Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ veya margarin (Oda ısısında yumuşamış)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Alabildiği kadar un ( 3 su bardağı +1 su bardağı)
Tırtıl Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk olarak uygun bir kapta hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamuru bi 10 dakika dinlendirip tırtıl kurabiye kalıbı ile istediğiniz gibi şekillendirin.
- 180 dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
- Aralarına nutella sürüp ikisini birleştirip servis edebilirsiniz. İstediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder