21 Şubat 2021 Pazar

Krem Karamel Tarifi

 

Krem Karamel Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Karamel için;

  • Yarım su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı su

    Krem Karamel Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şeker ve suyu bir küçük bir tencereye alıp rengi karamel rengini alana kadar kaşık değdirmeden eritelim.
  • İyice karamelize olunca karamel donmadan kaselere paylaştıralım.
  • Daha sonra vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Eğer topaklanma olursa piştikten sonra mikserle 1 dk çırpabilirsiniz.
  • Vanilyayı da ekleyip karamelli kaselerin üzerine eşit dökelim.
  • Oda sıcaklığına gelince 1 gece vaktiniz yoksa 3-4 saat dolapta dinlendirelim.
  • Servis yapacağınız zaman kaseleri 10 dk kaynar suda bekletirseniz karameller daha iyi eriyip düşer. Tabağa ters çevirelim.
  • Krem karamel servise hazır. Afiyet olsun 🥰.

Tırtıl Kurabiye Tarifi

 

Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gram )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un
  • Kakao

Arasına sürmek için;

  • Bim den ahududu reçeli ilkgün marka olandan onun kıvamı lezzeti çok yakışıyor muhakkak onunla yapın

Süslemek için ;

  • Kare çikolata veya damla çikolata
  • Hindistan cevizi

    Tırtıl Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamuru hazırlayın ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olsun unu yavaş yavaş ekleyin
  • Hamurun yarısını ayırın ve ayrı bir kapta kakao ekleyerek yoğurun.
  • Bir kısmını kakaolu yapmak için, tırtıl kurabiye kalıbı ile yağlı kağıt serili tepsiye tırtılları yapıp dizin.
  • Hepsini eşit uzunlukta yapmaya çalışın çünkü pişince iki tırtıl arasına reçel sürüp yapıştıracağız, bu tarifte kabartma tozu yok kesinlikle koymayın bu kurabiyenin kabarmaması gerekiyor yoksa şekli bozulur.
  • 160-170 derece arasında önceden ısıtılmış fırında alt tabanları hafif kızarana kadar pişirin.Hafif pembeleşsin yeterli bu kurabiye beyaz olur.
  • Pişip soğuyunca bir tırtılın alt kısmına reçel sürüp diğer tırtıl ile birleştirin.
  • Kurabiyenin ucunu benmari usulü eritilmiş çikolataya batırın ve tekrar hindistan cevizine batırın vee hazır. Biraz aşamalı uğraştırıcı ama sonucu çok güzel oluyor 🤗 afıyet olsun 🤗.

Evde Künefe Yapılışı (Dışarıda Yemeye Son) Tarifi

 

Evde Künefe Yapılışı (Dışarıda Yemeye Son) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kadayıf
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 kase künefelik veya kaşar peyniri

Künefe tabaklarına sürmek için;

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

    Evde Künefe Yapılışı (Dışarıda Yemeye Son) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kadayıflarımızı bıçakla incecik kıyıyoruz.
  • Erittiğimiz tereyağını kadayıfımıza döküp harmanlıyoruz.
  • Pekmez ile erittiğimiz 1 yemek kaşığı tereyağını karıştırıp künefe tabaklarımızın hertarafını yağlıyoruz.
  • Kadayıftan bir tutam alıp künefe tabağına koyup iyice bastırıyoruz ve üzerine peynir diziyoruz ve üzerine bir tutam daha kadayıf koyup baya bi bastırıyoruz ben kase ile bastırdım.
  • Bu şekilde hepsini bitirelim.
  • O arada şerbeti kaynatıp soğutalım. Şerbeti biraz kıvamlı olursa iyi olur.
  • Ocağımızın üzerine ben börek tepsisi oturtup öyle kızarttım.
  • Kısık ateşte çevire çevire kontrol ederek kızartalım.
  • Düz bir tabakla künefemizi ters çevirip altınıda kızartıp hemen şerbetini dökelim ve süsleyip sıcak sıcak servis yapalım.
  • İsteyen fırındada kızartabilir ben az yaptığım için ocakta yaptım.
  • Tepsinin içinde de künefenin altı yanmasın diye direkt ocağın üzerine koymadım.
  • Mutlaka deneyin derim süper oluyor afiyetler olsun 👌🌹😊.

Tepsi Mantısı Tarifi

 

Tepsi Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çay bardağı su (Mantı hamuru sertliğinde olacak)

İç malzemesi için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet yumurtaların
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz, karabiber

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, 5 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3, 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

    Tepsi Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için un yumurta ve tuzu karıştıralım. Suyu kontrollü ilave edip sert bi hamur yoğuralım.
  • Hamuru 2 bezeye ayırıp oklavayla açalım.
  • Kesme aparatıyla kare şeklinde keselim.
  • İç malzemesi için soğanı çok küçük küp küp doğrayalım.
  • Kaseye kıyma, soğan ve baharatları ilave edip karıştıralım.
  • Hamurların orta kısmına iç harçtan yerleştirip hamuru iki kenarından bükelim.
  • Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp yağladığımız tepsiye dizelim.
  • 190 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Sosu için tereyağını sos tenceresinde eritelim.
  • İçerisine salçayı ilave edip kavuralım. Sıcak suyu ve tuzu ilave edip karıştıralım. Fırından çıkardığımız tepsinin her tarafına gezdirip tekrar fırına sürelim.
  • Sosu çekene kadar tekrar pişirelim.
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine sarımsaklı sos yapıp servise sunalım. Afiyet olsun.

Türk Kahveli Kurabiye Tarifi

 

Türk Kahveli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 3 tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 su bardağı öğütülmüş fındık
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 şekerli vanilin
  • 3.5 -4 su bardağı un

Üzeri için;

  • 160 gram sütlü çikolata
  • 160 gram beyaz çikolata

Bulamak için;

  • Hindistan cevizi

    Türk Kahveli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına koyup unu kontrollü ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.
  • Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edip ceviz büyüklüğünde parçalar bölüp elimizle yuvarlıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170derece alt üst ayarlı fırında 10dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz.
  • Kurabiyeler soğurken çikolataları benmari usulü eritiyoruz.
  • Soğuyan kurabiyelerin yarısının etrafına beyaz çikolatayı yarısının etrafına sütlü çikolatayı sürüp hindistan cevizine buluyoruz.

Portakal Aromalı Bol Soslu Islak Kek Tarifi

 

Portakal Aromalı Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı portakal kabuğu
  • Vanilya
  • 1 buçuk paket kabartma tozu

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

    Portakal Aromalı Bol Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurta ile süt uygun kapta köpürene kadar çırpın.
  • Üzerine sıvı yağ, süt ve vanilya eklenerek düşük ayarda çırpılır.
  • Ardından kakao, kabartma tozu, portakal kabuğu ve un eklenilir.
  • Borcam güzelce yağlanıp üzerine dökülüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  • Kürdan testi yapılarak kontrol edilip, fırından alalım.
  • Sos için tüm malzeme uygun bir kapa alıp, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırılır.
  • Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirilir, 3-4 dakika fokurdatıp kapatılıp, ılımaya alınır.
  • Kekimizde ılık sosumuzda ılık olmalıdır. Kekimizi dilimlere kesip sosu üzerine dökelim.
  • Afiyetler olsun 😍.

Açık Tost Tarifi

 

Açık Tost Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tam buğday sandviç ekmeği
  • (Siz dilediğiniz miktarda dilediğiniz ekmekle yapabilirsiniz)

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 dis rendelenmiş sarımsak

Üzeri için

  • Yeteri miktarda rendelenmiş kaşar
  • Dilimlenmiş sucuk
  • Dilimlenmiş kaşar peyniri

    Açık Tost Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sandviç ekmeklerini ikiye bölelim.
  • Sonrasında salça sarımsak ve baharatları karıştırıp ekmeklerin üzerine sürelim.
  • Daha sonra kaşar peynirini serpip üzerine domates ve sucuk koyarak yağlı kağıt serilmiş tost makinesinde kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis edelim. Çok lezzetli ve çok pratik bu tarifi denemenizi siddetle tavsiye ederim. ❤️.

Katmer Poğaça Tarifi

 

Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta (1nin sarisi uz.)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

Hamura sürmek için:

  • 124 gram tereyağ

İçi için:

  • Peynir

    Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak mayayı işleve geçirmek için. 1 bardak ılık süt ve şekeri bir kaba alıp üzerini kapatın.
  • Köpürmesini bekleyin. Maya iyice kabardıktan sonra bir leğene alıp diğer kalan malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun.
  • Mayalanması için 1 saat kadar bekletin. İyice mayalanan hamuru uzdan 18 beze elde edelim.
  • Ve tabak büyüklüğünde hamur elde edelim bir köşede bekleyelim.
  • Sonra 9 adet hamura yumuşamış tereyağından sürelim. Üst üste koyalım.
  • En üstte kalan hamura yağ sürmeyelim. Sonra dolaba alıp donmasını bekleyelim.
  • İyice döndükten sonra hamuru hafif unlayıp merdaneyle incecik içelim.
  • Sonra hamuru istediğiniz şekilde kesin içlerine peynir koyup rulo şeklinde sarın.
  • Üzerine yumurta sürmeden bir köşeye alın 20 dk tepsi mayası için bekletin.
  • Mayalanan poğaçalara yumurta sarısı durup 180 derecede ısınmış fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin.

Çok Pratik Ve Çok Lezzetli İrmikli Tatlı Tarifi

 

Çok Pratik Ve Çok Lezzetli İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya

Arası için;

  • Sade veya kakaolu petibör bisküvi (12 adet)

Üzeri için:

  • 1 paket (60 gr) benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Toz fıstık
  • Altın çilek

    Çok Pratik Ve Çok Lezzetli İrmikli Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Bir tencereye süt, irmik, toz şeker ve hindistan cevizini döküp karıştırın.
  • Orta ateşte göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ocağın altını kapadıktan sonra 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Muhallebinizin 10 dakika ılımasını bekleyin.
  • Baton bir kalıba streç film yerleştirin.
  • Muhallebinizi kalıba dökün.
  • Aralara petibör bisküvi batırın.
  • Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Son olarak üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata döküp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

Enfes Salata Tarifi

 

Enfes Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet rendelenmiş orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet küçük boy brokoli
  • Mısır konservesi
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 kase süzme yoğurt + normal yoğurt
  • Yarım çay bardağı iri kırılmış ceviz
  • Tuz

    Enfes Salata Tarifi Yapılışı

  • Brokoli çiçeklerinden ayrılır, yıkanır ve kaynar suda 6-7 dakika haşlanır.
  • Haşlanan brokoli soğuk sudan geçirilir ve soğumaya bırakılır.
  • Rendelenmiş havuç, 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve rendelenmiş 1 diş sarımsak ile beraber yumuşamana kadar kavrulur.
  • Yumuşayan havuç soğumaya bırakılır.
  • Konserve mısır süzgeç ile süzülür.
  • Havuç, brokoli, konsere mısır, mayonez, yoğurt, tuz, ceviz, maydanoz güzelce karıştırılır ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun😋🤗.

20 Şubat 2021 Cumartesi

Yulaflı Tuzlu Aperatif (Lezzetli Diyet Tarifi)

 

Yulaflı Tuzlu Aperatif (Lezzetli Diyet Tarifi) İçin Malzemeler

  • 10 çorba kaşığı yulaf
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 8-10 adet siyah zeytin
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1-2 tatlı kaşığı çekirdek içi
  • 1 çay kaşığı ucu kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça (acı seven biber salçası kullanabilir)
  • 1 tatlı kaşığı haşhaş veya chia tohumu (Olmasa da olur)
  • 1-2 adet kurutulmuş domates (Olmasa da olur)

    Yulaflı Tuzlu Aperatif (Lezzetli Diyet Tarifi) Yapılışı

  • Öncelikle tüm malzemelerin hazır olması için domates yıkanır, soyulur ve minik minik doğranır.
  • Zeytinler çekirdeklerinden ayrılır.
  • Derin bir karıştırma kabına yulaf, yoğurt, zeytin, kekik, salça, karbonat, çekirdek içi, haşhaş/chia tohumu, tuz ve doğranmış domates (kullanılacaksa doğranmış kuru domatesler de) alınır.
  • Biraz kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. Daha sonra iki çorba kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar elde edilir. (elinizle de yuvarlayabilirsiniz. ).
  • Yağlı kağıt serili fırın kabına dizilir. (yaklaşık 12 -13 adet çıkıyor. )
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında önce 20 dk pişirilir.
  • Daha sonra üzerinin sertleşmesi için fırın 200 dereceye çıkarılır, 10-15 dk daha pişirilerek kurutulur. (fırından fırına değişiklik gösterebilir. ).
  • Fırından çıktıktan sonra ister sıcak, isterseniz de soğuduktan sonra acıktıkça ara öğün olarak yiyebilirsiniz. (iyice soğuduktan sonra hava almayacak bir kapta muhafaza edebilirsiniz. ) afiyet olsun.