Pastane Lezzeti Mükemmel Tuzlu Çubuk Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram oda ısısında iyice yumuşamış tereyağ
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı yoğurt (125 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ̆
- 1 tatlı kaşığı dolusu mahlep
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurtanın beyazı
- 1 paket kabartma tozu
- 4, 5 su bardağı un kullandım
Su bardağı ölçüm 220 ml
Üzerı̇ ı̇çı̇n;
- 3 yumurta sarısı
- 3 dolu çay kaşığı pudra şekeri
- Beyaz susam,kavruk susam, çörek otu, ve haşhaş, karışımı
Pastane Lezzeti Mükemmel Tuzlu Çubuk Tarifi Yapılışı
- Yumuşak tereyağ, sıvı yağ̆, yoğurt, şeker, tuz, mahlep, yumurta akı, bir kaba alınıp el ile güzelce karıştırılır.
- Üzerine kabartma tozu eklenip tekrar karıştırılır.
- Sonra bardak bardak un eklenerek yoğurmaya başlanır. (un eklerken dikkatli olun, miktar herkeste değilebilir, hamurun son hali kıvamı, ele yapışmayan, sert olmayan, kolay şekil alan kulak memesi yumuşaklığında yağlı güzel bir kıvamda olmalı fakat çokta aşırı yumuşak olmasın).
- Yoğurduğumuz hamurdan gelişi güzel parçalar koparıp küçük mandalin büyüklüğünde. Avuç içinde sıkıp sıkıp biriktirelim.
- Ardına tezgah üzerinde her hamuru sırası ile avuç içi ile iterek ince ve uzunca rulolar yapalım.
- Uçlarını bıçakla kesip düzleyelim.
- Kalan parçaları tekrar hamur yapıp devam edelim.
- Kağıt serilmiş tepsiye aralıkla dizip pudra şekeri ile çırpılmış yumurta sarısı sürelim .
- Çörek otu karışımından bolca serpip, önceden ısınmış fansız, alt üst atar 180° fırının orta rafında 20-25 dk arası altı üstü kızarana dek pişirelim.
Soğuyana kadar ellemeyelim (not: ben hamurun yarısını çok ince çubuklar yaptım, kalan yarısınıda biraz daha kalın çubuklar halinde şekil verip pişirdim. İki türlüde mutlaka deneyin derim. Kapalı bir kapta uzun süre aynı lezzette muhafaza edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.