7 Eylül 2020 Pazartesi

Sohbet geçmişiniz silinebilir! WhatsApp tehlikede

“WhatsApp sohbet geçmişi silindi!” diyen kullanıcıların sayısı bir ara düşmüştü ancak bu sayı tekrar yükselmeye başladı. Zira iPhone ve Android kullanıcılarını doğrudan etkileyen mesajlar hızla yaygınlaştırılıyor.
İlk bakışta sadece garip harflerin yer aldığı bir mesaj gibi algılanan bu kodlar, popüler mesajlaşma servisinin sürekli bir biçimde çökmesine sebep oluyor. Kullanıcılar da bu problemden kurtulmak için WhatsApp yazılımını silip tekrar yüklüyor.

“WhatsApp sohbet geçmişi silindi!” diyenlerin sayısı neden arttı?

Anlaşılamayan mesajların yanı sıra vCard (sanal bağlantı kartı) isimli kartlar da tehlike seçiyor. WhatsApp kullanıcılarının konuşma geçmişini silen kodlar ne yazık ki birçok forumda yayımlandı.
1.5 milyar kullanıcıyı etkileyen bu kodun Brezilya’da ortaya çıktığı ve farklı mesajlar aracılığıyla ile insanlara aktarıldığı öğrenildi. İlgili kodu okuyan bir kişinin WhatsApp hizmeti kilitleniyor. Uygulamayı kapatıp yeniden başlatmak sorunu çözmüyor.
WhatsApp sohbet geçmişi silindi
Almanya’da ve Avusturya’da bu kodları yaymak adına WhatsApp gruplarının kurulduğu da aktarılan bilgiler arasında yer alıyor. Bu tür mesajların size gelmesini önlemek için şu yolu izleyebilirsiniz: Hesap > Gizlilik > Gruplar > Kişilerim.
Bu tarz mesajları yanlış yorumlayan ve uçtan uca şifreleme sisteminden tam olarak yararlanamayan WhatsApp, kullanıcıların güvenliğini koruyamıyor ve sohbet geçmişinin silinmesine neden oluyor. WhatsApp cephesinden bu konu hakkında kalıcı bir çözüm üretmesi bekleniyor.
WhatsApp konuşma geçmişi silindi
Eğer “WhatsApp sohbet geçmişi silindi!” diyen kullanıcılar kervanına katılmak istemiyorsanız yukarıdaki değişikliği bir an önce yapmalısınız. İlk bakışta anlayamadığınız mesajları açmamalısınız.

Teremyağlı Sahlepli Midye Kurabiye Tarifi

Teremyağlı Sahlepli Midye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket teremyağ
  • 1 paket salep (Tek içimlik)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Aldığı kadar un

Teremyağlı Sahlepli Midye Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Un, kabartma tozu ve vanilya hariç bütün malzemeleri bir kaba alalım.
  2. İyice homojen hale getirip sonrasında un, kabartma tozu ve vanilyalı eleyerek ekleyelim.
  3. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kaşıkla midye sekli verelim.
  5. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirelim. Afiyet olsunnn.

Fırında Güveç Tarifi

Fırında Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana kuşbaşı veya göğüs eti
  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet domates
  • 2 adet çarliston biber
  • Her güvece iki diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Her güvece 1/3 çay bardağı su
  • Pul biber, karabiber, kekik, tuz

Fırında Güveç Tarifi Yapılışı

  1. Dana kavurmamızı güveçlerimize koyuyoruz. Eğer etiniz çiğ ise düdüklü tencerede kavurma işlemi yapabilirsiniz öncesinde.
  2. Tavuk ile yapacaksanız çiğden kuşbaşı doğrayıp güvecin en altına yerleştirebilirsiniz.
  3. Patates ve patlıcanlarımızı küp küp doğrayıp kızartmaya alıyoruz.
  4. Kızartma tenceresinde bol yağda önce patateslerimizi kızartıp güveçlerin içine daha sonra patlıcanları kızartıp patateslerin üzerine ekliyoruz.
  5. Güveçlerimizin her bir tanesine ikişer diş sarımsak soyup ekliyoruz.
  6. En üzerini çiğ biber ve domatesle süslüyoruz.
  7. Baharat ve tuzunu ilave ediyoruz. Hepsinin üzerine birer parça tereyağ̆ı koyuyoruz.
  8. Güveçlerimizin içine 1/3 çay bardağı su ilave ediyoruz. Ve fırın tepsisine diziyoruz.
  9. Tepsimizin içinede 2 su bardağı su koyuyoruz.
  10. 180 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirmeye bırakıyoruz.Not:bu tariften 4-6 adet güveç çıkmaktadır. Siz yapacağınız sayıya göre arttırıp azaltabilirsiniz🤗.Afiyet olsun👩🏻‍🍳.

Tavuk Döner Tarifi

Tavuk Döner Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Tavuk Döner Tarifi Yapılışı

  1. Göğüsler ince ince kesilir.
  2. Bütün malzemeler karıştırılıp tavuklar içine atılıp karıştırılır.
  3. Tavuklar strecin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir rulo haline getirilir.
  4. Dondurucuda en az 4-5 saat bekletilir.
  5. Dilimlendikten sonra tavaya bir miktar yağ koyulup arkalı önlü kızartılır. Servise hazır hale getirilir.

Teremyağlı Yoğurt Çorbası Tarifi

Teremyağlı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 litre et suyu (10 su bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi;
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
Sosu;
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 yemek kaşığı nane

Teremyağlı Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize et suyumuzu alalım. Kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdürdüğümüz pirinci ekleyelim.
  2. Karıştırıp kaynamaya bırakalım.
  3. 15 dakika kısıkta pişirelim.
  4. Ayrı yerde un, yumurta sarısı ve unu karıştıralım.
  5. Çorbamızdan 1 kepçe ekleyip karıştıralım. Tekrar bir kepçe ekleyelim.
  6. Terbiye ılınıncaya kadar çorbada ekleyip karıştıralım.
  7. Seyreltilmiş terbiyeyi çorbaya karıştırarak ekleyelim.
  8. Kaynağında tuzunu ekleyelim ve 5 dakika kısıkta pişirelim.
  9. Teremyağını eritip nane ekleyelim. 2 dakika yakıp çorbaya ekleyelim. Ocağı kapatıp 5 dakika çorbamızı dinlendirelim.Not:çorbamız bekledikçe kıvam alacaktır. Sıcak su ekleyerek açabilirsiniz. Teremyağlı yoğurt çorbası servise hazır. Afiyet olsun.

Kıymadan Pratik Tantuni Tarifi

Kıymadan Pratik Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma (Benim az yağlıydı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (İsteyen sıvı yağ koyabilir)
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz (Kontrollü)
  • 1 çay bardağına yakın sıcak su (En son eklenecek)
Salata için;
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım demetten biraz az maydanoz (ince kıyılmış)
  • 2-3 adet domates
  • Yarım limon
  • Nar ekşisi 2-3 yemek kaşığı veya sumak isteğe göre
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kıymadan Pratik Tantuni Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce salata malzemeleri ince ince kıyılır.
  2. Soğanlar yarım ay şeklinde ince doğranır. Sosu tantuni pişmeye yakın eklenebilir.
  3. Kıyma geniş bir tavaya alınıp orta ateşte birkaç kere karıştırılıp renk değiştirince 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir.
  4. Daha sonra baharatlar eklenerek ara ara karıştırarak pişmeye bırakılır.
  5. Servise başlamadan önce 1 çay bardağına yakın sıcak su eklenir güzelce karıştırılır.
  6. Son olarak tavanın ortasına lavaş bandırılır.
  7. Lavaş bir tabağa alınarak önce tantuniden sonra salatadan eklenip dürüm şeklinde sarılır.
  8. Bol limon eklenerek dürüm tantuni afiyetle yenir :)Afiyet şifa olsun.

Suffle Tarifi

Suffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 80 gram bitter ve sütlü çikolata
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 50 gram tereyağı

Suffle Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ ve çikolatalar benmari usulü eritilir.
  2. Sonra başka bir kapta yumurta ve şeker çırpılır köpük köpük olana kadar.
  3. Eritilen çikolata üzerine ilave edilir iyice karıştırılır.
  4. Daha sonra pişirme kapları margarin ile iyice kaplanır ve üzeri tekrardan un ile kaplanır.
  5. Daha sonra hamur pişirme kaplarının içine eşit bir şekilde dökülür ve 200 derece fırında 10 dk pişirilir 🤗.

Ev Yapımı Peynir Tarifi

Ev Yapımı Peynir Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg yoğurt
  • Yarım çay kaşığı tuz

Ev Yapımı Peynir Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurdumu tencereye aldım üstüne yarım çay kaşığı tuz ekledim.
  2. Orta ateşte 45 50 dk pişirdim.
  3. Arada karıştırdım peynir kıvamında olduğu zaman süzgecle süzüp tepsiye aldım.
  4. Kekik ekledim. 1 gece dışarıda beklettim. Peynirim güzel oldu. Herkese tavsiye ederim.

Domates Soslu Salatalık Turşusu Tarifi

Domates Soslu Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo armut
  • 1 kilo kırmızı biber
  • 7 adet acı kıl biber isteyen koymayabilir (Yada arttırabilirsiniz)
  • 1 adet jalapeno biber (isteğe bağlı)
  • 2 baş sarımsak (16-17)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (Dileyen 1 su bardağı)
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı iri tuz (Kontrollü koyalım)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber

Domates Soslu Salatalık Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tüm sebzelerimizi birkaç kez suda yıkıyoruz sirkeli suda bekletiyoruz.
  2. Sebzeleri muz ne kadar taze olursa o kadar dayanaklı olur.
  3. Domateslerimizi rondada geçiriyoruz. Tencereye alıyoruz.
  4. Ardından biberleri rondadan geçiriyoruz. Domateslerin üzerine ekliyoruz.
  5. Sarımsakları temizleyip rondamızdan geçiriyoruz. Harcımıza ekliyoruz.
  6. Ardından zeytin, üzüm sirkesi tuz ve şekeri ekliyoruz. 1 saate yakın kaynatıyoruz. İyice özdeşleşmesi lazım. Suyu çok kalmayacak.
  7. Ardından taze küçük salatalarımızı diliyoruz.
  8. Harcımıza ilave ediyoruz. 15 -20 dk. Rengi dönene kadar pişiriyoruz.
  9. En son karabiber koyarak altını kapatıyoruz.
  10. Öncesinde kaynattığımız kavanoz ve kapaklarını kuruluyoruz.
  11. Soslarımızı döküyoruz. 3. 5 adet kavanoz çıkıyor. Sıcak sıcak sıkıca kapatıyoruz ters çevirip bir gün bekletiyoruz. Ertesi gün dolaba kaldırabilirsiniz. Kısır, mercimek köftesi, et yemekleri, makarna ve meze ve kahvaltıda tüketebilirsiniz. Pişman olmayacaksınız. Afiyet olsun. 💕.

Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo ayıklanmış barbunya
  • 2 orta boy soğan
  • 1 büyük havuç
  • 4-5 tane çarliston biber
  • 2 büyük domates
  • 4-5 iri diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kaya tuzu
  • Maydanoz
  • Limon

Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi Yapılışı


  1. Zeytinyağlı taze barbunya için önce barbunyaların tanelerini ayıklayıp yıkayın.
  2. Kuru soğanları soyup yıkayın ve ince ince doğrayın. Havucu soyup yıkayın ve küçük küçük doğrayın.
  3. Çarliston biberleri yıkayıp çekirdeklerini ayıklayıp ince ince doğrayın.
  4. Domatesi yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
  5. Sarımsakları soyup yıkayıp küçük küçük doğrayın.
  6. Küçük bir tencereye ayıklayıp yıkadığınız barbunyaları alıp üzerine soğuk su doldurun.
  7. Barbunyalar pişinceye kadar kaynatıp sonra suyunu süzdürün.
  8. Başka bir tencereye zeytinyağını alıp üzerine doğradığınız soğanları ekleyin ve bir iki dakika çevirin.
  9. Havuçları ilave edip biraz kavurun. Çarliston ve sarımsakları ekleyerek az daha kavurun ama biberleri çok öldürmemeye dikkat edin.
  10. Domatesleri de ekleyip bir iki çevirin ama ezmemeye dikkat edin.
  11. Üzerine pul biber, karabiber, tuz ve toz şekeri ilave edin. Üzerine su ekleyerek kaynamaya bırakın.
  12. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp havuçlar pişene kadar kaynatın.
  13. Havuçlar pişince içine haşlanmış barbunyayı ekleyin ve 6-7 dakika kadar kısık ateşte kaynatın ve ocağı kapatın.
  14. Tencerenin kapağını kapatın ve soğumaya bırakın. Zeytinyağlı taze barbunya yemeği soğuyunca üzerine limon suyu sıkın ve maydanoz serpip servis edin.
Afiyet olsun.

Yoğurtlu Köz Patlıcan Ve Bulgur Köftesi Tarifi

Yoğurtlu Köz Patlıcan Ve Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Bulgur köftesi için;
  • 1 su bardağı köftelik bulgur (yarısını esmer bulgur olarak kullandım çünkü yetmedi )
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Birer çay kaşığı pul biber, ve karabiber
  • 1 silme kaşığı kimyon
Domates sosu için;
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Yoğurtlu patlıcan salatası için:
  • 2 adet büyük patlıcan
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

Yoğurtlu Köz Patlıcan Ve Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar ocakta veya fırında közlenir. Közlenen patlıcanların kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır.
  2. Patlıcan, yoğurt, sarımsak ve biraz tuz ekleyerek iyice karıştırılır.
  3. Bulgur köftesi için uygun bir kaba bulgurları alalım ve üzerine sıcak suyu dökerek kapağını kapatalım.
  4. Bulgurların suyu çekip şişmesi için 10-15 dakika bekletelim.
  5. Daha sonra yumurta, rendelenmiş sarımsak, un, biber salçasını, tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım.
  6. Eğer çok katı olursa biraz su ilavesi yapabilirsiniz. Elinize çok hafif ıslatıp köfte harcından küçük parçalar kopartıp minik toplar yuvarlayın.
  7. Köfteleri koyduğunuz tabağı veya tepsiyi hafif unlayın ki birbirine yapışmasın.
  8. Köfteler bittiğinde kaynayan tuzlu su içerisinde 15-20 dk haşlanır. (pişen köfteler suyun üzerine çıkıyor)
  9. Haşlanan köfteler süzgece alınır ve suyu iyice süzülür. Ayrı bir tava içerisine tereyağ ve zeytinyağ alınır ve eritilir.
  10. Domates rendesi eklenir ve 1-2 dakika pişirilir. Salçada eklenip kavrulur.
  11. En son köfteler eklenir ve karıştırarak sotelenir sonra ocaktan alınır.
  12. Köz patlıcanlı yoğurt servis tabağına alınır üzerine köfteler koyulur.
  13. Tavada kalan sos üzerine gezdirilir ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis edilir.
Afiyet olsun 😋.

Akşama Ne Pişirsem Diye Düşünenler Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

Akşama Ne Pişirsem Diye Düşünenler Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğsü
Marinesi için:
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 diş sarımsak
Domates sos için:
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 domates
  • Tuz
  • 1 dolu tatlı kaşığı salça
  • Kekik
Sarımsaklı yoğurt için:
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Akşama Ne Pişirsem Diye Düşünenler Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tavuk göğsünü küp küp doğruyoruz ve uygun bir kaba alıyoruz.
  2. Tavuğun üzerine yukarıda belirttiğim marine malzemelerinin tamamını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  3. Üzerini streç filmle kapatarak 1-1, 5 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
  4. Diğer tarafta patatesin kabuklarını soyarak küp küp doğruyoruz ve kızgın yağda patatesi kızartıyoruz.
  5. Patates kızardıktan sonra kağıt havlu sevdiğimiz bir tabağa alabiliriz.
  6. Domates sosu için 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını uygun bir tavaya alarak üzerine rendelediğimiz 1 adet domatesi ve yarım çay kaşığı kadar tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Orta ateşte domateslerin çok az suyu kalıncaya kadar pişiriyoruz.
  8. Sonrasında 1 dolu tatlı kaşığı domates salçasını ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz.
  9. Son olarak ocaktan almadan önce az miktarda kekik ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  10. Sarımsaklı yoğurt için uygun kaseye yoğurdu alıyoruz, üzerine 1 diş sarımsağı eziyoruz ve az miktarda tuz ekleyerek karıştırıyoruz.
  11. Marine olan tavuğu dolaptan çıkarıp 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı alıp kızdırdığımız tavaya ekliyoruz ve rengi dönünceye kadar sürekli karıştırıyoruz.
  12. Rengi döndükten sonra suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak tavuğu pişiriyoruz.
  13. Bütün malzemeler hazır.
  14. Servis tabağının en altına patatesleri, üzerine sarımsaklı yoğurdu, onun üzerine domates sosu ve en üste tavukları sıralıyoruz.
  15. Tavukların üzerine eklemek için isterseniz az miktarda sostan ayırabilirsiniz. Lokum gibi kıvamıyla nefis tavuklu çökertmemiz hazır

Cennet Çorbası Tarifi

Cennet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 5 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
  • Sıvı yağ
  • Toz biber

Cennet Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak uygun bir tencereye tereyağını alalım.Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ilave edelim ve yaklaşık 3 dakika güzelce kavuralım.
  2. İri bir şekilde doğradığımız soğan ve patatesi de ekleyelim, 5 dakika daha kavuralım.
  3. Sebzelerimiz güzelce kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve sarımsak granülü ekleyerek karıştıralım.
  4. Ardından tavuk suyu ve sıcak suyu da tenceremize ekleyelim. Sebzelerimiz yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım.
  5. Pişen sebzelerimizi pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile ezelim. Eğer çorbanızın kıvamı size yoğun gelirse tavuk suyu ve sıcak su ekleyerek kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  6. Çorbamızı bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
  7. Kaselere koyduğumuz çorbamızın üzerine sıvı yağda kızdırdığımız toz biberi gezdirerek servis edelim.
Püf noktaları;