5 Şubat 2021 Cuma

Mamül Tarifi

 

Mamül Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 250 gram (1 paket) margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2.5 su bardağı irmik
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İçi için;

  • 1.5 su bardağı ceviz içi iri dövülmüş
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı toz tarçın (isteğe bağlı sadece ramazan hurmasını küçük küçük doğrayarak ta kullanabilirsiniz yada evinizde varsa irice dövülmüş antepfıstığı çok yakışır)

Üzeri için ;

  • Pudra şekeri

    Mamül Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için gerekli malzemeleri önce margarin ve yoğurdu karıştırarak yoğurmaya başlayın sonra diğer malzemeleri de ekleyin yumuşak bir hamur oluyor.
  • Endişe etmeyin tam ölçü verdiğim ölçüler, iç harcını hazırlayın gerekli malzemeleri bir kasede karıştırıp bu arada orijinalin de hamurunda şeker yok ama siz isterseniz ekleyebilirsiniz .
  • Hiç sorun olmaz normalde bunun için özel tahtadan mamül kalıpları satılıyor ama elinizde yoksa limon sıkacağının iç kısmı ile de şekil verebilirsiniz .
  • İçine streç film sererek hamura kolayca şekil verip çıkarabilirsiniz yada resimde mevcut önce uzun tarzında katlayabilirsiniz tamamen size kalmış kalburabastı kalıbı yada herhangi bir şekil verme aleti de olur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine iç malzemesini koyun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin .
  • 170 derecede hafif kızarana kadar pişirin pudra şekeri ile servis edebilirsiniz dışarda soğuduktan sonra irmik soğudukça kendini çeker ve lezzetli olur 🤗.

Hasanpaşa Köfte Tarifi

 

Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gram kıyma
  • 4 dilim bayat ekmek içi (4 yemek kaşığı galeta unu)
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber

İç malzeme için;

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Üzeri için;

  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

    Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı

  • Kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenmiş bayat ekmek içi rendelenmiş soğan tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
  • Avucunuzu dolduracak büyüklükte parçalar koparıp ortası boş kaseler hazırlayın yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin .
  • Diğer taraftan patatesleri haşlayın kabuklarını soyup rendeleyin .
  • Üzerine süt sıvı yağ ve tuz ekleyip çatalla iyice ezerek püre haline getirin.
  • Daha sonra bir sıkma torbasına doldurun ve hazırladığımız köftelerin içine sıkın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin .
  • Fırından aldıktan her bir köftenin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı parçası koyup  servis edin.

Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Spiral Patates Tarifi

 

Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Spiral Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 1/3 su bardağı süt
  • Karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Spiral Patates Tarifi Yapılışı

  1. Kabuklarını soyup küp küp doğrayarak haşladığımız patatesi derin bir kap içerisine alalım ve çatal ya da patates ezici ile güzelce ezelim.
  2. Ardından üzerine nişasta, parmesan peyniri rendesi, tuz, yumurta ve sütü ekleyelim, malzemeler homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  3. Üzerine karabiber de ekledikten sonra hazırladığımız püreyi sıkma torbasına alarak kızdırdığımız sıvı yağ içerisine spiral şeklinde sıkalım. Tüm harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  4. Spiral patateslerimizi arkalı önlü olacak şekilde çevirerek kızartalım.
  5. Kızaran spiral patateslerimizi kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Kakaolu Yulaf Lapası Tarifi

 

Kakaolu Yulaf Lapası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 silme tatlı kaşığı kakao

Üzeri için;

  • Çilek
  • Hindistan cevizi
  • Kakao nibi

    Kakaolu Yulaf Lapası Tarifi Yapılışı

  • Süt, yulaf ve kakaoyu blenderdan geçiriyoruz.
  • Yapışmaz bir tencere ya da tavaya alıp kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Kıvam alınca bir kaba aktarıp üzerini dilediğimiz meyveler ile süslüyoruz.
  • Ben çilek, hindistan cevizi ve kakao  ile süsledim 😍.

Piramit Pasta Tarifi

 

Piramit Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket beyaz bisküvi
  • 1 paket kakaolu  bisküvi
  • 1 paket kakaolu puding
  • 1 litre süt
  • 2 tane muz

Süslemek için:

  • Frambuaz
  • Toz Antep fıstığı
  • Hindistan cevizi

    Piramit Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk önce pudingimizi güzel bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz ocağımızın üstünde üzeri baloncuk olunca altını biraz kısıp karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Pudingimiz olunca altını kapatıp bir köşeye koyuyoruz.
  • Tezgahımıza kare seklinde strec koyup üzerine bisküvilerimizi sırasıyla diziyoruz.
  • İlk sıra beyaz yapıyoruz sonra pudingimizi sonra orta sıra bos köşeleri siyah bisküviyle diziyoruz ve yine puding döküyoruz üstüne bir sıra beyaz boşluk bırakıyoruz ki muzumuzu araya koyalım diye .
  • Son olarak muzu da yerleştirip 3 gen olacak şekilde kapatıyoruz.
  • Strecle iki kenarı kapatıp buzdolabına yarım saat bekletiyoruz biraz dinlenince kalan pudingimizi köşede kalan yerlere sürüyoruz ve sonra süslüyoruz bu isteğe bağlı🙋🏼‍♀️😊.

Gazozlu Kek Tarifi

 

Gazozlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 330ml gazoz
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

    Gazozlu Kek Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir kaba aldığımız yumurta ve şekeri mikser yardımı ile beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından sıvı yağ ve gazozu karışıma ilave ederek tekrar çırpalım.
  • Unumuzun içerisine şekerli vanilin ve kabartma tozunu ekleyelim. Daha sonra bu karışımı eleyerek kek harcına aktaralım.
  • Sadece karışana kadar çırptıktan sonra harcımızı yağladığımız kek kalıbına dökelim.
  • Kekimizi 175 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirelim.
  • Pişen kekimizi fırından alalım ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

4 Şubat 2021 Perşembe

Domatesli Lezzetli Omlet Tarifi

 

Domatesli Lezzetli Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet domates
  • 4 adet yumurta
  • Yarım yarım kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı tozbiber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

    Domatesli Lezzetli Omlet Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle domatesleri yarım santim kalınlığında halka halka doğrayalım .
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ eklenmiş tavaya dizelim .
  • Üzerini kapatıp domates yumuşayıncaya kadar her iki yüzünü kızartalım.
  • Diğer yandan yumurta ve baharatları karıştırıp çırpalım ve kızarmış olan domateslerin üzerine dökelim.
  • Tavanın kapağını kapatarak ocağı biraz kısıp yumurtanın pişmesini bekleyelim .
  • Yumurta piştikten sonra servis tabağına alalım üzerini kıyılmış maydanozla süsleyip afiyetle yiyelim.

13 Dakikada Lokum Et Tarifi

 

13 Dakikada Lokum Et Tarifi İçin Malzemeler

Et için;

  • Dana antrikot
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Sos için;

  • 100 gram mantar(6-7 tane yeterli )
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı süt ( krema da ekleyebilirsiniz)
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

    13 Dakikada Lokum Et Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle en önemlisi doğru marinasyon ❗️ eti kasaptan parçalanmamış haliyle alıp istediğim boyutta kesiyorum baya kalın kestim nerdeyse 2 parmak kalınlığında 👀.
  • Zeytinyağı, tuz ve karabiberi ete iyice yediriyoruz masaj yapar gibi.
  • Hava almayacak şekilde üzerin kapatıp dolaba kaldırıyoruz en az 1 saat ⏰ dinlenecek. Ne kadar dinlenirse o kadar iyi ✅.
  • Burada tava çok önemli ben döküm tava kullanıyorum. Yüksek ateşte tavayı 3 dakika kadar süre ısıtıp etleri çatal veya başka bir şeyle deşmeden dürtmeden ❌ tavaya atıyorum.
  • Her iki tarafı 3 er dakika mühürleyin.
  • Lütfen asla çatalı batırma bastırma gibi şeyler yapmayın içindeki suyu yok edersiniz❌.
  • Fırını 200 derecede ısıtın ve direkt döküm tavayı fırına atıp 10 dakika pişirin orta pişmiş isterseniz 8 dakika yeterli ✅
  • Fırından alın ama hemen dilimlemeyin🙄 5 dakika dinlendirdikten sonra sulu ve yumuşacık pişmiş etiniz hazır 😍.
  • Lütfen ama lütfen doğru tava ve doğru et kullanın😊.
  • Sosun yapılışı; Kapya biberi ince kıyın zeytinyağı ekleyip tavada pişirin ardından mantarları atın yüksek ayarda pişsin mantarlar suyunu salmaması için 📌unu da ekleyip kavurun ve sütü azar azar ekleyerek kıvam alana kadar pişirin maydanozu ekleyin📌 karabiber ve tuzu da ekleyip altını kapatın sıcak servis edin🥰.

Damla Kurabiye Tarifi

 

Damla Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un

Uç kısmı için;

  • Bitter yada sütlü çikolata(ben bazılarını sade bıraktığım için sadece 80 gr.lik bir paket kullandım)

    Damla Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığında ki margarinle bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  • Tırtıl kalıbı ile yada krema sıkma duyu ile bir parmak boyunda sıkıp uçlarını birleştirip damla şekli veriyoruz.
  • 160 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra uçlarını benmari usulü erittiğimiz çikolataya bulayıp hindistan cevizi yada fıstık fındığa buluyoruz.

Tereyağlı Sarımsaklı Kekikli Çörek Tarifi

 

Tereyağlı Sarımsaklı Kekikli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un (300 gr)
  • 1 su bardağı su
  • Yarım paket instant maya
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

İçine sürmek için ;

  • 100 gram tereyağı (tuzsuz)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kızartmak için

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çeyrek çay bardağı su

    Tereyağlı Sarımsaklı Kekikli Çörek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamurumuz için 3 su bardağı un 1 su bardağı ılık su, yarım paket instant maya ve yarım tatlı kaşığı tuzu uygun bir kaba alalım güzelce yoğuralım ve 30 dk mayalanmaya bırakalım.
  • İç harcı için oda ısısında yumuşamış 100 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı kekik, yarım tatlı kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi uygun bir kapta karıştıralım.
  • Mayalanan hamurumuzun havasını alarak 8 tane beze yapalım.
  • Her bir bezeyi hafifçe unlayıp dikdörtgen olacak şekilde açalım ve bir tatlı kaşığı tereyağı karışımından her tarafına sürelim ve üçe katlayalım.
  • Üçe katladığımız hamurumuzu uzunlamasına ikiye bölelim ve her bir parçayı üst üste koyalım bir ucundan kıvırmaya başlayalım ve rulo yapalım.
  • Ucunu alta kıvırıp üzerine bastıralım. Her bir beze için aynı işlemi uygulayalım.
  • Uygun bir tavanın tabanını 1 yemek kaşığı sıvı yağla yağlayalım çöreklerimizi dizelim.
  • Kısık ateşte arkalı önlü kızartalım. Ocaktan almadan önce çöreklerimizin dibine çeyrek çay bardağı su dökelim ve tavamızın ağzını kapatalım.
  • Böylece çöreklerimizin kat araları daha iyi pişecektir. Suyunu çeken çöreklerimiz servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

İzmir Köfte (Bu Tada Bayılabilirsiniz) Tarifi

 

İzmir Köfte (Bu Tada Bayılabilirsiniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu yada 1/2 (yarım) su b. ekmek içi
  • 1 orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 avuç maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Toz biber

Diğer malzemeler ;

  • 2 orta boy patates
  • 1 domates

    İzmir Köfte (Bu Tada Bayılabilirsiniz) Tarifi Yapılışı

  • Köftemiz için gereken malzemeleri bir kapta yoğuralım.
  • Sonra köfte harcımızdan küçük küçük toplar alıp şekiller verelim.
  • Ve yarım saat kadar dolapta dinlenmeye bırakalım.
  • Patateslerinizi dilediğiniz şekilde kesip yağda kızartın. ( çok fazla pişirmenize gerek yok tekrar fırında da pişecek zaten. ).
  • Köftelerinizi de dolaptan çıkarıp yağ koyduğunuz bir tavada her tarafını eşit şekilde pişirin. ( yine çok pişirmenize gerek yok mümkünse içi hala ıslak kalsın daha lezzetli ve yumuşak olur. ).
  • Daha sonra kızarttığınız köfte ve patatesleri tepsinize güzelce diziniz.
  • Üstüne hazırladığım sosu köfteleri kızarttığım yağın içinde yapıyorum. (bence lezzetini bu veriyor kıymanın kendi yağı da içinde olunca lezzeti harika yapıyor. ).
  • Salça toz biber ve tuz katıyorum daha sonra üstüne bir bardak kadar su koyup sosumuzu gezdiriyoruz. Üstünü domates biber nasıl isterseniz o şekilde süsleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
  • Pilav ve salata ile beraber servis edince harika oluyor.
  • Afiyet olsun ♥️🌹.

10 Dakikada Yapılan Zahmetsiz Pratik Ve Çok Lezzetli Kolay Poğaça Tarifi

 

10 Dakikada Yapılan Zahmetsiz Pratik Ve Çok Lezzetli Kolay Poğaça Tarifi  İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 100 gram rendelenmiş kaşar
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 8-10 dal dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kaşık tuz
  • Çörek otu
  • 1 yumurta

    10 Dakikada Yapılan Zahmetsiz Pratik Ve Çok Lezzetli Kolay Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Poğaçamızın hamurunu hazırlamak için geniş bir kaba yoğurt, sıvı yağ, yumurtanın ayırdığım beyazı, tuz ve dereotlarını dökerek karıştırmaya başlıyoruz.
  • Malzemelerimiz karıştıktan sonra un ve kabartma tozunu da ekleyerek birbirini özümseyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Son olarak rendelenmiş kaşarları da ekliyoruz ve elle yoğurma işlemine geçiyoruz.
  • Hamur toparlanana kadar güzelce yoğurma işlemine devam ediyoruz.
  • Hamur toparlandıktan sonra poğaçaları şekillendirmeye başlıyoruz.
  • Poğaçanın şeklini tercihinize göre dilediğiniz gibi verebilirsiniz. Ben klasik ev poğaçası gibi en pratik olan yuvarlak şeklinde yapıp yanmaz kağıt koyduğum fırın tepsisine yerleştiriyorum.
  • Poğaçaların yuvarlama işlemi bittikten sonra ayırmış olduğum yumurtanın sarısını üstlerine sürmeye başlıyorum.
  • Son olarak üstlerine birer tutam çörek otu gezdirdikten sonra poğaçalar fırına girmek için hazır duruma geliyor.
  • Poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişiriyorum. Bu süre fırından fırına göre değişiklik gösterebilir.
  • O yüzden kontrollü bir şekilde pişirerek süreyi kendi fırınınıza göre belirlemeyi unutmayın. Poğaçalarımız artık hazır. Görünüşü ve kokusuyla iştah açan, lezzetiyle de misafirlerinizden tam puan alacağınız klasik ev poğaçalarını servis tabağına alabilir ve gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Elmalı Turta (Kıyır Kıyır Bir Turta Tarifi)

 

Elmalı Turta (Kıyır Kıyır Bir Turta Tarifi) İçin Malzemeler

  • 200 gr margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Aldığı kadar un

İç malzemeleri:

  • 3 tane büyük boy elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz

    Elmalı Turta (Kıyır Kıyır Bir Turta Tarifi) Yapılışı

  • Önce iç malzemeleri hazırlıyoruz. Rendelediğimiz elmaların üzerine 3 yemek kaşığı şeker koyup, suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra tarçın ve ceviz ekliyoruz.
  • Sonra hamurumuzu hazırlıyoruz.
  • Sırasıyla margarin, sıvı yağ, yumurta, vanilya, limon suyu, kabartma tozu ve pudra şekerini iyice karıştırıyoruz. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurun üçte birini, buzdolabı poşetine sarıp dondurucuya koyuyoruz.
  • Diğer hamuru yağlanmış kalıp ya da tepsiye eşit bir şekilde yayıyoruz.
  • Üzerine elmalı harcımızı eşit bir şekilde dağıtıyoruz.
  • Dondurucuda 20 dakika beklettiğimiz hamuru, elmaların üzerinde açık yer kalmayacak şekilde rendeliyoruz.
  • 170 derecede, üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.