1 Aralık 2020 Salı

Saçaklı Sandiviç Poğaça Tarifi

 

Saçaklı Sandiviç Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 1yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurtanın akı sarısı üzerine
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağından 1 parmak fazla un

(su bardağı 200 ml)

(çay bardağı 180ml)

İç malzemesi için;

  • Krem peynir
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Roka
  • Domates
  • Ezine peyniri

Saçaklı Sandiviç Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kasesine maya, tuz ,şeker, ılık süt ve suyu alıp köpük köpük oluncaya kadar karıştırıyoruz.
  2. Sonra sıvı yağ, yumurta akını ekleyip karıştırdıktan sonra unu ekleyip güzelce yoğuruyoruz ve ele yapışmayan güzel bir hamur elde edip üzerini strej filmle sarıp 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz .
  3. Hamurumuz mayalandıktan sonra cevizden biraz büyük yuvarlak hamurlar elde edip yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye diziyoruz .
  4. 5 dakika kadar tepside mayalandıktan sonra (16 adet çıkıyor) .
  5. Bir kaşık sıvı yağ eklediğimiz yumurta sarısını poğaçalarımızın hamuruna sürüp 180°önceden ısıtmış olduğumuz fırında 30- 35 dakika kadar pişiriyoruz.
  6. Poğaçalarımız piştikten sonra yarısının arasına ve yanlarına krem peynir sürüp maydanoza buluyoruz ve diğer yarısına arzuya göre aralarına peynir domates roka koyup servis ediyoruz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder