2 Aralık 2020 Çarşamba

Muska Böreği Tarifi

 

Muska Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 şişe maden suyu

İç malzemesi:

  • 2 adet büyük boy patates
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Muska Böreği Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup suda haşlayın.
  • Haşlanmış patateslerin suyunu süzüp tereyağını ve baharatları ekleyip iyice ezin.
  • Pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Derin bir kaba sıvı yağı, maden suyu  ve 1 kaşık unu ekleyip çırpın.
  • Yufkanızın tezgaha serin. Dört parmak genişliğinde uzun şeritler kesin.
  • Her bir şeride elde ettiğiniz karşımdan sürün. Ardından patates harcını da ekleyip muska şeklinde katlayın.
  • Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlayın.
  • Hazırlamış olduğunuz börekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörek otu ve haşhaş ekleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder