2 Ekim 2020 Cuma

Giotto Pastası Tarifi

 

Giotto Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket giotto
  • 600 g sıvı krema (schlagsahne)
  • 150 gram margarin (rama)
  • 4 tane yumurta
  • 160 gram şeker
  • 250 g fındık
  • 250 gram öğütülmüş fındık taneleri
  • 1 paket krem sert ( sahnesteif)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 50 gram un

Giotto Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 4 yumurtlar ve 160 gram şeker köpük oluncaya kadar çırpılır.
  2. Sonrada kabartma tozu dökülür, ardından öğütülmüş fındık taneleri ve un yavaşça çırpılarak kabın içine boşaltılır.
  3. Sonrada pasta kalıbına dökülür .
  4. 230 derece fırına 25 dakika verilir .
  5. O sırada gene bir kap alınıp sıvı krema ve krem sert çırpılır .
  6. Sert olana kadar devam edilir.
  7. Daha sonra üç paket giotto ezilerek ufalanır kremanın içine atılır.
  8. Kalan 1 paket üzeri süslemek için daha sonra kek fırından çıkartılıp ortadan ikiye kesilip alt kısma krema sürülür.
  9. Daha sonra üstüne öteki kek kapatılıp onun üzerinede kalan krema sürülüp süslenilir.
  10. İsteğe bağlı çok lezzetli kolay bir pasta tarifi herkese afiyet olsun 🍰👍.

Nefis Pratik Gözleme Tarifi

 

Nefis Pratik Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 50 gram kaşar peyniri
  • 100 gram sucuk

Nefis Pratik Gözleme Tarifi Yapılışı

  1. Kaşarı ister rendeleyin ister ince ince kesin .
  2. Sucukları ince küp küp doğrayın ve yufkanın ortasına serpiştirin.
  3. Yufkayı dört bir yanını katlayın .
  4. Katlanan tarafı sadece tavada yağda pişirin.
  5. Sonra pişen tarafı içe gelecek şekilde ikiye katlayın afiyet olsun🌸

Cevizli Ve Tahinli 10 Dakika Kurabiyesi Tarifi

 

Cevizli Ve Tahinli 10 Dakika Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml

  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 3-3, 5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Ceviz

Cevizli Ve Tahinli 10 Dakika Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  2. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  4. Üzerlerine ceviz batırın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkınca soğuyana kadar ellemeyin, dağılır. Afiyet olsun.

En Kolay Haliyle Magnolia Tarifi

 

En Kolay Haliyle Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için ;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un hepsi tepeli şekilde
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 paket vanilya
  • 1 kaşık 50 gram margarin
  • 1 paket krem şanti

Diğer malzemeler ;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • Muz
  • Yarım paket kadar da kakaolu petibör kullandım (isteğe bağlı)

En Kolay Haliyle Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle muhallebi için margarin, vanilya ve krem şanti hariç tüm malzeme ocağa alınır .
  2. Kıvam koyulaşınca margarin ve vanilya katılır.
  3. 10 dk sonra krem santi eklenerek 2-3 dakika çırpılır .
  4. Daha sonra kavanozlara altına muhallebi bir kepçe ,sonra muz kenarlara ve rondodan geçirdiğimiz bisküvi eşit şekilde koyulur .
  5. Tekrar bir kat muhallebi ,bisküvi konulur ,en üste ben kakaolu bisküvi koydum ve muz koydum .
  6. Dolapta dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet olsun.

Hazırların Tadını Unutturacak Kıymalı Pide Tarifi

 

Hazırların Tadını Unutturacak Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo dana kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru için;

  • 4 bardak su
  • 1 paket maya
  • 2.5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta

Hazırların Tadını Unutturacak Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru mayalayalım, iki bardak ılık su ,2 bardak soğuk su ,bir paket maya , 1 yemek  kaşığı şeker, yarım çay bardağı sıvı yağ katıp karıştırın .
  2. Üzerine azar azar un ilave edin ,tuzu ilave edin .
  3. Orta sertlikte bir hamur olcak .
  4. 30 dakika mayalayın.
  5. Hamur mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım.
  6. Kıymamıza soğanımızı küp küp doğrayalım.
  7. 1 kapya biber doğrayalım, baharat ve yağını katıp karıştıralım.
  8. Elimizle mandalina büyüklüğünde hamurlar alıp merdaneyle açalım.
  9. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım .
  10. Sonra iç harcını koyup şeklini verelim.
  11. Yumurta sarısı ve yağ karışımı sürelim kenarlarına.
  12. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kontrollü şekilde pişirelim .
  13. Arzuya göre üzerine yumurta katılabilir fırından çıkan pidelerimize bir tatlı kaşığı tereyağ sürdüm ben isteğe bağlı sürebilirsiniz temiz bir beze saralım az yumuşadıktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Fincanda Sufle Tarifi

 

Fincanda Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Fincanda Sufle Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır.
  2. Sırayla sıvı yağ ,süt ,un ,kakao, kabartma tozu eklenir iyice çırpılır.
  3. Fincanlarımızın içi yağlanır.
  4. Hazırladığımız karışımı fincanların üzerinde 1parmak kalacak şekilde dökülür.
  5. Fincanların ortasına 1tatlı kaşığı kadar donmuş çokokrem veya 3parça çikolata katabilirsiniz.
  6. Uygun bir tencerede fincanların yarısına gelecek şekilde kaynamış su katıyoruz.
  7. Tenceremize kaynamış su içerisine fincanları yerleştirip kapağını kapatıyoruz. 8dk pişiriyoruz(dk önemli 🤗).
  8. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz.

Garnitürlü Kornişonlu Makarna Salatası (Kurtarıcınız Olacak) Tarifi

Garnitürlü Kornişonlu Makarna Salatası (Kurtarıcınız Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yuvarlak makarna
Yoğurtlu karışım için;
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 şişe hazır karışık garnitür
  • 1 çay bardağı mayonez
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kase kornişon turşu

Garnitürlü Kornişonlu Makarna Salatası (Kurtarıcınız Olacak) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle makarna haşlamak için su koyup kaynatın.
  2. Makarna haşlanınca soğuması için süzüp bir kenarda bekletin.
  3. Bir kap içerisine yoğurt ekleyin.
  4. Üzerine mayonez tuz ekleyip karıştırın.
  5. Sarımsakları da rendeleyip sıvı yağı koyun.
  6. Kornişon turşuyu kare doğrayın ve garnitürü de ekleyip dolapta bekletin.
  7. Servis yapacağınız zaman makarnayı yoğurtlu karışımla harmanlayıp servis edin.

Hafif Fıstıklı Ve İrmikli Yeşil Tatlı Tarifi

Hafif Fıstıklı Ve İrmikli Yeşil Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından bir parmak eksik irmik
  • 1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker (eğer çok tatlı severseniz 1 su bardağı da olur)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 litre süt
  • 1 paket yulaflı bisküvi (arasına dizmek için)
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı toz fıstık (eğer hazırı evinizde yoksa kabuksuz fıstığınızı rondodan geçirin ve toz haline getirin) Birazcıkta üstteki süs için çekin☺️👍🏻.

Hafif Fıstıklı Ve İrmikli Yeşil Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ocağa aldığımız derin tencereye sütü, irmiğimizi dökelim.
  2. Şekeri, toz fıstığı ve tereyağınıda ekleyerek pişirip ve karıştırmaya devam edelim göz göz gelene kadar.
  3. Koyulaşmaya ve katı olmaya başlayınca tereyağınıda ekleyip karıştıralım. En son vanilya katıp karıştırın.
  4. Kıvamını alınca ocaktan alalım.
  5. Suyla azıcık heryere gelecek şekilde ıslattığımız ortaboy borcama önce karışımın yarısını dökelim ve bir spatulayla üstünü düzeltelim.
  6. Bisküvilerinizi şimdi bir kat dizin.
  7. Şimdide kalan karışımıda dökelim ve tekrar üstünü güzelce düzeltelim.
  8. Ilıdıktan sonra 2-3 saat buzdolabında dinlensin.
  9. Servisden önce üstünü kalan toz fıstıktan elekle serpelim. Ben ayrıyeten beyaz kremaylada süsledim. Süsü arzunuza kalmış bişey.
    Afiyet olsun.

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram tereyağı yada margarin
  • 1 paket vanilya
Supangle kısmı için;
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tepeleme kaşık un
  • 1, 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 40 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı soğuk su

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Yağı eritin unu ekleyin, üşenmeden kısık ateşte güzelce kavurun.
  2. İyi kavrulmazsa yerken un tadı gelir söyleyim💪🏻 sonra sütü ekleyin sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın, iyice ısınınca şekeri ekleyin.
  3. Ocağı kapatınca vanilyayı ekleyin.
  4. Ardından birkaç dakika çırpın.
  5. Borcama dökün ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına alıp supangleyi yapın.
  6. İkisini aynı anda yapmadımki sıcakken birbirlerine karışmasınlar.
  7. Hafif soğuduktan sonra supangleyi yapmaya geçebilirsiniz.
  8. Çikolata ve su hariç tüm malzemeyi karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  9. Çikolata ekleyin ve birkaç dakika soğutup suyu ekleyip çırpın. (koyu kıvamlı olsun isterseniz su eklemeyin, ben bu tarz tatlıları akışkan seviyorum biraz).
  10. Tamamen soğuyunca üzerine kakao serpip servis edin. 🤗.
Afiyet olsun. 💜.

Kedidili Pasta Tarifi

Kedidili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Taban için;
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 1,5 su bardağı su
Muhallebi için;
  • 1 lt süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 300 gram labne
Üzeri için;
  • 1 paket krema
  • 100 gram çikolata
  • Ayrıca 2 muz

Kedidili Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Taban için kedi dillerini nescafeli suda ıslatıp borcama dizip buzdolabına alın.
  2. Muhallebi için vanilya ve labne hariç tüm malzemeyi karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Vanilya ekleyin.
  3. 5-10 dk soğutup labneyi ekleyin ve çırpın. Kedi dillerinin üzerine dökün.
  4. Çikolata sosu için 1 paket kremayı ısıtın ve kenarlardan kaynayınca ocaktan alıp çikolataları ekleyin. Karıştırarak eritin.
  5. Tatlının üzerine dökün.
  6. Oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzdolabına alın.
  7. Güzelce soğutup servis edin.
  8. 1 gece dolapta bekletilirse çok daha güzel sonuç alınır. 🥰.
Afiyet olsun. 💜.

En Kolayından Soğuk Pasta Tarifi

En Kolayından Soğuk Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket krem şanti
  • Üzerinde yazdığı miktar kadar süt
  • 1 paket petibör bisküvi(herhangi bisküvi olabilir)
  • İstenilen renkte gıda boyası (mavi kullandım)olmasada olur

En Kolayından Soğuk Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Krem şanti soğuk süt ile hazırlanır yarım saat kadar bekletilir.
  2. Üzerine bisküvi kırılarak karıştırılır.
  3. Strec film yada alüminyum folyoya sarılarak dondurucuda bekletilir.
  4. Donduktan sonra istenilen zamanda tüketilir şimdiden afiyet olsun 🤗.

Ev Yapımı Çıtır Lahmacun Tarifi

Ev Yapımı Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 1 paket taze maya
  • 3 bardak su
İçi için;
  • 500 gram dana kıyma
  • 3 tane soğan
  • 3 tane çarliston kırmızı biber
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 tane konserve  soyulmuş domates
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • Göz kararı biber
  • Tuz
  • Tatlı toz biber
  • İsot
  • 5 kaşık tereyağı (rama)
  • 1 su bardağı sıvıyağı ( rapsöl)

Ev Yapımı Çıtır Lahmacun Tarifi Yapılışı

Öncelikle herkese merhaba.
  1. Hamur için öncelikle geniş büyük bir kaba 3 su bardağı su dökülür .
  2. İçine maya atılıp çırpılır. Böyle hamur daha yumuşak oluyor.
  3. 10 dakika bekletilir, sonra yavaş yavaş hazırlanmaya başlanır .
  4. Un yoğura yoğura eklenir tuz ilave edilir.
  5. Kıvama gelinceye kadar yoğurulur.
  6. Daha sonra hamur yarım saat mayalanmaya bırakılır.
  7. Daha sonra iç harcı hazırlanılır öncelikle büyük bir kaba kıyma konup ,soğan mixerde küçük doğranır .
  8. Daha sonra biberler, konserve domates mixerde çekilir.
  9. Daha sonra öbür harçlarda dökülüp karıştırılır biraz dinlenmeye bırakılır.
  10. Daha sonra hamur küçük bezelere ayrılıp açılmaya başlanır.
  11. Üstüne harç konup sürülüp ister fırında 200 derece ister (silex ) de pişirmeye başlanılır.
  12. Ben bu tarifden 23 tane lahmacun yaptım tadı çok lezzetli oldu tavsiye ederim yapmasıda çok kolay. Ben severek yaptım size şimdiden afiyet olsun.

Havuç Tarator Tarifi

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • Küçük bir parça haşlanmış tavuk göğsü
  • Küçük bir kase(3 yemek kaşığı kadar iri doğranmış ceviz )
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı nar ekşisi ( isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  1. Havuçlarımızı rendeliyoruz.
  2. Tavaya sıvı yağ ekleyip havuçlarımızı yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika kavuruyoruz.
  3. Havuçlar piştikten sonra soğuyana kadar bekliyoruz.
  4. Haşlanmış tavuk göğsünü mümkün olduğunca küçük doğruyoruz.
  5. Soğuyan havuçları uygun bi karıştırma kabına alıp mayonez nar ekşisi tavuk göğsü ceviz ilave ediyoruz yoğurtu kontrollü bi şekilde ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  6. Damak tadınıza göre tuz ilave edip servis tabağına alıyoruz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Not; havuçların büyüklüğüne göre yoğurt miktarı değişebilir kıvamına göre arttırıp eksiltebilirsiniz.
Afiyet olsun.