2 Aralık 2020 Çarşamba

Kolajenli Protein Yulaf Lapası Tarifi

 

Kolajenli Protein Yulaf Lapası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 ölçek kakaolu toz kolajen&whey
  • 1 tatlı kaşığı kakao tozu 

Üzeri İçin;

  • Donmuş frambuaz
  • Muz
  • Ham kakao parçacıkları
  • Kabak çekirdeği
  • Tahin
  • Hindistan cevizi cipsi

Kolajenli Protein Yulaf Lapası Nasıl Yapılır?

  • Yulafları suda nişastası çıkana kadar karıştırarak pişirin.
  • Ardından sütü ve tozları ilave edin.
  • Kıvamı koyulaştığında ocaktan alın.
  • Kullandığım toz kolajen&whey içinde tatlandırıcı olduğu için bal vb. kullanmadım.
  • Sonrasında evdeki malzemelerle üzerini süsleyin. Afiyet Olsun.

Muska Böreği Tarifi

 

Muska Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 şişe maden suyu

İç malzemesi:

  • 2 adet büyük boy patates
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Muska Böreği Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup suda haşlayın.
  • Haşlanmış patateslerin suyunu süzüp tereyağını ve baharatları ekleyip iyice ezin.
  • Pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Derin bir kaba sıvı yağı, maden suyu  ve 1 kaşık unu ekleyip çırpın.
  • Yufkanızın tezgaha serin. Dört parmak genişliğinde uzun şeritler kesin.
  • Her bir şeride elde ettiğiniz karşımdan sürün. Ardından patates harcını da ekleyip muska şeklinde katlayın.
  • Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlayın.
  • Hazırlamış olduğunuz börekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörek otu ve haşhaş ekleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

1 Aralık 2020 Salı

Şip Şak Pasta (Fırınsız) Tarifi

 

Şip Şak Pasta (Fırınsız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (500g)
  • Yarım çay bardağı şeker (40-50g)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar bisküvi (2 paket)

Şip Şak Pasta (Fırınsız) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sütü, unu, kakao ve şekeri karıştırıyoruz ve sonra karıştırarak kaynatıyoruz.
  2. Kaynattıktan sonra ilk muhallebiyi az az küçük kaba döküyoruz.
  3. Onun üstüne bisküvileri diziyoruz.
  4. Bisküvi ile muhallebi bitene kadar tekrarlıyoruz. En son bisküvi kalana kadar.
  5. Buzdolabında 1-2 saat soğumasını bekliyorsunuz.
  6. Hindistan cevizi serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun😘.

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık kakao
  • 1/5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık kakao

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. 3 tane yumurta ve 1 su bardağı şekeri güzelce çırpalım köpürtene kadar.
  2. 1 su bardağı sütü ekleyelim.
  3. 1 su bardağı sıvı yağı ekleyelim daha sonra 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyelim.
  4. 1/5 su bardağı unuda ekleyelim .
  5. Daha sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım.
  6. Daha sonra yağladığımız dikdörtgen borcamı yağlayalım kekimizi koyalım.
  7. 180 derecede pişmesi içi fırına bırakalım.
  8. Sosu için; 1 tencereye, 2 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı şekeride ekleyelim .
  9. Daha sonra 2 kaşık kakao koyalım ve kaynayana kadar pişirelim.
  10. Pişmiş kekin üzerine sosu gezdirelim.
  11. İsteğe göre hindistan cevizi serpelim deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Porsiyonluk Patates Salatası Tarifi

 

Porsiyonluk Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 -5 adet patates
  • 2 adet havuç
  • Maydanoz
  • Limon suyu
  • Tuz karabiber pulbiber
  • 2- 3 kaşık sıvı yağ

Porsiyonluk Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Patatesi haşlayıp ezelim.
  2. Maydanozu da doğrayıp karıştıralım .
  3. Sonra tuz, baharatlar ve limon suyu da ekleyelim.
  4. Havuçları yıkayıp çok az yağda soteleyelim.
  5. Kek kalıplarına en alta havuç, üste patates koyup ters çevirip servis yapalım.

Patlıcanlı Börek Tarifi

 

Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

İç sosu için;

  • 2 yumurta (1’inin sarısı üzeri için)
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt

İç harç;

  • 1 kg patlıcan
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 adet sivri biber veya kırmızı kapya biber
  • 2 adet orta boy domates
  • Zeytinyağ, tuz, karabiber, pulbiber, kırmızı toz biber

Patlıcanlı Börek Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar soyulup küp küp doğranıp yarım saat tuzlu suda bekletilir.
  2. Soğan ufak ufak doğranıp sivri biber ile kavrulur ,üzerine patlıcanlar ilave edilir.
  3. Zeytinyağ da iyice hepsi kavrulur.
  4. Malzemeler kavrulduktan sonra küp küp doğranmış domatesler ilave edilir.
  5. İç harca bütün baharatlar eklenerek pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  6. İç sos malzmeleri karıştırılır.
  7. 1 yufka 4 eşit parçaya bölünerek toplamda 16 adet üçgen şeklinde parçalar elde edilir.
  8. 1 üçgen parçaya iç sos harcı sürülür sonra iç harç konarak gül böreği şeklinde sarılır.
  9. 16 parça üçgen yufkaya aynı işlem uygulandıktan sonra kalan sos harcı üzerlerine dökülür.
  10. Tepsiye dizilen börekler streçlenerek 2 saat buzdolabında bekletilir.
  11. Yumurta sarısı sürülen börekler (haşhaş, yulaf, çörekotu, susam vb. Şeyler konulabilir) 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.

Afiyet olsun 🥰.

Harika Hamsi Köftesi Tarifi

 

Harika Hamsi Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kılçığı ayıklanmış hamsi
  • 4 kaşık mısır unu
  • 2 kaşık un
  • Tuz
  • Hardal
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 küçük boy soğan
  • 4 diş sarımsak

Harika Hamsi Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Temizlenmiş, yıkanmış, suyu süzülmüş hamsilerimizi un, mısır unu ve tuz ile hafifçe karıştıralım.
  2. Soğan ve sarımsağı rendeliyoruz.
  3. Soğanların suyunu süzüp balığa ilave ediyoruz.
  4. Hardal ve yumurta beyazını ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Köfte gibi yoğurmuyoruz, nazikçe karıştırıyoruz.
  6. Daha sonra küçük toplar yapıp una batırıp kızmış yağda kızartıyoruz.
  7. Bol limonla afiyet olsun.

Servise hazır 💐💐💐.

Saçaklı Sandiviç Poğaça Tarifi

 

Saçaklı Sandiviç Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 1yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurtanın akı sarısı üzerine
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağından 1 parmak fazla un

(su bardağı 200 ml)

(çay bardağı 180ml)

İç malzemesi için;

  • Krem peynir
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Roka
  • Domates
  • Ezine peyniri

Saçaklı Sandiviç Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kasesine maya, tuz ,şeker, ılık süt ve suyu alıp köpük köpük oluncaya kadar karıştırıyoruz.
  2. Sonra sıvı yağ, yumurta akını ekleyip karıştırdıktan sonra unu ekleyip güzelce yoğuruyoruz ve ele yapışmayan güzel bir hamur elde edip üzerini strej filmle sarıp 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz .
  3. Hamurumuz mayalandıktan sonra cevizden biraz büyük yuvarlak hamurlar elde edip yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye diziyoruz .
  4. 5 dakika kadar tepside mayalandıktan sonra (16 adet çıkıyor) .
  5. Bir kaşık sıvı yağ eklediğimiz yumurta sarısını poğaçalarımızın hamuruna sürüp 180°önceden ısıtmış olduğumuz fırında 30- 35 dakika kadar pişiriyoruz.
  6. Poğaçalarımız piştikten sonra yarısının arasına ve yanlarına krem peynir sürüp maydanoza buluyoruz ve diğer yarısına arzuya göre aralarına peynir domates roka koyup servis ediyoruz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Tavuklu Makarna Tarifi

 

Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk göğüs eti kuşbaşı doğranmış
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tane soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Karabiber, pul biber,kimyon, kekik,köri ,tuz
  • Yarım paket makarna
  • Yarım su bardağı süt

Tavuklu Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Sıvıyağ kızıdırıp tavukları kavurdum.
  2. Tereyağını da ekledim.
  3. Soğanı ve sarımsağı minik doğrayıp ekledim. Birlikte kavurdum.
  4. Karabiber hariç tüm baharatları kattım.
  5. Makarnayı da döktüm.
  6. Yarım bardak süt ekledim.
  7. Çekebileceği kadar suyunu ayarladım.
  8. Tuzunu attım. En son karabiber serpip kapağını kapattım.
  9. Kaynadıktan sonra altını kısıp çekene kadar pişiriyoruz. Misss.

Afiyet şifa olsun 🤗.

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 tavuk göğsü
  • 1 adet domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
  • 3 orta boy patates

Kızartma için :

  • Sıvı yağ

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları küçük küçük doğrayıp tencerede suyu iyice çekene kadar pişiriyoruz,
  2. Soğan ,biber ve domatesi ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
  3. Biraz zeytinyağ ekliyoruz suyunu çekene kadar pişirip,baharatları ekleyip kapatıyoruz.
  4. Patatesleri incecik dilim yapıp kesiyoruz kızartmalıktan daha ince olacak.
  5. Kızaran patateslerin üzerine tavukları koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🙂.

Un Kurabiyesi Tarifi

 

Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri kabın içinde yoğuruyoruz.
  2. Avuç içine ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp hafif bastırıyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de pişiriyoruz.Ara ara fırının camından bakın ki yanmasın.

Afiyet olsun.

Hafif Sağlıklı Sufle Tarifi

 

Hafif Sağlıklı Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük muz
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 dolu yemek kaşığı tam buğday unu veya badem unu veya karabuğday unu

Hafif Sağlıklı Sufle Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri bir kaba ekleyip iyicene çırpın.
  2. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 12 dakika pişirin.
  3. Pişirme süreçleri fırından fırına değişiyor. Kontrollü pişirmenizi öneririm.

Afiyet olsun 🤗.

Mandalina Reçeli Tarifi

 

Mandalina Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo mandalina
  • 1 kilodan şeker ve yarım su bardağı fazlalık
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2 mandalinanın suyu

Mandalina Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Mandalinan üzerine şekeri ve mandalina suyunu ilave edelim ve kaynatalım.
  2. Başından ayrılmayın taşabilir ,tencereyi biraz büyük kulanırsanız daha rahat edersiniz.
  3. Yaklaşık 30 dk sonra limonu ve tereyağı ilave edelim.
  4. Köpüğünü almanıza gerek yok ben almadım, arada kaşıkla hafif karıştırın altını reçelin kabarmasına göre biraz kısın, arada hafif açın .
  5. 40 dk sonra indirin.

Çok güzel bir tat tavsiye ederim.

Deneyenler için şimdiden afiyet olsun tam mevsimi şu an.