4 Aralık 2020 Cuma

Kendinden Geçiren Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Kendinden Geçiren Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için gereken malzemeler :

  • 250 gr bisküvi
  • 100 gr tere yağı

Kreması için gereken malzemeler :

  • Yarım kg mascarpone peyniri veya labne peyniri
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 kutu krema
  • 1 yaprak jelatın
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limon suyu

Limonlu sos için gereken malzemeler :

  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 adet limon suyu
  • 2 yaprak jelatın
  • Yarım şu bardağı şu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Varsa sarı gıda boyası

Kendinden Geçiren Limonlu Cheesecake  Tarifi Yapılışı


  1. Bisküvileri toz haline getirdikten sonra eritilmiş tereyağı ile beraber karıştıralım.
  2. Servis tabağın üstüne altı açık bir kalıp koyalım bu kalıbın kenarlarını yağlıyalım ki koyduğumuz yağlı kağıt kaymasın daha sonra taban harcını kalıbın içine döküp bir bardak yardımı ile bastıralım servis tabağını buzdolabında bekletelim.
  3. İlk önce jelatın yaprağımızı bir soğuk su olan bir kasede 15 dakika yumuşatmak için bekletelim.
  4. Derin bir kaseye mascarpone veya labne peynirimizi alalım.
  5. Toz şekeri ve limon kabuğu rendesini de ilave edip güzelce çırpalım cezveye 1 limon suyunu sıkıp kaynatmadan ısıtalım.
  6. Yumuşayan jelatının fazladan suyunu sıkıp sıcak limon suyuna koyup karıştıralım bunuda kasemize alıp tekrar çırpalım.
  7. Diğer yandan mikserde veya hamur yuğurma makinesinde soğuk kremamızı döküp köyü bir kıvam alana kadar çırpalım.
  8. Bunuda yavaş yavaş diğer malzemelerle bir spatula yardımı ile karıştıralım buzdolabından çıkarttığımız
  9. Cheescake tabanının üstüne kremamızı yayıp düzleştirelip ve buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
  10. Öncelikle jelatın yapraklarını yine soğuk su dolu bir kasede 15 dakika bekletelim ufak bir tencereye limonun rendesini ve suyunu dökelim suyu ve toz şekerinide ilave edip kaynatmadan ısıtalım.
  11. Yumuşamış jelatını sıcak olan limonlu sosa ekleyip karıştıralım limon sosumuzu süzgecden geçirip sarı gıda boyasından 5 damla döküp karıştıralım 2 saat buzdolabında dinlendirdiğimiz cheescake’ i çıkarttım limonlu sosumuzu da döküp tekrar 2 saatliğine buzdolabında dinlendirelim. Muhteşem tadıyla limonlu cheescake’imiz servise hazır deneyenlere afiyet olsun 

En Kolay Süzme Mercimek Çorbası Tarifi

 

En Kolay Süzme Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı domates konservesi (Yoksa 1 adet orta boy rendelenmiş domates)
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Nane
  • Sıvı yağ
  • Su

En Kolay Süzme Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye sıvı yağ alınır, domates salçası ve biber salçası eklenip hafif kavrulur.
  2. Üzerine yıkanan mercimek, rendelenmiş havuç, soğan, patates, domates sosu eklenir.
  3. Üzerine yeteri kadar su eklenip kontrollü bir şekilde orta ateşte pişirilir. Piştikten sonra tuz ve nane eklenip blender dan geçirilir.(not: patates ve soğanı rendelemeden doğrayıp da ekleyebilirsiniz zaten çabuk pişiyorlar).Afiyet olsun:)).

Peynirli Pamuk Çörek Görüntüsü Ayrı Güzel Lezzetli Ayrı Güzel Tarifi

 

Peynirli Pamuk Çörek Görüntüsü Ayrı Güzel Lezzetli Ayrı Güzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Sarıları üzeri için)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Bardak ölçüm 250 ml

İç harcı için

  • Kaşar peyniri çekil ve beyaz peynir karıştırıp 5, 6 dal maydanoz doğradım

Peynirli Pamuk Çörek Görüntüsü Ayrı Güzel Lezzetli Ayrı Güzel  Tarifi Yapılışı

  1. Tuz ve un hariçinde tüm malzemelere yoğurma kabımıza alıp iyice çırpalım.
  2. 1 bardak unumuzu karışımımıza ilave edip topak kalmayana kadar çırpalım ve 10 dakika ön mayalama yaptıralım. 10 dakika sonun da ön mayamız gelecek maya kokusu olmayacak ve hamurumuz daha güzel kabaracak.
  3. Ön mayası gelen karışımımıza 2. Bardak unumuzla birlikte tuzumuzu da ilave edip yoğurmaya başlayalım.
  4. Her bir bardak unu yavaş ilave eşlik unumuzu birden ilave etmeyelim. En az 15 20 dakika yoğuralım hamur ne kadar iyi yoğurulursa o kadar lezzetli oluyor.
  5. Ele yapışmayan yumuşak ve iyi yoğurulmuş hamurumuzu 1 saat dinlenmeye alalım.
  6. 5) mayası gelen iyice dinlenen hamurumuzun havasını alalım ve dokuz eşit bezeye ayıralım. Ben büyük boy yuvarlak borcum kullandım.
  7. Bezeleri hazırlayıp borcamımı yağladım ve hemen şekil vermeye başladım.
  8. Şekil vermiş olduğumuz çöreğimizin üzerini örtüp 15 dakika kadar yer mayasını getirelim. Yer mayası gelir gelmez fırınımızı 180 derece alt üst açık fanlı ayarda ısıtalım ve ısınan fırına çöreğimizi yollayıp altı üstü iyice kızarana kadar pişirelim.

Ayva Tatlısı Tarifi

 

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet ayva
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 bardak su
  • İsteğe göre
  • Karanfil
  • Çubuk tarçın

Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyalım.
  2. Ortadan kesip içini çıkaralım.
  3. Çekirdeklerini atmayalım renk vermesi için kullanılacak.
  4. Yayvan bir tencere ayvaları koyup üzerine 2 bardak kaynar suyu ekleyelim.
  5. Ayvaların üzerine 3 er yemek kaşığı şeker ekleyin.
  6. Karanfil ve tarçını da ekleyip kapağını kapatın pişmeye bırakın.
  7. 1_1 buçuk saat  kontrollü şekilde pişirelim.
  8. Pişen ayvaları 2-3 saat dinlendikten sonra servis edeceğimiz tabağa alalım üzerine kalan şerbetten ekleyin.
  9. Daha sonra kaymak ve ceviz ekleyin.Ben sevmediğim için kaymak koymadım.Afiyet olsun😊.

Elmalı Pasta Tarifi

 

Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı kabartma tozu
  • Yarım sana yağ (eritilir )
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için :

  • 1-2 adet elma
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1, 5 çay bardağı şeker

Elmalı Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce elmalar soyulup rendelenir bi tencereye alınır üzerine şeker, tarcın ilave edilerek kavrulur.
  2. Soğumaya bırakılır.
  3. Alabildiği kadar un, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, sana yag (eritilmiş ) olarak hamur kıvamına gelecek şekilde yoğurulur.
  4. Oklava yardımı ile açılır küçük kare şeklinde kesilir.
  5. İçine kavrulmuş elmalar eklenir hamur ağzı ile kapanır.
  6. Önceden ısıtılmış175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ilave edilir.

Hazırlara Taş Çıkartan El Yapımı Tereyağı (Leziz Mi Leziz) Tarifi

 

Hazırlara Taş Çıkartan El Yapımı Tereyağı (Leziz Mi Leziz) Tarifi İçin Malzemeler

  • Toplanmış yoğurt kaymağı
  • Soğuk su
  • Tuz

Hazırlara Taş Çıkartan El Yapımı Tereyağı (Leziz Mi Leziz) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak topladığımız ve buzlukta muhafaza ettiğimiz kaymaklarımızı yapmadan bir gün önce buzluktan çıkaralım.
  2. Ben orta boy saklama kabını doldurmuştum 3 seferde bitirdim.
  3. Bidonumuza ilk olarak kaymaktan birazını alalım ve üzerine soğuk su ilave edelim ama ağzına kadar doldurmayın ki çalkalayabilesiniz😉😉.
  4. Daha sonra 1, 30 saat bidonu çalkalayın ilk başta köpük köpük olur daha sonra yağ toplamaya başlar.
  5. Toplanmış yağımızı bi süzgeçten geçirelim yağı ve suyu dolaba alalım tereyağ suyumuzu dökmeyelim .
  6. Dolapta soğusun.
  7. Diğer kaymaklarımızı ekleyip tekrar yapalım kaymaklarımız bitene kadar.
  8. Bütün kaymaklarımız bittikten sonra bir kabın içerisine hepsini alalım ve soğuk suyla yıkayalım sütü temizlensin diye.
  9. Ben 7 suyla yıkadım en son suyun yıkarken berrak bi su olması lazım değilse tekrar tekrar yıkayalım.
  10. Tereyağımızı yıkadıktan sonra elimizle top yapıp iyice avucunuzun için de sıkın kalan suyu da aksın.
  11. Daha sonra ister tuzlu ister tuzsuz yapın tereyağımızı buzdolabı poşetine alıp dolapta dinlendirmeye bırakalım.

Yoğurt Tatlısı Tarifi

 

Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 50 ml eritilmiş margarin
  • 3 çay bardağı un
  • 3 çay bardağı irmik

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4.5 su bardağı su
  • Yarım limon

Üzeri için

  • Kaymak
  • Böğürtlen
  • Toz Antep fıstığı

Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbeti için, şeker, su ve limonu kaynatın. Kıvama gelince limonu içinden çıkarıp soğumaya bırakın. Yumurtalarla şekeri iyice beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yoğurt ve margarini ilave edip karıştırın. Un, irmik, kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edip düşük hızda mikserle çırpın. Yağlayıp unladığınız geniş kenarlı ısıya dayanıklı cam kaba aktarın. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti çekince dilimleyip kaymak eşliğinde böğürtlen ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Patates Kroket Tarifi

 

Patates Kroket Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1.5 su bardağı (250 gr) un
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 8 yumurta
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı galeta unu
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 tutam sarımsak tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber

Patates Kroket Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin.
  • Margarini tavada eritin. 1 su bardağı unu ilave edip kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirip ılınmaya bırakın.
  • Hazırladığınız beşamel sosu ılık olarak patates püresine ilave edin. Tuz, 4 yumurta, toz kırmızıbiber, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyip iyice yoğurun.
  • Küçük kroketler halinde şekillendirip buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Sıvıyağı tavada kızdırın. Kalan yumurtaları çırpın. Kroketleri önce kalan una, sonra yumurtaya ve ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Tül Böreği Tarifi

 

Tül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 hazır yufka
  • 2.5 su bardağı süt
  • 5 yumurta
  • 125 gr margarin
  • 100 gr kaşar peyniri
  • Tuz

Tül Böreği Nasıl Yapılır?

  • Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.
  • Rendelenmiş peynir, çırpılmış yumurta, bir tutam tuz ve yufka parçalarını süte ilave edip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltıp üzerine eritilmiş margarini gezdirerek dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

Tavuk Suyuna Sebze Çorbası Tarifi

 

Tavuk Suyuna Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Yarım tavuk göğüs eti
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 1 patates
  • 1 domates
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Suyuna Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

6 bardak suyu tencereye alın. Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tavuk etini kevgirle ayrı bir tabağa alıp tel tel ayırın.
Havuç, kabak, domates ve patatesi temizleyip küp küp doğrayın. Kaynamakta olan tavuk suyuna sebzeleri ve margarini ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayınca tavuk etini ilave edip tuz ve karabiberi serpin. 5 dakika sonra ateşten alıp servis yapın.

Afiyet olsun.

Tavada Yumurtalı Tost Tarifi

 

Tavada Yumurtalı Tost Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 dilim tost ekmeği
  • 4 adet yumurta
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 16 dilim sucuk
  • Taze soğan (isteğe göre)
  • 1 çay kaşığı toz tatlı biber
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/3 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Tavada Yumurtalı Tost Nasıl Yapılır?

  • Mutfak tezgahına 4 adet tost ekmeğini dizin ve üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri yerleştirin.
  • Sucukları çok ince bir şekilde dilimleyin. Ekmeklerin üzerine 4 adet sucuk yerleştirin.
  • Üzerine bir kat daha kaşar peyniri yerleştirin ve ekmekleri kapatın.
  • Tost ekmeklerini çapraz bir şekilde kesin ve üçgen tostlar oluşturun.
  • Bir kasenin içerisine yumurta, toz biber ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Tost ekmeklerini yumurtalı karışımı 2 kez batırın. Ekmeğin yumurtayı çekmesi için arkalı önlü çevirin.
  • Tavaya sıvıyağ ekleyin ve tost ekmeklerini yerleştirin.
  • 2-3 dakika kızardıktan sonra ekmekleri diğer tarafına çevirin. Kaşar peyniri eridiğinde tostunuzu alabilirsiniz.
  • Tost dilimlerini aynı şekilde kızarttıktan sonra çayla birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Tavada Yumurtalı Tost Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sıvıyağı az kullanabilir, ek olarak tereyağı kullanabilirsiniz.
  • Sucukları kalın bir şekilde keserseniz, ilk olarak tavada kızartın. Ardından tost ekmeklerinin içine yerleştirin.
  • Yumurtalı karışıma ve tost ekmeklerine ince kıyılmış taze soğan ekleyebilirsiniz.
  • Tarifte sevdiğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Tavada Yumurtalı Tost Kaç Kalori?

  • Üçgen bir şekilde kesilmiş tavada yumurtalı tost, yaklaşık 205 kaloridir. Yumurtalı tostun bir porsiyonu ortalama 360 kaloridir.

Peynirli Kabak Rulo Tarifi

 

Peynirli Kabak Rulo Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram beyaz peynir
  • 4 adet orta boy kabak

Izgara marinasyonu için:

  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
  • 1 çay kaşığı hardal

Servis için:

  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 demet fesleğen

Peynirli Kabak Rulo Nasıl Yapılır?

  • Kabakları bol su ile yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan uzunlamasına kesin. Ruloların ince olmasına özen gösterin.
  • Kabakları kenara alın ve ızgarayı ısıtın. Izgara yoksa, yapışmaz tava da kullanabilirsiniz.
  • Küçük bir kasede sirke, hardal, karabiber, tuz ve zeytinyağını karıştırın.
  • Izgaraya kabak dilimlerini yerleştirin. Bir fırça yardımıyla hazırladığınız marine sosunu kabakların üzerine sürün.
  • 2-3 dakika sonra kabakların diğer tarafını çevirin ve aynı işlemi bu tarafına da uygulayın.
  • Izgarada pişirdiğiniz kabakları bir kenara alın. Beyaz peyniri, dikdörtgen şeklinde dilimlere ayırın.
  • Kabakların içine dilimlediğiniz peyniri koyun ve rulo şeklinde sarın.
  • Sardığınız kabakları, servis tabağına diklemesine koyun.
  • Zeytinyağını tavada kızdırın ve içine çam fıstıklarını ekleyin. Fıstıklar renk değiştirene kadar kavurun.
  • Servis tabağındaki kabak ruloların üzerinde bu sosu gezdirin.
  • Fesleğeni küçük küçük doğrayın ve kabakların üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.

Peynirli Kabak Sarma Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kabakları dilimledikten sonra tuzlu suda bekleterek kararmalarını önleyebilirsiniz.
  • Tarifte beyaz peynir yerine labne de kullanabilirsiniz.
  • 1 adet kabaktan ortalama 4-5 dilim elde edilmektedir.
  • Servis için kabakları yan yatırıp üzerine kürdan batırabilirsiniz.

Kaşar Kroket Tarifi

 

Kaşar Kroket Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 250 gram kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için:

  • 1/2 su bardağı sıvıyağ

Kaşar Kroket Nasıl Yapılır?

  • Üç adet kase çıkartın. Bir kaseye yumurtaları, diğerine unu, sonuncuya ise galeta unu dökün.
  • Yumurtaları kaşık yardımıyla çırpın. Kaşar peynirini uzunlamasına doğru kesin.
  • Kaşar peynirini önce yumurtaya, sonra una batırın.
  • Ardından tekrar yumurtaya ve galeta ununa batırarak bir tabağın içine yerleştirin.
  • Üzerini streç film ile örterek buzdolabında dinlendirin.
  • Tavaya sıvıyağ ekleyerek kızdırın. Dinlenen peynirleri arkalı önlü olacak şekilde kızartın.
  • Kızarttığınız kaşar kroketleri, ev yapımı ketçap ile birlikte servis edebilirsiniz.

Kaşar Kroket Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız kaşarların soğuk olmasına özen gösterin.
  • Boyutlarını istediğiniz gibi doğrayabilirsiniz.
  • Kaşar kroketleri kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin. Bu sayede fazla yağını süzebilirsiniz.