12 Şubat 2021 Cuma

Garnitürlü Patates Püresi Tarifi

 

Garnitürlü Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 50g tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Karabiber
  • Kırmızı Toz Biber
  • Tuz

Garnitürü İçin;

  • 5 yemek kaşığı mısır
  • 560g garnitür
  • Kaşar peyniri

    Garnitürlü Patates Püresi Tarifi Yapılışı

  • Kabuklarını soyup doğradığımız haşlanmış patateslerimizi derin bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine tereyağı, süt, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu da ekleyerek patates ezeceği ya da çatal yardımı ile püre haline gelene kadar güzelce ezelim. Bu aşamada patateslerinizin sıcak olması ezmenizi kolaylaştıracaktır.
  • Ayrı bir karıştırma kabına mısırımızı, garnitürümüzü, rendelenmiş kaşar peynirimizi karıştıralım.
  • Fırın kabımızın içerisine patates püremizi boşaltarak yayalım ve düzeltelim.
  • Garnitürlü karışımımızı da ekleyerek üzerini düzleyelim.
  • Hazırladığımız garnitürlü patates püremizi 200°C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  • Üzeri kızaran garnitürlü patates püremiz servise hazır. Afiyet olsun.

11 Şubat 2021 Perşembe

Göbek Eriten Ve Kabızlık Gideren Yoğurt Kürü Tarifi

 

Göbek Eriten Ve Kabızlık Gideren Yoğurt Kürü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım su bardağı yağsız yoğurt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı nane

    Göbek Eriten Ve Kabızlık Gideren Yoğurt Kürü  Tarifi Yapılışı

  • İlk önce yoğurdu bir kaba koyalım ve çırpalım.
  • Daha sonra sodanın tamamını koyalım ve bir daha çırpalım.
  • Daha sonra 2 yemek kaşığı limonu koyalım VE ardından çay kaşığının yarısın da naneyi atalım ve iyice karıştıralım.
  • En son olarak bardağa koyup içelim.
  • Bu basit yapması ama size faydalarını ve bilgi sunmak istedim yanında.

    Not; Hazırlanan sodalı yoğurt kürünü sürekli kullanmanızda hiç bir sakınca yok. İki hafta düzenli kullanıldığında özellikle göbek bölgesinde incelme görülecektir.

    Maden sulu yoğurt kürünü kullanmaya başladığınız ilk günden itibaren, bağırsaklarınızın daha iyi çalıştığını fark edeceksiniz.

    Bu karışım hem yağları yakıp, göbek bölgesinde incelme sağlayacak, hemde bağırsakları çalıştırıp, kabızlık sorununu ortadan kaldıracaktır.

    DiKKAT;

    Sabah kahvaltısından yarım saat önce 1 su bardağı, gece yatmadan 2 saat önce 1 su bardağı olmak üzere, günde toplam 2 su bardağı tüketilmelidir.

    Göbek eriten ve kabızlık gideren yoğurt kürü yaparken yanında en az 2 litre su tüketmelisiniz. Bu küre takviye olarak egzersiz ve spor yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.

    DİKKATE ALIN: HASTA OLAN VARSA

    Maden suyunun içerdiği yüksek asit nedeni ile gastrit ve ülser hastalarının bu kürü kullanırken dikkatli olmaları gerekmektedir. Rahatsız olduklarında kürü azaltmaları, rahatsızlığın devam etmesi halinde de tamamen kesmeleri gerekmektedir.

    Ayrıca maden suyunun içerdiği sodyum miktarı nedeni ile yüksek tansiyon hastalarının bu kürü kullanmaması gerekir.

Kalça Ve Göbek Yakan (Diyetisyen Tarifi Tavsiye Ederim )

 

Kalça Ve Göbek Yakan (Diyetisyen Tarifi Tavsiye Ederim ) İçin Malzemeler

  • 1 şişe madem soda ( beypazarı sade)
  • Yarım  limon
  • 1 tane salatalık( küçük)

    Kalça Ve Göbek Yakan (Diyetisyen Tarifi Tavsiye Ederim ) Yapılışı                      Slm arkadaşlar size karin ve kalça zayıflatan tarifimi vermek istedim hamile olanlara kilolu olanlara iyi gelen diyetisyen tarifimi paylamak istedim bunu hamile olan yengem akrabalarım yaptı ve çok ise yaradı inşallah size de yardımım dokunur.

    Salatalık doğaldır arkadaşlar evde yetiştirilen salatalıktır :))) kokusu harika içerken o o koku ve limon kokusu içinizi acar :)))

    1. =《》=İlk önce sodayı bardağa koyalım ve yarım saka olan limonu sıkalım ve 5 dk bekletelim.
    2. Daha sonra salatalıkları koyalım .Resimdeki gibi 3 dk bekletelim.
    3. Yemek yerken 2 -3 lokma alıp içelim ve salatalıkların hepsini yiyelim bu kadar

Zayıflatan İksir (Ayda 12 Kilo) Tarifi

 

Zayıflatan İksir (Ayda 12 Kilo) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 Adet Yeşil Elma
  • 1 Adet Limon
  • 2 Adet Çubuk Tarçın
  • 4 Adet Tane Karanfil
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 3 Litre Su

    Zayıflatan İksir (Ayda 12 Kilo) Tarifi Yapılışı

  • eşil elmayı ve limonu soymadan 5, 6’şar parça olacak şekilde doğruyoruz ve diğer tüm malzemelerimizle tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  • Elmalar pörsümeye başladığında tencerenin altını kapatıp içeceğimizi süzüyoruz.
  • İster sıcak ister soğuk her gün 2 bardak içebilirsiniz ve dolapta muhafaza edebilirsiniz.
  • İnanılmaz bir tarif hamilelik sonrası yengemin fazlalıklarından dolayı kullandırttım yediğine dikkat etmeden ayda 8 kilo verdi eğer yediklerinize de dikkat ettiğiniz takdirde 10-12 kilo arası çok rahat verebilirsiniz! Bu arada hamileler, tansiyon ve mide rahatsızlığı olanların içmemesini öneriyorum.
    Sağlıklı günler :)

    Not: Ağız Tadınıza Göre Tariflerimden Diğer Zayıflatan Kürlerimide Deneyebilirsiniz.

Fırında Kabak Mücver Yapımı Tarifi

 

Fırında Kabak Mücver Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy kabak
  • 2 adet yumurta
  • Yarım demet dereotu
  • 20-25 adet maydanoz
  • 8-10 adet yeşil soğan
  • 200 gram beyaz peynir ( diyet yapanlar için liğht olabilir, miktarıda azaltılabilir )
  • 1 çay bardağı un (kıvama göre azalıp eksilebilir ) ben tam buğday unu kullandım
  • 1 adet kabartma tozu
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ ( diyette olmayanlar, isteyenler tam doldurabilir )
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Diyette olmayanlar için üzerine serpmek için 250 gr kaşar peyniri

    Fırında Kabak Mücver Yapımı Tarifi Yapılışı

  • Kabakları soyun, rendeleyin ve suyunu sıkarak çıkarın.
  • Diğer yeşillikleri ince ince doğrayın.
  • Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin.
  • Yumurtaları ayrı bir kapta iyice çırpın, köpük köpük olsun.
  • Bütün malzemeleri krep yapıyormuş gibi birleştirin.
  • Burada önemli olan unun miktarını ayarlamanız. Çok cıvık olmasın ki içini çekerek pişsin.
  • Fırın kabınızı çok az yağla yağlayın yada pişirme kağıdı kullanabilirsiniz.
  • Tüm malzemeyi kabınıza boşaltın ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırınınıza sürün. Süre ve ısı veremeyeceğim, ben turbo fırınımda pişirdim biraz çabuk pişiriyor. Sonra ısıyı düşürüp içini çekmesini sağlıyorum mesela.
  • Kızarmaya başlayınca çıkarıp kaşar peyniri serpin ve kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirin.
  • Dileyen sarımsaklı yoğurtla servis edebilir ve dereotu ile süsleyebilir. Afiyet olsun.

Tam Tutan Browni Tarifi

 

Tam Tutan Browni Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 200 gram tereyağı
  • 250 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet şekerli vanilin
  • Arası için:
  • 100 gram bitter çikolata

    Tam Tutan Browni Tarifi Yapılışı

  • Bir tavaya tereyağını koyalım ve eritelim.
  • Tereyağı eriyince ocağın altını kapatalım ve çikolataları ekleyelim ve erimesini sağlayalım.
  • Bir kaba yumurta ve şekeri ekleyelim, krem şanti kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Eriyen tereyağı ve çikolatayı yavaş yavaş ekleyelim bir yandan da hızlı hızlı karıştıralım.
  • Un ve vanilyalı eleyerek ekleyelim. Spatula yardımı ile karıştıralım.
  • Borcamı sıvı yağ ile yağlayalım ve üstüne yağlı kağıt serelim.
  • İsterseniz direk yağlı kağıt serebilirsiniz.
  • Brownie hamurumuzun yarısından çoğunu e borcama ekleyelim arasına bitter çikolata koyup üzerine tekrar hamurdan ekleyelim ve 160 derecede 35 dk pişirelim.
  • Her fırın farklılık gösterebilir. Üstü kabuk kabuk olunca pişti demektir.
  • Lütfen kontrol ederek pişirin. Piştikten sonra 1 saat dinlendirin. Afiyet olsun.

Hasanpaşa Köfte Tarifi

 

Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • Yarım bardak galeta unu
  • 1 yumurta
  • Maydanoz
  • 1 soğan
  • 300g bezelye garnitür
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz , karabiber
  • 5 boy patates
  • Yarım bardak süt
  • 1 yemek kaşığı  tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı  tuz
  • 1 yemek kaşığı  tereyağ
  • Rendelenmiş kaşar

Sosu:

  • 300ml su
  • 1 yemek kaşığı  salça

    Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı

  • Kıymayı, yarım bardak galeta unu, 1 soğanı, 1 sarımsağı, bir tutam maydanozu, 1 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı  tuzu ve 1 tatlı kaşığı  karabiberi bir kaseye koyun ve iyice yoğurun.
  • Köfteleri şekillendirip yan yana koyun. Patatesleri haşlayın.
  • Haşlanmış patatesleri ezin ve 2/4 bardak süt, 1 yemek kaşığı  tereyağı ve 1 tatlı kaşığı  tuzu çırpma teli ile karıştırın.
  • Püreyi köfte üzerine koyun ve 300ml su, 1 yemek kaşığı  domates salçası ile fırında 45 dakika 200 derecede pişirin.
  • 45 dakika sonra fırından çıkarın ve rendelenmiş peyniri üstüne serpin.
  • Tekrar fırına yerleştirin ve 10 dakika daha pişirin.

Isırganlı Gözleme Tarifi

 

Isırganlı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 6 su bardağı un
  • 3 su bardağı su
  • Tuz

İç harcı için ;

  • 2 bağ ısırgan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz

    Isırganlı Gözleme Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamuru yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan mandalina dan küçük parçalar koparıp beze yapıyoruz.
  • Üzerini bir bezle örtüp bekletiyoruz.
  • İç harcı için yıkayıp suyunu süzdüğümüz ısırganı karıştırma kabına alıyoruz.
  • Üzerine baharat ve yağını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Bezelediğimiz hamuru tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  • Yarısına ısırganlı harçtan koyalım. Yarım ay şeklinde kapatalım.
  • Yağsız tavada her iki tarafını pişirelim.
  • İsteğe göre pişen gözlemlere tereyağ sürebilirsiniz.
  • Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Selver Paşa Tatlısı Tarifi

 

Selver Paşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 200 gr ekmek içi
  • 3 yumurta
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı file antep fıstığı

Şerbet için:

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Selver Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Ekmek içini bir tencereye alıp sütü ekleyin. Ekmek sütü çekinceye kadar bekletin. Yumurta, şeker ve yağı ekmek içine ilave edip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış tepsiye yayın ve orta ısılı fırında üstü pembeleşinceye kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Şayet kabarırsa bir bıçakla kabaran yerleri delin.
  • Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip karıştırın ve 15 dakika kaynatın. 
  • Tepsiyi fırından çıkarıp sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Baklava dilimi şeklinde kesip tabaklara alın ve file fıstıkla süsleyin servis yapın. Afiyet olsun.

Karidesli Dip Sos Tarifi

Karidesli Dip Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr ayıklanmış karides
  • 4 su bardağı su
  • 1 limon
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • Birkaç damla

Tabasco sosu:

  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Süsleme için:

  • 1 yeşil elma
  • 6 dilim tost ekmeği
  • Birkaç nane yaprağı

Karidesli Dip Sos Nasıl Yapılır?

  • Dört su bardağı suyu tencerede kaynatın. 1 limonun suyunu sıkıp kaynamakta olan suya ilave edin. Karidesleri ekleyip 4 dakika haşlayın.
  • Süzüp soğumaya bırakın. Robota alıp ezerek püre haline getirin.
  • Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Hazırladığınız karides püresine ekleyip köpüklü bir krema kıvamına gelinceye kadar robotta 2 dakika karıştırın. Karışımı derin bir kâseye alın. 
  • Yumurtaları ayrı bir kâseye kırıp çırpın. Mayonez, tabasco sosu, tuz, karabiber ve kekiği ilave edip düzgün bir karışım oluncaya kadar çırpmaya devam edin. Elmayı kabuğuyla dilimleyin.
  • Mayonezli sosu karides püresiyle karıştırıp buzlukta 2 saat bekletin. Çözülünce küçük sos kaselerine alın.
  • Ekmekleri kalp şeklinde kesip kızartın. Nane, ekmek ve elma dilimleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi

 

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • Dikdörtgen kesilmiş kalkan fileto (180 gr) 1 orta boy kabak 1 orta boy havuç 5 çorba kaşığı süt kreması 1 kırmızı dolmalık biber 4

5 dal maydanoz 50 gr tereyağı Süslemek için: Birkaç dal dereotu ve maydanoz

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Nasıl Yapılır?

Kabak ve havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün.
Maydanozu ayıklayıp kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın. Mikserden geçirip püre yapın.

Dolmalık biberi ayıklayıp hafif tuzlu suda yumuşayana dek 30 dakika kadar haşlayın. Kabuklarını soyup püre haline getirin. Püreye biraz tereyağı, tuz, biber ekleyin.

Tereyağını tavada eritip kalkan filetoyu kızartın. Tuz ve biber ekleyin.

Servisten önce haşlanmış kabak ve havucu bir miktar tereyağında sote edin. Yeşil sosa kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın.

Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin. Üzerine balığı yerleştirip sosları yanına ilave edin. Üzerini maydanoz ve dereotuyla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Midye Çorbası Tarifi

 

Midye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr ayıklanmış midye
  • 25 gr margarin
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı süt kreması
  • 3-4 dal maydanoz
  • 6 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Midye Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Suyu tencereye doldurup kaynatın. Midyeleri yıkayıp süzün ve kaynamakta olan suya ilave edin. Margarini oda ısısında yumuşatın. Maydanozu temizleyip kıyın.
  • Un, margarin ve süt kremasını ayrı bir kapta iyice çırpıp bulamaç haline getirin.
  • Tencereye unlu karışımı ekleyip tuz ve karabiber serpin. 25 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Bolonez Sos Tarifi

 

Bolonez Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber

Bolonez Sos Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri ve soğanı küp küp doğrayın. Havucu küçük kısımda rendeleyin.
  • Tavanın içerisine zeytinyağı koyarak kızdırın. Tavanın içerisine önce soğanı ardından havucu koyarak kavurun.
  • Kavrulan sebzelerin üzerine ise kıymayı ilave edin ve kavurma işlemine devam edin.
  • Kavrulan kıymanın üzerine salça ve domatesi ekleyerek pişirin.
  • Sosun içerisine et suyu veya haşlanmış makarna suyu ekleyin.
  • Ardından karabiber ve tuz ekleyerek sos kıvamını alana kadar karıştırın.
  • Sos kıvamını alınca ocağın altını kapatın.
  • Hazırladığınız bolonez sosu, makarna yapımında kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.