19 Aralık 2020 Cumartesi

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi

 

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 tane kuru kayısı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 bardak su
  • Kaymak (İçine koymak için )
  • Fıstık veya ceviz

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Kayısıları yıkayıp küçük bir tencereye koyup, su ilave ediyoruz.
  2. Yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  3. Piştikten sonra kayısıları sudan çıkartıp bir tabağa koyup soğumaya bırakıyoruz.
  4. Kayısıların arasına 1 çay kaşığı veya daha fazla kaymakla dolduruyoruz.
  5. Fıstık veya cevize batırıp servis edeceğimiz zamana kadar buzdolabında bekletiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder