Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
İç sosu için;
- 2 yumurta (1’inin sarısı üzeri için)
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
İç harç;
- 1 kg patlıcan
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 adet sivri biber veya kırmızı kapya biber
- 2 adet orta boy domates
- Zeytinyağ, tuz, karabiber, pulbiber, kırmızı toz biber
Patlıcanlı Börek Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlar soyulup küp küp doğranıp yarım saat tuzlu suda bekletilir.
- Soğan ufak ufak doğranıp sivri biber ile kavrulur ,üzerine patlıcanlar ilave edilir.
- Zeytinyağ da iyice hepsi kavrulur.
- Malzemeler kavrulduktan sonra küp küp doğranmış domatesler ilave edilir.
- İç harca bütün baharatlar eklenerek pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- İç sos malzmeleri karıştırılır.
- 1 yufka 4 eşit parçaya bölünerek toplamda 16 adet üçgen şeklinde parçalar elde edilir.
- 1 üçgen parçaya iç sos harcı sürülür sonra iç harç konarak gül böreği şeklinde sarılır.
- 16 parça üçgen yufkaya aynı işlem uygulandıktan sonra kalan sos harcı üzerlerine dökülür.
- Tepsiye dizilen börekler streçlenerek 2 saat buzdolabında bekletilir.
- Yumurta sarısı sürülen börekler (haşhaş, yulaf, çörekotu, susam vb. Şeyler konulabilir) 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.
Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder