14 Ekim 2020 Çarşamba

Mor İncir Reçeli Tarifi

 

Mor İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg taze mor incir
  • 1 kg şeker
  • Yarım limon
  • 4 karanfil

Mor İncir Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. İncirler temizlenip şekere bastırılır.
  2. Ertesi gün içine limon küçük küpler halinde doğrayıp tencereye alalım.
  3. Ocağa koyup kaynatalım karanfili de ilave edip altını hafif kısalım.
  4. Çok nazikçe şöyle bir karıştıralım.
  5. Arada kontrol edip.
  6. Yeterince koyulaşınca  kapatıp.
  7. Kavanozlara dolduralım.

Afiyet olsun.

Mercimek Salatası Tarifi

 

Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 orta boy kapya biber
  • 6_7 adet kornişon turşu
  • 2 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 2 dal taze soğan (isteğe bağlı)
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

Mercimek Salatası Tarifi Yapılışı

Haşlanmış mercimeği bir kaba alalım, kapya biberi ve kornişon turşuları minik minik doğrayıp ekleyelim. İnce kıydığımız yeşillikleri ekleyelim. Zeytinyağı limon ve tuzunu ekleyip iyice karıştıralım. Dilediğiniz gibi servis yapın. Afiyet şifa olsun.

Kıymalı Makarna Tarifi

 

Kıymalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna (ben genelde mini burgu, mini boru gibi küçük olanları severim)
  • 200 g kıyma
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Kıymalı Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle makarnayı her zaman olduğu gibi kaynar suda haşlamaya bırakın.
  2. Derin bir teflon tencerede sıvı yağda kıymayı kavurun. Sarımsakları bir kaç parçaya bölerek onları da ilave edin.
  3. Kavrulunca domates rendesi ve salçaları ekleyin.
  4. Tuzunu ve baharatını da ayarlayın.
  5. Bu arada kaynamış olan makarnanın suyundan da 1 kepçe kadar alarak hazırlamakta olduğunuz sosa ilave ederek sosunuzun kıvamını ayarlayın ve ocağı kapatın.
  6. Makarnalar piştiğinde fazla suyunu süzerek onları da kıymalı sosa ilave edin ve karıştırın. Kıymalı makarnamız servise hazır, afiyet olsun :)

Fırında Biber Dolması Tarifi

 

Fırında Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Kg Biber Dolması
  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı (Yarısı İç harcına, diğer yarısı dolmanın üzerine)
  • 2 Büyük Boy Soğan
  • 250 Gr Kıyma
  • 3 Adet Orta Boy Domates Rendesi
  • 1 er tutam maydanoz, dereotu, nane( ince ince doğranmış)
  • Yarım Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 er çay kaşığı karabiber, kimyon, toz kırmızı biber, tuz, tuzot
  • 3 Adet Domates (Dolmayı kapatmak için)

Fırında Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavaya 1 çay bardağı zeytinyağının yarısını döküyoruz.
  2. Üzerine rondodan geçirdiğimiz soğanı ekleyip kavuruyoruz.
  3. Üzerine kıymayı ekleyip, 5dk kadar kavuruyoruz.
  4. Üzerine salçayı, baharatları, domates rendesini, yeşillikleri ekleyip karıştırıyoruz.
  5. En son pirinçleri ekleyip, 1-2 tur çevirip ocaktan alıyoruz.
  6. Dolma biberleri iki taraftan bıçakla deliyoruz.
  7. Hazırlanan harç ile dolmaları dolduruyoruz.
  8. Üzerinde biraz boşluk bırakıyoruz. Tam doldurmuyoruz.
  9. En son üzerini dilim dilim kestiğimiz domatesler ile kapak yapıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
  10. Tüm dolmaları aynı şekilde doldurduktan sonra üzerine kalan yarım çay bardağı zeytinyağını ve 1 Su Bardağı kaynar suyu ekleyip 220 derecede 40 dk kadar kontrollü pişiriyoruz.
  11. Dolmalar piştikten sonra, dolmaları ters çevirip 10dk kadar kapalı fırında bekletiyoruz.
  12. İyice pişen dolmaları yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🌹

Yoğurtlu Kuskus Çorbası Tarifi

 

Yoğurtlu Kuskus Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
  • 3 su bardağı su
  • 1 tane yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kuskus
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Nane
  • (Baharatları istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz. )

Yoğurtlu Kuskus Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba ☺️
15 dakikada hızlıca hazırlayabileceğiniz, yiyenlerden de tam not alacak bir lezzet.

Buyrun başlayalım☺️

  1. Sıvıyağ tencereye alınır, kuskuslar eklenir. Rengi hafif değişene kadar kavrulur.
  2. Üzerine 3 su bardağı su eklenerek kuskuslar pişmeye bırakılır.
  3. Derin bir kasede yumurta sarısı, un, tuz ve yoğurtlar pürüzsüz bir hal alana kadar iyice çırpılır.
  4. Hazırlanan bu terbiyenin içine tencerede kaynamakta olan sudan 1 kepçe eklenir ve ılık olması sağlanır.
  5. Yavaş yavaş karıştırılarak terbiye tencereye eklenir. Birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
  6. Tereyağı eritilir ve kızınca içine baharatlar eklenir.
  7. Sıcak servis edilecek çorbanın üzerine eritilen tereyağdan gezdirilir.

Afiyet olsun, 

13 Ekim 2020 Salı

Patlıcanlı Börek Tarifi

 

Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet büyük domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Sıvı yağ

Patlıcanlı Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir tencereye sıvı yağını alalım.
  2. Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım .
  3. Ardından küçük küçük doğradığımız kırmızı biber ve yeşil biberi güzelce kavuralım.
  4. Ardından küp küp doğranmış tuzlu su da beklettiğimiz patlıcanlarımızın suyu süzüp tencereye ekliyoruz.
  5. Ardından soyup küçük küçük doğradığımız domatesi de ekleyelim.
  6. Baharatlarını da ekledikten sonra bir çay bardağı su ekleyip patlıcanlar pişene kadar kısık ateş de pişirelim.
  7. Yufkamızı üçgen olacak şekilde keselim hazırladığımız iç harcımız dan bir yemek kaşığı koyalım ve saralım.
  8. Hepsini bu şekilde sardıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim .
  9. Üzerine sadece sıvı yağ sürelim ben üzerine çörekotu attım dilerseniz sizde atabilirsiniz.
  10. 175 derecelik fırınımızda pişirelim. Afiyet olsun😇.

Mercimekli Börek Tarifi

 

Mercimekli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yufka

İç harcı için;;

  • 1 kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı kadar haşlanmış yeşil mercimek
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (iç harç artarsa eğer buz dolabı poşetine ekleyip buzlukta saklayabilirsiniz ben artanı bulgur pilavında kullandım.)

Sosu için;

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı un
  • 1paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Mercimekli Börek Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için soğanları yemeklik doğruyoruz veya robottan geçiriyoruz tavaya sıvı yağ ekliyoruz.
  2. Biraz kavurduktan sonra salçaları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Bir çay bardağı kadar su ilave edip baharatlarını ekliyoruz biraz karıştırıp kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekliyoruz.
  4. Sosu için tüm malzemeleri bir kaba alıp çırpıyoruz.
  5. 1. Yufkayı serip üzerine sosun yarısını dökelim ve yayalım üzerine
  6. 2. Ci yufkayı serip kalan sosu döküp sürelim .
  7. 16 parçaya üçgen şeklinde kesip harçtan koyup rulo yapalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  8. Yumurta sarısı sürüp susam serpelim 180 derece ısıtılmış fansız fırında kızarana kadar pişirelim.

Ocakta Sacda Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi

 

Ocakta Sacda Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuk ciğer
  • 2 soğan
  • 2 yeşil biber
  • 2 kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • İç yağı ve bu ya kuyruk yağı
  • Limon ve limon suyu
  • Azıcık maydanoz
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Kekik, pul biber, nane kurusu

Ocakta Sacda Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Ben ciğeri önce soğan ve baharatlarla terbiyeleyip 3 saate yakın buzdolabında tutarım.
  2. Hem daha yumsak oluyor hem de kebap tadında oluyor.
  3. İç yağını saca alıyoruz, azıcık eridikten sonra bir az sıvı yağ da ilave ederek tavuk ciğeri ekliyoruz.
  4. Ciğer 10 dakika kavurduktan sonra doğranmış soğan ( soğanı çok da küçük doğramıyorum) ve rendelenmiş sarımsağı ilave ediyoruz.
  5. Soğan bir az öldükten sonra biberleri ve baharatları ekliyoruz.
  6. Ciğerimizin suyu tamamen azaldığında üzerine limon sıkıyor ve doğradığımız maydanozu ilave ediyoruz.
  7. Suyu çekilene kadar kavurarak ocaktan alıyoruz. Yemeğimizi pilavla da servis ede bilirsiniz.

Narlı Kış Kurabiyesi Tarifi

 

Narlı Kış Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay bardağı nar
  • 1.5 su bardağı un

Narlı Kış Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Nar ve unun dışında bütün malzemeleri bir kaba alalım.
  2. Güzelce karıştırıp unu ardından narı içine katalım.
  3. Hafif çok ezmeden yoğuralım. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yağlanmış tepsiye dizelim.
  4. Hamur dağıldığı için şekil vermesi zorlaşıyor biraz:)
  5. 160 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Yoğurularak Hazırlanan Kısır Tarifi

 

Yoğurularak Hazırlanan Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı esmer bulgur
  • 1.5 su bardağı kadar su
  • 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz ben daha fazla koyuyorum)
  • Yarım limon suyu (ekşisi az olursa ekleyebilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 orta boy domates
  • 1 büyük çay bardağı zeytinyağı

Yoğurularak Hazırlanan Kısır Tarifi Yapılışı

  1. Bulgura sıcak suyumuzu alıp şişmesi için bekletelim.
  2. 20 dakika sonra salça pul biber isot ve toz biberi de ekleyelim.
  3. Elimizi sıcak su ile ıslatarak bulgur yumuşayıncaya kadar yoğuralım.
  4. Rendelenen sarımsak kimyon limon suyu ve nar ekşisini de ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
  5. Daha sonra ince doğranmış yeşillikleri ve küp küp doğranmış domatesi de ilave edip zeytinyağını ekleyelim.
  6. Ve yoğurmadan sadece karıştıralım. Hepsi bu kadar! afiyet olsun ❤️❤️.

Rengarenk Cupcake Tarifi

 

Rengarenk Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1 su bardağı undan az fazla un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çorba kaşığı

Kremşanti için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 pakete yakın kremşanti

Rengarenk Cupcake Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Daha sonra yağ ve sütü ekleyin karıştırın.
  3. Sonra vanilya , kabartma tozu, un ve kakaoyu ekleyin düşük ayarda çırpın.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dk pişirin .
  5. Soğuyunca soğuk süt ile çırpılmış kremşantiyi sıkma torbası üzerine sıkarak üzerini renkli şekerlemeler yada istediğiniz süsleme yapabilirsiniz.

Renkli Biberli Tavuk Sote Tarifi

 

Renkli Biberli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 tavuk göğüs
  • 1 sarı biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Renkli Biberli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1.  Tavuk etini minik minik kesin.
  2.  Biberleri jülyen doğrayın.
  3. Pişireceğiniz tava veya tencereye yağı koyup, biberleri ekleyerek biraz ölene kadar pişirin.
  4. Sonra tavukları ekleyin ve ara ara karıştırarak pişirin.
  5.  Tuz ve karabiberi ekleyin.

Afiyet olsun 😋.

Kivi Jöleli Tatlı Tarifi

 

Kivi Jöleli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından az toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 125 gram tereyağ ya da margarin
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

Jöleli kısım için;

  • 1 paket kivili yeşil elmalı jöle
  • 1 adet kivi

Kivi Jöleli Tatlı Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba ❣️.

  1. Öncelikle jölemizi hazırlayalım kutunun arkasındaki tarife göre hazırlayalım..
  2. Uygun kaselere bölüştürelim katılaşınca üzerine 1 dilim kivi koyalım.
  3. Tenceremize yağı alıp eritelim eriyen yağa unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım .
  4. Sonra sütü ve şekeri ekleyelim kıvam alana kadar pişirelim .
  5. Kıvam alan muhallebiye ocağı kapattıktan sonra vanilya ve 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu koyup karıştıralım .
  6. Jölelerin üzerine paylaştırıp soğumaya bırakalım soğuyan tatlıyı buzdolabında dinlendirelim bir tabağa ters çevirip servis edelim.

Afiyet olsun.