Şekerpare (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 250 gram margarin veya tereyağ
- 2 yumurta (1 sarı üstüne)
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 bardak un
Şerbet için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limon
Şekerpare (Pastane Usulü) Tarifi Yapılışı
- Şerbeti soğuk kullanacağımız için önce şerbeti hazırlayalım hatta 1 saat öncesinden hazırlamak rahatlıkla soğumasını sağlayacaktır.
- Sonra tüm hamur malzemelerini un en son kalacak şekilde derince bir kaba alalım.
- Sonra unu azar azar ekleyelim çünkü sert bir hamur olmayacak kulak memesi kıvamı gibi bir hamur hazırlamamız gerekiyor.
- Hazırladıktan sonra istediğimiz şekli vererek yuvarlak veya oval, şekerparelerimizi hazırlıyoruz, yağladığımız tepsiye diziyoruz.
- Sonra bir yumurta sarısı sürerek üzerlerine çatalla çizik atıp önceden ısıtılmış 160-180 derece fırına atıyoruz.
- Fırından çıkan sıcak şekerparelerimizin üzerine soğuk şerbeti gezdirip üstünü bir tepsi ile kapatıyoruz. Dinlendikten sonra tatlımız hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder