4 Mart 2021 Perşembe

Bol Vitaminli Leziz Pırasa Çorbası Tarifi

 

Bol Vitaminli Leziz Pırasa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 adet pırasa
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet yeşil biber
  • Tuz
  • 2 lt su veya tavuk suyu
  • Zeytinyağı

Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Bol Vitaminli Leziz Pırasa Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Derin bir tencereye zeytinyağı alalım .
  • Üzerine ince doğranmış kuru soğanı ve yeşil biberi ilave edip kavuralım.
  • Üzerine sıra ile ince halka şeklinde doğranmış pırasa, rendelenmiş havuç ve küp küp doğranmış patates ilave edelim.
  • Hepsini birlikte 3-4 dakika kavuralım.
  • Üzerine yaklaşık 2 lt su veya tavuk suyu ilave edin ve kısık ateşte sebzeler yumuşasana kadar pişirin.
  • Pişen sebzeleri blenderden geçirin.
  • Ayrı tavada tereyağı eritip pul biberi ve naneyi kızdırın ve çorbanın üzerine dökün. Sıcak servis edilir.

Fırında Patates ( Nar Gibi Kızarmış ) Tarifi

 

Fırında Patates ( Nar Gibi Kızarmış ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy patates
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 silme çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Baharat miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

    Fırında Patates ( Nar Gibi Kızarmış ) Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri soyalım.
  • İri olacak şekilde doğrayalım.
  • Üzerine mısır unu ve baharatları ekleyip elimizle iyice harmanlayalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 -45 dakika pişirelim.
  • İstediğiniz kıvamda kızardıktan sonra fırından alabilirsiniz.

Doğal Salep Tarifi

 

Doğal Salep Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım lt süt
  • Yarım bardak şeker
  • Yarım çay kaşığı salep (doğal, aktardan alınmış)
  • Tarçın

    Doğal Salep Tarifi Yapılışı

  • Sütü uygun bir kaba boşaltın.
  • Şekeri ve salebi ekleyip ocağa koyun.
  • Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Süt ısındıkça salebin kıvamı koyulaşıyor.
  •  Sıcak sıcak fincanlara servis edin.
  • Üzerine dilerseniz tarçın serpin.
  • Afiyet olsun. ❤️.

Damla Çikolatalı Pankek Tarifi

 

Damla Çikolatalı Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Damla çikolata

    Damla Çikolatalı Pankek Tarifi Yapılışı

  • İlk önce yumurta şeker ve vanilyayı şeker eriyene kadar el çırpıcısıyla çırpıyoruz.
  • Sütü ilave edip karıştırıyoruz.
  • Üzerine unu, kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.
  • Hindistan cevizini ekleyip benim plastik yağdanlığım var ona hamuru koyup tavaya dökünce daha eşit boyutlu oluyor.
  • Tavaya azar azar yağı sürüp hamuru döktükten sonra üzerine beşer altışar damla çikolata serptim üzerine yine az hamur döktüm.
  • Kabarcıklar olana kadar pişirip hemen çeviriyoruz. Çok çabuk pişiyor.
  • Tadı çok güzel oldu biz çok beğendik. 😍

    Ayrıca sütünü çilekli muzlu veya kakaolu yaparsanız da ayrı bir lezzet oluyor. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun. Hayırlarla kalın 🎈🤩🌹.

Cips Tadında Baharatlı Çıtır Çıtır Hamur Kızartması Tarifi

 

Cips Tadında Baharatlı Çıtır Çıtır Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet haşlanmış patates
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı soğan suyu ( rendeleyip sıkıyoruz sadece suyunu kullanacağız
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı tozbiber
  • 1 tatlı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı nişasta (mısır yada buğday fark etmez )ben mısır kullandım
  • 5 yemek kaşığı un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Kızarttıktan sonra üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Cips Tadında Baharatlı Çıtır Çıtır Hamur Kızartması  Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabımıza haşlanmış olan patates ,soğan suyu ,rendelenmiş sarımsağı alıp blender ile iyice ezilip homojen bir hal alana kadar çırpalım .
  • Üzerine baharatları ekleyip karıştıralım .
  • 3 yemek kaşığı nişastayı ekleyelim ve karıştıralım .
  • Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  • Patatesin büyüklüğüne göre o miktarı değişebilir ele yapışmayan fakat çok yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
  • Hazırlamış olduğumuz hamuru tezgah üzerine alarak çok az nişasta serpelim ve çok ince olacak şekilde açalım.
  • Çay bardağının ağzı ile açmış olduğumuz hamuru daireler olacak biçimde keselim.
  • Kestiğimiz hamurun kenarlarında kalan fazlalıkları toparlayıp tekrar aynı şekilde açıp keselim.
  • Ardından iyice kızdırılmış yağa teker teker bırakarak kızartmaya başlayalım .
  • Altı kızaran hamurları diğer yüzü yüzüne çevirip kızartalım ve her iki yüzün nar gibi kızarttıktan sonra yağdan alalım .
  • Geriye kalan bütün hamuru aynı şekilde kızartalım deneyeceklere kolay gelsin hoşça kalın allah’a emanet olun. 👋.

Tarçınlı Kurabiye Tarifi

 

Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 grm oda sıcaklığında margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı fındık
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı tarçın

    Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabımıza un hariç tüm malzemeleri karıştıralım.
  • Unu her zaman kontrollü bir şekilde ilave edelim.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edelim .
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım, yuvarlak şekil verelim.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim .
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
  • Fırından çıktıktan sonra pudra şekeri ve tarçını karıştıralım ,kurabiyelerimizi bu karışıma bulayalım.
  • Afiye olsun.

Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi

 

Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ (oda ısısında)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 6-6, 5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Çikolata

    Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
  • Unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamurumuzu ikiye kesiyoruz.
  • Merdaneyle iki yağlı kağıt arasında 1-1, 5 cm kalınlığında açıyoruz.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15 dk pişiriyoruz.Pembeleşmesini beklemiyoruz.
  • Soğuyan kurabiyelerimizi erittiğinizde çikolataya batırıyoruz.

Kavala Kurabiyesi Tarifi

 

Kavala Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşamış tereyağı
  • 1 yumurta akı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı iri kıyılmış badem
  • Aldığı kadar un

    Kavala Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kırılmış bademlerimizi tavada rengi hafif dönene kadar kavuruyoruz.
  • Ardından bir su bardağı unu hafif kavuruyoruz.
  • Diğer malzemeleri de ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  • Tezgah üzerinde bir parmak kalınlığında şerit yapıyoruz çay bardağı ile ay şekli veriyoruz.
  • 190 derece ısıttığımız fırında 10 dakika pişirdikten sonra derece 180’e düşürüp hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkar çıkmaz üzerine bolca pudra şekeri serpiyoruz.
  • Afiyet olsun ❤.

Patates Kızartmasından Muhteşem Tost (Çocuklarınız Bu Lezzeti Her Gün İsteyecek) Tarifi

 

Patates Kızartmasından Muhteşem Tost (Çocuklarınız Bu Lezzeti Her Gün İsteyecek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk adet yufka
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 100 gr kadar rendelenmiş kasar
  • 30 dilim yuvarlak dilimlenmiş sucuk
  • Ketçap
  • Mayonez
  • Tuz
  • Pul biber ( çok az ekliyorum. çocuklara koymuyorum)
  • Tereyağı (tostların dış kısmına sürmek için.)
  • Sıvıyağ (patatesleri kızartmak için )

    Patates Kızartmasından Muhteşem Tost (Çocuklarınız Bu Lezzeti Her Gün İsteyecek) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikler patatesleri soyup kızartmalık şekilde doğrayalım ve kızartalım.
  •  Patatesler kızarırken diğer malzemeleri hazırlayalım.
  •  Kızarttığımız patatesleri biraz soğuması için bekleyelim.
  •  Bir yufkayı ortadan ikiye bölelim.
  • Böldüğümüz kısmına yan yana gelecek şekilde 5 tane sucuk dilimini koyalım.
  •  Sırasıyla sucukların üzerine,” biraz kaşar peynir +patates kızartması+ kaşar +ketçap +mayonez + patates kızarması+kaşar+5 tane sucuk” koyalım.
  • Bu şekilde yapmamın sebebi bütün lezzetler birbirine geçsin. Sizler istediğiniz şekilde de koyabilirsiniz.
  • En son biraz biraz tuz ve pul biber ekleyip kenarlarını katlayıp sigara böreği sarar gibi saralım.
  • Diğerleri için de aynı işlemi uygulayalım.
  • Tost makinesinde bir 10 dakika kadar pişirelim, üzerini bastırmayalım.
  •  Tost makinesinden almadan önce altına üstüne tereyağı sürüp 15-20 saniye kadar daha tutalım ve tost makinesinden alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Acılı Makarna (Arrabbiatta Sos) Tarifi

 

Acılı Makarna (Arrabbiatta Sos) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı rende domates ya da konserve
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • Yarım çay bardağı makarnanın haşlama suyundan
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Maydanoz
  • Rende parmesan

    Acılı Makarna (Arrabbiatta Sos) Tarifi Yapılışı

  • Makarna suyu kaynaması için tencereye alınır.
  • Su kaynayana kadar derin bir tavada tereyağı eritilir ve iki diş sarımsak eklenir.
  • Salçalar eklenir, kavrulur ardından rende domates eklenir.
  • Yada yazdan hazırlanan domates sosu da olur. (Ben öyle kullandım.) 4-5 dk bu şekilde kaynatılır.
  • Bir yandan da kaynayan suya makarnalar ve tuz eklenir.
  • Haşlanırken suyundan yarım çay bardağı alınır ve domates sosuna ilave edilir.
  • Sos bu şekilde de 7-8 dk kaynar.
  • Haşlanan makarnalar süzgece alınır ama üzerine su tutulmadan sosun içerisine ilave edilir.
  • Baharat olarak damak zevkinize göre kekik, karabiber ve tuz eklenir.
  • Son olarak maydanoz vr servis ederken de üzerine parmesan rendelenir.
  • Bence çook iyi. 😋🥳.

Yaş Pasta Tarifi

 

Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • Pandispanya
  • Pastacı kreması
  • 2.5 adet muz
  • 5 adet muz
  • 2 küçük paket fıstıklı çikolata yada damla çikolata

Ganaj için;

  • 100 ml sıvı krema
  • 100 gram çikolata

Islatmak için:

  • 1 büyük çay bardağı süt
  • 1 silme çorba kaşığı şeker

Üzeri için:

  • 2 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Mor, mavi, pembe gıda boyası
  • Süsleme boncukları (istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz)

    Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Katlara ayırdığımız pandispanyayı ve de pastacı kremanın son aşamasını yapıp pastayı yapmaya başlayalım sıvı kremayı kaynama aşamasına getirip ocağı kapatıp içerisine çikolataları koyup karıştıralım.
  • Pandispanyanın 1. Katını servis tabağının üzerine alıp şekerli süt ile ıslatıp ganajdan yayalım.
  • Üzerine pastacı kremasını sıkma torbasına koyup ganajın üzerine yayalım dilimlediğimiz muzları dizelim.
  • Küçük küçük dilimlediğimiz çileklerinde serpip damla çikolataları da serpelim.
  • Diğer katıda üzerine koyup aynı işlemleri yapalım katlar bitince son kalan sütü en üst kata serpelim .
  • Kalıbımızı açıp pastaya yerleştirip kalıbın şeklini alalım 1 gece dolapta dinlendirip ertesi gün kremşantiyi verdiğim ölçüde hazırlayalım .
  • Bir kısmını pastaya kaplayalım diğer kalanı 3’e bölüp gıda boyası damlatıp karıştıralım kremşanti kapladığımız pastanın üzerine renkli kısmı yapalım.
  • Sırası ile benim yaptığım gibi yerleştirip spatula ile düzleyip tatlı kaşığı ucu ile şekil verelim istediğiniz şekerlemeler ile süsleyebilirsiniz.

3 Mart 2021 Çarşamba

Sarımsaklı Ve Peynirli Ekmek (Pide) Tarifi

 

Sarımsaklı Ve Peynirli Ekmek (Pide) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı  un (200 ml bardak)
  • 1 su bardağı  ılık süt
  • 1, 5 su bardağı  ılık su
  • 1 paket instant/kuru maya (3 tatlı kaşığı kadar)
  • 4 tatlı kaşığı  toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı  tuz
  • 2 çorba kaşığı  sıvı yağ

Açmak için;

  • 1 su bardağı  kadar un

Üzerine sürmek için;

  • 1 çorba kaşığı  yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı  sıvı yağ

Üst harcı için;

  • 1 kalıp köy peyniri (kaşar/beyaz)
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 büyük diş sarımsak
  • Toz kırmızı biber ve kekik

Ekmeğin altına serpmek için;

  • 2 tatlı kaşığı mısır unu veya galeta unu

    Sarımsaklı Ve Peynirli Ekmek (Pide) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle mayayı aktifleştirmek için ılık süt, şeker ve maya derin bir kaba alınır.
  • İkisi de eriyene kadar karıştırılır. Sıcak bir yerde, ocak yanı ya da petek üstünde 15 dk kadar bekletilir.
  • Sütün bu süre zarfında iyice kabardığını göreceksiniz.
  • Maya aktifleştikten sonra hamur yoğurma kabına önce 5 su bardağı un ve tuz alınır, karıştırılır.
  • Unun ortası havuz şeklinde açılır , tam orta kısma maya sıvı yağ ve 1 su bardağı ılık su ilave edilir.
  • Yavaş yavaş hamur yoğurmaya başlanır.
  • Biraz yoğurduktan sonra kalan 1 su bardağı un ve yarım su bardağı ılık su yavaş yavaş eklenerek yoğrulmaya devam edilir.
  • Oldukça cıvık bir hamur olacak, ele yapışan bu hamuru bir 10 dk kadar elleriniz yumruk şeklinde olacak şekilde yoğrulmaya devam edilir.
  • Daha sonra üzeri kapatılır ve 1-1, 5 saat kadar mayalanması için ılık veya sıcak bir ortamda bekletilir.
  • Hamurun mayalanması beklenirken üst harcı için peynir ve sarımsak rendelenir.
  • Maydanoz ince ince kesilir, baharatların da eklenir ve bir kapta karıştırılır.
  • Hamurun mayalanma işlemi bittikten sonra hamur unlanmış tezgaha alınır.
  • Ele yapışan bir hamur olduğu için ayrıca ayrılan 1 su bardağı un azar azar ilave edilerek hamurun toparlaması sağlanır. Daha sonra hamur bir kaç parçaya ayrılır.
  • İki ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Üzerlerine birer tatlı kaşığı mısır/galeta unu serpilir.
  • Birkaç parçaya ayrılan hamurlar ayrı ayrı fırın tepsilerinin tam ortasına ya da tırnak pide şeklinde yapacaksanız bir tepsiye 2 tane gelecek şekilde koyulur.
  • Unlanmış ellerle iyice bastırılarak hamur yuvarlak veya oval olacak şekilde iyice açılır. (toplamda çıkan pide isteğe göre 2-3-4 adet olabilir. )
  • Hamur tepside tekrardan mayalanacağı için mümkün olduğunca bastırılarak açılır.
  • 50 derecelik fırında 15 dk kadar mayalandırılır.
  • Hamurun mayalanması beklenirken üzerine sürülmesi için bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştırılır. 15 dk sonra hamur fırından çıkartılır.
  • Üzerine yoğurtlu sostan fırçayla sürülür, hamura parmak uçlarıyla bastırılarak önce enine sonra boyuna doğru şekil verilir ve küçük kare şekilleri oluşturulur.(Boşluk olan yerlere peynirli harçtan koyulur)
  • Üzerine susam ve çörek otu serpilir, daha sonra 150-200 derece fırına tekrar verilir.
  • Hamur tekrardan biraz daha 15 dk kadar mayalandırılır.
  • Hamurun kabardığı görüldüğünde fırın 250 dereceye çıkarılır yaklaşık 5 dk içinde yanları kızaracaktır.
  • Diğer tüm hamurlara da aynı işlemler uygulanır, sıcak servis edilir.
  • Afiyet olsun.