3 Ekim 2020 Cumartesi

Tavuk Dunyasi Tarifi

 

Tavuk Dunyasi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (Minik rendeyle rendeleyelim )
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 kutu sıvı krema ( 200 ml )
  • 1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peynir (Rendeleyelim )
  • Yarım paket penne makarna
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı krema (Tavuk için kullanacağımız kremadan 1 yemek kaşığı kullanacağız )
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

Tavuk Dunyasi Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tavuğun harcını hazırlayalım.
  2. Krema ve kaşar peyniri hariç diğer malzemelerin hepsini küp küp doğranmış tavuk göğüslerinin üzerine ekleyelim.
  3. İyice karıştırarak her yerine karşımın değmesine özen gösterelim.
  4. En az 2 saat (Mümkünse zamanınız varsa 1 gece ) üzerini streçleyip buzdolabına kaldıralım.
  5. Süre sonunda iyice kızmış tavamıza tavuklarımızı dizelim üzerine kapak örtmeden ve bir tarafı tamamen kızarmadan çevirmeyelim ki suyunu bırakmasınlar (Izgara lezzeti için )
  6. Tamamen kızaran tavuklarımızın üzerine krema ve kaşarımızı koyup kıvamı koyulaşana kadar pişirelim.
  7. Bu arada kaynayan suyun içine tuzumuzu ve zerdeçalımızı ekleyip ardından makarnamızı ilave edelim.
  8. Ayrı bir tencereye yağlarımızı alıp erittikten sonra fesleğenimizi ekleyip haşlayıp süzdüğümüz makarnamızı alalım.
  9. 1 yemek kaşığı kremayı ekleyip karıştıralım 1 dakika sonra ocağın altını kapayalım.
  10. Makarnamız hazır🤗
  11. Hazırladığınız salatanız eşliğinde tavuk ve makarnayı servis yapabilirsiniz.

Çöp Şişte Patates Köfte (Tencerede) Tarifi

 

Çöp Şişte Patates Köfte (Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy patates
  • 200 gram kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Çöp şiş

Çöp Şişte Patates Köfte (Tencerede) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kıymayı klasik köfte tarifinde yoğurun dinlenmeye bırakın.
  2. Patatesleri soyun çok kalın olmayacak şekilde yuvarlak doğrayın sarımsakları rendeleyin tencereyi ocağa alın tereyağını ekleyin sarımsakları ekleyin.
  3. Sonra salçayı ekleyin karabiber pul biberi ekleyin kokusu çakana kadar kavurun biraz sıcak su ekleyin ocağın altını kapatın.
  4. Kıymaya yuvarlak köfte şeklini verin çöp şişe bir patates bir köfte olacak şekilde dizin şişleri ikiye kırabilirsiniz miktarı size kalmış.
  5. Daha sonra içinde sos olan tencereye dizin yarısını kadar sıcak su koyun üzerine damak tadınıza göre tuz serpiştirin.
  6. Patatesler ve köfteler pişene kadar pişirin servis ederken tencerede ki sosu üzerine gezdirebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun.

Cacık Tarifi

 

Cacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet salatalık
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 2 diş sarımsak

Cacık Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak salatalığımızı doğrayalım.
  2. Üzerine nane ve sarımsak ekleyelim üzerine yoğurdu ekleyelim.
  3. Karıştıralım sonra azar azar ilave edelim isterseniz tuz da koyabilirsiniz ve hazır.
  4. Servis ederken isteğe bağlı zeytin yağı ekleyim servise hazır 🌺🥰.

2 Ekim 2020 Cuma

İncir Tatlısı Tarifi

 

İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 14-15 adet kuru incir
  • 1 litre süt
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 adet karanfil
  • Ceviz
  • Kaymak
  • Toz fıstık

İncir Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İncirler akşamdan suya koyulur.
  2. Gündüz suyu süzülen incirler süt, tarçın, karanfil ve şeker koyulan tencerede yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dk) kaynatılır.
  3. İncirler sütlü karışımdan alınır, süzülür (süzülen sütlü karışımı ziyan etmeyin, bir bardak un nişasta karışımı ile muhallebi yapın).
  4. Soğuyan incirlerin karnı açılır. İrice çekilmiş cevizler yerleştirilir.
  5. İncirlerin üzerine kaymak koyulur ve toz fıstık serpilir.

