18 Ekim 2020 Pazar

Erik Reçeli Tarifi

 

Erik Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg mürdüm eriği
  • 2 su bardağı şeker

Erik Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Erikler yıkanarak çekirdekleri çıkartılır.
  2. Üzerine şekeri konarak bir gece bu şekilde kapağı kapalı olarak bekletilir.
  3. Sabahı da ocağa koyularak önce hızlı, kaynadıktan sonra en kısık ateşte 30 dakika pişmeye bırakılır.
  4. Ocağın üzerindeyken blender dan geçirilir.
  5. Sıcak sıcak kavanozlara koyularak kapakları kapatılır.
  6. Reçeliniz hazır.

Afiyet olsun 😋

Levrek Palamut Buğulama (Tencerede) Tarifi

 

Levrek Palamut Buğulama (Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 deniz levreği veya 2 palamut
  • 2 iri domates
  • 2 konya kıl biber
  • 2 dilimlenmiş limon
  • 2 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz karabiber köri kişniş
  • Defne yaprağı veya adaçayı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Levrek Palamut Buğulama (Tencerede) Tarifi Yapılışı

  1. Levreği veya palamutu kafa kuyruk kesip atın ve üç parmak genişliğinde doğrayın. İyice yıkayın.
  2. ‼️‼️Malzemelerin birer tanesini ince yuvarlak dilimlenmiş diğerlerini de küp doğranmış kullandım.
  3. ‼️‼️Eğer palamut yapıyorsanız dilimlenip yıkanmış palamutları 15-20 dakika buzlu suyun içinde bekletin. Amaç etli ve kalın bir balık olan palamutun kılçıklarının etrafının kanlı kalma olasılığını ortadan kaldırmaktır. Bekletin sonra tekrar yıkayın. Süzgeçte süzün.
  4. Bu arada balıklar süzülürken tencereye zeytinyağının yarısını dökün. İnce ve yuvarlak dilimlenmiş birer kuru soğan, domates ve limonu tabana sırayla dizin. Üstlerine balığı dizin.
  5. Şimdi üstüne küp doğranmış diğer domates, soğan, ince dilimlenmiş sarımsak ve biberleri dizin. Bir limonun suyunu sıkın ve tuz karabiber pul biber köri vs baharatları ve kalan zeytinyağını ekleyin.
  6. Aşamaları ve dilimleme şeklini fotoğraflarda ayrıntılı gösterdim.
  7. Yüksek ateşte kapağı kapatın kaynayınca altını kısın ve 20-25 dakika altı kısık kapağı kapalı bir şekilde pişirin. İşte efsane bandırmalık levrek veya palamut buğulama hazır bile.
  8. Yanında roka salatasıyla servis edin.

Afiyet olsun 🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳

Kıymalı Çıtır Börek (Baklavalık Yufkadan) Tarifi

 

Kıymalı Çıtır Börek (Baklavalık Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1 şişe sade soda
  • 1 su bardagı süt
  • Yarım çay barsagı sıvı yağ
  • İç harcı
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Kimyon

Üzeri için

  • Susam

Kıymalı Çıtır Börek (Baklavalık Yufkadan) Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı sarımsağı doğrayıp az yağda kavuralım ardından biberlerimizi atıp iyice kavuralım.
  2. Ardından domatesleri atalım biraz çevirelim ve kıymamızı atıp iyice kavuralım.
  3. Daha sonra salçamızı atalım iyice pişiriyoruz ve baharatları tuzu atıp karıştırıp altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  4. Sosu için süt yağ ve sodayı karıştıralım, yufka mızı tek tek sarıp sostan sürelim 4 kat yapalım en üst kata harcı koyup saralım ve üstüne kesikler atıp tepsiye koyalım.
  5. Bütün hepsini bu şekilde yapıp kalan sosu da böreğin üstüne dökelim ve üzerine susam serpip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirelim afiyet olsun.

Bir Hamurla İki Lezzet Kıyır Kıyır Turta Ve Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Bir Hamurla İki Lezzet Kıyır Kıyır Turta Ve Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin veya tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 5 yemek kaşığı sirke
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 6 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin

Turta İçin

  • 6 kaşık evdeki herhangi bir reçel

Elmalı Kurabiye İçin

  • 4 orta. boy elma
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı fındık veya ceviz içi

Bir Hamurla İki Lezzet Kıyır Kıyır Turta Ve Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki yağ kaba konur.
  2. Üzerine sıvı yağ, su, sirke, yumurtada ilave edilir.
  3. Pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu, vanilya ilave edilir.
  4. Aldığı kadar un ilave edilir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  5. En az 15 dakika yarım saat arasında dinlendirilir.
  6. Elmalı kurabiye için önce iç harç hazırlanır.
  7. Elmalar rendelenir, tavaya konur üzerine şeker ilave edilir suyunu çekene kadar pişirilir.
  8. Üzerine tarçın ceviz içi vanilya ilave edilir karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
  9. Reçelli turta yapmak için yoğurduğunuz hamurdan portakaldan biraz büyükçe bir hamur alınır merdane yardımıyla turta kalıbından biraz büyük açılır.
  10. Kalıbın tabanı yağlanır ve hamur yerleştirilir. Üzerine reçel her yerine gelecek şekilde sürülür.
  11. Üzerine hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça daha açılıp şerit şerit kesilir kafes şeklinde yerleştirilir.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir.
  13. Geriye kalan hamurda portakal büyüklüğünde 6 eşit parçaya bölünür. Her parçada 4 bölünür yani 24 adet elmalı kurabiye çıkıyor. Yapılışını resimlerde de gösterdim.
  14. Ay şeklini verip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin ılınınca pudra şekeri serpilir.
  15. Ağızda dağılan kıyır kıyır bayatlamayan iki çeşit ikramlık lezzet.

Sırlarıyla Pastane Un Kurabiyesi Tarifi

 

Sırlarıyla Pastane Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr suyu alınmış tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 3.5 su bardağı un

Üzeri İçin

  • Pudra şekeri

Sırlarıyla Pastane Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Önce 250 gram tereyağı veya margarin i eritin ve bir kasenin içine koyun.
  2. Daha sonra buzdolabına koyun soğuyup donduktan sonra yağı bir bıçak yardımıyla yukarıya kaldırın.
  3. Alttaki suyunu dökün bu pastanelerde kullanılan alba yağına en yakın, evlerde yapılabilecek yağdır.
  4. Önce yoğurma kabının içine yağı, pudra şekerini, nişastayı koyun ve karıştırın daha sonra vanilyayı ekleyin ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
  5. Ele yapışmayacak bir kıvam olduğunda hamuru rulo yapın 15-20 dakika buzdolabında bekletin.
  6. Daha sonra buzdolabından aldığınız rulo hamurun üstünü bir çatal yardımıyla çizin, un kurabiyesi boyutlarında kesin.
  7. Fırın tepsisine yerleştirin fırını 150 derecede ısıtın ve kurabiyeleri fırına verin 15 dakika pişirin.
  8. Beyaz kalacak şekilde fırından alın tepsiden çıkartmadan pudra şekeri serpin (Çıkartırsanız dağılır) ve soğuyunca servis tabağına alın sırları ile anlattığım un kurabiyesini denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum.
  9. Mükemmel bir lezzet. Sevdiklerinizle paylaşmak dileğiyle.

Kayısılı Sürpriz Tatlı Tarifi

 

Kayısılı Sürpriz Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 6 kayısı
  • 3 su bardağı süt
  • 15 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 2 paket vanilya
  • 1.5 çay bardağı toz fındık
  • 60 gr bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı krema

Üzeri için

  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık

Kayısılı Sürpriz Tatlı Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

  • Süt, şeker, un, tereyağı ve vanilyayı tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp içine hindistan cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.
  • Çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın. Kaseyi içi kaynayan su dolu bir tencereye yerleştirip çikolata eriyinceye kadar bekletin.
  • Toz fındığı bir kasede eritilmiş çikolata ve krema ile karıştırın. 15 dakika bekletin.
  • Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Fındıklı karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar alıp kayısıların arasına yerleştirip kapatın.
  • Elinizi su ile hafifçe ıslatın ve katılaşmış olan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Avucunuzda düzleştirip içine birer kayısı yerleştirin ve kapatın. Dövülmüş fındığa bulayın ve en az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Sütlü Erişte Tarifi

 

Sütlü Erişte Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr Erişte
  • 3 su bardağı süt
  • 100 gr kaşar peynir
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • 15 gr tereyağı

Sütlü Erişte Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Sütü tencerede ısıtıp tereyağını ekleyin. Bir taşım daha ısıtıp erişteleri ilave edin. 7 dakika haşlayın. Ocaktan alıp tuz, karabiber ve 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sütlü karışımı bir fırın kabına aktarın. Üzerine küp şeklinde kesilmiş tereyağı ile peyniri serpiştirin. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Biberli Patlıcan Tarifi

 

Biberli Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuzlusu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Tuz

İç harcı için

  • 2 közlenmiş kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dilim pastırma
  • 100 gr beyaz peynir
  • Yarım çay bardağı ceviz içi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Taze biberiye
  • Tuz

Biberli Patlıcan Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Patlıcanların kabukları alacalı soyup, soyulmuş yüzeylerine bıçakla 1 cm derinliğinde yarık açın. Bol tuzlu suda 1 saat kadar bekletin.

Geniş bir tencereye zeytinyağı ilave edin. Patlıcanların suyunu süzüp, tencereye alın. Üzerini kapatarak yüksek ateşte ara ara kendi eksenlerinde çevirerek kızartın.

Kızaran patlıcanların üzerine 1 su bardağı sıcak su, sirke ve tuz ilave edip kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.

Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyun. Sarımsak, pastırma, beyaz peynir, ceviz içi, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp mikserde iyice karıştırın. Karışımı patlıcanların içine paylaştırıp, biberiye ile süsleyerek servis yapın.

Bezelye Çorbası Tarifi

 

Bezelye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr dondurulmuş bezelye
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 5 su bardağı su
  • 40 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Krema
  • Dereotu

Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır?

Patates ve soğanı iri doğrayıp tencereye alın. Bezelyeyi ekleyip üzerine su ilave ederek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Blender’da pürüzsüz hale getirip tel süzgeçten geçirin. Gerekirse su ilavesi yapın.

Tencerede tereyağını eritip un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Bezelyeli karışımı ekleyip kaynamaya bırakın. Krema ilave edin ve ocaktan alın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerini krema ve dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Bal Kabak Tatlısı Tarifi

 

Bal Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kabak
  • 1 su bardağı şeker

Üzeri için ;

  • Ceviz

Bal Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. 1 kilo kabak güzelce soyunur çok ince olmayacak şekilde dilimlenir.
  2. Tencereye bir kat dizilir .
  3. Üzerine şeker serpilir tekrar kabak dizilir .
  4. Üzerine şeker serpilir kısık ateşte yumuşayınca kadar pişirin .
  5. Servis için soğuktan sonra üzerine ceviz serperek servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Kornişon Turşu Tarifi

 

Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram orta boy kornişon turşu
  • 1 çay bardağı nohut
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2 çay kaşığı limon tuzu
  • 2 su bardağı sirke
  • 1 baş sarımsak
  • 2 tane 1 litrelik cam kavanoz

Kornişon Turşu Tarifi Yapılışı

  1. Kornişon turşular iyice yıkanır sap kısımları kesilir.
  2. Bir
  3. B çay bardağı nohutun yarısı bir kavanoza yarısı diğer kavanoza koyulur.
  4. Kornişon turşu ile kavanozların yarısı doldurulur ve bir baş ayıklanan sarımsakların yarısı kavanozlara eklenir.
  5. Kavanozlar dolana kadar kornişon turşular dizilir ve sarımsakların diğer yarısı kavanozlara paylaştırılır.
  6. Birer yemek kaşığı kaya tuzu, birer çay kaşığı limon tuzu ve birer su bardağı sirke kavanozlara eklenir.
  7. Dolana kadar çeşme suyu katılır ve kavanozlar hiç kullanılmamış kapaklarla iyice kapatılıp, çalkalanır.
  8. Bir saat kadar kavanozlar ters çevrilip bekletilir.
  9. Son olarak kavanozlar düz konuma getirilip güneş ışığı görmeyecek şekilde serin yerde 10 gün bekletilir.
  10. 1 kilo orta boy kornişon turşu, 2 tane 1 litrelik cam kavanoza denk geldi. Aynı oranda artırarak daha fazla da hazırlanabilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺

Ekmek Üstü (Lor Peynirli Sucuklu) Tarifi

 

Ekmek Üstü (Lor Peynirli Sucuklu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet dilimlenmiş ekmek
  • 1 adet yumurta
  • Lor peyniri
  • Sucuk
  • Toz biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz (Lor tuzluysa koymayabilirsiniz)

Ekmek Üstü (Lor Peynirli Sucuklu) Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaseye lor peynirimizi alıyoruz üzerine 1 adet yumurta kırıyoruz ve karıştırıyoruz.
  2. Üzerine sucugumuzu rendeliyoruz ve diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Karıştırmış olduğumuz malzememizi dilimlemis olduğumuz ekmeklerin üzerine bir çatal ile tek tek sürüyoruz ve fırın tepsimize diziyoruz.
  4. 170 derece fırınımızda ekmeklerimiz hafif kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  5. Kızaran ekmeklerimizi servis tabağımıza alıyoruz. Afiyet olsun 

Tiramisu Tarifi (Harika Kremasıyla)

 

Tiramisu Tarifi (Harika Kremasıyla) İçin Malzemeler

  • 28 adet kedidili bisküvi

Kreması için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 su bardağı süt
  • 200g labne peyniri

Kedidili bisküvileri ıslatmak için:

  • 1,5 yemek kaşığı granül kahve
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su

Üzeri için:

  • Kakao

Tiramisu Tarifi (Harika Kremasıyla) Yapılışı

  1. Tencereye labne peyniri hariç bütün malzemeler eklenir ve güzelce çırpılır. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Koyulaşınca ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır.
  2. Daha sonra labne peyniri eklenir ve 10 dkk kadar çırpılır. Bir tabakta kahveli karışım hazırlanır. Şeker ve kahve eriyene kadar ılık su ile karıştırılır.
  3. Bisküvileri bu karışımla ıslatıp kare bir borcama 2 sıra yan yana gelecek şekilde dizilir.
  4. Kremanın yarısını ilk katın üzerine sürülür ve ikinci kata bisküvileri dizip aynı işlem yapılır.
  5. Kalan kremayı en üste dökerek yayılır ve soğumaya bırakılır.
  6. Bir gece dolapta dinlendirdikten sonra üzerine kakao elenir ve dilimleyerek servis yapılır.Afiyet olsun☕🥰.