4 Kasım 2020 Çarşamba

Mantar Sote Tarifi

 

Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 1 tane domates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane küçük havuç
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 4 dal taze soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  1. Yağımızı tavaya alalım kuru soğanımızı biraz kavuralım.
  2. Havuç ve biberlerimizi koyalım 1 -2 dk kavuralım.
  3. Mantarlarımızı tuzu domatesi ve taze soğanlarımızda koyalım 10 dk pişirelim.

Tavuk Tandır (Tencerede Tüm Tavuk) Tarifi

 

Tavuk Tandır (Tencerede Tüm Tavuk) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tüm tavuk

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı ( veya ayçiçek yağı)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker ( mutlaka atın püf noktası şeker)
  • Yarım çay bardağı katı ayran
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4/5 damla limon

Tencerenin altı için;

  • 1 büyük boy soğan

Tencerenin kapağı için;

  • 5 yemek kaşığı un
  • Bir miktar su

Tavuk Tandır (Tencerede Tüm Tavuk) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğüs bölgesinden ayrılır, ayrılan tavuğun her yerine çizikler atılır ..
  2. Sosun daha güzel girmesi ve güzel pişmesi için.
  3. Sos malzemeleri bir tabakta karıştırılır ve tavuğun her yerine yedirilir hatta ben göğüs kısmındaki deriyi kaldırıp altına da sürdüm ( fotoğrafta var).
  4. Sos yedirildikten sonra tavuğun üzerine salça ve limonu sıkıp onu da yedirdim.
  5. Tencerenin tabanına soğanlar iri iri halka şeklinde doğranır ve sıralanır ( fotoğrafta var).
  6. Tavuğun göğüs kısmı altta gelecek şekilde tavuk tencereye yerleştirilir.
  7. İsteğe bağlı olarak tavuğun üzerine patates, havuç ekleyebilirsiniz.
  8. Tencerenin kapağı kapatılır ve hamur yapılır, hamur ile tencerenin kapağı kaplanır.
  9. Hatta üzerinde delik var ise orası da kapatılır, hava almamasına dikkat edelim yoksa tencerenin dibi tutar buhar içerde kalmalı, dışarı çıkmamalı.
  10. Ocağın büyük tarafında en kısık ateşte 2 saat pişirelim.

Afiyet olsun.

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et ( kuzu-dana)
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ biraz sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
  • 4 ad orta boy patates
  • 6 yemek kaşığı yoğurt

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı etleri yarım çay bardağı suyla pişiriyoruz et suyunu çekince yarım yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağı koyup kavuruyoruz ve salçayı ve baharatları ekleyip kavurmaya dem ediyoruz.
  2. Patatesleri ince ince doğrayıp kızartıyoruz.
  3. Yoğurdu tuzla birlikte çırpıyoruz.

Daha sonra sunum için hazır afiyet olsun.

Yengen Tost Tarifi

 

Yengen Tost Tarifi İçin Malzemeler

  • Tost ekmeği
  • 1 adet domates
  • 5- 6 dilim kaşar peyniri
  • Yarım sucuk
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı kadar ketçap
  •  1 yemek kaşığından az margarin yağ

Yengen Tost Tarifi Yapılışı

  1. Tost ekmeğini ikiye bölüyoruz.
  2. Margarin sürüyoruz.
  3. Kaşar peyniri, sucuk, kabuğunu soyduğumuz domates dilimlerini, biberi ve ketçap üzerine sıkıyoruz.
  4. Tost makinasına alıyoruz.
  5. 5 dakika kadar tostumuzu basılı tutuyoruz.
  6. Servis tabağına alıyoruz.

Afiyet olsun 😊😊😊.

Hazır İşkembe Çorbası Tarifi

 

Hazır İşkembe Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket knorr işkembe çorbası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 litre normal ısıda su

Hazır İşkembe Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencerenize sıvı yağ, knorr işkembe çorbası ve un u ekleyip rengi yanlardan hafif kahverengileşene kadar kavurun.
  2. Üzerine suyunu ekleyin ve çırpma teliyle kaynayana kadar sürekli karıştırın.
  3. Bu şekilde topaklanmalar düzelecektir.
  4. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 2 dakika daha bırakmadan karıştırın ve altını kapatın.

