2 Kasım 2020 Pazartesi

Harem Güveci Tarifi

 

Harem Güveci Tarifi İçin Malzemeler

Et malzemeleri;

  • Yarım kilo kuzu kuşbaşı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • karabiber
  • Tuz
  • Kekik
  • Etinize göre sıcak su ( kuzu eti kapağı kapalı kendi suyunu salıp çekene kadar genelde pişiyor. et sert ise yarım çay bardağı sıcak su)

Şehriye pilavı malzemeleri;

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
  • 2 su bardağı kaynar su
  • Tuz

Beşamel sos malzemeleri;

  • 1 yemek kaşığı silme un
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Harem Güveci Tarifi Yapılışı

  1. İk önce kuzu etimizi tavaya alıyoruz kapağını kapatıp en kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Eğer ki et diri kalırsa sert ise yarım çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz.
  3. Et suyunu çekince yağını, küçük doğranmış kuru soğan ve biberi aynı anda ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Onlar da kavrulunca kabuğunu soyup küçük küçük doğradığınız domatesleri ekleyin ve altını kapatmaya yakın baharatları ve tuzu da koyup altını kapatın dinlenmeye bırakın.
  5. Arpa şehriye pilavını yapmak için tereyağını sıvı yağı tencereye alalım tereyağ erimeden şehriyeyi de ekleyelim,
  6. Yakmadan rengi dönene kadar şehriyeyi kavuralım.
  7. Kavrulan rengi dönen şehriyeye sıcak suyu ve tuzu ekleyip altını kısın ve yavaşça pişmesini bekleyin.
  8. Pirinç yada bulgur gibi tamamen suyunu çekmiyor az bir sulu kalıyor pişince altını kapatın.
  9. Dinlenen et ve arpa şehriyeyi karıştıralım tencerede.
  10. Fırını 180 derece fanlı ayarda ısıtalım.
  11. Beşamel sosu yapalım.
  12. Tavaya tereyağımızı alalım eriyince unu ekleyelim kokusu çıktığı an sütü yavaş yavaş ilave edip hızlı bir şekilde karıştıralım.
  13. Yoğunlaşınca tuz ve az bir şey karabiber ekleyelim.
  14. Altını kapatalım.
  15. Çok yoğun olursa süt ekleyebilirsiniz.
  16. Kaşar peyniri de rendeleyelim.
  17. Karıştırdığımız ve dinlenmiş olan pilavlı etimizi güveç içine alalım.
  18. Üzerine beşamel sos, beşamel sos üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  19. Fırın tepsisine güveçleri koyalım ve kurumamaları için fırın tepsisine biraz su ekleyelim.
  20. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  21. Sıcak sıcak servis edelim :)

Afiyetler olsun.

Enfes Sosuyla Muhallebili Tart Kek Tarifi

 

Enfes Sosuyla Muhallebili Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Muhallebi için;

  • 2çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 kaşık margarin

Çikolatalı sosu için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr)

Enfes Sosuyla Muhallebili Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Önce kekimiz için yumurta ve şekeri çırpıp diğer malzemeleri ekliyoruz.
  2. Karıştırıp yağlayıp unladığımız tart kalıbına döküp tezgaha vurarak havasını alıyoruz. 180° derece de 30 dk pişiriyoruz.
  3. Kekimiz pişerken muhallebimizi hazırlıyoruz.
  4. Un, süt, şekeri karıştırıp ocağa alıyoruz, muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp içine margarini ve şekerli vanilya döküyoruz.
  5. Ve soğumaya bırakıyoruz. Fırından aldığımız keki de çıkarıp soğuttuktan sonra kekin çukur kısmına muhallebimizi döküp dolaba bırakıyoruz.
  6. Bir paket sıvı kremayı uygun bir tava da altı kısık ateşte kaynatmadan sadece ısıtıyoruz.
  7. Ocaktan alıp içine bitter çikolataları koyuyoruz ve eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  8. Sosumuzu da oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
  9. 10 dk sonra muhallebinin üstüne çikolatalı sosumuzu döküyoruz.
  10. Üzerine toz fıstık/ kakao/Hindistan cevizi ceviz dökerek süsleyebilirsiniz. 2 saat dinlendirip soğuk servis edelim.

Afiyet olsun.

Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi

 

Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilav
  • 5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yarım çay bardağı sıvı yağı tencereye alalım ve ocağın altını açalım yağımız kızardıktan sonra üzerine
  2. Kızarmaya bırakalım sürekli karıştıralım arpa şehriyemiz kızardıktan sonra iki su bardağı pirincimizi yıkayalım ve üzerine ilave edelim .
  3. İlave ettikten sonra sürekli karıştıralım pirinç biraz kızardıktan sonra yapışacaktır .
  4. Yapıştıktan sonra biraz karıştıralım ve tekrar pirinç in açılmasını bekliyeyim açıldıktan sonra tekrar karıştırıp üzerine 5 su bardağı suyu ilave edelim ve üzerine istediğimiz kadar tuz ekleyelim ve kapağını kapatıp pirincin demlenmesini bekleyelim .
  5. Pirincimiz demlendikten sonra ocağın altını kapatıp arpa şehriyeli pirincimizi servis edebiliriz.

Afiyet olsun😊şimdiden.

Limonata Tarifi

 

Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu (isteğe bağlı)
  • 2 buçuk litre su

Limonata Tarifi Yapılışı

  1. 1 gece öncesinden portakal ve limonlar dilimleyip dondurucuya atalım.
  2. Limonatayı hazırlayacağımız zaman 10 dk öncesinden çıkartıp biraz çözünmesini bekleyelim.
  3. Rondoya alıp üzerine şekeri ilave edelim iyice çektirelim.
  4. Bir kaba alıp üzerine limon tuzunu ve suyumuzu ekleyip 15 dk dinlenmeye bırakalım.
  5. Daha sonra süzüp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 🤍🍋🍊.

Yayla Çorbası Tarifi

 

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • Kuru nane
  • Pul biber (isteğe bağlı)
  • Yarım limon suyu
  • 5 su bardağı su
  • Zeytinyağı veya tereyağ
  • Tuz

Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 🥣🥣🥣  Pirinci yıkayıp 2  su bardağı su ile haşladım.
  2. Haşlanan pirinçlerin üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyip kaynattım.
  3. Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, yarım limon suyu ve  unu iyice çırptım.
  4. Çorbanın suyundan 1 kepçe  alıp, terbiyeye ekleyip karıştırdım.
  5. Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyerek aynı yöne doğru karıştırdım.
  6. Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip 10 dk daha ocakta tutup çorbamı tamamladım.
  7. Sosu için tavaya da zeytinyağını kızdırıp ocağı kapattım.
  8. Üzerine 1 tatlı kaşığı kuru nane ekleyip piŞen çorbanın üzerine döktüm. (arzu ederseniz pul biber de kullanabilirsiniz )

Afiyet olsun.

Elmelı Tart Tarifi

 

Elmelı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı şeker
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 4 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 çorba kaşığı şeker

Elmelı Tart Tarifi Yapılışı

  1. Tart kalıbını margarin ile kaplayıp buzdalabına kaldıralım.
  2. Elmaları rendeleyip şeker tarçını ekleyip suyunu çekinceye kadar kavuralım.
  3. Soğumaya bırakalım.
  4. Hamurumuzun tüm malzemelerini bir kaba alıp karıştıralım.
  5. Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur olacak kadar un ve kabartma tozunu koyalım.
  6. Hamurumuzun üçte ikisini alıp iki parça yağlı kağıt arasında tart kalıbı büyüklüğünde açalım.
  7. Hamurumuzu kalıba yerleştirelim.
  8. Üzerine soğuyan cevizimizi ilave ettiğimiz harcımızı koyalım.
  9. Kalan hamurumuzu da açıp şerit halinde keselim ve kafes şekli verelim.
  10. 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.

Cevizli Ve Kaysı Çekirdekli Krokan Tarifi

 

Cevizli Ve Kaysı Çekirdekli Krokan Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük kase ceviz ve kayısı çekirdeği
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin

Cevizli Ve Kaysı Çekirdekli Krokan Tarifi Yapılışı

  1. Şeker uygun bir tavaya alınır.( kısık ateşte )
  2. Şeker eriyene kadar karıştırılır eriyen şekere margarin eklenir .
  3. Daha sonra cevizler ve çekirdekler eklenir karıştırılır .
  4. Yağlı kağıda dökülür soğumadan kesilir.

Tam Ölçülü Adana Usulü Etli Yaprak Sarma Tarifi

 

Tam Ölçülü Adana Usulü Etli Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Salamura yaprak
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 75 gr kuyruk yağı
  • 200 gr kıyma
  • Soğan
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4/1 çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber, tuz

Sosu için;

  • Kuru nane
  • Sıvı yağ
  • Salça

Tam Ölçülü Adana Usulü Etli Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Yaprakları bir gece önceden çıkartıp yıkayarak ilk tuzunu alalım. Tencerede yeteri miktarda su içinde 15 dk kaynatalım. Süzüp bırakalım. (incecik ve daha kolay pişmesi için).
  2. İç malzemesini hazırlamak için önce pirinci yıkayalım. Kuyruk yağını küçük küp küp doğrayalım tüm malzemeleri karıştıralım.
  3. Yaprakların içine iç harcımızdan ince bir şekilde koyup, saralım.
  4. Tencereye sarmaları dizelim.
  5. Tencerenin altına daire şeklinde dilimlenmiş patates koyarak dibine tutmasını önleyebiliriz.
  6. Dizimi tamamladıktan sonra üstünü hiç boşluk kalmayacak şekilde bir tabak ile kapatalım.
  7. Su (tabağı kapattıktan sonra üç parmak geçecek kadar), salça, iki kaşık sıvı yağı, kuru naneyi karıştırıp tencereye ekleyelim. Kısık ateşte 35-40 dk pişirelim.
  8. Yeteri kadar piştiğinden emin olduktan sonra fazla suyu boşaltalım ki daha sonra sarmalarımız sulanmasın.
  9. Tabağımıza alıp servis edelim.
  10. Dilerseniz yağda salça ve kuru naneyi kavurup üzerine dökebilirsiniz.
  11. Ben bu şekilde servis etmeyi seviyorum.

Afiyet olsun 🤗🤗.

Limonlu Kek Tarifi

 

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • Yarım şu bardağı sıvı yağ
  • Gereği kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • İstenilen miktarda rendelenmiş limon kabuğu

Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekerimizi karıştırma kabına alıp iyice çırpıyoruz.
  2. Ardından diğer malzemelerimizi ekleyip çırpıyoruz.
  3. Hamurun kıvamına göre un ekliyoruz ve altı yağlı kalıbımıza döküyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
  5. Kürdan yardımıyla 25 dk olunca kontrol ediyoruz ve hazır afiyet olsun 

Aside Tarifi

 

Aside Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı pekmez
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ceviz ezilmiş

Üzerine;

  • Ceviz

Aside Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya yağları koyup ocağı yakıyoruz ısınınca unu ekliyoruz ve rengi değişene kadar kavuruyoruz.
  2. Sütü kremayı döküp bir tur karıştırıyoruz ardından hemen pekmezi de döküyoruz.
  3. 5 dakika kadar karıştırıyoruz cevizi ekleyip bir iki tur daha karıştırıp altını kapatıyoruz.
  4. Sıcak sıcak tabağa koyup düzeltiyoruz ve üzerini cevizle süslüyoruz yada nasıl süslemek isterseniz kalıba da basabilirsiniz o size kalmış. Afiyet olsun.

Sezar Salata Tarifi

 

Sezar Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı küp doğranmış ekmek
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • 1 demet endivyen
  • 4 parça ançuez
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay kaşığı hardal
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş
  • Parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kiraz domates
  • 2 yemek kaşığı mayonez

Sezar Salata Nasıl Yapılır?

  • Mayonez, ançuez, sarımsak, hardal, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi el blender’ı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
  • Endivyenleri yıkayıp süzdürün. Geniş bir kaseye alın. Hazırladığınız sosu üzerine döküp iyice karıştırın.
  • Ekmekleri fırın ızgarasında kızartın. Zeytinyağını tavada ısıtıp kekik ve pul biber ekleyin. Kızarmış ekmekleri ilave edip 1-2 dakika kavurun.
  • Salatayı servis tabağına alın. Üzerine dilimlenmiş kiraz domatesleri, rendelenmiş parmesan peyniri ve ekmekleri serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Sezar Salata Sosu Nasıl Yapılır?

  • Sezar salata sosu yapılırken; 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 limon ve tuz kullanılır. İsteğe göre hardal ve worcestershire sosu da eklenebilir. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra, servis esnasında sosu salataya ilave edin. İyice özdeşleşene kadar karıştırın.


Bahar Pilavı Tarifi

 

Bahar Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 gr tarçın
  • 5 gr badem
  • 1 taze soğan
  • 5 gr kuru üzüm
  • 1 yaprak bebek pazı
  • 10 gr et bulyon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Frenk soğanı
  • Tuz

Bahar Pilavı Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Bir tencerede suyun içine et bulyonu atıp kaynatın. Pirinci yarım saat suda bekletip içine tuz atın.

Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edip 8 dakika kadar kavurun. Tarçın ve tuzu ilave edin. Et suyunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirip ocaktan alın.

Üzerine kuru üzüm, ince doğranmış pazı, badem ve kıyılmış taze soğanı ilave edip iyice karıştırın. Frenk soğanı ile süsleyip servis yapın.

Mantarlı Strogonof Tarifi

 

Mantarlı Strogonof Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana strogonof
  • 400 gr mantar
  • 200 gr soya filizi
  • Yarım demet taze soğan
  • 1.5 çorba kaşığı susam yağı
  • 1 çorba kaşığı susam
  • Tuz
  • Karabiber

Mantarlı Strogonof Nasıl Yapılır?

Bu özel yemeği yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Dana strogonofları tenceyere alın. 1.5 çorba kaşığı susamyağı ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Diğer tarafta mantarları dilimleyin. Soğanı 5’er cm uzunluğunda verev doğrayın. Soya filiziyle birlikte tuz, karabiber ilave ederek harmanlayın. Hafif pişen etlere ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak tekrar 25 dakika daha pişirin. Son iki dakika kala 1 çorba kaşığı susam ilave ederek pişirme işlemini tamamlayın. Yemeği servis tabağına aktarıp biberiye ile süsleyerek servis yapın.