4 Ağustos 2020 Salı

Nefis Söğürme Salatası Tarifi

Nefis Söğürme Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 domates
  • 2 biber kırmızı, yeşil
  • 2 soğan
  • Yarım kilo kuşbaşı et

Baharatlar

  • Tuz, toz kırmızı biber, sıvı yağ

Nefis Söğürme Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Domatesleri tüm közleyin.
  2. Biberleri de soğanları diri olacak kuşbaşı eti kavurma şeklinde kavuruyorum
  3. Sonrada onları doğruyorum ,sonra biberi domatesi doğrayıp üstüne yeşil kırmızı közlenmiş biberleri de doğruyorum baharatlarını da atıp karıştırıyorum ve hazır afiyet olsun.

Sezar Soslu Yaz Salatası Tarifi

Sezar Soslu Yaz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 avuç yeşillik karışımı (Kıvırcık, marul, maydanoz, fesleğen, akdeniz karışımı vb.)
  • 2 domates ya da bir büyük avuç çeri
  • 1 orta boy salatalık
  • 4 adet küçük kırmızı turp
  • 10 adet yeşil ya da siyah zeytin

Üzerine:

  • 2 dolu çorba kaşığı sezar sosu
  • 2 çorba kaşığı kapari
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış ceviz

Sezar Soslu Yaz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Yeşillikleri ve domatesleri irice doğrayın, turpları ve salatalığı ince dilimleyin.
  2. Zeytinleri ve kapari kıyın.
  3. Salata malzemelerini harmanlayıp, servis tabağına koyup, üzerine sosu döküp, kaparileri ve cevizleri serpiştirin.Afiyet olsun!.

Enfes Soslu Kabak Tarifi

Enfes Soslu Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1-2 diş sarımsak yada sarımsak tozu
  • 1, 5 su bardağı kadar koyu kıvamlı yoğurt
  • Üzeri için;
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz içi
  • 1 çay kaşığı dolusu toz kırmızı  biber

Enfes Soslu Kabak Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları yarım cm genişliğinde uzunlamasına dilimliyoruz.
  2. Sonrasında her parçayı yine yarım cm genişliğinde enine dilimliyoruz.
  3. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytin yağını alıp üzerine ay doğranmış soğanı ekleyip 2-3 dakika soteliyoruz.
  4. Üzerine kabakları ekleyip yüksek ateşte soteliyoruz.
  5. Pişmesine bir kaç dakika kala tuz ve kara biberimi ekleyip istediğimiz kıvama gelince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Üzeri için sos tenceresine zeytinyağı alıp cevizleri ekliyoruz.
  7. Birkaç dakika kavurup üzerine toz biberi ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  8. Ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine kabakları ilave edip karıştırıyoruz.
  9. Salatayı servis yapacağımız tabağa alıp üzerine cevizli sostan gezdirip servis yapıyoruz.

Patlıcanlı Pilav Tarifi

Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kemer patlıcanı
  • patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • tuz
  • karabiber
  • 1 avuç dolmalık fıstık
  • dereotu

Patlıcanlı Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlı pilav yapmak için öncelikle patlıcanlar çizgili soyularak küp küp doğranır ve tuzlu suda 20 dk kadar bekletilerek tekrar kurulanır.
  2. Bol kızgın yağda patlıcanlar kızartılır ve fazla yağı çektirilir.
  3. Diğer taraftan bu işlemler yapılıncaya kadar başka bir kabın içerisinde pirinçler tuzlu ılık suda beklemeye bırakılır.
  4. Daha sonra pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağ alınır.
  5. Küçük küçük yemeklik doğranan soğan eklenerek hafifçe kavrulur.
  6. 1 avuç kadar dolmalık fıstık da eklenerek kavrulur.
  7. Domatesin kabuğu soyularak rendelenir ve kavrulan soğanlara ilave edilir.
  8. Güzelce yıkanıp suyu süzülen pirinçler eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  9. Son olarak kızarmış patlıcanlar, tuz ve karabiber eklenir, 3 su bardağı sıcak su eklenip tencerenin kapağı kapatılır.
  10. Önce yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  11. Pilav suyunu tamamen çekince ocaktan alınır ve demlenmesi için kapağın altına bir peçete serilerek dinlenmeye bırakılır.
  12. Patlıcanlı pilavımız servise hazır. Üzerine tercihe göre kıyılmış dereotu serperek servis edebilirsiniz :) Ramazan sofralarınızda ufak tefek eklemelerle çok zengin bir sunum ve lezzet katacak bu patlıcanlı pilav tarifini denemenizi tavsiye ederim, hayırlı Ramazanlar :)

Tencere Ve Fırında Aynı Anda Hazırlanan Nefis Tavuk Tarifi

Tencere Ve Fırında Aynı Anda Hazırlanan Nefis Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı kekik
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yedi türlü
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet küçük patates

Tencere Ve Fırında Aynı Anda Hazırlanan Nefis Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı, salçayı, yağı, yoğurdu, tuzu ve tüm baharatları bir kabın içine koyup iyicene karıştırıyoruz.
  2. Bu karışımı tavuğun her tarafına iyicene yediriyoruz elimizle içine dışına hiçbir yer bırakmayacak şekilde iyicene yediriyoruz yani iyicene sürüyoruz.
  3. Tavuğun üstünü strece kapatıp dolapta bir gece yada en az iki saat bekletiyoruz.
  4. Orta büyüklüğünde 3 patatesi üçe veya ikiye bölüp onu da harca iyicene bulandırıyoruz, 5 diş sarımsak tavuğun iç kısmına atıp tavuğu düdüklü tencereye alıyoruz.
  5. İçine hiç su koymadan düdüklü tencerenin kapağını kapatıp en kısık ateşte bir buçuk saat tavuğu pişiriyoruz.
  6. Pişirdiğimiz tavuğu 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika yani üzeri nar gibi kızarana kadar fırına atıyoruz.Tavuğumuz servise hazır servise hazır.

Sütlü Sebze Çorbası Tarifi

Sütlü Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet küçük boy patates
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre su
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 adet tavuk bulyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
  • 1 kaşık margarin

Sütlü Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 🥒🥕🥔Öncelikle kabak ve havucu rendeleyelim.
  2. Patatesleri de küp küp keselim. Tencereye sıvı yağ ve margarini alalım.
  3. Kabak havuç ve patatesi de ekleyelim margarin eriyince suyunu salana kadar buharlaşana kadar pişirelim.
  4. Sonra unu ekleyelim ve 1-2 dakika kavuralım devamında 1 litre suyu ekleyelim ve kaynamaya alalım.
  5. Arada karıştıralım topaklanmasın kaynayınca sütü ve bulyon ekleyelim tuz ve karabiber ekleyip bir taşım daha kaynatalım .
  6. Dilerseniz blenderden da geçirebilirsiniz ama bu şekilde daha çok seviyoruz biz.

Afiyet olsun ❤️.

Yoğurtlu Marul Salata Tarifi

Yoğurtlu Marul Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/4 (çeyrek) iceberg marul
  • 1 adet salatalık
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz

Yoğurtlu Marul Salata Tarifi Yapılışı

  1. Marulu, dereotunu, salatalığı ince ince doğrayın.
  2. Rendelenmiş sarımsakla yoğurda tuzu ekleyip güzelce özeyin ve doğradıklarımızla karıştırın.

Afiyet olsun 😋.

Çullama Tarifi

Çullama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pazı
  • 5 su bardağı un
  • Aldığı kadar su
  • Tuz
  • Yağ
  • Karabiber

Çullama Tarifi Yapılışı

  1. Pazıları ince ince kıyın, yıkayın.
  2. Sonra karabiber,tuz,yağla ovalayın .
  3. Sonra 5 su bardağı unu,tuzu,suyu karıştırın . Çok sulu olmayacak şekilde hazırlayın .
  4. Tepsinizi yağlayın,yarısını altına koyun içine hazırladığımız harcı koyun sonra üstüne kalan hamuru dökün yağlayın ve fırına koyun.
  5. 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin.

Kırımızı Meyveli Cheesecake Tarifi

Kırımızı Meyveli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • Kedi dili bisküvi

Tabanı ıslatmak için:

  • İstediğiniz meyve suyu kullanbilirsiniz veya süt.

Krema için:

  • 500 gram mascarpone peynir
  • 200 ml sıvı krema
  • 50 gram toz şeker (ya da şekersiz olabilir)
  • 1 paket jöle (toz jöle kullandım, ama yaprak hâlinde olabilir)
  • 50 ml soğuk su (jöleyi kabartmak için)
  • Meyve kısımı:
  • 300-400 gram kırımızı meyve (veya diğer- limon ve taze ezmiş nane olabailir meselâ)
  • 100 gram toz şeker (damak tadınıza göre)
  • 1 paket jöle
  • 50 ml soğuk su (jöleyi kabartmak için)
  • Birkaç damla limon suyu

Kırımızı Meyveli Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak, kalıpta kedi dili düzenliyoruz ve onları soğuk meyve suyu ile ıslatıyoruz ( ben kaşıkla suyu döktüm üzerinde).
  2. Sıvı kremayı iyi çırpıyoruz (krem şanti haline getiriyoruz).
  3. Macarpone peyniri ve şeker biraz karıştırıyoruz silikon kaşıkla ve sonra yavaş yavaş kremayı ekliyoruz). Kremayı peynir ile iyice karıştırıyoruz ve son olarak kabartmış jöle dikkatli döküyoruz. (öncelikle kabartmış jöleyi bir kaşıkla peynirli krema ile karıştırıyoruz ve sonra bunu kalan krema ile birleştirmek lazım).
  4. Bu kremayı kedi dili tabağında üzerine yerleştiriyoruz).
  5. Meyveli jöle için meyve, limon suyu ve şeker kısa bir sürede pişirmek lazım. Biraz su ekleyebilirsiniz. Sonra blender ile püre yapıyoruz ve en son olarak kabartmış jöle dökmek lazım ( jöle aynı kremayı için hazırladığımız şekilde hazırlıyoruz). Bu arada, püre ılık olması gerekiyor (sıcak değil).
  6. Bu cheesecake iş arkadaşlarım için yaptım ve onlar çok memnun kaldılar. Umarım siz de öyle olacaksınız.

Afiyet olsun! 😊.

Un Kurabiyesi Tarifi

Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram paket yağ veya margarin (margarin kullanırsanız unu biraz daha fazla ekleyin)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri bir kabın içinde yoğurun.
  2. Hamur ele yapışmayacak ama fazlada katı olmasın.
  3. Hamuru çiğ köfte gibi yoğurup ezerseniz piştiğinde kurabiye ağzınız da dağılır.
  4. İsterseniz içine ceviz fındık fıstık ekleyebilirsiniz.
  5. Ben yarısını sade yarısını da cevizli yaptım. Soğuduktan sonra sade kurabiyelerin üstüne pudra şekeri eleye bilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sağlıklı Puding Tarifi

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan) Tarifi

Leziz Patates, Biber, Patlıcan Kızartması Tarifi