19 Aralık 2020 Cumartesi

Tırtıl Kurabiye Tarifi

 

Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin (Oda ısısında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Alabildiği kadar un ( 3 su bardağı +1 su bardağı)

Tırtıl Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak uygun bir kapta hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  2. Hamuru bi 10 dakika dinlendirip tırtıl kurabiye kalıbı ile istediğiniz gibi şekillendirin.
  3. 180 dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
  4. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
  5. Aralarına nutella sürüp ikisini birleştirip servis edebilirsiniz. İstediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder