Krem Karamel Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Karamel için;
- Yarım su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı su
Krem Karamel Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şeker ve suyu bir küçük bir tencereye alıp rengi karamel rengini alana kadar kaşık değdirmeden eritelim.
- İyice karamelize olunca karamel donmadan kaselere paylaştıralım.
- Daha sonra vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Eğer topaklanma olursa piştikten sonra mikserle 1 dk çırpabilirsiniz.
- Vanilyayı da ekleyip karamelli kaselerin üzerine eşit dökelim.
- Oda sıcaklığına gelince 1 gece vaktiniz yoksa 3-4 saat dolapta dinlendirelim.
- Servis yapacağınız zaman kaseleri 10 dk kaynar suda bekletirseniz karameller daha iyi eriyip düşer. Tabağa ters çevirelim.
- Krem karamel servise hazır. Afiyet olsun 🥰.