Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant kuru maya
- 1, 5 yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 6 su bardağı un (ortalama ölçü yumuşak bir hamur olacak)
Sos için:
- 2 yumurta
- 1, 5 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- Susam
Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi Yapılışı
- Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kapta karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyin.
- Yoğurun poğaça gibi kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin üzerini kapatıp 30 dakika mayalandırın. Zemine un serpin dinlenen hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
- Her parçayı uzunlamasına rulo yapın ve 2 parmak kalınlığında kesin 5-6 parça oluyor yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin.
- Bu şekilde üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamura parmak uçlarınızla yağlayarak hafif bastırın sos malzemelerini karıştırıp hamurun üzerine dökün.
- 15 dakika da bu şekilde dinlendirin üzerine bol susam serpiştirin.
- Önceden ısınmış 160 derecelik fırında pişirin ben büyük boy dikdörtgen borcama yaptım biraz dar geldi büyük fırın tepsisine yapmanızı tavsiye ederim çünkü çok kabarıyor.
Afiyet olsun 😋😋.