21 Şubat 2021 Pazar

Krem Karamel Tarifi

 

Krem Karamel Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Karamel için;

  • Yarım su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı su

    Krem Karamel Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şeker ve suyu bir küçük bir tencereye alıp rengi karamel rengini alana kadar kaşık değdirmeden eritelim.
  • İyice karamelize olunca karamel donmadan kaselere paylaştıralım.
  • Daha sonra vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Eğer topaklanma olursa piştikten sonra mikserle 1 dk çırpabilirsiniz.
  • Vanilyayı da ekleyip karamelli kaselerin üzerine eşit dökelim.
  • Oda sıcaklığına gelince 1 gece vaktiniz yoksa 3-4 saat dolapta dinlendirelim.
  • Servis yapacağınız zaman kaseleri 10 dk kaynar suda bekletirseniz karameller daha iyi eriyip düşer. Tabağa ters çevirelim.
  • Krem karamel servise hazır. Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder