1 Aralık 2020 Salı

Patlıcanlı Börek Tarifi

 

Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

İç sosu için;

  • 2 yumurta (1’inin sarısı üzeri için)
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt

İç harç;

  • 1 kg patlıcan
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 adet sivri biber veya kırmızı kapya biber
  • 2 adet orta boy domates
  • Zeytinyağ, tuz, karabiber, pulbiber, kırmızı toz biber

Patlıcanlı Börek Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar soyulup küp küp doğranıp yarım saat tuzlu suda bekletilir.
  2. Soğan ufak ufak doğranıp sivri biber ile kavrulur ,üzerine patlıcanlar ilave edilir.
  3. Zeytinyağ da iyice hepsi kavrulur.
  4. Malzemeler kavrulduktan sonra küp küp doğranmış domatesler ilave edilir.
  5. İç harca bütün baharatlar eklenerek pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  6. İç sos malzmeleri karıştırılır.
  7. 1 yufka 4 eşit parçaya bölünerek toplamda 16 adet üçgen şeklinde parçalar elde edilir.
  8. 1 üçgen parçaya iç sos harcı sürülür sonra iç harç konarak gül böreği şeklinde sarılır.
  9. 16 parça üçgen yufkaya aynı işlem uygulandıktan sonra kalan sos harcı üzerlerine dökülür.
  10. Tepsiye dizilen börekler streçlenerek 2 saat buzdolabında bekletilir.
  11. Yumurta sarısı sürülen börekler (haşhaş, yulaf, çörekotu, susam vb. Şeyler konulabilir) 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.

Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder