19 Aralık 2020 Cumartesi

Krep (Akıtma) Tarifi

 

Krep (Akıtma) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Krep (Akıtma) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve sütü güzelce çırpıyoruz. (mikser ya da çırpıcı ile)
  2. Üzerine un, kabartma tozu ve tuzunu ekleyip çırpıyoruz.
  3. Kek hamurundan akıcı bir kıvamı olmalı.
  4. Tavaya fırça yardımı ile sıvı yağ sürüyoruz.
  5. Krep tavasına ya da yanmaz yapışmaz bir tavaya tabanını kaplayacak kadar ince olacak şekilde hamurdan kepçe yardımı ile döküyoruz.
  6. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.Deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder