Muska Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 şişe maden suyu
İç malzemesi:
- 2 adet büyük boy patates
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Muska Böreği Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup suda haşlayın.
- Haşlanmış patateslerin suyunu süzüp tereyağını ve baharatları ekleyip iyice ezin.
- Pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Derin bir kaba sıvı yağı, maden suyu ve 1 kaşık unu ekleyip çırpın.
- Yufkanızın tezgaha serin. Dört parmak genişliğinde uzun şeritler kesin.
- Her bir şeride elde ettiğiniz karşımdan sürün. Ardından patates harcını da ekleyip muska şeklinde katlayın.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlayın.
- Hazırlamış olduğunuz börekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörek otu ve haşhaş ekleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder