19 Aralık 2020 Cumartesi

Kış Keki Tarifi

 

Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 bardaktan bir parmak eksik z.yağı
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 1 portakal suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı haşhaş
  • 2 paket kabartma tozu un ile birlikte ekleyelim
  • Kıvam alana kadar un
  • İsteğe bağlı kalıba döküldükten sonra damla çikolata, ceviz ,ben birazda tarçın serptim

Kış Keki Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ile şekeri köpürene kadar çırpıyoruz .
  2. Süt, yağ ,portakal suyunu ekliyoruz.
  3. Portakal kabukları, haşhaş vanilyayı ekliyoruz.
  4. Yenibahar ve tarçını ekliyoruz.
  5. Un ile kabartma tozunu ekleyip kıvam alana kadar hafif hareketlerle karıştırıyoruz.
  6. Yağladığımız kalıba hamuru döküyoruz.
  7. İsteğe göre cevizle damla çikolatayı unlayıp ekliyoruz .
  8. Biraz tarçın serpip fırına vermeye hazırlıyoruz .
  9. 180 derecede ısıtılmış fırında 55 dk 1 saat fırını açmadan üstü kızarana kadar pişiriyoruz .
  10. Piştiğini evinizi saran portakal kabuğu tarçın kokusundan anlayacaksınız.

Afiyet şifa olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder