5 Aralık 2020 Cumartesi

Mozaik Kek Tarifi

 

Mozaik Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 ml süt
  • 150 ml sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un

Mozaik Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Ardından yağ ve sütü ekleyelim.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  4. Unu elemeyi unutmayın. Karışımın yarısını bir kaba diğeri bir kaba alalım.
  5. Böldüğümüz bir kaba 2 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı süt ekleyip çırpalım.
  6. Kek kalıbımızı yağlayıp bir kaşık sade karışımdan bir kaşık kakaolu karışımdan dökelim.
  7. Bütün kek karışımı bitene kadar uygulayalım.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dk arası kontrollü şekilde pişirelim.
  9. İsterseniz üzerine çikolatalı sos yapıp da tüketebilirsiniz.

Şimdiden deneyenlere afiyet olsun. 😋.

Akşamdan Yoğur Sabah Pişir (Peynirli Poğaça) Tarifi

 

Akşamdan Yoğur Sabah Pişir (Peynirli Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 yumurta
  • Un

İç harcı;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Akşamdan Yoğur Sabah Pişir (Peynirli Poğaça) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bütün malzemeleri su ve süt ılık olmak şartıyla karıştırıyoruz.
  2. Yumurtanın beyazlarını harca ekleyip sarılarını üzeri için ayırıyoruz.
  3. Unumuzu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  4. Kapağını kapatıp buzdolabına koyuyoruz. Sabah çıkarıp bezelere ayırıp (21 beze çıktı).
  5. Peynirli harcını ekleyip şeklini veriyoruz.
  6. Üzerine yumurta sarılarını sürüp isteğe göre çörek otu, susam serpip fırına veriyoruz.
  7. 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. ( fırını ısıtmadım).

Afiyet olsun.

Midye Baklava Tarifi

 

Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 50 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • 2 yumurta
  • 5 ile 5 buçuk su bardağı un(kontrollü olarak ekleyin

İç malzemesi:

  • 2 su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı Hindistan cevizi
  • Kaymak

Açmak için:

  • Nişasta

Üzerine dökmek için:

  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Midye Baklava Tarifi Yapılışı

  1. 📍Hamur malzemelerini yoğurma kabına koyun, unu yavaş-yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun ve hamurdan 12 beze yapın.
  2. 📍Çay tabağı büyüklüğünde açın üzerine nişasta serpin arasına buzdolabı poşeti koyarak üst üste koyun.
  3. 📍 Üzerini kapatıp buzdolabında 4 saat bekletin. Nişasta ile açabildiğiniz kadar açın ne kadar ince olursa o kadar güzel olacaktır.
  4. 📍Açtığınız yufkayı oklavaya sarın iki ucundan tutup ortaya toplayın oklavadan çıkarın.
  5. 📍Yufkayı masaya açın ortaya pileli şekilde toplayın ceviz ile Hindistan cevizini karıştırın .
  6. 📍Birer tatlı kaşığı 3 parmak aralıklı koyun, üzerine 1 er çay kaşığı kaymak koyun üzerini iki taraftan kapatın boşluklardan parmağınızla sıkıştırın ve bıçakla kesin.
  7. 📍 Kestiğiniz parçayı ters çevirip uçlarını parmağınızla bastırın tepsiye dizin.
  8. Tereyağını tavada eritin üzerine olan beyaz köpüğünü kaşıkla alın ve sıvı yağ ilave ediniz tatlınızın üzerine birer yemek kaşığı dökün 180 derece fırında pişirin.
  9. 📍Tatlı pişerken şerbetin ide hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye koyun karıştırın şeker eriyene kadar ocakta karıştırın.
  10. 📍 Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın ve içerisine limon suyunu ekleyerek 10 dakika daha kaynatıp şerbetin altını kapatın.
  11. 📍Şerbetinizi ılık bir hale getirerek, soğuk tatlınızın üzerine dökün. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyip 1 saat dinlendirin.

Afiyet olsun.

Yastık Poğaça Tarifi

 

Yastık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 300 ml ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Kaşar
  • Salam

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Yastık Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Poğaçamızın hamuru için yoğurma kabına yaş maya, şeker, yumurtanın akı, sıvı yağ ve ılık sütü alalım, çırpma teli ile karıştırarak mayayı çözdürelim.
  2. Mayamız çözüldükten sonra üzerine tuzu ve unu yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar hamuru yoğuralım.
  3. Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatalım bu sayede hamurumuzun üzeri kurumadan hızlı bir şekilde mayalanır. 1 saat kadar mayalanması için dinlendirelim.
  4. Hamurumuzu şekillenmeden önce tepsimizin kirlenmemesi ve poğaçalarımızın tepsiye yapışmaması için fırın tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim.
  5. Minik bezeler alalım ve merdane yardımıyla bu bezeleri açalım.
  6. Açtığımız hamurumuzun yarısını hamur şekillendirme aparatı ile keselim.
  7. İç harcından 1-2 kaşık koyalım. Dilerseniz farklı iç harçları da kullanabilirsiniz.
  8. İç harcın olduğu kısımdan başlayarak hamurumuzu katlaya katlaya kapatalım.
  9. Hamurumuzun tamamını bu şekilde hazırlayalım.
  10. Hazırladığımız poğaçalarımızı fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
  11. Bir fırça yardımı ile poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim.
  12. Poğaçalarımızı bu şekilde de 20 dakika kadar bekleterek tekrardan güzelce kabarmasını sağlayalım.
  13. Poğaçalarımızı 180 derece fırında altı üzeri güzelce kızarana kadar fanı açmadan pişirelim.

Pişen yastık poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun. 😍

Diyarbakır’ın Bulgur Ekmeği Tarifi

 

Diyarbakır’ın Bulgur Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 buçuk su bardağı kaynamış su
  • 2 soğan
  • 1 çorba kaşığı acı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 çay kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 3 çay kaşığı silme tuz
  • 2 çay toz biber
  • 2 çay kaşığı reyhan
  • 1 su bardağı un

Diyarbakır’ın Bulgur Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba bulgurumu alalım üzerine kaynamış olan suyumu ekledim karıştırdım bir kapak kapattım 20 dakika demlenmeye bıraktım.
  2. Diğer yandan soğanlarımı doğradım.
  3. Bir tavaya ateşe aldım yağımı tavaya koydum.
  4. Yağ kızınca soğanlarımı ekledim soğanlar hafif pembeleşince salçaları ekledim.
  5. Daha sonra baharatları da ekledim biraz daha kavurup ateşten aldım.
  6. Bulgurumun üzerine pişirmiş olduğum soğanlı salçalı karışımı ekledim bir beş dakika soğumaya bıraktım.
  7. Daha sonra unu da bu karışıma ekledim.
  8. 10 dakika kıvam alana kadar yoğurdum.
  9. Hamurumu üçe böldüm.
  10. Yağlanmış tepsiye pide şekli vererek tamamladım.
  11. 200 derecede 25 dakika pişirdim kontrollü olun.
  12. Ben önce alt üst ayarda 10 dakika.
  13. Fanlı ayarda 15 dakika pişirelim.

Tadı çok lezzetli oluyor.

Deneyeceklere afiyet olsun.

Pratik Fırınsız Çikolata Turta (En Kolayından Ve Lezzetlisinden!) Tarifi

 

Pratik Fırınsız Çikolata Turta (En Kolayından Ve Lezzetlisinden!) Tarifi İçin Malzemeler

.

Tabanı için:

  • 28 oreo bisküvi (iki paket oluyor)
  • 1/3 su bardağı tereyağı (eritilmiş) yaklaşık 1 1/2 (yarım) dolu yemek kaşığı

Diğer malzemeler:

  • 2 su bardağı bitter çikolata parakaları (yaklaşık 300 g)
  • 1 -1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı krema (yaklaşık 300 ml)
  • 1 veya bir buçuk su bardağı tuzlu fındık içi karışımı (cins arzuya bağlı, bizim evde tuzlu kaju fındığı vardı onu kullandım)

Üst süs için:

  • Rendelenmiş çikolata

Pratik Fırınsız Çikolata Turta (En Kolayından Ve Lezzetlisinden!) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tabanı için oreo bisküvilerinizi tümü olarak iyice rondodan geçirin ve eritilmiş tereyağınızı da katip tekrar rondodan geçirin.
  2. İç kısmını yağladığınız bir turta kalıbına dokun oreo harcınızı ve üzerini bastırarak zemini düzleştirin. Kalıbı buzdolabına kaldırın şimdi.
  3. Krema kısmına geçelim; uygun bir tencereyi ocağa alın ve sıvı kremanızı dokun. Sadece ısıtacağız kremayı.
  4. Kaynamayacak. Isıtıldıktan sonra ocaktan alıp çikolata parçacıklarınızı ilave edin ve tel çırpıcıyla eriyinceye dek karıştırın.
  5. Homojen bir kıvam aldıysa iri çekilmiş fındık içlerini de katip ve tekrar karıştırın.
  6. Şimdi kremanızı oreo harcın (tabanın) üzerine dokun ve turtanızı bütün bir gece (veya en az 4-5 saat)
  7. Buzdolabında dinlendirin. Servisten önce çikolata rendesini serpin üzerine.

Afiyetler olsun.

Pizza Tadında Tost Dilimleri Tarifi

 

Pizza Tadında Tost Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 adet tost ekmeği (bayatlamış ekmekte olur)
  • 1 tane büyük domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 12-13 tane siyah zeytin
  • 2 tane yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı kaşar peyniri

Üzerine sürmek için;

  • Oda sıcaklığında tereyağ

Pizza Tadında Tost Dilimleri Tarifi Yapılışı

  1. 📍 Domateslerimizin kabukları soyup küçük küçük doğrayın ve süzgece koyup suyunu süzelim.
  2. 📍 Biberi ve zeytini küp küp doğrayın ve kaşar peynirimizi de rendeleyelim.
  3. 📍Tost ekmeğimizin üzerine tereyağı sürelim ve malzemelerimizi tost ekmeklerimizin üzerine yerleştirelim.
  4. 📍En son kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında en üstüne yerleştirelim.
  5. 📍Tost ekmeklerimiz iyice kızardıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kabak Sevdiren Tarif Tarifi

 

Kabak Sevdiren Tarif Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet kabak
  • Yarım fincan pirinç
  • Göz kararı zeytinyağı
  • Bir tutam tuz
  • 1 fincan su

Kabak Sevdiren Tarif Tarifi Yapılışı

  1. Tüm kabakları patates soyacağı ile doğrayalım.
  2. Düdüklü tencereye koyalım üzerine yıkadığımız pirinci ilave edelim .
  3. Zeytinyağı, tuz ve suyu ekleyip düdüklünün ağızını kapatıp ocağa koyalım.
  4. Düdüklünün düdüğünü kapattıktan sonra sadece 5 dakika sonra altını kapatalım.
  5. Sadece 10 dakikada enfes bir lezzet 🌺 afiyet olsun 🌺

Marul Salatası Tarifi

 

Marul Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 yaprak kıvırcık marul
  • Kırmızı lahana
  • 2 adet domates
  • 1 limon
  • 1 adet turp
  • 1 adet havuç
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Marul Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Domatesler doğranır, marul ve kırmızı lahana da ince ince doğranır.
  2. Havuç ve turp rendelenir.
  3. Bolca limon suyu, tuz ve zeytinyağı eklenerek salata kabında tüm malzemeler karıştırılır. Afiyet olsun.

Tadına Bakan Herkesin Tarif İstediği (Şahane Balkabağı Tatlısı) Tarifi

 

Tadına Bakan Herkesin Tarif İstediği (Şahane Balkabağı Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 kilo bal kabağı (4 kalın dilim çıkıyor)
  • 3.5 su bardağı şeker (700 ml)
  • 3 yemek kaşığı dolusu pekmez
  • 1-2 tatlı kaşığı limon suyu
  • Serviste tahin

Tadına Bakan Herkesin Tarif İstediği (Şahane Balkabağı Tatlısı) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kabakları 4 iri dilim olacak şekilde keselim.
  2. Daha sonra, bir parmak uzunluğunda, iki parmak genişliğinde olacak şekilde dilimlere ayıralım.
  3. Son olarak dış kabuklarını soymaya başlayalım. Hiç yeşil kısım kalmayacak şekilde temizleyelim.
  4. Ardından en geniş tabanlı ve derin tava yada tenceremiz içine dip dibe dizelim.
  5. Üzerine şekerini gezdirerek dökelim.
  6. Kapağını kapatıp 2 saat bu şekilde bekletelim. Bu sürede şekerin büyük bir kısmı eriyip kabakla suyunu salmış olacak.
  7. Sonrasında ocağın altını ortadan biraz yükseğe açalım.
  8. Arada karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayalım. Tatlımız kaynamaya başladığı an, ocağın altını ortadan biraz kısığa getirip kapak örtelim.
  9. Arada bir kontrol ederek nazikçe karıştıralım tatlımız (30-40 dakika arasında yumuşamış oluyor) kabağın cinsine tipine göre pişme süresi artıp azalabilir süre her kabakta değişiklik gösterir kontrol etmelisiniz.
  10. Çatalla kontrol ettiğimiz pişmiş yumuşak kabaklar üzerine kaşıkla pekmezini gezdirelim ve limon suyunu da gezdirerek sıkalım tavayı ileri geri sallayıp, karışmasını sağlayalım.
  11. Kapak örtmeden yükseğe yakın ateşte 5 dk daha pişirelim.
  12. Ardından ocaktan alıp kabakları bir borcam içine çatalla dikkatlice aktaralım.
  13. Üzerine tavada kalan şerbetinden yeteri kadar kabakların yarılarını geçecek kadarını dökelim ve önceden ısınmış fansız alt üst ayar fırında 200° orta rafta 10-15 dk üzerleri birazcık pembeleşinceye dek pişirelim.(püf noktası😉 tatlımızı kalan tüm şerbeti ile birlikte, derin geniş bir tasa aktarıp, şerbeti içinde tutarak muhafaza ederek saklayalım. Servis aşamasında ikram ederken şerbeti içinden çıkarıp tabağa aktarıp üzerine biraz şerbet birazda tahin gezdirelim) afiyet bal şifa olsun

Andaloz Çorbası Tarifi

 

Andaloz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı pirinç (1 su bardağından 2 parmak az suyla haşlanıcak)
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un (tepeli olmasın)
  • 1 yemek kaşığı salça(biber kullandım)
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz, pulbiber

Üzerine:

  • Kuru reyhan

Andaloz Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Çorbamıza başlamadan önce pirinçi yıkayıp üzerine suyunu ilave edelim ve haşlayalım.
  2. Daha sonra tencereye yağ ve unu alıp unun kokusu çıkana dek kavuralım.
  3. Üzerine salçayı ekleyip şöyle bir iki tur daha kavurup sıcak suyunu ve tavuk suyunu ilave edip karıştıralım.
  4. Tuzunu pul biberini damak zevkinize göre ekledikten sonra kaynayan çorbamıza haşlanan pirinçi ekleyelim ve karıştırıp 5-10 dk daha kısık ateşte pişirelim.
  5. Çorbamız hazır kıvamı güzeldi dilerseniz su ilave edebilirsiniz.
  6. Servis esnasında üzerine kuru reyhan ufalıyorum çok güzel oluyor sevmiyorsanız çorbanın altını kapattıktan sonra içine maydanoz kıyabilirsiniz.

Afiyet olsun🌹❤️🌹❤️🌹.

Fırında Pratik Sebzeli Hamsi Buğulama Tarifi

 

Fırında Pratik Sebzeli Hamsi Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kg hamsi (temizlendiğinde kılçıksız hali ile 1 kg kadar kaldı)
  • 4 adet soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 4 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz (silme)
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Fırında Pratik Sebzeli Hamsi Buğulama Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle hamsileri kılıçlarını da alacak şekilde güzelce temizleyelim.
  2. Ardından biber, soğan ve domatesleri çok ince olmayacak şekilde doğrayalım.
  3. Sarımsakları ince ince doğrayalım. Doğradığımız tüm sebzeleri pişireceğimiz fırın tepsisine veya bor cama alalım.
  4. Sebzelerin üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağı, tatlı kaşığı toz biberi ve 1 silme yemek kaşığı tuzun büyük bir çoğunluğunu ekleyerek elimizle iyice karıştıralım. ( tuzun geri kalanını hamsiye eklemek için bırakalım. )
  5. Karıştırdığımız sebzeleri tepsiye düzgünce yerleştirelim.
  6. Sonrasında hamsileri 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı pul biber ve artan tuzu ekleyerek dikkatlice karıştıralım.
  7. Sebzelerin üstüne hamsileri güzelce yerleştirelim.
  8. Önceden 210 derece de ısıttığımız fırına tepsiyi yerleştirelim. İlk önce sebzelerin pişmesi için fırın tepsisini olabildiğince alt kısma koyalım. (en altın bir üstü). Yaklaşık 30-35 dakikada alt kısımda pişen hamsiyi, üstünün de hafif kızarması için daha üstlere alalım.
  9. Üstü biraz kızaran hamsileri fırından alarak tabaklara servis edelim.

Not; Hamsiler fırında pişerken bu süre zarfında yanına ekşili güzel bir salata yapabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun :).

Lavaştan Sac Böreği Tarifi

 

Lavaştan Sac Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 lavaş ekmeği
  • 500 gram ıspanak
  • 500 gram böreklik peynir
  • 300 gram taze soğan
  • Baharatlar
  • Yağ
  • Tuz

Lavaştan Sac Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle böreğimizin içine hazırlıyoruz.
  2. Ispanakları yıkayıp doğradıktan sonra suyunu sıkıyoruz.
  3. Soğanları ince ince doğrayıp içine ekliyoruz.
  4. Baharatları, yağ ve tuzu da içine karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra lavaş ekmeğimizin içine katıp kenarlarını suyla ıslatıp kapatıyoruz.
  6. Sacda pişiriyoruz.
  7. Pişirdikten sonra üzerine tereyağı ile yağlıyoruz .
  8. Sacınız yoksa tavada da pişirebilirsiniz. Kesinlikle denemelisiniz. Afiyet olsun 😋.