Cips Tadında Baharatlı Çıtır Çıtır Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet haşlanmış patates
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı soğan suyu ( rendeleyip sıkıyoruz sadece suyunu kullanacağız
- 1 tatlı kaşığı acı kırmızı tozbiber
- 1 tatlı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı nişasta (mısır yada buğday fark etmez )ben mısır kullandım
- 5 yemek kaşığı un
- Kızartmak için sıvı yağ
Kızarttıktan sonra üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Cips Tadında Baharatlı Çıtır Çıtır Hamur Kızartması Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabımıza haşlanmış olan patates ,soğan suyu ,rendelenmiş sarımsağı alıp blender ile iyice ezilip homojen bir hal alana kadar çırpalım .
- Üzerine baharatları ekleyip karıştıralım .
- 3 yemek kaşığı nişastayı ekleyelim ve karıştıralım .
- Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Patatesin büyüklüğüne göre o miktarı değişebilir ele yapışmayan fakat çok yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
- Hazırlamış olduğumuz hamuru tezgah üzerine alarak çok az nişasta serpelim ve çok ince olacak şekilde açalım.
- Çay bardağının ağzı ile açmış olduğumuz hamuru daireler olacak biçimde keselim.
- Kestiğimiz hamurun kenarlarında kalan fazlalıkları toparlayıp tekrar aynı şekilde açıp keselim.
- Ardından iyice kızdırılmış yağa teker teker bırakarak kızartmaya başlayalım .
- Altı kızaran hamurları diğer yüzü yüzüne çevirip kızartalım ve her iki yüzün nar gibi kızarttıktan sonra yağdan alalım .
- Geriye kalan bütün hamuru aynı şekilde kızartalım deneyeceklere kolay gelsin hoşça kalın allah’a emanet olun. 👋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder