1 Aralık 2020 Salı

Mantar Çorbası Tarifi

 

Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 100 gr tereyağ
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 kaşık un
  • 3 bardak su
  • Bir tutam maydanoz
  • 1/2 (yarım) tuz
  • 1/2 (yarım) karabiber
  • 100 ml krema

Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yağımızı eritiyor içine soğan ve sarımsaklarımızı atıp bir güzel kavuruyoruz.
  2. Unumuzu ekliyoruz.
  3. İçine mantarlarımızı ekleyip karıştırarak az kavuruyoruz.
  4. Üzerine suyumuzu ekliyor, baharatlarımızı atıyoruz.
  5. Az kısık ateşte pişiriyoruz.Yaklaşık 10 dakika kadar.
  6. Sonra ocaktan alıp blendeden geçiriyoruz.
  7. Tekrar yaklaşık 2 dakika kaynatıyoruz.
  8. Şimdi arzuya göre kremamızı içine karıştırıp altını kapatıyoruz.
  9. Maydanozlarımızı arzuya göre  tencereye karıştırıyor yada arzularsanız servis tabağının üzerine serpiyoruz.

Afiyet olsun.

Tavada Izgara Kanat Tarifi

 

Tavada Izgara Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg tavuk kanat
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 tane yeşil biber
  • Domates

Sos için;

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı ( gerekirse ekstra ilave edilebilir)

Tavada Izgara Kanat Tarifi Yapılışı

  1. Sos için tüm malzemeler karıştırılır ve bir buzdolabı poşetine konulur.
  2. Yıkanan kanatlar peçeteyle kurulanır ve poşete alınır. Güzelce poşet içerisinde karıştırılır.
  3. Yarım saat bekletilir.
  4. Isıttığımız döküm tava orta ateşten biraz daha kısık olacak şekilde 20 dakika bir yüzü, 20 dakika diğer yüzü pişirilir.
  5. Bu şekilde hem yapışma az oluyor hem de içleri de güzelce pişiyor ve dışları kızarıyor.
  6. Daha sonra isteğe göre sebzeler de eklenir. Ben soğan ve biber tercih ettim.

Miss gibi mangal tadında bir lezzet hazır 👍☺.

Yöresel Bafra Nokulu (Bayram Nokulu) Tarifi

 

Yöresel Bafra Nokulu (Bayram Nokulu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
  • 1 bardak süt (laktozsuz)
  • 1 bardak yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım paket tereyağ (sana yağı da olur)
  • 1 bardak zeytin yağı
  • Alabildiğince un (kulak memesi kıvamında)

İç harcı için;

  • 400/500 gram ceviz veya fındık
  • 100/200 gram kuru üzüm ( çoğaltılıp azaltılabilir)
  • 2-3 bardak toz şeker (şeker koymadan da yapılabilir)

Yöresel Bafra Nokulu (Bayram Nokulu) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtanın akını ve yoğurdu mikserle çırpalım üzerine sütü ekleyelim çırpmaya devam edelim.
  2. Un hariç tüm malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Sonra yavaş yavaş unu dökelim ve yuğuralım kulak memesi kıvamı alana dek unu ekleyelim ve yuğuralım.
  4. Sonrasında ceviz büyüklüğünde parçalar alalım beze şeklinde ayıralım ve unu serip oklava yardımıyla bezeleri açalım üst üste yağlayıp katmer şeklinde bırakalım.
  5. Sonrasında iç harç malzemeleri için cevizi robotta çekelim.
  6. Cevizi, kuru üzümü, şekeri birbirine karıştıralım özdeştirelim.
  7. Katmer katmer açtığımız hamuru tek tek alıp oklavayla inceltelim ne kadar inceltirsek o kadar kıyır kıyır olucak.
  8. Daha sonra incelttiğimiz hamura biraz yağ damlatıp sürelim iç harç malzemesinden serpiştirelim dip köşe kalmayacak şekilde.
  9. Tek taraflı rulo yaparak çarşaf böreği sarar gibi saralım.
  10. Sonrasında lokma şeklinde bıçakla keselim ve yağlı kağıt serdiğimiz kağıda dizelim.
  11. Tüm malzeme bitene kadar bu şekilde devam edelim.
  12. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170° derece fırında altlı üstlü kızarana dek kontrollü bi şekilde pişirelim.

Vişneli Magnolya Tarifi

 

Vişneli Magnolya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket sıvı krema
  • Vanilya
  • 2 paket burçak bisküvi
  • Bir tabak çekirdekleri çıkarılmış vişne

Vişneli Magnolya Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle süt, yumurta, şeker, nişasta ve unu tencereye dökün ,pişene kadar karıştırın.
  2. Piştikten sonra ara ara karıştırıp biraz soğutun.
  3. Daha sonra sıvı krema ve vanilyayı ekleyip mikserle pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
  4. Bu sırada bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirin.
  5. Meyve olarak ben muz ve vişne kullandım.
  6. Vişneyi yazdan dondurucuya koymuştum yarım saat kadar dışarıda durdurduktan sonra pipetle çektiklerini çıkardım. Siz istediğiniz herhangi bir meyveyi kullanabilirsiniz. Çilek, muz, vişne, kivi, ananas vs.
  7. İstediğiniz kaselere bisküvi, meyve ve krema olarak sırayla dizin. İstediğiniz gibi süsleyin.

Canınız tatlı çekince hemen pratik ve hafif bir lezzet olarak yapabilirsiniz. Benim gibi 5 kase yapmak istiyorsanız bisküvi 1 paket yeter ama krema artıyor dolaba kaldırıp bi kaç gün içinde tekrar yapabilirsiniz.

Afiyet olsun 🍒 🍒.

Yörük Kebabı Tarifi

 

Yörük Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı et
  • 150 gram tereyağ
  • 2 orta boy soğan
  • 4/5 sivri yeşil biber
  • 3 kabuğu soyulmuş domates
  • 1,5 kaşık salça
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşık tuz
  • 1 tatlı kaşık kekik
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşık karabiber
  • 1 çay bardağı su

Yörük Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağımızı eritiyoruz.
  2. Etlerimizi içine koyup orta ateşte.
  3. Karıştırarak az kavuruyoruz.
  4. Sonra soğanlarımızı içine ilave edip kavurmaya devam ediyoruz yaklaşık yarım dakika.
  5. Şimdi yeşil biberimizi ilave ediyoruz.
  6. Soğan ve biberler az öldükten sonra salçamızı ilave ederek karıştırıyoruz.
  7. Domateslerimizi ilave ediyoruz.
  8. Az daha kavurup baharatlarımızı ekliyoruz.
  9. Şimdi suyumuzu ilave ediyor tavamızın kapağını kapatıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişiriyoruz arda bi karıştırıyoruz.
  10. Ocağımızın altını kapatıp maydanozlarımızı üzerine serpiyoruz.
    Afiyet olsun.

Yumurtalı Yeşil Fasulye Tarifi

 

Yumurtalı Yeşil Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo fasulye
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • Kekik ,karabiber ,tuz

Yumurtalı Yeşil Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Fasülyeyi ayıklayıp  doğruyoruz, yıkıyoruz.
  2. Yağı tencerenin içine koyup fasulyeleri ekleyelim.
  3. Soğanları küp küp doğruyoruz  fasulyenin üstüne koyalım.
  4. Diriliği ölene kadar kavuruyoruz .
  5. Domatesin kabuğunu soyuyoruz küp küp doğruyoruz yeşil fasülyenin üstüne ekleyelim.
  6. Suyunu bırakana kadar kavuruyoruz.
  7. İçine salça ,toz biber ,kekik, pul biber tuz ekleyelim.
  8. Üstünü gelene kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz .
  9. Çatal yardımıyla pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
  10. En sonunda iki adet yumurtayı bir kapta iyice çırpıyoruz.
  11. Fasulyenin üstüne ekleylim.
  12. Kapağını kapatıp iki üç dakika kaynadıktan sonra ocağımızı kapatıyoruz. Afiyet olsun etliden daha güzel oluyor emin olun.

Elmalı Kereviz Salatası Tarifi

 

Elmalı Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kereviz
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy yeşil elma
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Dereotu
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Ceviz

Elmalı Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Kereviz, havuç ve elmayı rendeliyoruz.
  2. Yoğurt ilave edip karıştırıyoruz.
  3. 1 çay kaşığı tuz, dereotu ve ceviz ilave ediyoruz.
  4. İsteğe göre 1 diş sarımsak rendeleyip servis tabağına alıyoruz.
  5. Üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapabilirsiniz.

Herkese afiyet olsun 😊.

Vişne Jelli Tavuk Göğsü Tarifi

 

Vişne Jelli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

Vişne jeli için;

  • 4 su bardağı meyve suyu (ben vişneli kullandım, siz istediğinizi kullanabilirsiniz)
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Yalancı tavuk göğsü için;

  • 1 litre süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 125 gram margarin
  • 1 adet vanilya

Vişne Jelli Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle jelimizi hazırlıyoruz.
  2. Meyve suyu, nişasta ve şekeri bir tencere alıp kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Daha sonra kalıbımızı ıslatıyoruz ve jeli içine döküp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Yalancı tavuk göğsü için süt, un ve şekeri tencereye alalım kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  5. Koyulaşan tavuk göğsümüzün içine margarin ve vanilyamızı ekleyip iyice pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  6. 2-3 dakika dinlendirip jelimizin üzerine dökelim.
  7. İyice soğuduktan sonra 1 saat buzdolabında bekletelim. Ve servise hazır.

