Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 bardaktan bir parmak eksik z.yağı
- 2 portakal kabuğu rendesi
- 1 portakal suyu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı haşhaş
- 2 paket kabartma tozu un ile birlikte ekleyelim
- Kıvam alana kadar un
- İsteğe bağlı kalıba döküldükten sonra damla çikolata, ceviz ,ben birazda tarçın serptim
Kış Keki Tarifi Yapılışı
- Yumurta ile şekeri köpürene kadar çırpıyoruz .
- Süt, yağ ,portakal suyunu ekliyoruz.
- Portakal kabukları, haşhaş vanilyayı ekliyoruz.
- Yenibahar ve tarçını ekliyoruz.
- Un ile kabartma tozunu ekleyip kıvam alana kadar hafif hareketlerle karıştırıyoruz.
- Yağladığımız kalıba hamuru döküyoruz.
- İsteğe göre cevizle damla çikolatayı unlayıp ekliyoruz .
- Biraz tarçın serpip fırına vermeye hazırlıyoruz .
- 180 derecede ısıtılmış fırında 55 dk 1 saat fırını açmadan üstü kızarana kadar pişiriyoruz .
- Piştiğini evinizi saran portakal kabuğu tarçın kokusundan anlayacaksınız.
Afiyet şifa olsun .
Yumurtalı Sucuklu Muffin Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı silme tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 10 adet küçük küçük dilimlenmiş sucuk
Yumurtalı Sucuklu Muffin Tarifi Yapılışı
- Bir kaba un hariç bütün malzemeleri katıp karıştırın.
- Daha sonra yavaş yavaş un katarak muhallebi kıvamından biraz daha cıvık kıvam elde edin.
- Muffin tepsinizin gözlerini sıvı yağ ile yağlayıp harcınızı ilave edin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınınızda kabarıp üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun .
Pankek Veya Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Sıvı yağ pişirmek için damlatın
Pankek Veya Kaşık Dökmesi Tarifi Yapılışı
- Tüm malzeme kaba alınıp iyice çırpılır .
- Ardından yemek kaşığı ile yağ dökülüp ısıtılmış tavaya dökülür .
- Göz göz olunca çevrilir iki tarafı da pişince hazır.
Fırında Karnabahar (Karnabaharı Sevdiren Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım su bardağı un
Üzeri için;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Karnabahar (Karnabaharı Sevdiren Tarif) Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı küçük parçalara koparıp yıkayalım.
- Tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
- Onlar haşlanırken sosunu hazırlayalım. Bütün malzemeleri bir kapta karıştıralım.
- Haşlanan karnabahar parçalarını süzüp, biraz daha küçük parçalara ayıralım. Hazırladığımız sosun içine atalım karıştıralım.
- Daha sonra yağlanmış borcama dökelim.
- Kalan sosu üzerine dökelim ve önceden ısıttığımız 190 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Üzeri kızarınca fırından çıkartıp rendelediğimiz kaşar peynirini serpip tekrar fırına verelim.
- Kaşar peyniri kızarınca fırından alalım. Afiyet olsun .
Krepleyelim Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 küçük kase rendelenmiş havuç
- 1 küçük kase doğranmış taze soğan (Sapı)
- 1 küçük kase istediğiniz çeşit peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Krepleyelim Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bir kaba yumurtaları kırıp tuz ve pul biber ekleyelim çırpalım.
- Daha sonra sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Üzerine hazırladığımız yeşil soğan havuç ve peynirleri de ekleyip karıştıralım.
- Son olarak unumuzuda ilave edip iyice çırpalım.
- Krep tavasını ocağa alıp biraz yağlayalım.
- Harcımızdan kepçe yardımıyla tavaya aktarıp ince olacak şekilde yayalım. Arkalı önlü pişirelim. Veee afiyet olsun !Ailece keyifle sofralarınıza eşlik edecek tatlı mı tatlı bi tarif ayrıca iddia ediyorum sebze sevmeyen çocuklara sebze sevdirip yedirir
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 20 tane kuru kayısı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 bardak su
- Kaymak (İçine koymak için )
- Fıstık veya ceviz
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Kayısıları yıkayıp küçük bir tencereye koyup, su ilave ediyoruz.
- Yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra kayısıları sudan çıkartıp bir tabağa koyup soğumaya bırakıyoruz.
- Kayısıların arasına 1 çay kaşığı veya daha fazla kaymakla dolduruyoruz.
- Fıstık veya cevize batırıp servis edeceğimiz zamana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Fırında Tavuklu Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 4-5 tane patates
- 3 tane soğan
- 3 tane domates
- 2 tane biber
- 7-8 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- Salça, pul biber, tuz, kekik
Fırında Tavuklu Patates Tarifi Yapılışı
- Ilk önce tavuklarımızı güzelce yıkayıp kuş başı şeklinde doğruyoruz.
- Üzerine biraz kekik atıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra patates soğan domates sarımsak ve biberleri ayrı bir kapta doğrayıp üzerine tavuğu ekliyoruz.
- 1 çay bardağı kadar yağ ile salçayı karıştırıp malzemelerin üzerine döküyoruz.
- Tuz, pul biberi de ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180° fırına veriyoruz.
- Üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Çatalla da kontrol edebilirsiniz.
- Piştikten sonra fırının ağzını yarım açıp içinde ilk sıcağının çıkmasını bekleyin daha sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsunn ;).
Muzlu Keçiboynuzu Krep Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta sarısı
- 2 su bardağı ayran (1 yaş üstü süt)
- 1 ezilmiş muz
- 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu (+8ay)
- 1 çay bardağı tam buğday unu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Muzlu Keçiboynuzu Krep Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp ısıtılmış olan krep tavasında granit veya teflon varsa onlarda olabilir
- Yağlamadan arkalı önlü pişiriyoruz. Afiyet olsun bebişlere .
Krep (Akıtma) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağından 2 parmak eksik un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yumurta
- Tuz
- Sıvıyağ
Krep (Akıtma) Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve sütü güzelce çırpıyoruz. (mikser ya da çırpıcı ile)
- Üzerine un, kabartma tozu ve tuzunu ekleyip çırpıyoruz.
- Kek hamurundan akıcı bir kıvamı olmalı.
- Tavaya fırça yardımı ile sıvı yağ sürüyoruz.
- Krep tavasına ya da yanmaz yapışmaz bir tavaya tabanını kaplayacak kadar ince olacak şekilde hamurdan kepçe yardımı ile döküyoruz.
- Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.Deneyeceklere afiyet olsun.
Kaşarlı Domates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kase kaşar peynir rendesi
- Kekik ,tuz, karabiber
Kaşarlı Domates Kızartması Tarifi Yapılışı
- Domates kabukları soyulur. Kök kısmı bıçak yardımıyla alınır. Sonra hafif kalın halka şeklinde doğranır.
- Zeytinyağı tavaya alınır üzerine domatesler yerleştirilir.
- Tuz ve bolca kekik serpilip kızarmaya bırakılır.
- Sonra ters çevrilerek diğer tarafına da kekik, tuz serpiştirilip kızartılır.
- Ardından kaşar rendesi eklenip kapağı kapatılıp peynirlerin erimesi sağlanır. Sonra servise hazır.Afiyet olsuunn
Şekerpare (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 250 gram margarin veya tereyağ
- 2 yumurta (1 sarı üstüne)
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 bardak un
Şerbet için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limon
Şekerpare (Pastane Usulü) Tarifi Yapılışı
- Şerbeti soğuk kullanacağımız için önce şerbeti hazırlayalım hatta 1 saat öncesinden hazırlamak rahatlıkla soğumasını sağlayacaktır.
- Sonra tüm hamur malzemelerini un en son kalacak şekilde derince bir kaba alalım.
- Sonra unu azar azar ekleyelim çünkü sert bir hamur olmayacak kulak memesi kıvamı gibi bir hamur hazırlamamız gerekiyor.
- Hazırladıktan sonra istediğimiz şekli vererek yuvarlak veya oval, şekerparelerimizi hazırlıyoruz, yağladığımız tepsiye diziyoruz.
- Sonra bir yumurta sarısı sürerek üzerlerine çatalla çizik atıp önceden ısıtılmış 160-180 derece fırına atıyoruz.
- Fırından çıkan sıcak şekerparelerimizin üzerine soğuk şerbeti gezdirip üstünü bir tepsi ile kapatıyoruz. Dinlendikten sonra tatlımız hazır, afiyet olsun.
Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ veya margarin (Oda ısısında yumuşamış)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Alabildiği kadar un ( 3 su bardağı +1 su bardağı)
Tırtıl Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk olarak uygun bir kapta hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamuru bi 10 dakika dinlendirip tırtıl kurabiye kalıbı ile istediğiniz gibi şekillendirin.
- 180 dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
- Aralarına nutella sürüp ikisini birleştirip servis edebilirsiniz. İstediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Kozalak Reçeli Tam Şifa Tarifi İçin Malzemeler
- 30 adet kozalak
- 6 su bardağı şeker
- 1 kaç damla limon suyu
- 1 su bardağı su
Kozalak Reçeli Tam Şifa Tarifi Yapılışı
- Kozalaklarımızı yıkayarak derin bir tencereye alalım.
- Üzerine şekeri ekleyerek bir geçe bekletelim sabah 1 su bardağı su ekleyerek ateşe alalım.
- Kaynamaya başladığı gibi ocağımızın altını kısarak 2 saate yakın kaynatalım.
- Bir kaç damlada limon suyumuzu ekleyelim. Soğuk bir kasığa alıp kıvam almasına bakalım kıvamı reçel kıvamı gibi olduysa ocaktan alabiliriz pembemsi bir renk almalı reçelimiz. Simdiden afiyet olsun.