20 Ekim 2020 Salı

Zeytinyağlı Semizotu Salatası Tarifi

 

Zeytinyağlı Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • Zeytinyağı
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı knorr kahvaltı için çeşni

Zeytinyağlı Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Semizotunu yıkayıp, ayıklayıp kaseye alalım.
  2. Üzerine limon, baharat ve zeytinyağını ekleyelim elimizle mıncıklayıp yağ ve baharatı yedirelim servis edelim.

Afiyet olsun :).

Rafine Şekersiz Muzlu Kurabiye Tarifi

 

Rafine Şekersiz Muzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 avuç badem
  • 1,5 çay bardağı yulaf ezmesi
  • 1/2 (yarım) çay bardağı hindistan cevizi
  • 4 yerli muz
  • 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 2 tatlı kaşığı tahin
  • 1 yumurta akı

Rafine Şekersiz Muzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Bademden başlayarak malzemeleri teker teker ekleyerek hepsini blendrda çekin.
  2. Kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili tepsiye döküp kurabiye şeklinde yayın. Yarı sıvı kıvamda bir karışım oluyor.
  3. 180 derece fırında 30 dk pişirin.
  4. Yumuşak kıvamlı, az şekerli, güzel aromalı bir kurabiye oluyor.
  5. Şekerini doğal yoldan arttırmak için dut kurusu tozu veya elma suyu konsantresi eklenebilir.

Bebek tariflerine ekledim ama bizim evin yetişkinleri için yapıldı :).

Afiyet olsun 😊.

Büyüleyen Büyülü Kek Tarifi

 

Büyüleyen Büyülü Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2.5 bardak un
  • Kakaolu istenirse 1 silme yemek kaşığı dark kakao

Sos için:

  • 80 gr sütlü çikolata
  • 40 gr bitter çikolata
  • Yarım küçük çay bardağı süt

Büyüleyen Büyülü Kek Tarifi Yapılışı


  1. Önce fırını alt üst ayarda 170 dereceye açın.
  2. Kek kalıbını yağlayıp unlayıp fazla ununu döküp buzluğa kaldırın bu işlem kekin çabuk çıkmasını sağlıyor 😊
  3. Derin bir kapta yumurta ve şekeri 5dk çırpın sıvı malzemeleri sırayla ekleyin karıştırın.
  4. Kuru malzemeleri ise ayrı bir yerde karıştırın ve eleyerek ekleyin ne çok koyu ne çok cıvık olacak normal kek hamuru kıvamında olacak.
  5. Kakaolu yaparsanız unu ona göre ekleyin.
  6. Hazırlanan karışımı kek kalıbına ekleyin ve fırına verin alt üst ayarda 20-25dk pişirin.
  7. Kek fırındayken çikolataları benmari usulü eritin ve belirtilen miktarda sütü ekleyin çok sıvı bir sos olmayacak dut pekmezi kıvamında desek yeridir😊 oluşan sosu karıştırarak soğutun.
  8. Keki fırından çıkardıktan 3 dk sonra kalıptan çıkarın ve sıcak keke soğuk sosu gezdirin biraz içine çekecek bu sizi korkutmasın olması gereken bu zaten ve sıcak haliyle süslemeden buzdolabında 30dk-1saat arası bekletin.
  9. Daha sonra istediğiniz gibi süsleyerek tüketebilirsiniz afiyet olsun 😊🌺.

Somon (Çok Lezzetli Sosuyla) Tarifi

 

Somon (Çok Lezzetli Sosuyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet somon

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (isteyen arttırabilir)
  • 3-4 diş rende sarımsak
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Somon (Çok Lezzetli Sosuyla) Tarifi Yapılışı

  1. Bu sosu hazırlayıp balıkların üzerine döküyoruz. Ve vakit varsa buzdolabında bekletiyoruz.
  2. Balıkları kızgın tavaya alıyoruz ve kızartıyoruz başka yağa gerek yok.
  3. Balıkların yanına spagetti yapmayı tercih ettim.
  4. Spagettinin de sosunda mayonez, ranch sos ve hardal sos var. Onları marketten temin edebilirsiniz.
  5. Tabiki bir de balığın yanında olmazsa olmaz sumaklı soğanımız var.
  6. Onun da sosunda; zeytinyağı, limon suyu, sumak ve tuz var.
  7. Soğanları evvela acılarını alması için tuzlu suda bekletiyoruz.
  8. Daha sonra sosu ekleyip balığın yanında servis ediyoruz.
  9. Üstelik somonun sağlık açısından inanılmaz faydaları var. Tavsiye ederim. Âfiyetle inşâallah. 🌿.

Toprak Tavada Kebap Tarifi

 

Toprak Tavada Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Pul biber
  • Ekmek içi(robotta çekilmiş)
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşık sıvı yağ
  • Tuz

Toprak Tavada Kebap Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce kıymayı yoğurma kabına koyuyoruz .
  2. Sonra soğanı rendeliyoruz, maydanozu ince ince kıyıp ekliyoruz .
  3. Tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  4. Pişireceğimiz toprak tavaya yayvan bir şekilde avucumuzla şekillendiriyoruz.
  5. 180 derece de pişiriyoruz 😋 afiyet olsun.

15 Dakikada Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

 

15 Dakikada Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı esmer veya normal ince bulgur
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 tane büyük boy beyaz soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı isot
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane limon

15 Dakikada Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Bulguru derin bir kaseye koyup üzerine tuz serpip sıcak suyu dökelim.
  2. Soğanı ve sarımsağı rendeleyelim suyunu sıkalım.
  3. Bulgur şişince kalan malzemeleri ekleyip yoğuralım.
  4. Tamamını daha da yumuşayana kadar blenderden geçirelim.
  5. Şekil verip servis edelim.

Afiyet olsun :).

Beşamel Soslu Kıymalı Mantarlı Patates Tarifi

 

Beşamel Soslu Kıymalı Mantarlı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram orta yağlı kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 400 gram kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tane domates rendesi
  • 2 tane büyük patates (halka halka doğranmış)
  • Kaşar peyniri ( rendelenmiş)
  • Tuz-karabiber-kırmızı biber

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz- karabiber

Beşamel Soslu Kıymalı Mantarlı Patates Tarifi Yapılışı

  1. Kızgın tavada önce sıvı yağ ile kıyma kavrulur.
  2. Kavrulan kıymanın üzerine küp küp doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilerek kavrulur.
  3. Kıyma ve soğan kavrulunca salça ve domates rendesi konulur.
  4. Mantarlar çok küçük olmayacak şekilde doğranıp harca konulup mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  5. Harcımızın sulu olması için 1 çay bardağı kadar su ilave edilir.
  6. Beşamel sos hazırlanır. ( tencereye önce tereyağ konulup eriyince un konulup kavrulur.
  7. Kavrulan unun üzerine süt yavaş yavaş ilave edilir.
  8. Bu esnada çırpma teliyle sürekli karıştırılır.
  9. En son tuz ve karabiber de ilave edilir. Bir taşım kaynatılır.
  10. Küçük boy kare borçlanın dibi yağlanarak önce halka halka doğranmış patatesler dizilir üzerine tuz serpilir.
  11. Patatesin üzerine kıymalı mantarlı harç konulur en üste ise beşamel sos dökülüp her yere eşit olarak dağıtılır.
  12. Sadece fırının alt ayarı açılıp 20 dakika önce n alt tarafta patateslerin pişmesi sağlanır.
  13. Orta rafa alınıp kaşar peyniri konularak alt üst ayarda kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Reyhan Şerbeti Tarifi

 

Reyhan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet reyhan
  • 6 bardak su
  • 3 adet karanfil
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Reyhan Şerbeti Tarifi Yapılışı

  1. Reyhanı yıkayalım bir tencereye alalım.
  2. Üzerine kaynar su dökelim .
  3. Şekeri ilave edelim.
  4. Limon tuzu ve karanfil ilave edelim .
  5. Şeker eriyene kadar karıştıralım.
  6. Daha sonra tencerenin ağzını kapatalım .
  7. Not ;kaynatmıyoruz demliyoruz .
  8. Daha sonra reyhan yapraklarını içinden alıp dolaba kaldırıyoruz soğuk servis ediniz afiyet olsun.

Saç Kavurma Tarifi

 

Saç Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan (küçük boy)
  • 100 gram bonfile
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Karabiber

Saç Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ ve sıvı yağ tavaya alınır, çarliston, kapya biber ve soğan jülyen doğranıp eriyen ve kızan yağın üstüne atılır .
  2. Onlar tavada sotelenirken bonfile jülyen doğranıp sotelenen sebzelerin üzerine atılır .
  3. Bu sırada kekik, pul biber, karabiber, tuz, kimyon yeteri kadar atılır.
  4. Üzerine kabuğu soyulan küp küp doğranan domateslerde atılıp bir iki dakika daha sotelenip bir su bardağı sıcak su eklenir .
  5. Su çekince servis edilir afiyet olsun.

Etimek Tatlısı Tarifi

 

Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet tuzsuz etimek

Muhallebisi İçin

  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket şekerli vanilin

Şerbeti İçin

  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su

Üzeri İçin

  • 2 paket toz krem şanti
  • 2 su bardağı süt

Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce etimek tatlımızın muhallebisi için 3 su bardağı sütü 4 yemek kaşığı şekeri 3 yemek kaşığı unu 1 yemek kaşığı nişastayı ve 1 paket vanilini tenceremize alıyoruz.
  2. Muhallebimiz göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırıyoruz. Muhallebimiz kıvamına gelince soğumaya bırakıyoruz.
  3. Daha sonra etimeklerimizin şerbeti için 1. 5 su bardağı suyu ve 1 su bardağı şekeri eriyene kadar iyice karıştırıyoruz.
  4. Şerbetimizi kaynamaya yakın olunca ocaktan alıyoruz ve şerbetimizi etimeklerimizin üzerlerine döküyoruz.
  5. Eti meklerimizin şerbetini döktükten sonra 2 paket toz krem şantiye ve 2 su bardağı sütü çırpıyoruz.
  6. Muhallebimizi şerbetini döktüğümüz etimeklerimizin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.
  7. Son işlem olarakta krem şantimizi muhallebimizin üzerine döküyoruz. Krem şantiyi eklemeden önce mutlaka muhallebinin sıcaklığına bakmalısınız.
  8. Eğer sıcaksa krem şantiyi eritecektir.
  9. Etimek tatlımız hazır, dilediğinizce servis edebilirsiniz.
  10. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

Tam Kıvamında Anne Sütlacı Tarifi

 

Tam Kıvamında Anne Sütlacı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su (Pirinçleri pişirmek için)
  • 6 su bardağı süt (200 ml bardakla)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Tam Kıvamında Anne Sütlacı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçlerimizi yıkayıp uygun bir tencereye alıyoruz.
  2. 2 su bardağı suyumuzu döküp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Sütümüzü ekleyip iyice yumuşayıp uzayana kadar pişiriyoruz.
  4. Üzerine şekerimizi ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte pişiriyoruz.
  5. Ocaktan aldığımız sütlacımızın içerisine vanilyamızı ekleyip ılımasını bekliyoruz.
  6. Kabuk tutmaması için dilerseniz ara ara karıştırıp soğutun dilerseniz tencerenin kapağını kapatıp bekletin.
  7. Ilıyan sütlaçlarımızı kaselere boşaltıyoruz.
  8. Servis öncesi tarçınla süsleyebilirsiniz.
  9. Afiyet olsun.

Somon (Çok Lezzetli Sosuyla) Tarifi

 

Somon (Çok Lezzetli Sosuyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet somon

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (isteyen arttırabilir)
  • 3-4 diş rende sarımsak
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Somon (Çok Lezzetli Sosuyla) Tarifi Yapılışı

  1. Bu sosu hazırlayıp balıkların üzerine döküyoruz. Ve vakit varsa buzdolabında bekletiyoruz.
  2. Balıkları kızgın tavaya alıyoruz ve kızartıyoruz başka yağa gerek yok.
  3. Balıkların yanına spagetti yapmayı tercih ettim.
  4. Spagettinin de sosunda mayonez, ranch sos ve hardal sos var. Onları marketten temin edebilirsiniz.
  5. Tabiki bir de balığın yanında olmazsa olmaz sumaklı soğanımız var.
  6. Onun da sosunda; zeytinyağı, limon suyu, sumak ve tuz var.
  7. Soğanları evvela acılarını alması için tuzlu suda bekletiyoruz.
  8. Daha sonra sosu ekleyip balığın yanında servis ediyoruz.
  9. Üstelik somonun sağlık açısından inanılmaz faydaları var. Tavsiye ederim. Âfiyetle inşâallah. 🌿.

Pratik Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Pratik Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 (yarım) fincan ince bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1, 5 lt su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz, karabiber, acı biber ( salçanızı tuzlu ise tuz koymayın)

Pratik Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı


  1. Mercimeği ve bulguru tencereye koyup yıkadıktan sonra suyu ve doğradığınız soğanı ilave edip mercimek pişene kadar kaynatın.
  2. Ayrı bir sos tavasında yağı koyup salçaları ve naneyi kavurup pişmiş mercimeğe ilave edip 2-3 dakika kadar daha kaynatın.
  3. Çorbayı biraz taneli kalacak şekilde el blenderinden geçirin.

Afiyet olsun.