Krep (Akıtma) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağından 2 parmak eksik un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yumurta
- Tuz
- Sıvıyağ
Krep (Akıtma) Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve sütü güzelce çırpıyoruz. (mikser ya da çırpıcı ile)
- Üzerine un, kabartma tozu ve tuzunu ekleyip çırpıyoruz.
- Kek hamurundan akıcı bir kıvamı olmalı.
- Tavaya fırça yardımı ile sıvı yağ sürüyoruz.
- Krep tavasına ya da yanmaz yapışmaz bir tavaya tabanını kaplayacak kadar ince olacak şekilde hamurdan kepçe yardımı ile döküyoruz.
- Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder