16 Ekim 2020 Cuma

Puf Puf Kabaran Limonlu Kek Tarifi

 

Puf Puf Kabaran Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 limonun kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 su bardağı un

Puf Puf Kabaran Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları ve şekeri önce mikserin düşük devriyle sonra yüksek devriyle iyice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz (yaklaşık 6-8 dk kadar).
  2. Ardından limon kabuğunu rendeliyoruz.
  3. Süt ve sıvı yağı da ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
  4. Sonra un, kabartma tozu ve vanilini de elekten eleyerek kek harcımıza ekliyoruz ve çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz kalıba kek harcını döküyoruz.
  6. 160 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz. Pişme süresi fırından fırına farklılık göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var.
  7. Kekinizin pişip pişmediğini bir kürdan ya da bıçak ucuyla kontrol edebilirsiniz.
  8. Malzemelerin oda ısısında olması kekimizin kabarması için önemli bir etken.
  9. Kekinizi fırından aldıktan sonra üzerini bir yağlı kağıt ile kapatırsanız kekinizin kurumasını engellemiş olursunuz. Denemek isteyenlere afiyet olsun 🥰.

Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi

 

Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Mercimeği tencereye alıp su ekleyip biraz haşlayın ki kara suyu çıksın.
  2. Mercimeği süzüp, güzelce yıkayın.
  3. Tencereye sıvı yağı alın.
  4. Soğanı ve sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
  5. Mercimekleri ekleyin.
  6. Salçayı ekleyin be karıştırın.
  7. 5 bardak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  8. Mercimekler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun 😋.

Patatesli Üçgen Börek Tarifi

 

Patatesli Üçgen Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 5 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, pulbiber, nane (isteğe bağlı)

Sosu için;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

Patatesli Üçgen Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz. Patatesleri haşlayın. Patatesler haşlandıktan sonra çatalla ezin.
  2. Ayrı bir tavada yemeklik doğradığınız soğanları kavurun.
  3. Salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Çatalla ezdiğiniz patatesleri soğanların içine ilave edip karıştırın.
  5. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Arzu ederseniz maydanoz ilave edebilirsiniz.
  6. Yufkaları enine ortadan kesip üst üste koyun.
  7. Sonra dikine 3 parmak kalınlığında kesin.
  8. Börek sosunu hazırlıyoruz.
  9. Yumurtaları iyice çırpın.
  10. Süt ve yağı ilave edip güzelce karıştırın.
  11. Dikine kestiğiniz yufkalardan birini alın.
  12. Fırça yardımıyla sosu sürün.
  13. Yufkanın en başına iç harcı koyun ve üçgen şeklinde sarın.
  14. Tüm yufkalara bu işlemi uygulayıp börekleri hazırlayın.
  15. Kalan sosu böreklerin üzerine gezdirin.
  16. Çörek otu serpip 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Kahvaltılık Ekmek Tarifi

 

Kahvaltılık Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 dilim tost ekmeği
  • 1 kase kaşar peyniri
  • 1 küçük salatalık
  • 1 domates
  • 1 kalıp süzme peynir

Sosu ı̇çin ;

  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Çay kaşığının ucuyla pul biber

Kahvaltılık Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak sos malzemelerini karıştırıp ekmeğin üzerine sürüyoruz.
  2. Ayrı bir kapta rendeleniş kaşar peyniri ve küp küp doğranmış domates ve salatalığı iyice karıştırıyoruz.
  3. Ekmeklerin üzerine paylaştırıyoruz.
  4. En üste süzme peynir yerleştirip 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 😊

Sultan Tatlısı Tarifi

 

Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 3 su bardağı un (Unu dikkatli dökelim yumuşak bir hamur olacak )

Dışı için

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 24 adet fındık

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Sultan Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Dövülmüş ceviz ve un hariç tüm malzemeler dökülerek yoğurulur unu da ekleyip kıvam alana kadar yoğuralım.
  2. Kıvam aldıktan sonra cevizi de içine döküp hamuru toparlayalım. Ve yuvarlak şekiller vererek tepsiye dizelim.
  3. Yuvarladığımız hamurları önce süte daha sonra mavi haşhaşa bulayıp yağlı kağıt üzerine dizelim.
  4. Üzerlerine fındık ile süsleyelim isteyen ceviz de koyabilir üzerine.
  5. 180 derece de ısıtmış olduğumuz fırında pişirelim.
  6. Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu eriyene kadar kaynatalım, kaynadıktan sonra bir kaç limon damlası damlatalım ve 10 15 dakika kısık ateşte kaynatalım.
  7. Fırından aldığımız tatlıları ılık şerbetle birleştirip şerbeti çekmesini bekleyelim.
    Afiyet olsun 🥰.

Nar Gibi Kızarmış Bütün Tavuk Tarifi

 

Nar Gibi Kızarmış Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk

Sos malzemeleri:

  • 200 gram tereyağ
  • Az sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı dolusu sarımsak tozu(yada 2-3 diş sarımsak)
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı beyaz biber(yada yarım çay kaşığı karabiber)
  • Bir kaç damla limon suyu

Nar Gibi Kızarmış Bütün Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk yıkanır ve kurulanır.
  2. Önce ocağın üzerinde tüyleri varsa güzelce tütsülenir.
  3. Tereyağ eritilir (yanmasın erisin yeterli)üzerine baharatlar eklenir ve karıştırılır.
  4. Hazırlanan sos tavuğun her yerine güzelce yayılır.
  5. Derinin altına ve tavuğun içine de sürülür.
  6. Tepsiye alınır ve 200-250 derecede 1 saat fırının en alt rafında kızartılır.
  7. Ardından fırından alınıp tavuk ters çevrilir ve bu şekilde de 1 saat daha pişirilir.
  8. Tekrar fırından alınır ve yeniden çevrilir.
  9. Çevirirken dikkat edin tavuğunuz dağılmasın.
  10. Çevirdikten sonra üzerine fırın kağıdı kapatıp yarım saat daha fırında kızartılır.
  11. Dilerseniz tepsinin kenarlarına patates dilimleri de koyabilirsiniz.

Afiyet olsun canlar 🌹.

Çikolata Ganajlı Bisküvili Pasta Tarifi

 

Çikolata Ganajlı Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 paket kakaolu bisküvi

Ganaj için;

  • 1 paket krema
  • 1 paket bitter çikolata

Çikolata Ganajlı Bisküvili Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Muhallebisi için süt ,un ve şekeri bir tencereye alıp göz göz kaynayana kadar pişiriyoruz .
  2. Altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip tel çırpıcı ile güzelce çırpıyoruz.
  3. Kelepçeli kalıbın altına yapışmaması için yağlı kağıt serdim ve 3 -4 kat sırayla aralarına yetecek şekilde sürdüm.
  4. İşlem bittikten sonra bir tencerede kremayı kaynatmayacak şekilde ısıtıp çikolatayı içine atıp erittim .
  5. Üzerine eşit şekilde yaydım buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerini süsleyip servis yaptım, deneyeceklere afiyet olsun 😊.

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

 

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Tuz, pulbiber, karabiber
  • Sıvıyağ+3 yemek kaşığı zeytinyağ

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Yapılışı

  1. Pırasayı ince ince doğrayıp sirkeli suda beklettikten sonra güzelce yıkayalım.
  2. Salçayı kavuralım.
  3. Pulbiber ve karabiberi ekleyelim.
  4. Pırasa ve havucu ekleyelim.
  5. 2-3 dk kavurduktan sonra 3 bardak sıcak su ekleyelim.
  6. Pirinci ekleyelim.
  7. Tuzunu ekleyelim.
  8. Kısık ateşte 40-45 dk pişirelim. Afiyet olsun 🌸🌼🌸.

Selver Paşa Tatlısı Tarifi

 

Selver Paşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 200 gr ekmek içi
  • 3 yumurta
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı file antep fıstığı

Şerbet için:

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Selver Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Ekmek içini bir tencereye alıp sütü ekleyin. Ekmek sütü çekinceye kadar bekletin. Yumurta, şeker ve yağı ekmek içine ilave edip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış tepsiye yayın ve orta ısılı fırında üstü pembeleşinceye kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Şayet kabarırsa bir bıçakla kabaran yerleri delin.
  • Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip karıştırın ve 15 dakika kaynatın. 
  • Tepsiyi fırından çıkarıp sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Baklava dilimi şeklinde kesip tabaklara alın ve file fıstıkla süsleyin servis yapın. Afiyet olsun.

Karidesli Dip Sos Tarifi

 

Karidesli Dip Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr ayıklanmış karides
  • 4 su bardağı su
  • 1 limon
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • Birkaç damla

Tabasco sosu:

  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Süsleme için:

  • 1 yeşil elma
  • 6 dilim tost ekmeği
  • Birkaç nane yaprağı

Karidesli Dip Sos Nasıl Yapılır?

  • Dört su bardağı suyu tencerede kaynatın. 1 limonun suyunu sıkıp kaynamakta olan suya ilave edin. Karidesleri ekleyip 4 dakika haşlayın.
  • Süzüp soğumaya bırakın. Robota alıp ezerek püre haline getirin.
  • Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Hazırladığınız karides püresine ekleyip köpüklü bir krema kıvamına gelinceye kadar robotta 2 dakika karıştırın. Karışımı derin bir kâseye alın. 
  • Yumurtaları ayrı bir kâseye kırıp çırpın. Mayonez, tabasco sosu, tuz, karabiber ve kekiği ilave edip düzgün bir karışım oluncaya kadar çırpmaya devam edin. Elmayı kabuğuyla dilimleyin.
  • Mayonezli sosu karides püresiyle karıştırıp buzlukta 2 saat bekletin. Çözülünce küçük sos kaselerine alın.
  • Ekmekleri kalp şeklinde kesip kızartın. Nane, ekmek ve elma dilimleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
  • Yemeklere lezzet katmak için, nefis sos tariflerine göz atın.

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi

 

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • Dikdörtgen kesilmiş kalkan fileto (180 gr) 1 orta boy kabak 1 orta boy havuç 5 çorba kaşığı süt kreması 1 kırmızı dolmalık biber 4

5 dal maydanoz 50 gr tereyağı Süslemek için: Birkaç dal dereotu ve maydanoz

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Nasıl Yapılır?

Kabak ve havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün.
Maydanozu ayıklayıp kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın. Mikserden geçirip püre yapın.

Dolmalık biberi ayıklayıp hafif tuzlu suda yumuşayana dek 30 dakika kadar haşlayın. Kabuklarını soyup püre haline getirin. Püreye biraz tereyağı, tuz, biber ekleyin.

Tereyağını tavada eritip kalkan filetoyu kızartın. Tuz ve biber ekleyin.

Servisten önce haşlanmış kabak ve havucu bir miktar tereyağında sote edin. Yeşil sosa kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın.

Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin. Üzerine balığı yerleştirip sosları yanına ilave edin. Üzerini maydanoz ve dereotuyla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Midye Çorbası Tarifi

 

Midye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr ayıklanmış midye
  • 25 gr margarin
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı süt kreması
  • 3-4 dal maydanoz
  • 6 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Midye Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Suyu tencereye doldurup kaynatın. Midyeleri yıkayıp süzün ve kaynamakta olan suya ilave edin. Margarini oda ısısında yumuşatın. Maydanozu temizleyip kıyın.
  • Un, margarin ve süt kremasını ayrı bir kapta iyice çırpıp bulamaç haline getirin.
  • Tencereye unlu karışımı ekleyip tuz ve karabiber serpin. 25 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Omurice Tarifi

 

Omurice Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış pirinç
  • 2 yemek kaşığı püresi
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1/2 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 1 adet dolmalık biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 adet soğan
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Omlet için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 adet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 yemek kaşığı ketçap (isteğe göre)

Omurice Nasıl Yapılır?

  • Tarifte kullanacağınız soğan, sarımsak, havuç, biber gibi tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Doğradığınız sebzeleri sertlik sıralamasına göre yağda soteleyin.
  • Ardından limon suyu, tuz ve domates püresini ekleyerek 1-2 dakika sebzelerin yumuşamasını bekleyin.
  • Ardından pirinç, susam yağı ve soya sosunu ekleyerek sotelemeye devam edin.
  • Başka bir kapta omlet için, yumurta ve tuzu çırpın.
  • Yapışmaz bir tavada omleti kurutmadan, kenarlardan ortaya doğru karıştırarak pişirin.
  • Pirinçlerden cızırtı gelmeye başladığında ocaktan alın.
  • Hazırladığınız omleti servis tabağına alın. Pirinçleri kaseye doldurun ve omletin üzerine ters çevirin.
  • Omletin kenarlarından alarak pirincin üzerini tamamen kapatın.
  • Omuriceyi, ince kıyılmış taze soğan, acı sos ve mayonez ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Omurice Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Omleti hazırlarken ortasının nemli kalması oldukça önemli.
  • Tarifte önceden haşlanmış pirinç kullanın.
  • Sunum için pirinçleri kaseyle ters çevirerek servis tabağına ekleyin. Ardından üzerini omletle kapatabilirsiniz.
  • Omuriceyi, ev yapımı mayonez ve acı biberli sos ile birlikte servis edebilirsiniz.