19 Aralık 2020 Cumartesi

Şekerpare (Pastane Usulü) Tarifi

 

Şekerpare (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 250 gram margarin veya tereyağ
  • 2 yumurta (1 sarı üstüne)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 bardak un

Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Şekerpare (Pastane Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti soğuk kullanacağımız için önce şerbeti hazırlayalım hatta 1 saat öncesinden hazırlamak rahatlıkla soğumasını sağlayacaktır.
  2. Sonra tüm hamur malzemelerini un en son kalacak şekilde derince bir kaba alalım.
  3. Sonra unu azar azar ekleyelim çünkü sert bir hamur olmayacak kulak memesi kıvamı gibi bir hamur hazırlamamız gerekiyor.
  4. Hazırladıktan sonra istediğimiz şekli vererek yuvarlak veya oval, şekerparelerimizi hazırlıyoruz, yağladığımız tepsiye diziyoruz.
  5. Sonra bir yumurta sarısı sürerek üzerlerine çatalla çizik atıp önceden ısıtılmış 160-180 derece fırına atıyoruz.
  6. Fırından çıkan sıcak şekerparelerimizin üzerine soğuk şerbeti gezdirip üstünü bir tepsi ile kapatıyoruz. Dinlendikten sonra tatlımız hazır, afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder