8 Aralık 2020 Salı

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi

 

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • Dikdörtgen kesilmiş kalkan fileto (180 gr) 1 orta boy kabak 1 orta boy havuç 5 çorba kaşığı süt kreması 1 kırmızı dolmalık biber 4

5 dal maydanoz 50 gr tereyağı Süslemek için: Birkaç dal dereotu ve maydanoz

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Nasıl Yapılır?

Kabak ve havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün.
Maydanozu ayıklayıp kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın. Mikserden geçirip püre yapın.

Dolmalık biberi ayıklayıp hafif tuzlu suda yumuşayana dek 30 dakika kadar haşlayın. Kabuklarını soyup püre haline getirin. Püreye biraz tereyağı, tuz, biber ekleyin.

Tereyağını tavada eritip kalkan filetoyu kızartın. Tuz ve biber ekleyin.

Servisten önce haşlanmış kabak ve havucu bir miktar tereyağında sote edin. Yeşil sosa kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın.

Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin. Üzerine balığı yerleştirip sosları yanına ilave edin. Üzerini maydanoz ve dereotuyla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Midye Çorbası Tarifi

 

Midye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr ayıklanmış midye
  • 25 gr margarin
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı süt kreması
  • 3-4 dal maydanoz
  • 6 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Midye Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Suyu tencereye doldurup kaynatın. Midyeleri yıkayıp süzün ve kaynamakta olan suya ilave edin. Margarini oda ısısında yumuşatın. Maydanozu temizleyip kıyın.
  • Un, margarin ve süt kremasını ayrı bir kapta iyice çırpıp bulamaç haline getirin.
  • Tencereye unlu karışımı ekleyip tuz ve karabiber serpin. 25 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Çöp Şiş Tarifi

 

Çöp Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram bonfile
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Çöp Şiş Nasıl Yapılır?

  • Bonfileleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Kuyruk yağı kullanacaksanız, onları da kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Bir kabın içerisinde zeytinyağı ve baharatları harmanlayın.
  • Doğradığınız etleri sosun içerisine alarak güzelce marine edin.
  • Etleri şişin üzerine boşluk kalmayacak şekilde dizin.
  • Kuyruk yağı kullanacaksanız; Bir et, bir kuyruk yapı şeklinde sıralayın.
  • Izgarayı veya dökün tavayı iyice ısıtın.
  • Şişleri ısınan tavaya koyun ve her tarafını eşit derecede pişirin.
  • Hazırladığınız çöp şişleri, lavaş ve pirinç pilavı eşliğinde sunabilirsiniz.

Çöp Şiş Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Etin daha yumuşak olması için ön marinasyon işleminden geçirebilirsiniz.
  • Ön marinasyon için; Derin bir kaba 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyerek eti marine sosunda 3 saat bekletin.
  • Kuyruk yağı etin lezzetini arttıracaktır.
  • Etleri sıkı bir şekilde yerleştirin. Çöplerin başında ve sonunda mutlaka boşluk bırakın.

Meyir Çorbası Tarifi

 

Meyir Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 adet patlıcan
  • 1 su bardağı bulgur
  • 5 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı pul biber

Meyir Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Biber ve patlıcanları küp küp doğrayarak bir tencereye alın.
  • Üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve haşlayın.
  • Sebzeler yumuşamaya başladığında bulguru ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin.
  • Bulgur ekleme aşamasında çok az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Bulgurlar suyunu çektiğinde ocaktan alın ve ılıması için bekletin.
  • Ilıyan bulgurların üzerine yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Tamamen soğuyana kadar bekleyin.
  • Soğanları yemeklik doğradıktan sonra tavaya sıvıyağı ekleyin.
  • Kızgın yağa soğan ve pul biberi ekleyerek kavurun.
  • Sıcak yağı soğuk çorbanın üzerinde gezdirin ve bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

Brigadeiro Tarifi

 

Brigadeiro Tarifi İçin Malzemeler

Tatlı için:

  • 1 su bardağı yoğunlaştırılmış süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı bitter kakao

Yoğunlaştırılmış süt için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı tam yağlı süt

Brigadeiro Nasıl Yapılır?

  • Yoğunlaştırılmış süt için; 5 su bardağı sütü tencereye alın ve kaynatın.
  • Kaynamaya başladığı anda ocağın en küçük gözüne ve en düşük ısısına alın.
  • Süt 1 buçuk saat boyunca tıkırdayarak pişmeli ve bir daha kaynamamalı.
  • Ayrıca süt miktarı da 1/4 oranında azalmalı. Süt pişerken üzerinde oluşan kaymakları mutlaka alın.
  • Azalan sütü ocaktan alın ve kaymak kalmaması için süzün.
  • İçerisine toz şekeri ekleyin ve tekrar kaynayana kadar karıştırın.
  • Kaynayan sütün altını kapatın ve soğumaya bırakın. Bu sütü, buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.
  • Tatlı için; Yoğunlaştırılmış süt, tereyağı ve kakaoyu yapışmaz bir tavaya alın.
  • Karışımı 10-15 dakika boyunca hiç durmadan karıştırın.
  • Spatulayla karıştırdığınızda tavadaki malzemelerin ortasından geçirin. Eğer malzeme hemen birleşmeyip ayrı kalıyorsa, pişmiş demektir.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra soğuması için 20 dakika bekletin.
  • Isısı normale döndüğünde elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın yuvarlayın.
  • Çikolata topları hindistan cevizine veya çikolata parçalarına bulayarak servis edin. Afiyet olsun.

Süt Kreması Tarifi

 

Süt Kreması Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram süt kaymağı

Süt Kreması Nasıl Yapılır?

  • Çiğ sütü derin bir tencere içine alın ve orta ateşte kaynatın.
  • Kaynadığında üzerinde bir kabuk oluşana kadar bekleyin.
  • İyice kaynayan sütü ocaktan alın ve üzerini kapatarak 1 gece dinlendirin.
  • Ertesi gün, sütün üzerinde oluşan kaymakları cam kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
  • Her süt kaynatışınızda bu kaymakları aynı kapta toplayın.
  • Biriktirdiğiniz kaymakları bir kabın içine alın.
  • Çırpıcı yardımıyla orta derecede çırpın.
  • Krema hafif akışkan ve pürüzsüz bir kıvam aldığında çırpma işlemini bırakın.
  • Elde ettiğiniz süt kremasını ağzı kapalı bir kaba koyun ve buzdolabında muhafaza edin.
  • Süt kremasını magnolia ve farklı tatlı tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Süt Kreması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Süt kaymağını, her süt kaynatışınızda elde edebilirsiniz.
  • Bu kaymakları yeterli miktara gelene kadar biriktirin.
  • Süt kremasını çok fazla çırparsanız, tereyağı olur.
  • Süt kremasını 2-3 gün içerisinde tüketmeye özen gösterin.

Pumpkin Spice Latte Tarifi

 

Pumpkin Spice Latte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (250 ml)
  • 2 yemek kaşığı balkabağı püresi
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1-2 adet karanfil
  • 1/2 çay kaşığı zencefil
  • 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
  • Double espresso (alternatif filtre kahve veya çözünebilir kahve)

Pumpkin Spice Latte Nasıl Yapılır?

  • Kahve ve bal hariç tüm malzemeleri bir sos tenceresine alıp en küçük ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra ateşi en kısık ayara alıp 2-3 dk pişiriyoruz. Sonrasında ocaktan alıp ilk sıcağı çıkınca süzgeç yardımıyla karışımı süzüyoruz.
  • Pişirdiğimiz sosun içine kahveyi ve balı ilave edip karıştırıyoruz ve fincanlara koyup, servis ediyoruz. Afiyet olsun. :)

Risotto Sarma Tarifi

 

Risotto Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak pirinç (risotto pirinci)
  • 2,5 su bardağı su (pişirmek için)
  • Tuz
  • Tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Havuç
  • Kırmızı biber
  • Salatalık
  • Turp

Risotto Sarma Nasıl Yapılır?

  • Pirinci suda yarım saat bekletiyoruz.
  • 2,5 su bardağı suyu tencereye ekliyoruz ve pirinç ile tuzu ilave edip pişiriyoruz.
  • Tavuk göğsünü ince bir şekilde kesip iki yağlı kağıt arasına alıyoruz. Üzerine tuz ve karabiber serpip döverek inceltiyoruz.
  • Az yağlı tavada tavuk göğsünün parçasını pişiriyoruz.
  • Soyacak yardımıyla salatalık ve havuçları ince bir şekilde doğruyoruz. Kırmızı biberleri ve turpları da ince kesiyoruz.
  • Risottoyu streç filme dikdörtgen bir şekilde yayıyoruz ve üzerine tavuk, havuç, salatalık, biber ve turpu koyuyoruz. Yuvarlayarak sarıyoruz. AFİYET OLSUN!

Karnabahar Nugget Tarifi

 

Karnabahar Nugget Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı tercih ettiğiniz un
  • 1/2 su bardağı tercih edeceğiniz eriyen peynir
  • Tuz
  • Karabiber

Karnabahar Nugget Nasıl Yapılır?

  • Karnabahar buharda 10 dakika haşlanır, rondoda çekilir ve tülbent yardımıyla suyu süzülür.
  • Soğan rondoda çekilir ve karnabaharlara eklenir.
  • Yumurta, peynir, un, tuz ve karabiber de karnabahar-soğan karışımına eklenerek ele yapışmayan, şekil verilebilecek kıvamda bir hamur elde edilir.
  • Minik dikdörtgen şekli verilip tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirilir, arkası çevrilir ve bir 10 dakika daha pişirilir. AFİYET OLSUN!

7 Aralık 2020 Pazartesi

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yumurta (birinin beyazı ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 4 damla limon

Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayalım. Şeker, limon ve suyu ocağa alalım 5 dk kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Daha sonra un hariç bütün malzemeleri karıştıralım ve kontrollü bir şekilde un ekleyelim.
  3. Kurabiye hamuru kıvamına getirelim. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp tepsiye dizelim.
  4. Üzerine fındık koyup hafif bastıralım.
  5. Önceden ısıttığımız 170°lik fırında 35 40 dk kızarana kadar pişirelim.
  6. Piştikten sonra sıcak kurabiyelerimize soğuk şerbeti döküp 1 saat kadar üstünü kapatıp çekmesini bekleyelim. İsterseniz üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz. Afiyet olsun 😊.

Kakaolu Yemeye Doyamayacağınız Magnolia Tarifi

Kakaolu Yemeye Doyamayacağınız Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Kakaolu muhallebi için;

  • 2 litre süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 tam krema
  • 2-3 bardak şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta
  • 1 vanilin

Bisküvisi için;

  • 1 petibör bisküvi (Bütün marketlerde kolayca bulabilirsiniz)

Kakaolu Yemeye Doyamayacağınız Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. 2 litre sütü tencereye boşaltalım.
  2. 6 yemek kaşığı unumuzu koyalım kremamızı ekleyelim ve azar azar karıştırmaya başlayalım.
  3. Üstüne şekerimizi ekleyelim, kakaomuzu koyalım, yumurtamızı ekleyelim, vanilini ekleyelim ve tüpe koyun kaynayana kadar karıştırın.
  4. Kaynadıktan sonra tüpü kapatıp blendırdan geçirelim.
  5. Geçirdikten sonra bardaklarımıza koyuyoruz sıra sıra ilk önce bisküviyi sonra kakaolu muhallebimizi koyuyoruz.

Lezzeti Garanti Etimek Tatlısı Tarifi

 

Lezzeti Garanti Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için;

  • 12 adet etimek

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık su

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üstü için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 paket vanilya

Lezzeti Garanti Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle etimekleri dikdörtgen borcama sırasıyla dizelim. (etimek tuzlu veyahut tuzsuz fark etmiyor).
  2. Şerbeti için, toz şekeri sos cezvesine alıyoruz.
  3. Ve ocağın üzerine alıyoruz, karamelize olması için birkaç dakika toz şekerin yanmasını bekliyoruz. (karamelize sos tadını sevmeyenler, su ve şekeri normal şerbet olarak da dökebilirler. ).
  4. Yanan ve kokusu çıkan toz şekere ılık suyu ilave ediyoruz ve kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Suyu ilk döktüğümüzde şeker toplanacaktır, endişelenmenize gerek yok. Ocakta ısındıkça topaklanan şeker çözünecektir.
  5. Hazır olan şerbeti ocaktan alalım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra, borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökelim. Bu, etimeklerimizi yumuşatacaktır.
  6. Muhallebisi için sütü; ununu, nişastasını, şekerini ekleyip biraz karıştırıp ocağın üzerine alalım. Katılaşıp göz göz olunca altını kapatıp, tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  7. Ilımış muhallebiyi, şerbetini çeken etimeklerin üstüne dökelim ve her yerine gelecek şekilde yayalım, muhallebiyi. Birkaç saat buzdolabına alıyoruz.
  8. Bir taraftan usulü üzerine hazırlamış olduğumuz kremşantiyi soğumuş muhallebinin üzerine dökelim ve tepsinin her yerine yayalım.
  9. 2-3 saat buzdolabında dinlenmeye aldıktan sonra tatlımız servise hazırdır. Afiyet olsun. 🥑🌠.

Şekerpare (Hamurunda Şeker Yok Ve Şerbeti Kaynamayan Tatlı) Tarifi

 

Şekerpare (Hamurunda Şeker Yok Ve Şerbeti Kaynamayan Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine )
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un ( göz kararı şekil verme kıvamına gelince tamamdır )

Şerbetı̇ ı̇çı̇n:

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su

Şekerpare (Hamurunda Şeker Yok Ve Şerbeti Kaynamayan Tatlı) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce bir kaba un kabartma tozu hariç malzemeleri koyup karıştıralım yavaş yavaş unu ekleyelim
  2. Kabartma tozunu da ekleyip iyice yoğuralım kıvamına gelince istediğiniz büyüklükte parçalar kopartıp şekil verelim.
  3. Yağlanmış tepsiye dizelim yumurta sarısını sürüp çatal ile iz yapalım.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
  5. Tatlımız pişerken oda sıcaklığındaki içme suyuna şekerimizi ilave edip karıştırarak eritelim.
  6. Pişen tatlımızı fırından alıp ilk sıcağı çıkınca (5 dk sonra) şerbetini tatlımıza döküp 1 saat sonra servis edebilirsiniz.