30 Temmuz 2020 Perşembe

Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi

Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy patates
  • 6 adet yeşil biber
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
Sosu için;
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 kaşık tuz
  • 1 et suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerimizi, biberimizi ,soğan, kabaklarımızı güzelce doğruyoruz.
  2. Doğradığımız sebzelerimizi borcama koyalım.
  3. Sosunu hazırlayalım ,küçük bir kaba baharatları dökelim ,sıvı yağını da içine dökelim.
  4. Güzelce karıştırıp bir su bardağı sıcak suyumuzu dökelim. Karıştıralım.
  5. Sosu sebzelerin üzerine dökelim, ben bir tane et suyu kullandım ama gerçekten tadı çok güzel oluyor istemeyen kullanmayabilir.
  6. Borcama yerleştirelim, 180 derecede sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Nohutlu Pilav Tarifi

Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su (her ikisini karıştırarak kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

Nohutlu Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci yıkayarak, yaklaşık 15-20 dk kadar tuzlu ve ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün.
  2. Tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten sonra yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edin.
  3. Biraz kavurduktan sonra kaynamış su veya tavuk suyunu, ardından da tuzunu ekleyin.
  4. Haşlanmış nohutları da ilave ederek, tencerenin kapağını kapatın. Dilerseniz haşlanmış nohutları pirinçle birlikte de ekleyebilirsiniz, her iki şekilde de çok güzel oluyor.
  5. Pilavımız kaynayıncaya kadar yüksek, üzeri göz göz olup suyunu çekinceye kadar da kısık ateşte pişirin.
  6. Pilav suyunu çekip pirinçler yumuşadıktan sonra, ocaktan alabilirsiniz.
  7. Üzerini havlu kağıt ile kapattıktan sonra, 10 dakika dinlendirin.
  8. Pilavımız servise hazır.
Afiyet olsun.

Nar Ekşili Cevizli Kaşık Salata (Her Yemeğe Uyan Lezzet) Tarifi

Nar Ekşili Cevizli Kaşık Salata (Her Yemeğe Uyan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 8 – 10 dal maydanoz
  • 2 adet salatalık
  • Yarım kırmızı soğan
  • İri kıyılmış ceviz
  • Kapari
  • Yeşil zeytin
Nar Ekşili Kaşık Salata Sosu İçin:
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limon suyu
  • Sumak
  • Tuz
  • Kekik

Nar Ekşili Cevizli Kaşık Salata (Her Yemeğe Uyan Lezzet) Tarifi Yapılışı

Salatalık ve domatesleri orta boy kullandım; eğer salatalık büyükse 1 adet, domates büyükse 2 adet yeterli olacaktır.
Soğanın baskın olmaması adına orta büyüklükteki soğanın yarısını kullandım.
Kapari ve yeşil zeytin tamamen isteğinize bağlı; ben salatalara çok yakıştırdığım için kullanmak istedim 👌🏼
İftar sofralarınızda ana yemek yanına çok yakışacak, ismiyle müsemma kaşık kaşık yiyebileceğiniz taptaze kaşık salatası tarifi yapılışı aşamalarıyla sizleri bekliyor ☺️
Kaşık salatası tarifi, nasıl yapılır?
  1. Tüm malzemeleri yıkayın.
  2. Salatalığın kabuklarını soyun.
  3. Kapari, yeşil zeytin ve ceviz hariç tüm malzemeleri görseldeki gibi minik minik doğrayın.
  4. Cevizleri elinizle kapaca parçalayabilir ya da bıçakla kısa süre kıyabilirsiniz.
  5. Yeşil zeytin ve kapariyi de en son üzerine serpiştirin ve hazır 🤩
Sos Hazırlanışı
  • Tüm malzemeleri bir araya getirip güzelce karıştırın, servis öncesi en son sosu ekleyin.
Afiyet olsun 🤗

Köz Domates Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi

Köz Domates Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet domates
  • 1 adet kapya(kırmızı) biber
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Köz Domates Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine domatesleri, biberleri soğan ve sarımsakları doğrayıp yerleştiriyoruz.
  2. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz. (arzu ederseniz bu işlemi sebzeler bütün haldeyken ocakta ta közleyerek yapabilirsiniz. )
  3. Sebzeler közlendikten sonra domateslerin kabuklarını soyup sebzeleri hazır bekletiyoruz.
  4. Bir tencerede tereyağını eritip bir yemek kaşığı un ile kavurmaya başlıyoruz.
  5. Unun kokusu çıkınca diğer bütün sebzeleri de ekleyip yaklaşık bir dakika kadar kavuruyoruz.
  6. Üzerine suyu ve baharatları ilave edip kaynamaya başlayınca blenderden geçirip pürüzsüzleştiriyoruz.
  7. Kıvamı size koyu gelirse biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz.
  8. Beş dakika kadar daha kaynatıp yarım çay bardağı sütü ilave ediyoruz.
  9. Bu şekilde de iki dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
  10. Servis ederken üzerine kaşar peyniri rendesi serpebilirsiniz.


Afiyet olsun.

Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifi

Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

Püre için:
  • 6-7 adet patates
  • Yarım çay bardağından biraz az süt
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam kaşar rendesi
  • Tuz
Kıymalı iç malzemesi için:
  • 200 g kıyma
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı ucuyla domates salçası
Ara ve üst katı için:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesler yumuşayana kadar haşlanır.
  2. Yumuşayan patateslerin suyu süzülür sıcakken tereyağ, kaşar peyniri, süt ve tuz eklenir ve püre haline getirilir.
  3. Uygun tavaya sucu yap dökülür ve küçük küp şeklinde doğranmış havuç eklenir.
  4. 1 dakika sotelenir. Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, biberler eklenir ve 1-2 dakika daha sotelenir.
  5. Üzerine kıyma eklenir ve kıymayla birlikte sotelemeye devam edilir.
  6. Kıyma suyunu salıp kızarmaya başlayınca bezelye ye, salça tuz ve baharatlar ilave edilir.
  7. Güzelce karıştırılır ve ocaktan alınır.
  8. Uygun bir borcam yağlanır. Patates püresinin  yarısı borcamın altına eşit yayılır üzerine kıymalı harcın hepsi koyulur ve kaşar peyniri serpilir.
  9. Kalan patates püresini  üzerine yayılır düzlenir ve tekrardan kaşar peyniri serpiştirilir.
  10. Önceden ısıtılmış 200 derce fırında, üzeri güzelce kızarana kadar pişirilir.
  11. Fırından çıkan yemek biraz dinlendikten sonra dilimlere kesilir ve servis edilir .
Afiyet olsun 😊.

Meyve Suyu Tarifi

Meyve Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • Kırmızı erik
  • Şeker
  • İçme suyu

Meyve Suyu Tarifi Yapılışı

  1. Erikleri yıkayıp ikiye bölüyoruz.
  2.  Tenceremize koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Şekeri ilave ediyoruz damak tadınıza göre. İyice kaynatıyoruz.
  4.  Kaynayan meyve suyunu isterseniz süzüp isterseniz eriklerle birlikte kavanoza koyup sıkıca kapatıyoruz ve ters çeviriyoruz.
  5. Soğuduktan sonra dolaba yada kilere koyabilirsiniz.

Anne Keki Tarifi

Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Kek kalıbını yağlamak için;
  • Sıvı yağ
Kekin dışı için;
  • 2 yemek kaşığı susam

Anne Keki Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Yavaş yavaş sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip ilave edelim karıştıralım.
  4. Kalıbımızı yağlayıp susamları eşit gelecek şekilde kalıba serpelim.
  5. Kekimizi de yavaşça kalıba döküp soğuk fırına koyalım ve 180 derecede kontrollü bir şekilde pişirelim.
Afiyet olsun 😋.

Yaz Mevsiminin Vazgeçilmezi Kuru Meyveli Parfe Tarifi

Yaz Mevsiminin Vazgeçilmezi Kuru Meyveli Parfe Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket cici bebe bisküvisi (2 x 172 gram)
  • 2 paket toz krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2-3 yemek kaşığı dolusu iri kırılmış fındık
  • 2-3 yemek kaşığı dolusu file Antep fıstığı
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket karışık meyve parçaları (dr. oetker)
Üzeri için:
  • 1 paket bitter çikolata (60 gr)

Yaz Mevsiminin Vazgeçilmezi Kuru Meyveli Parfe Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve krem şantiyi mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın.
  2. Üzerine iri parçalar halinde kırdığınız bebe bisküvilerini ilave edin.
  3. Daha sonra fındık, Antep fıstığı, damla çikolata ve kuru meyveleri ekleyip bütün malzemeleri karıştırın.
  4. Hazırladığınız karışımı streç filmle kaplanmış bir kek kalıbına dökün.
  5. Derin dondurucuda 4-5 saat bekletin.
  6. Donduktan sonra ters çevirerek servis tabağına çıkarın.
  7. Üzerine benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı gezdirip file Antep fıstığı ile süsleyip servis edin.

Çikolatalı Nefis Islak Kek Tarifi

Çikolatalı Nefis Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 ufak veya 2 büyük yumurta
  • 1 çay bardağından biraz eksik şeker (150 ml)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı civarı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çaybardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadarun
Sosu için;
  • 1.5 bardaktan biraz fazla süt
  • 1 silme tatlı kaşığı kakao
  • 2 silme kaşık şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket bitter çikolata

Çikolatalı Nefis Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce klasik olan yumurta ve şekeri mikserle renk açılana kadar çırpıyoruz .
  2. Sonrasında sıvı malzemeleri ekleyip karıştırıp katı malzemeleri de ekleyip mikserle birkaç dakika çırpıyoruz ve 180 derece de ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  3. Keki fırına attıktan sonra sosu hazırlayıp soğutalım sütü sos tenceresine alalım ve kakao şeker ve yağı ekleyip kaynayana kadar karıştıralım .
  4. Kaynayınca kapatıp çikolatasını ekleyip eritelim sonra kenara alalım.
  5. Soğuması için pişen keki çıkarıp yarım saat bekletip dilimledikten sonra sosunu her yerine gelecek şekilde dökelim .
  6. Ve 1 veya 2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.
  7. Bol çikolata tadı ile hafif olan kekimiz hazır.

Lahana Haşlama (Buzluk İçin) Tarifi

Lahana Haşlama (Buzluk İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • İstediğiniz kadar kara lahana
  • Su

Lahana Haşlama (Buzluk İçin) Tarifi Yapılışı

  1.  Lahanaların saplarını kesiyoruz.
  2. Güzelce yıkıyoruz.
  3. Sonra tencereye su ekleyip kaynayınca içine lahanaları atıyoruz.
  4. Haşlanıp soğuyunca buzdolabı poşetine koyup buzlukta saklıyoruz.
📌 bu işlem ileride dolma saracağımız zaman bize büyük kolaylık sağlıyor ve zamandan tasarruf etmemizi sağlıyor ☺️.

Patlıcan Musakka Tarifi

Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 4,5 adet patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 domates
  • Tuz
  • Karabiber, pul biber ,kekik
  • Sıvı yağ
Üzeri için;
  • 1 domates
  • 1 biber
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su

Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanın en güzel yemek hali bence musakka çok lezzetli olduğuna emin olabilirsiniz.
  2. Öncelikle patlıcanlar alaca soyulup halka halka doğranıp tuzlu suda bekletilir.
  3. Diğer tarafta soğan doğranıp sıvı yağda salça ile beraber kavrulur.
  4. Kıymada ilave edilir. Arada karıştırılır içerisine domates ve baharatlar ilave edilip pişirilir.
  5. Suyu süzülen patlıcanlar yağda yarı kızartılır.
  6. Havlu peçete üzerine alınır. Daha sonra uygun bir borcam yada tepsiye sırasıyla önce patlıcanlar dizilir.
  7. Üzerine kıyma yayılır. Üzerine domates ve biber dilimleri kesilir. Kekik serpilir.
  8. Sosu için salça ve su bir miktar tuz ile kaynatılıp üzerine dökülüp 200 derece ısıtılmış fırına verilir.
  9. Pişen yemek fırından çıkarılıp servis edilir.

Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tarifi

Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4,5 adet salatalık
  • Yoğurt
  • 1,2 dis sarımsak
  • Tuz, kuru nane
  • Üzerine
  • Zeytinyağı
  • Taze nane yaprakları

Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tarifi Yapılışı

  1. Salatalıkları rendeleyelim.
  2. Yoğurda sarımsak, tuz ve naneyi ekleyip salatalık ile karıştıralım.
  3. Üzerini taze nane yaprakları yoksa fesleğen yaprakları ile süsleyip zeytinyağı gezdirelim.
Afiyet olsun.

Bardak Tatlısı Tarifi

Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • 100 ml sıvı krema
  • 80 gram bitter veya sütlü çikolata
Kenarları için;
  • Fındık, fıstık, ceviz, Hindistan cevizi( arzunuza göre yapabilirsiniz)

Bardak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize vanilya hariç tüm malzememizi ekleyelim, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  2. Hazır olan muhallebiye vanilyalı ekleyip karıştıralım ocaktan alalım.
  3. Su bardaklarımı ilk önce sudan geçirdim ki muhallebimiz kolaylıkla çıksın.
  4. 5 su bardağına eşit olacak şekilde muhallebiyi pay edip ağızlarını streçleyip en 3-4 saat buzdolabında soğumaya bırakalım.
  5. Hazır olan tatlımızı bardaktan parmağımızla biraz çekelim ki kolaylıkla çıksın.
  6. Ben bardak tatlımı 3 eşit parçaya böldüm sizler daha küçükte yapabilirsiniz.
  7. Kremamızı sos tenceremize alalım ısınan kremamızı ocaktan alıp çikolataları ekleyip karıştırarak erimesini sağlayalım.
  8. Kenarlarını fındık parçalarına bulayıp hazırladığımız çikolatalı sosu üzerine pay edip buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servise hazır hale gelecek.
Afiyet olsun🌸.