En Kolay Haliyle Magnolia Tarifi

 

En Kolay Haliyle Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için ;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un hepsi tepeli şekilde
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 paket vanilya
  • 1 kaşık 50 gram margarin
  • 1 paket krem şanti

Diğer malzemeler ;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • Muz
  • Yarım paket kadar da kakaolu petibör kullandım (isteğe bağlı)

En Kolay Haliyle Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle muhallebi için margarin, vanilya ve krem şanti hariç tüm malzeme ocağa alınır .
  2. Kıvam koyulaşınca margarin ve vanilya katılır.
  3. 10 dk sonra krem santi eklenerek 2-3 dakika çırpılır .
  4. Daha sonra kavanozlara altına muhallebi bir kepçe ,sonra muz kenarlara ve rondodan geçirdiğimiz bisküvi eşit şekilde koyulur .
  5. Tekrar bir kat muhallebi ,bisküvi konulur ,en üste ben kakaolu bisküvi koydum ve muz koydum .
  6. Dolapta dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet olsun.

Tavuk Şinitzel Tarifi

 

Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça ince dilimlenmiş tavuk göğüs (kemik ve derisi alınmış)
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağına yakın un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Tavuk Şinitzel Tarifi Yapılışı

  1. 3 ayrı tabağa un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu koyun.
  2. Filetoları önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulayın.
  3. Orta ateşte arkalı önlü bir tavada kızartın.

Afiyet olsun 😋.

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yumuşatılmış margarin ( Tereyağ da kullanabilirsiniz)
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 3.5 su bardağı un

İçi için;

  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı silme tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle içi için elmaları güzelce yıkayalım ve soyup rendeleyelim.
  2. Üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Sonra tarçını ilave edip iyice karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  4. Soğuduktan sonra cevizlerimizi ilave edelim.
  5. Hamuru için; kabımıza un hariç tüm malzemeleri koyalım ve güzelce karıştıralım.
  6. Unu azar azar ilave edelim ve yoğuralım.
  7. Kulak memesi yumuşaklığında olacak hamurumuz.
  8. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğün de parçalar alalım ve tezgahımıza çok az un serpelim ve merdaneyle hamurumuzu açalım ve şekillendirici ile hamura şekil verip elmalı harcımızdan koyup kapatalım. Siz istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.
  9. Hamurumuz bitene kadar şekil verme işlemine devam edelim.
  10. Hepsi bittikten sonra fırın tepsinize yağlı kağıt serelim ve kurabiyelerimizi dizelim önceden ısıttığımız 200 ° olan fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  11. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakalım.
  12. Soğuduktan sonra da üzerine pudra şekeri serpelim ve afiyet olsun ❤️😊.

Tavuk Şinitzel Tarifi

 

Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça ince dilimlenmiş tavuk göğüs (kemik ve derisi alınmış)
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağına yakın un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Tavuk Şinitzel Tarifi Yapılışı

  1. 3 ayrı tabağa un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu koyun.
  2. Filetoları önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulayın.
  3. Orta ateşte arkalı önlü bir tavada kızartın.

Afiyet olsun 😋.

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yumuşatılmış margarin ( Tereyağ da kullanabilirsiniz)
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 3.5 su bardağı un

İçi için;

  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı silme tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle içi için elmaları güzelce yıkayalım ve soyup rendeleyelim.
  2. Üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Sonra tarçını ilave edip iyice karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  4. Soğuduktan sonra cevizlerimizi ilave edelim.
  5. Hamuru için; kabımıza un hariç tüm malzemeleri koyalım ve güzelce karıştıralım.
  6. Unu azar azar ilave edelim ve yoğuralım.
  7. Kulak memesi yumuşaklığında olacak hamurumuz.
  8. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğün de parçalar alalım ve tezgahımıza çok az un serpelim ve merdaneyle hamurumuzu açalım ve şekillendirici ile hamura şekil verip elmalı harcımızdan koyup kapatalım. Siz istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.
  9. Hamurumuz bitene kadar şekil verme işlemine devam edelim.
  10. Hepsi bittikten sonra fırın tepsinize yağlı kağıt serelim ve kurabiyelerimizi dizelim önceden ısıttığımız 200 ° olan fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  11. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakalım.
  12. Soğuduktan sonra da üzerine pudra şekeri serpelim ve afiyet olsun ❤️😊.

Parmak Yedirten Soslu Tavuk Ve Patates Tarifi

 

Parmak Yedirten Soslu Tavuk Ve Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet tavuk but
  • 3 adet patates
  • 4 adet biber

Sosu için;

  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kaşık salça
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber

Parmak Yedirten Soslu Tavuk Ve Patates Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları yıkıyoruz kenara alıyoruz.
  2. Patatesleri soyup elma dilim doğruyoruz.
  3. Diğer yandan sosumuzdaki malzemeleri bi kaba alıp iyice karıştırıyoruz.
  4. Yumurta sürme kaşığıyla tavuk ve patatesleri sosluyoruz.
  5. Önceden ısıttığımız fırında 1 saat pişiriyoruz.

Deneyeceklere afiyet olsun :).

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

 

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 bardak irmik
  • 1 bardak şeker
  • 1 avuç dövülmüş ceviz
  • 2 bardak su
  • Dondurma

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını tencerede eritin.
  2. İçine irmiği koyun.
  3. Rengi değişmeye başlayana kadar iyice kavurun.
  4. Sonra cevizi ve şekeri ekleyin. Devamlı karıştırın.
  5. Rengi yeterince kızardıysa suyu ekleyin. Biraz kaynasın. Ocağı söndürün.
  6. Hemen tencerenin kapağını kapatın. Dinlensin.İyice çeksin içini.
  7. Ardından bir kaseye biraz irmik helvası (sıcak olmalı) koyup ortasına 1 kaşık dondurma koyun.
  8. Üstünü yine irmik helvasıyla kapatın.
  9. Kaseyi bir tabağa ters çevirip kapatın şeklinizi vermiş olursunuz. Afiyet bal şeker olsun. 🙂🙃.

Yulaf Ezmeli Ve Nohut Unlu Poğaça Tarifi

 

Yulaf Ezmeli Ve Nohut Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) su bardağı nohut unu
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • Peynir

Yulaf Ezmeli Ve Nohut Unlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Önce yulaf ezmesini robottan çekiyoruz.
  2. Peynir miktarını ve cinsini tamamen size bırakıyorum.
  3. Peyniri küçük küçük doğrayın yada doğranmayacak bir peynirse çatal yardımıyla ezin.
  4. Bütün malzemeyi bir kaba alıp güzelce karıştırıyoruz.
  5. Ben mahlepi nohut unu kokusunu bastırsın diye koyuyorum, siz istemezseniz koymayabilirsiniz.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kaşık yardımıyla hamurumuzdan parçalar koyuyoruz.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Kıyır kıyır lezzetli poğaçalarınız hazır. Afiyet olsun :).

Patlıcan Tava Tarifi

 

Patlıcan Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 -3 adet yeşil biber
  • 6-7 diş sarımsak
  • İsteğe bağlı ette kullanılabilir
  • Tuz
  • 5 adet domates

Patlıcanı kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

Patlıcan Tava Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları soyalım ,julyen şeklinde doğrayalım.
  2. Tuzlu suya ıslayalım kurulayıp kızgın yağda kızartalım.
  3. Ayrı bir tavada yağı alalım.
  4. Kapya biberi ,yeşil biberi, julyen doğrayıp kavuralım .
  5. Domatesleri de atalım.
  6. En son sarımsağı atalım.
  7. Patlıcanları dökelim hiç su dökmeden 6/7 dakika bu şekilde kavuralım. Afiyet olsun.