Çin Usulü Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 300 ml ılık su
- Yarım paket yaş maya ve ya 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı karbonat (ve ya 1 paket kabartma tozu)
- 1 silme tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-3.5 su bardağı un
Aralarına sürmek için:
- Su
Kızartma için:
- 1-1.5 su bardağı sıvı yağ
Çin Usulü Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Yapılışı
- Ilık suyun içerisine mayayı ve şekeri alıp güzelce karıştıralım.
- Bir yoğurma kabı alıp içerisine 3 su bardağı un ilave edelim.
- Unun ortasına bir çukur açıp yumurtayı, kabartma tozunu ve tuzu ilave edip yumurtayı birazcık karıştıralım.
- Üzerine azar azar mayalı suyu ilave edip önce bir kaşık yardımı ile sonra ise elimizle hamur yoğuralım. Hamur kıvam almadıysa tekrardan biraz un ilave edip hamuru toparlayalım. Ve üzerine biraz zeytinyağ ve ya sıvı yağ gezdirip tekrar yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru bir strecin ortasına koyup streçle güzelce saralım. Ve 30 dakika kadar dinlendirelim.
- Elimizi ve tezgahı sıvı yağ ile yağlayıp hamuru bir beze haline getirelim. Bezeyi yarım santimetre kalınlığında merdane ile açalım.
- Açtığımız hamuru bıçak ile 2 parmak genişliğinde ve dilediğimiz uzunlukta keselim.
- Kestiğimiz hamurun birisini alıp elimizle su sürelim ve üzerine bir hamur daha koyalım. Bu şekilde tüm hamurları su sürerek üst üste koyalım.
- Tüm hamurların üzerinden bir hamur kartı ve ya farklı bir aletle uzununa olacak şekilde bastıralım.
- Baş kısımlarını ise elimizle kapatalım.
- Tüm işlemler bittiğinde geniş bir tencereyi ocağa alıp içerisine bolca sıvı yağ ilave edelim.
- Yağ güzelce ısıtıp hamurlarımızı pişirelim.
- Pişirirken üzerlerine kaşıkla kızgın yağ atarsanız hem daha güzel kabarır hemde daha güzel pişer.
- Pişen kızartma hamurlarımız yani pişilerimiz servise hazırdır afiyet bal olsun.