Afiyet olsun.

Sıcacık Nefis Domates Çorbası Tarifi

 

Sıcacık Nefis Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet domates
  • 2 litre soğuk su
  • 3.5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kuru nane

Sıcacık Nefis Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Domatesleri rendeleyelim.
  2.  Çorbayı kaynatacağımız tencereye zeytinyağını ekleyelim.
  3. Salçayı yağ ile beraber kavurduktan sonra rendelenen domatesleri ekleyelim ve karıştıralım.
  4. Unu yavaş yavaş ekleyelim ve aynı zamanda beraberinde karıştıralım. Aksi halde un topak topak olacaktır.
  5. Unun eklemesi bittikten sonra suyu yine aynı şekil karıştırarak tencereye ilave edelim ve kaynayana kadar devamlı olarak karıştıralım.
  6. 15 dakika kadar orta ateşte kaynadıktan sonra son 5 dakikasında çorbamıza bir tutam kuru nane atalım ve son 5 dakikasını nane ile beraber kaynatalım.
  7. Çorba görünümünde daha pürüzsüz bir görünüm istiyorsanız ekstra olarak blenderdan geçirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kaşarlı Rulo Milföy Tarifi

 

Kaşarlı Rulo Milföy Tarifim İçin Malzemeler

  • 100 gram rendelenmiş kaşar peynir
  • 20 yaprak milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu ve susam

Kaşarlı Rulo Milföy Tarifim Yapılışı

  1. İlk önce yaprak halinde olan milföy hamurunu uzun şekilde 4’e bölüyoruz.
  2.  Daha sonra içine rendelenmiş kaşar peynirini koyuyoruz.
  3. Rulo şeklinde açma tahtasında yuvarlıyoruz. Rulo şeklini alınca tepsimize diziyoruz.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve susam ekliyoruz.
  5.  Önceden ısıtılmış 189 derece fırında 25-30dk arası pişiriyoruz.

Takip ederseniz sevinirim. Şimdiden afiyet olsun.

Ciz Kek Görünümlü İrmik Pastası Tarifi

 

Ciz Kek Görünümlü İrmik Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağına yakın toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kaşığı nişasta

Ciz Kek Görünümlü İrmik Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Alt tabanı👉🏻1 paket burçak bisküviyi ezin ve 1 yemek kaşığı tereyağı eriterek karıştırın ve kek kalıbına dökün.
  2. Ara katı için👉🏻4 su bardağı süt bir tencereye alin içerisine 1 su bardağına yakın toz şeker, 1su bardağı irmik, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi ve 1 paket vanilya ekleyerek karıştırın .
  3. Muhallebi kıvamına gelince onu da kek kalıbına dökün.
  4. Üst sosu için👉🏻1 su bardağı vişne suyu yarım su bardağı su 2 yemek kaşığı toz şeker ve 2 yemek kaşığı kaşığı nişastayı ekleyip ocakta katılaşana kadar pişirin ve üzerine dökün .
  5. 4-5 saat buzdolabında dinlendirin şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

Patlıcanlı Volovan Tarifi

 

Patlıcanlı Volovan Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 12 milföy hamuru
  • 2 patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Süslemek için

  • Taze kekik

Patlıcanlı Volovan Nasıl Yapılır?

  • Hamurları yumuşaması için 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Yuvarlak bir kalıpla her bir hamurdan iki parça kesin.
  • 12 tanesini kenarlardan 1 cm kalacak kadar daha küçük bir kalıpla ortasından keserek halka şekli verin.
  • Halka şeklindeki hamurları yuvarlak hamurların üzerine yapıştırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
  • Hamurların kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Patlıcanları fırın ızgarasında ara ara çevirerek iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup suyunu süzün ve bir kaseye alın.
  • İçine sarımsak rendeleyin. Tahin, tuz, karabiber, pulbiber ekleyip karıştırın. Karışımı volovanların içine doldurun. Üzerlerini taze kekik ile süsleyerek servis yapın.

Soya Filizi Salatası Tarifi

 

Soya Filizi Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr konserve Meksika fasulyesi
  • 200 gr soya filizi
  • 1 su bardağı mısır tanesi
  • 1 kırmızı biber
  • 10 kornişon turşu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Soya Filizi Salatası Nasıl Yapılır?

Fasulye, soya filizi ve mısırı geniş bir kaseye alın. Kornişon turşuları ince doğrayıp ekleyin. Kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyin ve küçük kare şeklinde doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Kasede hepsini harmanlayın.

Zeytinyağı, tuz, limon suyu ve sirkeyi küçük bir kasede karıştırıp salataya gezdirin. Karıştırarak servis tabağına alın. Servis yapın.

Sakızlı Muhallebi Tarifi

 

Sakızlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2~3 parça damla sakızı

Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
  • Ardından damla sakızlarını döverek toz haline getirin ve karışıma ekleyin. Tencereyi ocağa yerleştirip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Pişen muhallebiyi ocaktan alarak 5 dakika dinlendirin ve mutfak robotuna aktarın. Muhallebiyi robotta karıştırıp servis kaselerine doldurun.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve birkaç saat soğutun. Üzerini fındık ve fıstık parçaları ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.

Damla Sakızlı Muhallebi Püf Noktaları Nelerdir?

  • Muhallebi kıvamının koyu olmasını istiyorsanız, içerisinde bir parça tereyağı eritebilirsiniz.
  • Kıvamı sulu olduysa azar azar elenmiş un ekleyin.
  • Kıvamını açmak için muhallebiyi ocağa alın ve tekrar ısıtın. İçerisine süt ilave ederek karıştırın.
  • Damla sakızlarının tadını alabilmek için dövülmüş olması gerekir. Sakızları bir poşetin içine alıp sert bir cisimle vurarak toz haline getirebilirsiniz.

1 Porsiyon Sakızlı Muhallebi Kaç Kaloridir?

  • Temel malzemeleri un ve süt olan muhallebinin bir porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir.

Mantarlı Bonfile Tarifi

 

Mantarlı Bonfile Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 3 hamburger ekmeği
  • 6 bonfile
  • 1 limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr mantar
  • 1 soğan
  • 150 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber

Marine için

  • 1 diş sarımsak
  • 2 arpacık soğanı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik

Mantarlı Bonfile Nasıl Yapılır?

  • Marine işlemi için, cam bir kaseye soğanları ve sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağı, süt, kekik ekleyip karıştırın. Etleri bu karışıma ilave edip 3-4 saat bekletin.
  • Hamburger ekmeklerini enine ortadan ikiye kesin ve fırın ızgarasında kızartın. Mantarları küçük doğrayın ve limonlu suda bekletin.
  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Mantarları ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kremayı ekleyin.
  • Bonfileleri sosuyla yapışmaz bir tavada yumuşayıp kızarıncaya kadar pişirin. Kremalı mantarı kızarmış ekmeklerin üzerine paylaştırın.
  • Bonfileleri üzerlerine yerleştirin. Taze biberiye yapraklarıyla pişirilmiş elma dilim patates ile sıcak servis yapın.

Colcannon Tarifi

 

Colcannon Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük patates
  • 3 adet pırasa (dilimlenmiş)
  • 1 adet lahana
  • 1 su bardağı soya sütü
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1/4 çay kaşığı hindistan cevizi (isteğe göre)

Colcannon Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri bir tencereye koyun ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
  • Patatesler yumuşayıncaya kadar bu şekilde pişirin.
  • Lahanaları da farklı bir tencereye koyun ve ortalama 15 dakika kaynatın.
  • Farklı bir tavanın içerisine dilimlenmiş pırasa ve soya sütünü ekleyerek 15 dakika pişirin.
  • Patatesler piştikten sonra kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin.
  • Farklı bir kapta pırasa, soya sütü, karabiber, tuz ve hindistan cevizini karıştırın.
  • Üzerine lahanaları ekleyerek püre kıvamına getirin.
  • Daha sonra patatesleri de ilave edin ve servis edin. Afiyet olsun.
  • İsteğe göre kabak, yeşil soğan, krema gibi farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Colcannon Kaç Kalori?

  • Colcannonun bir porsiyonu yaklaşık 120 kaloridir.