3 Ekim 2020 Cumartesi

Mozaik Pasta Tarifi

 

Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket krema
  • 200gr çikolata (Ben bitter kullandım)
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 cay bardağı damla çikolata

Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kremamızı ısıtıp içerisine çikolatalarımızı ekliyoruz karıştırıp erittikten sonra tereyağ ve kakaomuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  2. Kabımızın içerisine bisküvilerimizi 4e 5e bölüyoruz çok küçültmeyelim. Fındık ve çikolatalarımızı da ekliyoruz.
  3. Son olarak çikolata sosumuzu da katip iyice karıştırıyoruz.
  4. Streç film serili tezgaha karışımımızı döküyoruz ve yuvarlıyoruz.
  5. Buzluğa atıp en az iki saat bekliyoruz.

Dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun .

Kapya Gondollar Tarifi

 

Kapya Gondollar Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet kapya biber
  • 3 adet patates
  • 1 kase doğranmış tam yağlı inek peyniri
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase kıyılmış maydanoz (Yarısı üzeri için)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım kase doğranmış sucuk
  • Tuz, kırmızı toz biber, kekik

Kapya Gondollar Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesleri soyup parçalara bölelim ve haşlayalım.
  2. Kapya biberleri uzunlamasına keserek ikiye ayıralım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  3. Yaklaşık 10-15 dakika fırına verip hafif közleyelim. Fırından çıkardığımız biberlerin üzerine bir fırça yardımıyla tereyağı sürelim.
  4. Patatesler haşlanınca bir kaba alıp güzelce ezelim. Tuz, ve 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip pürüzsüz bir hal alana kadar karıştıralım.
  5. Ardından peynir, sucuk, maydanozun yarısını ve istediğimiz baharatları ilave edip son kez karıştıralım.
  6. Hazırladığımız harcı tüm biberlerin içine kaşıkla yerleştirelim.
  7. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirimizi ilave edelim ve tekrar fırına verelim.
  8. Kaşar peynirleri tamamen eriyene kadar fırında kalsın.
  9. Çıkarınca da üzerlerine kalan maydanozlardan serpiştirelim. Afiyet olsun 

Tuzlu Kek Tarifi

 

Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Büyük ise 1 adet patates küçük ise 2 adet patates
  • Kaşar peyniri
  • 1 adet kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım demet kıyılmış dereotu (İsteğe bağlı olarak )

Tuzlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yoğurt yumurta sıvı yağ ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın.
  2. Sonra patatesleri çok küçük küpler şeklinde doğrayın.
  3. Daha sonra soğanları iyice doğrayın, havucu ve kaşar peyniri rendeleyin ve bunları kaptaki karışıma ekleyin ve yine karıştırın.
  4. Ardından tuzu naneyi ve toz kırmızı biberi ekleyin ve karıştırın ardından kontrollü olarak unu ekleyin.
  5. Kek için hazır kıvama gelince fırın tepsisine dökün ve derecelik fırında 45 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Etli Sebze Yemeği Türlü Tarifi

 

Etli Sebze Yemeği Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr kuşbaşı et
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet domates
  • 4,5 adet biber
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 avuç taze fasulye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Etli Sebze Yemeği Türlü Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri çiğden koyuyoruz.
  2. Bütün sebzelerimizi etin boyutunda doğruyoruz baharatlarimızı ekliyoruz.
  3. Salçalı su hazırlayıp karıştırıyoruz.
  4. Üzerine ıslatılmış yağlı kağıt kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50-55 dakika pişiriyoruz.
  5. Dikkat edin ara ara kontrol edin suyunu çekebilir.
  6. Pişen yemeğimizi pilavla servis ediyoruz.

Lahana Sarması (Lezzetli Mi Lezzetli) Tarifi

 

Lahana Sarması (Lezzetli Mi Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane sarmalık lahana
  • Yarım kg pirinç (Lahananın büyüklüğüne göre ölçü değişebilir)
  • 3 tane soğan
  • Yarım kavanoz domates sosu
  • Yarım demetten az maydanoz
  • Yarım demetten az yaş nane
  • Yarım demetten az yeşil soğan
  • Yarım demetten az dereotu
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Zeytinyağ
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kuru nane
  • Sumak

Üzerine

  • Salça
  • Su

Lahana Sarması (Lezzetli Mi Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  1. Lahanaları kesip sıcak suda arkalı önlü haşlıyoruz.
  2. Pirinci yıkayıp malzemeleri doğrayın ekleyin, domates sosunu, üzerine baharatları yağı ve salçayı katıp güzelce karıştırın.
  3. Sonra sarmayı sarıp tencereye dizin, sıcak suyun içinde salçayı ezin ve lahanaların üzerini geçecek kadar dökün.
  4. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun 

Fransız Tostu Tarifi

 

Fransız Tostu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Fransız Tostu Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına toz şeker ve yumurtaları alıyoruz.
  2. İyice çırptıktan sonra süt ve vanilya ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Tost ekmeklerini ikiye bölüyoruz karışıma buladığımız ekmekleri tavada az yağ ile kızartıyoruz.
  4. Dilerseniz üzerine tatçın, bal vs ekleyebilirsiniz.

Pratik Tiramisu Tarifi

 

Pratik Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu kedidili bisküvi (24 adetten 22 sini kullandım)

Kedidili Bisküviyi Islatmak İçin

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı granül kahve

Kreması İçin

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kutu sıvı krema

Pratik Tiramisu Tarifi Yapılışı

  1. Kreması için sütü, unu nişastayı, şekeri ve yumurta sarısını tencereye alalım. Koyulaştıktan sonra ılımaya bırakalım.
  2. Sıvı kremayı ilave edip mikserle çırpalım, baton kek kalıbının tabanına kremadan dökelim.
  3. Kedidili bisküvileri sütle kahveyi karıştırdığımız karışımla ıslatarak kalıba dizelim.
  4. Üstüne tekrar krema daha sonra ıslatılmış kedidili yaparak kat çıkalım.
  5. Tatlımızı bir gün buzdolabında dinlendirelim. Üstüne kakao serptikten sonra servise hazır 😍

Afiyet olsun 😋

Tavuk Dunyasi Tarifi

 

Tavuk Dunyasi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (Minik rendeyle rendeleyelim )
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 kutu sıvı krema ( 200 ml )
  • 1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peynir (Rendeleyelim )
  • Yarım paket penne makarna
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı krema (Tavuk için kullanacağımız kremadan 1 yemek kaşığı kullanacağız )
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

Tavuk Dunyasi Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tavuğun harcını hazırlayalım.
  2. Krema ve kaşar peyniri hariç diğer malzemelerin hepsini küp küp doğranmış tavuk göğüslerinin üzerine ekleyelim.
  3. İyice karıştırarak her yerine karşımın değmesine özen gösterelim.
  4. En az 2 saat (Mümkünse zamanınız varsa 1 gece ) üzerini streçleyip buzdolabına kaldıralım.
  5. Süre sonunda iyice kızmış tavamıza tavuklarımızı dizelim üzerine kapak örtmeden ve bir tarafı tamamen kızarmadan çevirmeyelim ki suyunu bırakmasınlar (Izgara lezzeti için )
  6. Tamamen kızaran tavuklarımızın üzerine krema ve kaşarımızı koyup kıvamı koyulaşana kadar pişirelim.
  7. Bu arada kaynayan suyun içine tuzumuzu ve zerdeçalımızı ekleyip ardından makarnamızı ilave edelim.
  8. Ayrı bir tencereye yağlarımızı alıp erittikten sonra fesleğenimizi ekleyip haşlayıp süzdüğümüz makarnamızı alalım.
  9. 1 yemek kaşığı kremayı ekleyip karıştıralım 1 dakika sonra ocağın altını kapayalım.
  10. Makarnamız hazır🤗
  11. Hazırladığınız salatanız eşliğinde tavuk ve makarnayı servis yapabilirsiniz.

Çöp Şişte Patates Köfte (Tencerede) Tarifi

 

Çöp Şişte Patates Köfte (Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy patates
  • 200 gram kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Çöp şiş

Çöp Şişte Patates Köfte (Tencerede) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kıymayı klasik köfte tarifinde yoğurun dinlenmeye bırakın.
  2. Patatesleri soyun çok kalın olmayacak şekilde yuvarlak doğrayın sarımsakları rendeleyin tencereyi ocağa alın tereyağını ekleyin sarımsakları ekleyin.
  3. Sonra salçayı ekleyin karabiber pul biberi ekleyin kokusu çakana kadar kavurun biraz sıcak su ekleyin ocağın altını kapatın.
  4. Kıymaya yuvarlak köfte şeklini verin çöp şişe bir patates bir köfte olacak şekilde dizin şişleri ikiye kırabilirsiniz miktarı size kalmış.
  5. Daha sonra içinde sos olan tencereye dizin yarısını kadar sıcak su koyun üzerine damak tadınıza göre tuz serpiştirin.
  6. Patatesler ve köfteler pişene kadar pişirin servis ederken tencerede ki sosu üzerine gezdirebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun.

Cacık Tarifi

 

Cacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet salatalık
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 2 diş sarımsak

Cacık Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak salatalığımızı doğrayalım.
  2. Üzerine nane ve sarımsak ekleyelim üzerine yoğurdu ekleyelim.
  3. Karıştıralım sonra azar azar ilave edelim isterseniz tuz da koyabilirsiniz ve hazır.
  4. Servis ederken isteğe bağlı zeytin yağı ekleyim servise hazır 🌺🥰.

2 Ekim 2020 Cuma

İncir Tatlısı Tarifi

 

İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 14-15 adet kuru incir
  • 1 litre süt
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 adet karanfil
  • Ceviz
  • Kaymak
  • Toz fıstık

İncir Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İncirler akşamdan suya koyulur.
  2. Gündüz suyu süzülen incirler süt, tarçın, karanfil ve şeker koyulan tencerede yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dk) kaynatılır.
  3. İncirler sütlü karışımdan alınır, süzülür (süzülen sütlü karışımı ziyan etmeyin, bir bardak un nişasta karışımı ile muhallebi yapın).
  4. Soğuyan incirlerin karnı açılır. İrice çekilmiş cevizler yerleştirilir.
  5. İncirlerin üzerine kaymak koyulur ve toz fıstık serpilir.

En Kolay Haliyle Magnolia Tarifi

 

En Kolay Haliyle Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için ;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un hepsi tepeli şekilde
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 paket vanilya
  • 1 kaşık 50 gram margarin
  • 1 paket krem şanti

Diğer malzemeler ;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • Muz
  • Yarım paket kadar da kakaolu petibör kullandım (isteğe bağlı)

En Kolay Haliyle Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle muhallebi için margarin, vanilya ve krem şanti hariç tüm malzeme ocağa alınır .
  2. Kıvam koyulaşınca margarin ve vanilya katılır.
  3. 10 dk sonra krem santi eklenerek 2-3 dakika çırpılır .
  4. Daha sonra kavanozlara altına muhallebi bir kepçe ,sonra muz kenarlara ve rondodan geçirdiğimiz bisküvi eşit şekilde koyulur .
  5. Tekrar bir kat muhallebi ,bisküvi konulur ,en üste ben kakaolu bisküvi koydum ve muz koydum .
  6. Dolapta dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet olsun.

Tavuk Şinitzel Tarifi

 

Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça ince dilimlenmiş tavuk göğüs (kemik ve derisi alınmış)
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağına yakın un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Tavuk Şinitzel Tarifi Yapılışı

  1. 3 ayrı tabağa un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu koyun.
  2. Filetoları önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulayın.
  3. Orta ateşte arkalı önlü bir tavada kızartın.

Afiyet olsun 😋.