Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 bardaktan bir parmak eksik z.yağı
- 2 portakal kabuğu rendesi
- 1 portakal suyu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı haşhaş
- 2 paket kabartma tozu un ile birlikte ekleyelim
- Kıvam alana kadar un
- İsteğe bağlı kalıba döküldükten sonra damla çikolata, ceviz ,ben birazda tarçın serptim
Kış Keki Tarifi Yapılışı
- Yumurta ile şekeri köpürene kadar çırpıyoruz .
- Süt, yağ ,portakal suyunu ekliyoruz.
- Portakal kabukları, haşhaş vanilyayı ekliyoruz.
- Yenibahar ve tarçını ekliyoruz.
- Un ile kabartma tozunu ekleyip kıvam alana kadar hafif hareketlerle karıştırıyoruz.
- Yağladığımız kalıba hamuru döküyoruz.
- İsteğe göre cevizle damla çikolatayı unlayıp ekliyoruz .
- Biraz tarçın serpip fırına vermeye hazırlıyoruz .
- 180 derecede ısıtılmış fırında 55 dk 1 saat fırını açmadan üstü kızarana kadar pişiriyoruz .
- Piştiğini evinizi saran portakal kabuğu tarçın kokusundan anlayacaksınız.
Afiyet şifa olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder