1 Kasım 2020 Pazar

Dondurucu İçin Midye Börek Tarifi

 

Dondurucu İçin Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket böreklik yufka

Sosu İçin

  • 1 kase süt ve sıvı yağ karışımı

İçi İçin

  • 1 kase peynir

Dondurucu İçin Midye Börek Tarifi Yapılışı

  1. Böreklik yufkayı + şeklinde kesin. Fırça ile her bir üçgen yufkaya sıvı yağ süt karışımı sosu sürün.
  2. Üçgenin sivri kısmı aşağı bakacak şekilde olsun resimlerde gösterdiğim gibi yukarı büzdürüp kenarları aşağı kıvırın kulakları üst üste gelsin.
  3. Peynirden 1 tatlı kaşığı koyun ve yuvarlayın bu şekilde midye şekli çıkacaktır. Buzdolabı poşetlerine dilediğiniz miktarda koyup ağızlarını kapatın ve dondurucuya sıralayın.
  4. Bu kadar basit ve pratik pişireceğiniz zaman dondurucudan çıkarıp buzu çözülmeden fırınlayacaksanız eğer üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırında kızartın.
  5. Eğer yağda kızartacaksanız üzerlerine birşey sürmenize gerek yok direk buzlu şekilde kızgın yağda kızartın (Yalnız dikkatli olun yağ sıçramasına karşı önlem alın )

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤.

Tarçınlı Kurabiye Tarifi

 

Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

Kurabiye Bulamak İçin

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında yumuşayan margarinimize diğer bütün malzemeleri ilave edelim.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ederek misketten büyük yuvarlak şekil verelim.
  3. Pişirme kağıdı olan tepsimize aralıklı dizerek 180 derece fırında pembeleşinceye kadar 15-20 dakika kadar kontrollü fazla kızarmadan pişirelim.
  4. Bir kase içinde bir su bardağı toz şeker ve tarçını karıştırıp kurabiyelerimiz sıcakken kase içine bir kaç tane alıp üzerine şekerimizi serpelim.
  5. Servis edeceğimiz tabağımıza alalım.
  6. Bu ölçü çok bereketli olduğu için fazlasını kuru bir kavanoza koyarak kapatırsak uzun süre taze kalır.

Afiyet olsun. ☺️.

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 paket margarin veya tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

İç Harcı İçin

  • 3 adet elma
  • 1 su bardağı şeker
  • İstenildiği kadar ceviz
  • İsteğe göre tarçın

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak iç harcımızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz yıkayıp dışını soyduğumuz rendelediğimiz elmalarımızı tavaya alıp şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz, içerisine isteğe bağlı ceviz atıyoruz.
  2. Hamuru hazırlarken un hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz, unu yavaş yavaş ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
  3. Hazırladığımız hamuru 5 adet bezeye bölüp açıyoruz iç harcımızdan ekliyoruz ısıttığımız fırında yaklaşık 10 dakika kadar (Üzeri kızarana kadar) pişiriyoruz.
  4. İsteğe göre üzerine pudra şekeri ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun 🥰🤗🤗

Muhallebi Tarifi

 

Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1/5 çay bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı margarin

Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Margarin hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve ocakta ara ara karıştırarak pişirin.
  2. Koyu bir kıvam alınca altını kapatın ve sıcaken içine margarin katın.
  3. Servis edin afiyet olsun 💜♥️

Fırında Sütlaç Tarifi

 

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı nişasta

Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirinçleri 2 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  2. Sonra pişen pirinçlerin üstüne 1 litre süt ve vanilyayı ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip kaynatıyoruz.
  4. Sonra sütlacımızı kaplara alıp 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun ☺️

Döner Tadında Tavuk Kavurma Tarifi

 

Döner Tadında Tavuk Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • Göz kararı tuz

Döner Tadında Tavuk Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Tavuğu güzelce temizleyip düdüklü tencerede pişiriyoruz.
  2. Pişen tavuğumuzu çok küçük olmayacak şekilde didip tavaya alalım.
  3. Bütün baharatları katıp yağı katıp güzelce karıştıralım.
  4. Daha sonra orta ateşte kavuralımmm 👉isteğe bağlı sarımsak ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun 😋


Beşiktaş Pastası Tarifi

 

Beşiktaş Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Üst Kat

  • 1 paket puding
  • 3, 5 su bardağı süt

Alt Kat

  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 3, 5 su bardağı süt
  • 1 bardak toz şeker (2 parmak az olsun)
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Süsleme

  • Hindistan cevizi
  • Çekilmiş ceviz
  • Bebe bisküvisi

Beşiktaş Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle puding ve sütü pişiriyoruz kaynayınca ocaktan alıyoruz. 5 dakika bekletip kalıbımıza boşaltacağız.
  2. Bu arada kalıbımıza ceviz ve hindistan cevizimizi serpiyoruz.
  3. Pudingimizi şimdi boşaltabiliriz.
  4. Pudungimizin üzerine bebe bisküvilerini dizelim, ceviz de serpelim.
  5. Şimdi de irmik, süt, şekeri kaynayan kadar pişirelim.
  6. Kaynayınca ocağı kapatalım ve tereyağını ilave edip karıştıralım 5 dakika bekletip kalıba boşaltalım.
  7. Oda sıcaklığında soğuyana kadar bekleyelim.
  8. 3 saat dinlendirip afiyetle yiyebiliriz.

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 bardağı şeker
  • 1.5 bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya tozu
  • 2 su bardağı un (Elenmiş)

Üst Sosunu Hazırlamak İçin

  • 1 su bardağı kakaolu karışım (Bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
  • 1,5 su bardağı süt

Üzeri İçin

  • Ceviz yada fındık koyabilirsiniz

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Islak kekimiz için 3 adet yumurta, 1. 5 su bardağı şeker bir kaba alınarak karıştırılır sonrasında sıvı yağ, kakao ve süt eklenerek tekrardan çırpılır.
  2. Islak kekimizin üzerine dökmek için bu sosumuzdan 1 su bardağı kenara ayırılır.
  3. Kalan karışıma ise kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
  4. Borcamımız yağlanarak 170 derece fırın hafifçe ısıtılıp, sonrasında 35 dakika fırına sürülür😊
  5. Kekimizin pişmesini beklerken ayırmış olduğumuz sosumuzu bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve karıştırılırak fokurdayarak kaynamaya başlayınca kapatılır.
  6. Islak kekimiz fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirilir sonrasında kesilir sosumuzun ılık olmasına dikkat edilerek üzerine dökülür.
  7. Sonrasında üzerine ceviz yada fındık (Seçiminize bağlı) eklenerek soğumaya bırakılır.

Püf noktalarımız : Özellikle yumurta ve şeker çırpımında mikserde yada tel çırpıcıyla iyice karıştırılarak köpük köpük olana dek karıştırmaya bilhassa dikkat edelim 👌🏻 ( Bu kekimizin yumurta kokmamasına neden olacaktır. ) 😊.

Herkese afiyet olsuuunn👩‍🍳🍫🤍.

Silikon Kalıpta Zebra Kek Tarifi

 

Silikon Kalıpta Zebra Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin + 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 2 çay bardağı un

Silikon Kalıpta Zebra Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
  2. Süt, sıvı yağ ve vanilini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Unu ve kabartma tozunu ekliyoruz. Kek hamurumuz boza kıvamında olana kadar ekleyelim.
  4. Hamurumuzu iki kaba ayırıyoruz. Kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Kek kalıplarına yemek kaşığıyla bir sade bir kakao dan koyuyoruz benim kullandığım kek kalıbı 11 taneydi.
  6. Fırınımızı 180 derecede önceden ısıtılmış fırınımıza koyacağız.
  7. Borcama kalıplarımızı koyuyoruz ve altına biraz su. Koyuyoruz.
  8. Fırına koyduktan sonra 165 dereceye alıyoruz ve yaklaşık 30-40 dakikaya hazır oluyor.

Afiyet olsun.

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

Bulamak İçin

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta toz şekeri limon suyu ve kabuğunu karıştırma kabına alıp karıştıralım.
  2. İyice üzerine kalan diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım yumuşak ele yapışan bir hamur yapalım.
  3. Yumurta büyüklüğünde hamur koparıp elimizle yuvarlayıp pudra şekerine bulayalım.
  4. 180 derecelik fonda 15-20 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.

Hint Mutfağın Meşhur Samosaları (Lavaş Ekmeğiyle Tortilla) Tarifi

 

Hint Mutfağın Meşhur Samosaları (Lavaş Ekmeğiyle Tortilla) Tarifi İçin Malzemeler

İç Malzemesi İçin

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Yarım tatlı kaşığı kuru kimyon
  • Taze zencefil (Zeytin büyüklüğünde ve rendelenmiş)
  • Yarım sivribiber (ince kıyılmış)
  • Yarım su bardağı bezelye
  • Yarım tatlı kaşığı kuru kişniş
  • Yarım tatlı kaşığı kuru rezene
  • Çeyrek tatlı kaşığı garam masala tozu (Hint mutfağın vazgeçilmezi)
  • Yarım tatlı kaşığı amchur (Kuru mango tozu olmazsa da olur)
  • Tuz
  • 2 büyük boy patates (Veya 4 küçük boy haşlanmış ve iri ezilmiş)
  • Azıcık taze kişniş (Doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ekmek İçin

  • 2-4 tane lavaş ekmeği-tortilla ekmeği

Yapıştırıcı İçin

  • 2 yemek kaşığı un (Silme)
  • 2-3 yemek kaşığı su

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağı

Hint Mutfağın Meşhur Samosaları (Lavaş Ekmeğiyle Tortilla) Tarifi Yapılışı

  1. İç malzemesi için uygun bir tavaya sıvı yağınızı dökün ve kuru kimyonu, rendelenmiş taze zencefili ve küçük küçük doğranmış sivribiberi köyün ve soteleyin.
  2. Şimdi bezelyenizide koyun ve soteleyin teker teker listedekileri de koyup karıştırın. Burada dikkat edinki patatesler tam püre haline gelmesin.
  3. Karışım güzel olduğunda ocaktan alın.
  4. Şimdi lavaş ekmeklerinizi tezgaha koyun ve pizza kesiciyle dörde bölün şimdi yapıştırıcıya geçelim. Bir kaseye ununuzu ve suyunuzu koyun ve iyice karıştırın pürüzsüz ve cıvık olsun.
  5. Resimdeki anlatımdaki gibi üçgen şeklinde kestiğimiz ekmeklerin her kenar kısımlarına ünlü malzemeyi sürün.
  6. Patates harcınıda koyun ekmeğin ortasına ve şimdi samosa şeklini vereceğiz (Resme bakın)Kenarlara iyice basın, tam yapışsın.
  7. Önceden kızartılmış derin tenceredeki sıvı yağına koyun her bir samosalarınızı ve arada karıştırın. Dışı renk alınca alın tencereden. Servise hazır. Afiyet olsun.
  8. Dilerseniz başka iç malzeme koyabilir ve bu şekilde kızartıp servis edebilirsiniz.

Guacamole Sos Ve Nachos Tarifi

 

Guacamole Sos Ve Nachos Tarifi İçin Malzemeler

Lavaş Cipsi İçin

  • 2 adet lavaş
  • 1 tatlı kaşığı salça (Ben biber kullandım)
  • 1 çay kaşığı toz sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Avokado Sos İçin

  • 1 olgun avokado
  • 1 limon
  • 1/2 (yarım) kırmızı soğan
  • 5-6 adet kiraz domates
  • Birkaç sap maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

Guacamole Sos Ve Nachos Tarifi Yapılışı

  1. Lavaş cipsi için verdiğim tüm malzemeleri karıştırıp, biraz su ile açın. Bir fırça ile lavaşa sürüp bıçakla üçgen şekli vererek kesin. 180 derecedeki fırında kıtır olana kadar pişirin.
  2. Avokado sosu yapılışı;.
  3. Avokadoyu bıçakta iki parçaya bölün. Çekirdeğini çıkartıp içini kabuğa zarar vermeden bıçak yardımıyla doğrayın ve bir kaşık ile derin bir kaseye alın.
  4. Soğanı ince ince yemeklik kıyın. Sarımsağı ezin ve soğanla birlikte kaseye aktarın.
  5. Domatesin çekirdeklerini çıkartmadan küçük küçük doğrayın. Biberin çekirdeklerini çıkarın ve aynı şekilde küçük küçük kıyın.
  6. Doğradığınız tüm malzemeyi kaseye alın.
  7. Tuz, karabiber, limon suyu, kıyılmış maydanoz (varsa kişniş) ve zeytinyağını kaseye aktarıp iyice karıştırın.
  8. 1 porsiyonu ortalama 365 kaloridir.
  9. Hepinize sağlıklı ve mutlu günler dilerim🙏🧿.

Nefisss Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Nefisss Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao (50gr)
  • 1 su bardağı un + 1 su bardağından bir parmak eksik un

Üzeri İçin

  • Pudra şekeri

Nefisss Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve toz şekeri çırpma teli ile çırpalım. Ardından sıvı yağı kakaoyu vanilyayı ekleyelim onları da güzelce karıştıralım.
  2. Ardından un ve kabartma tozunu ekleyeceğiz unu azar azar ilave edip kaşık yardımı ile karıştıralım hamur ne sert ne yumuşak bir kıvamda olacak panik yapmayın.
  3. Un ilavesi bitince buzdolabında hamuru 2 saat bekletelim burada hamur kendini toplayacak.
  4. Daha sonra hamurdan yuvarlaklar yapıp pudra şekerine bulayalım.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece de alt üst ayarda 12 dakika pişirelim çok pişirmeyin içi yumuşak olacak çok pişerse sertleşir.
  6. Fırından çıktıktan sonra soğuyunca servis edebilirsiniz 🤗ı̇şte bu kadar 🥰deneyeceklere afiyet olsun