Gaziantep’in Ekşili Bamyası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket bamya (buzluktan çıkardım eğer buzlukta yoksa yarım kilo bamya yeterli olacaktır.)
- 1 paket nohut
- 3 -4 adet domates
- 1 adet soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 250 -300 gr kuşbaşı doğranmış et
- 1 yemek kaşığı sumak ekşisi veya bir limonun suyu
Üzerine ;
- Yağ ve nane
Gaziantep’in Ekşili Bamyası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kuş başı etimizi tencereye koyup kavuruyoruz .
- Daha sonra kavrulan etimizin üzerine biraz sıvı yağ ekleyip doğradığımız soğanları atıyoruz.
- Soğanlar pembeleşince temizlenmiş bamyaları atıyoruz .
- Bamyayı biraz kavurup domatesimizi ve sarımsağımızı ekliyoruz ve yemeğimizin suyunu göz kararı ekliyoruz ve pişmiş nohutumuzu ekliyoruz.
- Bamyalar renk alıp hafif yumuşayınca bir yemek kaşığı sumak ekşimizi veya bir limonun suyunu ekliyoruz.
- Bamyamızın tadına bakıp suyu kıvam alınca ocaktan indiriyoruz.
- Üzerine yağ ve nane kavurup aktarıyoruz.