16 Ekim 2020 Cuma

Pizza(Ben Çocuklarıma Dışarıdan Pizza Yedirmem) Tarifi

 

Pizza(Ben Çocuklarıma Dışarıdan Pizza Yedirmem) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için malzemeler:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya

Üst malzeme:

  • Kaşar
  • Yeşil ve kırmızı biber
  • Konserve mısır
  • Mantar
  • Domates
  • Çekirdeksiz yeşil zeytin
  • Dilerseniz sosis (aslında iç malzeme tamamen sizin damak tadınıza kalmış ne isterseniz onu kullanın)

Pizza sos:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • Az zeytinyağı ve kekik
  • Sürülebilir kıvam olması için bir miktar su (hepsini karıştırın)

Pizza(Ben Çocuklarıma Dışarıdan Pizza Yedirmem) Tarifi Yapılışı

  1. Ilık su maya ve tuz yoğurma kabına alınır. Un kontrollü dökülür.
  2. Yumuşak. Hamur elde edilir. Ustu kapatılıp.
  3. Mayalanmaya bırakılır.
  4. Mayalanan hamur 4 adet beze çıkarılır. Pizza tepsisi büyüklüğünde un ile açılır.
  5. Açılan hamur yağlı kağıt üzerine alınır. Kenar kısımlarından 1cm içe doğru katlanır.
  6. Önce salçalı sostan kenarlar hariç orta kısımlarına tamamen sürülür.
  7. Sonra kaşar peyniri rendesi eşit şekilde dağıtılır. Ve istediğiniz garnitür yerleştirilir.
  8. Yağlı kağıt ile birlikte fırın tepsisine yerleştirilir.
  9. Delikli pizza tepsisi kullanacaksanız yağlı kağıt kullanmanıza gerek yok.
  10. Tepsiyi hafiften yağlamanız yeterli. Önceden ısıtılmış 200 derecede alt üst pişirilir.

Not: pizzanın altı pişmezse geniş bir tavada ocakta altını hafif kızartabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kolay İçli Köfte Tarifi

 

Kolay İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

İçli köfte hamuru için:

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

İçli köfte iç harcı için:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 250g kıyma
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 tutam maydanoz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Kolay İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak içli köftemizin iç harcını hazırlayarak soğumaya bırakalım.
  2. Bunun için genişçe bir tavaya sıvı yağ alarak küçük küçük doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Daha sonra kıymayı ilave ederek yaklaşık 5 dakika kadar kavuralım.
  4. Kavrulan kıymaya baharatları ve biber salçasını ilave edelim. Güzelce karıştırıp 2-3 dakika daha pişirelim.
  5. Son olarak ocağı kapatalım, ceviz ve maydanozu ilave ederek karıştıralım.
  6. İç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  7. İçli köfte hamuru için derince bir kaba bulgur ve irmiği alalım.
  8. Üzerine kaynar suyu dökerek üzerini streç film ile kapalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekleyelim.
  9. Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralım.
  10. Yoğurma aşamasında hamur elinize yapışabilir bu nedenle yanınızda bir miktar su bulundurarak elinizi ıslatabilirsiniz. Püf noktalarının tarif altında detaylı olarak yazacağım.
  11. Hamurumuz hazır olduktan sonra şekillendirme aşamasına geçebiliriz.
  12. Tezgaha yaklaşık 20 cm uzunluğunda streç filmi açalım.
  13. Üzerine mandalina boyutunda köfte hamurundan yerleştirerek tekrar streç film ile üzerini kapatalım.
  14. Merdane yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açalım.
  15. Açtığımız hamurun üzerindeki streç filmi alarak, yuvarlak bir kase ile daire şeklinde keselim.
  16. Hamurumuzun ortasına bol olacak şekilde iç harcımızdan koyalım ve her iki yanından streç filmi kapatalım.
  17. İçli köftemizi d şeklinde uç kısımlarından birbirine yapıştıralım. (anlatması güç ama videoda göreceksiniz çok pratik :)).
  18. Bütün köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra kızdırdığımız bol yağda kızartalım. Pişirme ile ilgili detaylı olarak yazının devamına yazdım ancak kızgın yağda pişirmek önemli, köfteler pişerken hafif şişecekler ve yağın yüzeyine doğru çıkacaklardır. Rengi de kızarmış ise bu durumda yağdan alabilirsiniz.
  19. Tüm köfteleri kızarttıktan sonra sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun :).

Pekmezin En Güzel Yorumu Aside Tatlısı Tarifi

 

Pekmezin En Güzel Yorumu Aside Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1 su bardağı su ( pekmeziniz çok yoğun değilse suyu azalatabilirsiniz)
  • Biçimdik tuz
  • 1 yumurta
  • Yarım paket tereyağı yada margarin
  • 4 kaşık un

Üzeri için;

  • Ceviz

Pekmezin En Güzel Yorumu Aside Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Tenceye yağ alıp ısıtılır.
  2. Diğer bütün malzemeler ayrı bir karıştırma kabına alınıp karıştırılır.
  3. Yavaşça yağın üzerine dökülüp karıştırılır.
  4. Altı açık olan tencere aside tatlısı yoğunluğunu kazanana kadar çırpma teli ile karıştırılır.
  5. İstenen yoğunluk elde edilince servis tabaklarına alınır. Afiyet olsun😊.
  6. İsteğe bağlı üzerine limon sıkılıp yenebilir.

Fırında Çupra Tarifi

 

Fırında Çupra Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-9 tane küçük boy çupra (büyük balık ile de yapılabilir)
  • 3 orta boy patates
  • 3 kuru soğan
  • 2 domates
  • Defne yaprakları
  • Limon dilimleri
  • Tuz

Sos için;

  • 1 büyük limonun suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Fırında Çupra Tarifi Yapılışı

  1. Sos için limon suyu, sıvı yağ, salça, sarımsak ve baharatlar karıştırılır.
  2. Balıklar temizlenir ve tuzlanır.
  3. İçlerine ve dışlarına sos sürülür.
  4. Her bir balığın içine ince bir dilim limon, bir defne yaprağı ve ince dilimlenmiş bir dilim soğan konur.
  5. Patates, soğan ve domates iri doğranarak tuzlanır.
  6. Kalan sos sebzelerle harmanlanır.
  7. Balıklar ve sebzeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  8. Üstü açık olarak 200 derece fırında 40 -45 dakika kızarıncaya kadar kontrollü pişirilir.

Starbucks Kurabiye Tarifi

 

Starbucks Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 çay bardağı un
  • 70 gram bitter yada sütlü çikolata
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2 çay kaşığı kakao

Starbucks Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1.  Öncelikle yoğurma kabımıza 125 gram tereyağ, 1, 5 çay bardağı şeker, 1 paket vanilya , 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip güzelce karıştıralım.
  2. 3 çay bardağı unu azar azar ekleyerek karıştıralım.
  3.  Hamurumuzun üzerine çikolatamızı, (ben rendeledim), ceviz içini ve damla çikolatamızı ilave edip karıştıralım.
  4.  Hamurumuzu iki eşit parçaya bölelim ve bir parçasına 2 çay kaşığı kakao koyalım karıştıralım.
  5. Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizde yuvarlak şekil verelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırınımıza kurabiyeleri koyalım ve 15- 20 dakika pişirelim.
  7. Kurabiyelerimizi fırından çıkartınca altı düz bir bardakla üzerlerine bastırıp şekil verelim.

Afiyet olsun.

Soğan Dolması Tarifi

 

Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy soğan(soğanın büyüklüğüne göre değişebilir )

Haşlamak için ;

  • Su
  • Tuz

İç harcı;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2-3 dal taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ

Pişerken;

  • Sumak suyu (sumağı su ile açıp karıştırıyoruz pişme işleminde üzerine dökeceğiz)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça

Soğan Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelik soğanlarımızı soyuyoruz bıçakla tek tarafından kesik atıp 10-15 dakika soğanlarımızı açılana kadar tuzlu suda haşlıyoruz.
  2. Diğer taraftan sumağımızı kaynar su ile açıp demlenmeye bırakıyoruz pirinçlerimizi yıkayıp süzüyoruz.
  3. İçerisine incecik kıymış olduğumuz taze soğanlarımızı ve diğer tüm malzemelerimizi ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  4. Dolmamızın iç harcına koyacağınız baharatlar tamamen sizin tercihinize bağlı sevdiğiniz ya da sevmediğinizi ilave edip ekleyip ya da çıkarabilirsiniz.
  5. Pişirecek olduğunuz tencerenin içerisine bir kaşık tereyağı 2 kaşık sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı salçamızı ilave edip kavuruyoruz.
  6. Haşlanmış olan soğanlarımızı yaprak şeklinde açıp içerisine hazırlamış olduğumuz harçtan koyup güzelce sarıyoruz.
  7. Ve tenceremize diziyoruz. Dizmiş olduğumuz soğan dolmalarının üzerine demlenmiş olan sumak suyumuzu süzüyoruz.
  8. Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip dolmalarımızın üzerine bir tabak kapatıyoruz.
  9. Soğan dolmalarımızı suyunu çekene kadar orta ateşte yaklaşık 40dk pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤.

Kıymalı Çarsaf Böreği Tarifi

 

Kıymalı Çarsaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 8 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar sıcak su

İç harcı için;

  • 2 tane orta boy soğan
  • 4 tane sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı bul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Yarım kilo kıyma
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı( böreğin üstüne sürmek için)
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam ve çörek otu

Hamuru açarken ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı

Kıymalı Çarsaf Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Önce hamurumuzu hazırlıyoruz unumuzu bir kap içine koyalım tuzunu ekleyelim .
  2. Ilık su ile yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim maya koymuyoruz maya koyarsak eyer hamurumuz açarken yırtılır.
  3. Onun için maya koymuyoruz yoğrulan hamurumuzu 3 eşit parçaya bölüyoruz tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  4. Açtığımız her bir hamurun üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağı sürüyoruz .
  5. Sonra katlıyoruz mamurumuzun üzerine nemli bir bez örtüyoruz üzeri kurumasın diye ve yarım saat dinlendirmeye bırakıyoruz.
  6. Bu arada hamurumuz dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz.
  7. Soğanlar ve biberi ince bir şekilde doğrayalım ve bir tencere ye alalım yağını ekleyelim .
  8. Kavuralım kavrulan soğanlara kıymamızı ekleyelim kavuralım ve biberleri tuzunu ekleyip karıştıralım.
  9. Sonra yere sofra bezini serelim hamurumuzu ince bir şekilde açalım açılan hamurumuzu üzerine sütle yağı karıştırıp üzerine kaşık yardımıyla gezdirelim .
  10. Sonra kıymalı harcından emelim ve sonra bezinden tutup iki taraflı yuvarlayalım ve sonra yuvarladığımız böreğin ortasından keselim .
  11. Ortasından kesmezin nedeni böreğimiz daha ince ve daha güzel oluyor sonra tepsiye koyalım bu şekil devam edelim
  12. Benim iki tepsi çıktı büyüklü küçüklü tepsideki böreğimize yoğurdu yumurtayı yağını bir kesede karıştıralım ve fırça yardımıyla üzerine sürelim.
  13. Sonra susamla çörek otunu karışık bir şekilde üzerine serpelim ve 150 derecede ısınmış fırında pişmeye bırakalım

Sonra sıcak bir şekilde servis yapalım.

Mercimek Çorbası Tarifi

 

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 1 kase mercimek
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • Tuz, kırmızı biber, nane
  • 3,5 litre su (1 litre 5 bardağa denk geliyor varsa ayrıca 3 bardak tavuk suyu ekleyebilirsiniz su miktarını azaltırsınız )

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Düdüklü tencerenin içine önce havucu, soğanı, patatesi bölerek atıyoruz.
  2. Daha sonra önceden yıkadığımız mercimek, pirinç ve nane hariç tüm malzemeleri ekliyoruz.
  3. Son olarak suyumuzu katıp ocağa alıyoruz.
  4. Düdüklü kaynamaya çıkınca altını biraz kısıp 20 dakika kaynatıyoruz.
  5. Pişen çorbamızı ocaktan alıp çorbayı blenderdan geçiriyoruz ve üzerine nanesini ekleyerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Kek Kalıbında Kedi Dilli Tiramisu Tarifi

 

Kek Kalıbında Kedi Dilli Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kedi dili
  • Üçü bir arada nescafe(1 su bardağı su)

İç kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket lapne peynir

Üzeri için;

  • Kakao
  • Çikolata sos
  • Fındık, damla çikolata (isteğe bağlı)

Kek Kalıbında Kedi Dilli Tiramisu Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce kremasını yapalım lapne peynir hariç bütün malzemeleri tencereye alıp iyice karıştırıp ocağa alalım .
  2. Kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan sonra lapne peyniri atıp altını kapatalım ve iyice karıştıralım.
  3. Daha sonra kahvemizi 1 bardak suyla iyice çırpalım kek kalıbına uygun şekilde kedi dillerini keselim .
  4. Ardında kahveye batırıp kek kalıbına dizelim en alt kata krema döküp üstüne kedi dili dizip krema döküp bu işlemi tekrarlayalım ve en son üzerini streç film ile kapatıp dolaba atalım.
  5. 6 saat dolapta kaldıktan sonra servis tabağını ters çevirip kalıbı çevirelim .
  6. Ardından üzerine kakao döküp istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Peynirli Kek Tarifi

 

Peynirli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 100 gram eritilmiş ve soğutulmuş margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı beyaz peynir rendesi
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz

Peynirli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, margarin, sıvı yağ, yoğurt ve tuzu mikser ile 2 dk çırpın.
  2. Unu, kabartma tozunu karıştırıp ekleyin 1 dk daha çırpın.
  3. Hamura peyniri, ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ilave edip kısa bir süre daha çırpın.
  4. Hazırladığınız hamuru 11×30 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba dökün.
  5. 160’c ısıtılmış fırında 40-50 dk pişirin.
  6. Fırından aldığınız keki 10 dk sonra kalıptan çıkartın.
  7. Soğutup dilimleyerek servis yapın.

Pizza(Ben Çocuklarıma Dışarıdan Pizza Yedirmem) Tarifi

 

Pizza(Ben Çocuklarıma Dışarıdan Pizza Yedirmem) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için malzemeler:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya

Üst malzeme:

  • Kaşar
  • Yeşil ve kırmızı biber
  • Konserve mısır
  • Mantar
  • Domates
  • Çekirdeksiz yeşil zeytin
  • Dilerseniz sosis (aslında iç malzeme tamamen sizin damak tadınıza kalmış ne isterseniz onu kullanın)

Pizza sos:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • Az zeytinyağı ve kekik
  • Sürülebilir kıvam olması için bir miktar su (hepsini karıştırın)

Pizza(Ben Çocuklarıma Dışarıdan Pizza Yedirmem) Tarifi Yapılışı

  1. Ilık su maya ve tuz yoğurma kabına alınır. Un kontrollü dökülür.
  2. Yumuşak. Hamur elde edilir. Ustu kapatılıp.
  3. Mayalanmaya bırakılır.
  4. Mayalanan hamur 4 adet beze çıkarılır. Pizza tepsisi büyüklüğünde un ile açılır.
  5. Açılan hamur yağlı kağıt üzerine alınır. Kenar kısımlarından 1cm içe doğru katlanır.
  6. Önce salçalı sostan kenarlar hariç orta kısımlarına tamamen sürülür.
  7. Sonra kaşar peyniri rendesi eşit şekilde dağıtılır. Ve istediğiniz garnitür yerleştirilir.
  8. Yağlı kağıt ile birlikte fırın tepsisine yerleştirilir.
  9. Delikli pizza tepsisi kullanacaksanız yağlı kağıt kullanmanıza gerek yok.
  10. Tepsiyi hafiften yağlamanız yeterli. Önceden ısıtılmış 200 derecede alt üst pişirilir.

Not: pizzanın altı pişmezse geniş bir tavada ocakta altını hafif kızartabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Çilekli Cheesecake Tarifi

 

Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 400 gram labne peyniri
  • 200 ml sıvı krema
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram margarin veya tereyağı

Sosu için;

  • 250 gram çilek
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Çilekli Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Önce kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt koyalım ve tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim.
  2. Daha sonra önceden ısıttığımız tereyağını veya margarini bisküviye dökelim ve kaşıkla karıştırıp tabana yayalım, elimizle veya bir bardak yardımıyla bastıralım her yeri eşit olsun.
  3. Biraz soğuması için dolaba kaldıralım, dinlensin. Kremasını yapmak için; bir kasenin içerisine labne peynirini ve sıvı kutu kremayı koyalım ve çırpalım ve sırayla diğer malzemelerini de koyalım.
  4. Dikkat !! ⚠ bu nokta önemli! ⚠yumurtalarını tek tek kırıp, fazla çırpmayalım!
  5. Önceden fırının altına geniş su dolu tepsi veya bir kap koyalım ki, cheesecakemiz pişerken çatlamasın ve kırılmasın.
  6. Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, ilk 10 dk pişirdikten sonra fırının derecesini 160’a düşürüp 10 dk daha pişirelim ve fırının ağzını hiç açmayalım.
  7. Piştikten sonra fırının kapağını aralayıp 1 saat daha fırının içinde bekletelim, kreması sallanmıyorsa olmuş demektir. Sosunu yapmak için; orta boy bir tencereye çilekleri alalım.
  8. Diğer malzemeleri de ekleyip, biraz pişirdikten sonra blenderla ezelim.
  9. Pürüzsüz olsun kaynana kadar pişirelim, sonra da kremanın üzerine dökelim.
  10. Biraz kendi halinde soğuduktan sonra, dolaba alalım. 1 gece dolapta bekletelim daha güzel oluyor.
  11. Dileğinize göre süsleyip servis yapabilirsiniz cheesecakemiz hazır.