Afiyet olsun😋😋😋.

Elmalı Toplar Tarifi

 

Elmalı Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram bebe bisküvi
  • 4 elma
  • 1 su bardağı ceviz

Üzeri için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kakaolu puding

Elmalı Toplar Tarifi Yapılışı

  1. Bisküvi ufalanır, elma rendelenir.
  2. Ufalanan bebe bisküvileri elma rendeleriyle ve ufalanmış cevizle yoğrulur.
  3. Mandalinadan az küçük toplar yapılıp borcama dizilir. ( bu tarifle 16 adet çıkıyor).
  4. 2 su bardağı suyla pişirilen kakaolu puding kaşıkla topların üzerinde gezdirilir.

Afiyet olsun.

Şeker Helvası Tarifi

 

Şeker Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 4-5 ceviz içi

Şeker Helvası Nasıl Yapılır?

Tereyağını eritin. Unu ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte kavurun. Pembeleşmeye başlayınca çekilmiş ceviziçini ilave edip 15-20 dakika daha kavurun. Tozşeker ve sütü ekleyin. 5 dakika daha sürekli karıştırarak kavurup ateşten alın. 

Pişen helvayı düz bir servis tabağına veya tepsiye bastırarak yayıp soğumaya bırakın. Dilediğiniz şekilde dilimleyip her dilimin ortasına yarım ceviziçi yerleştirin. Tabağın çevresini çekilmiş ceviz serperek süsleyip soğuk veya ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dereotlu Pilav Tarifi

 

Dereotlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı çilav (yasmin türü kokulu pirinç)
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 100 gr ceviz içi
  • Tuz

Dereotlu Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pilavı bol suda yıkayıp iyice süzün. Az suyla diri kalacak şekilde haşlayın. Soğan, sarımsak ve dereotunu temizleyip kıyın.
  • Tereyağını tencerede eritin. Soğan ve sarımsağı ilave edip sote edin. Haşlanmış çilav, et suyu ve tuz ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  • İnce kıyılmış dereotunu ilave eduup harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10-15 dakika demlendirin.
  • Pilavı harmanlayıp büyük bir tasa doldurun ve ters çevirerek düz servis tabağına alın. Üzerini ve çevrisini yarım ceviz içleriyle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

Acılı Tavuk Kanatları Tarifi

 

Acılı Tavuk Kanatları Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 16 tavuk kanadı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı acı sos
  • 2 arpacık soğanı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Üzeri için

  • Susam

Acılı Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kasede acı sos, zeytinyağı, soya sosu, tuz, kırmızı biberi, tuz, karabiber, kimyonu karıştırın.
  • Sarımsak ve soğanları çok küçük doğrayıp sosa ekleyin. Tavuk kanatlarını sosun içine karıştırıp üzerini örtün ve en az 3 saat buzdolabında bekletin.
  • Kanatları sostan çıkartıp ızgaraya dizin ve iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkartmadan 5 dakika önce üzerine susam serpiştirin. Kızarmış patates, soğan halkası ve acı sos ile birlikte sıcak servis yapın.

Brokoli Çorbası Tarifi

 

Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr brokoli
  • 2 taze patates
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 sıcak su bardağı su ya da tavuk suyu
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle taze soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. Zar şeklinde doğrayıp bir kapta soğuk suda bekletin.
  • Brokoliyi yıkayıp küçük çiçeklere ayırın. Dereotunu temizleyip ince ince kıyın.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Patatesleri süzüp tencerenin içine ilave edin. 1-2 dakika daha kavurun.
  • Üzerine brokoli, sıcak su ya da tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Karışımı ocaktan alın. Blender’le püre haline gelinceye kadar ezin. Servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine dereotu serpiştirin. Taze nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz.
  • Brokoli çorbasını, etli güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Brokoli Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çorba için, brokoliyi haşladığınız suyu kullanabilirsiniz.
  • Brokolilerin dağılmaması için kısık ateşte pişirin ve tahta kaşık ile karıştırın.
  • Tavuk suyu yerine et suyu veya tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.
  • Çorbanın lezzetini arttırmak için, ocağın altını kapatmadan önce cheddar peyniri ile tatlandırabilirsiniz.
  • Çorba koyu olursa, azar azar su ilave ederek kıvamlı bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Brokoli Çorbası Kaç Kaloridir?

Demir ve kalsiyum bakımından zengin olan çorbanın bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir.