- 2,5 su bardağı su
Mozaik Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alarak köpürene kadar iyice çırpıyoruz süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz, azar azar unu ekleyin kabartma tozlarını ve şeker vanilin ekleyerek çırpmaya devam edin,.
- Ayrı bir kaba bu karışımın yarısını boşaltın ve kakao ile sutu ilave edip çırpın,.
- Fırın kabınızı tereyağ ile yağlayın ve bir kaşık sade bir kaşık kakaolu kek hamurundan koyarak 180 derece fırında fanlı ayarda pişene kadar pişirin,.
- Keki fırından alın ve ilk sıcağı çıktıktan sonra kalıptan çıkararak servis edin.
Afiyet olsun 🦋
Cacıklı Sandal Salatalık Tarifi
Cacıklı Sandal Salatalık Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet salatalık
- 1 diş sarımsak
- 4 kaşık süzme yoğurt
- Biraz dereotu
- Tuz
- Zeytinyağ
Cacıklı Sandal Salatalık Tarifi Yapılışı
- Salatalığı boydan ortadan kesiyoruz, içini kaşık yardımı ile çıkartıp bir kaseye alıyoruz. Arka kısmını (tabakta düz durması için) ince alıyoruz.
- Çıkarttığımız iç ve dış yüzünü incecik doğrayıp yoğurt, dövülmüş sarımsak ve tuz ekleyip cacık yapıyoruz.
- Cacığı sandala dolduruyoruz, üzerine dereotu serpiyoruz ve zeytinyağı gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
Nektarinli Borcam Kek (Pamuk Gibi) Tarifi
Nektarinli Borcam Kek (Pamuk Gibi) Tarifi İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü: klasik ajda çay bardağı (140 ml)
- 4 adet yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı silme tarçın
- 1 kutu sıvı krema (200 ml)
- 1 çay bardağı zeytinyağı (yahut sıvı yağ)
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı silme karbonat
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Yarım çay bardağı mavi haşhaş
- 5 çay bardağı un
Üzeri için:
- 4 adet orta boy nektarin (şeftali de kullanabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı silme tarçın
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Nektarinli Borcam Kek (Pamuk Gibi) Tarifi Yapılışı
- Yumurtaları ve toz şekeri mikserle yüksek devirde beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Tarçın, kabartma tozu, vanilin, karbonat, zeytinyağı ve sıvı kremayı ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
- Ununu ilave edip homojen bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- En son damla çikolata ve haşhaşı ilave ederek son kez çırpıyoruz ve yağlayıp unladığımız büyük dikdörtgen borcama (yahut büyük yuvarlak borcama) harcımızı döküp, spatula yardımıyla üzerini düzleştiriyoruz.
- Eşit şekilde yaydığınızdan emin olunuz.
- Nektarinleri iyice yıkayarak çekirdeğini çıkarıyoruz ve soymadan yarım parmak kalınlığında dilimleyerek uygun bir kaba alıyoruz.
- Üzerine toz şeker ve tarçını ilave ederek harmanlayıp, kekin üzerine diziyoruz.
- 170 derece önceden ısınmış fanlı fırının ortadan bir alt katında 47 dakika pişiriyoruz.
- 45 dakikadan sonra kürdan kontrolü yapınız, gerekirse pişirmeye 5 dakika daha devam ediniz.
- Tamamen soğuduktan sonra dilerseniz pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun.
Renkli Çatlak Kurabiye Tarifi
Renkli Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin veya tereyağı(isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tane yumurta (oda sıcaklığında olsun malzemelerimiz)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1 kg un
Renkli Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri yoğurup üzerine margarini ekleyin, zeytinyağı ilave edin yoğurmaya devam ediyoruz.
- Kabartma tozu, vanilya ile unu başka bir yerde karıştırıp yavaş yavaş ekliyoruz. Ele yapışmayan hamur elde ediyoruz 2 parçaya bölüyoruz.
- 1 tanesine kakao ekleyip yoğuruyoruz bir parça sade bir parça kakaolu hamurdan koparıp birlikte elimizle yuvarlıyoruz.
- Yağlanmış tepsiye dizip 175 derecede hafif kızarana kadar pişiriyoruz. (yağlı kağıtta kullanıbilir) (isteğe bağlı üzerine pudra şekeri ekleyebilirsiniz)
Afiyet olsun ;)
Ev Yapımı Limonata Tarifi
Ev Yapımı Limonata Tarifi İçin Malzemeler
- 14 tane limon
- 3 tane portakal
- 2 büyük bardak toz şeker
Ev Yapımı Limonata Tarifi Yapılışı
- 14 tane limon ve 3 portakalı yıkıyoruz. Sonra 5 tane limonu ve 2 portakal kabuğunu rendeliyoruz.
- Geride kalan limon ve portakalları sıkıyoruz ve rendelediğimiz kabuklarla 2 saat buzdolabında bırakıyoruz.
- Sonra süzgeçten geçiriyoruz ve suyunu saklıyoruz. 2 büyük bardak toz şeker ekleyerek karıştırıyoruz ve özü oluşturuyoruz.
- Hazırlanan özden bir parça sürahiye döküp, üstüne su ekleyerek içebilirsiniz. Afiyet olsun🍋🍹.
Haşhaşlı Çörek Tarifi
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaşmaya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı şeker
- Alabildi kadar un yaklaşık 6-7 bardak
İç malzemesi için;
- Bir paket haşhaş
- Bir bardak sıvı yağ
- Bir bardak toz şeker
- Bir bardak kırılmış ceviz içi
Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle mayayı süt ve suyu derin bir kabın içine koyuyoruz ılık olmasına dikkat edelim. Mayayı eritiyoruz yağ, tuz, şeker ve unu ekleyip yoğuruyoruz yaklaşık 45 dk üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç malzemesi için bir kasenin içine ıslak haşhaşımızı boşaltıyoruz yağ ve ve şekeri ekleyip iyice karıştırıyoruz sürülecek şekilde cıvık olacak eğer katı olursa biraz daha açmak için yağ ekleyebilirsiniz.
- Hamur mayalanınca siz dilediğinizce şekil verebilirsiniz ben hamuru büyük bir şekilde açtım harcı içine sürüp yuvarladım ve halka şeklinde keserek borcama dizdim.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin gerçekten harika bir lezzet deneyenlere afiyet olsun 🌸.
Kabak Dolması Tarifi
Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kabak
- 1 su bardağı pirinç
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
- 1 domates rendesi
- 1 orta boy soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
- Yenibahar
- Nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 su bardağı su
Dolmaları kapatmak için
- 1 adet domates
Kabak Dolması Tarifi Yapılışı
- Kabakların içi güzelce oyulur yıkanır kürdanla delikler açılır ve beklemeye bırakılır.
- Dış kısmına çatalla çizikler atılır.
- Soğan güzelce yağda kavrulduktan sonra domates ve salça sırayla eklenir ve kavrulma işlemi devam eder.
- Yıkanan pirinçler soğanlı karışıma eklenir.
- 1 su bardağı su da pirinçler hafifçe tencerede döndürüldükten sonra ilave edilir.
- Tuz, karabiber, yenibahar ve çok hafif nar ekşisi eklenip kısık ateşte suyu çektirilir.
- Soğuyan iç harç kabakların içine doldurulur.
- Domatesle kabakların ağız kısımları kapatılır.
- Bir pişirme kabına dizilen kabakların üzerine 1su bardağı su ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edildikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Lokum gibi bir lezzet deneyenler çok memnun👌🏻.
Afiyet bal şeker olsun 👌🏻.
Tiramisu Tarifi
Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağına yakın sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Muhallebi için
- 1 buçuk su bardağı süt
- 2 buçuk yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için
- Kakao
Tiramisu Tarifi Yapılışı
- Önceliklikle yumurta ve şekeri çırpın.
- Ardından süt, sıvı yağı da ekleyin, tekrar çırpın.
- Un kabartma tozu vanilyayı da ekleyip tekrar çırpın kalıba koyup fırına atalım.
- Muhallebi için süt şeker ve unu koyup karıştırın.
- Kaynayınca bir tatlı kaşığı tereyağını ve vanilyayı da ekleyin ve hızlı çırpın.
- Keki soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
- Muhallebisini de üzerine dökün.
- Soğuduktan sonra kakao serpin. Afiyet olsun.
Çikolata Soslu Kek Tarifi
Çikolata Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 4 yumurta
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıcak su
Sos için;
- 2.buçuk su bardağı süt
- 1 paket dr.otker çikolata sosu
Not: su bardağı 200 ml ölçüsüdür ve her un markası değişkenlik gösterebildiği için kendi göz kararımızı devreye sokmayı unutmayalım :)
Çikolata Soslu Kek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak malzemeleri hazırlarken kek kalıbınızı margarin yada tereyağı ile yağlayıp buzluğa atıp bekletelim, bu kekinizin piştikten sonra kalıptan daha kolay çıkmasını sağlayacak.
- Yumuşak ve puf bir kek istiyorsak yumurtaların beyazını ve sarısını ayrı ayrı çırpalım. Çırparken toz şekerin yarısını beyazına yarısını da sarısına ekleyelim. Beyazın kıvamı iyice katılaşmalı. Sarısını birkaç dk çırpmak yeterli olacaktır.
- Daha sonra sarısını çırptığımız kaba kalan malzemelerimizi ekleyip karıştıralım. Karıştırmak keki daha kabartacağından zahmetli de olsa çırpmadan yapmanızı öneririm.
- En son yumurtanın beyazını da yavaş yavaş karışımımıza ekleyerek karıştıralım ve buzlukta bekleyen kek kalıbımıza dökelim.
- 180 derecede alt üst ayarladığımız fırına atalım ve yaklaşık 30-40 dk pişitelim. Burada şunu belirtmek isterim ki her fırının pişirme süresi değişkenlik gösterebiliyor eğer fırınınız hızlı pişiriyorsa bu süre sizin için kısalabilir. Bu yüzden kekinizi sık sık kontrollü bir şekilde pişirmenizi tavsiye ediyorum.
- Kekiniz pişerken ocağa sütü alıp içerisine sosu döküp üzerinde belirtildiği gibi pişirelim. Sos ılıyınca pişen kekin üzerine istediğiniz gibi döküp süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)