Puf Puf Kabaran Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 limonun kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 su bardağı un
Puf Puf Kabaran Limonlu Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurtaları ve şekeri önce mikserin düşük devriyle sonra yüksek devriyle iyice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz (yaklaşık 6-8 dk kadar).
- Ardından limon kabuğunu rendeliyoruz.
- Süt ve sıvı yağı da ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
- Sonra un, kabartma tozu ve vanilini de elekten eleyerek kek harcımıza ekliyoruz ve çırpıcı ile karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz kalıba kek harcını döküyoruz.
- 160 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz. Pişme süresi fırından fırına farklılık göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var.
- Kekinizin pişip pişmediğini bir kürdan ya da bıçak ucuyla kontrol edebilirsiniz.
- Malzemelerin oda ısısında olması kekimizin kabarması için önemli bir etken.
- Kekinizi fırından aldıktan sonra üzerini bir yağlı kağıt ile kapatırsanız kekinizin kurumasını engellemiş olursunuz. Denemek isteyenlere afiyet olsun 🥰.