4 Mart 2021 Perşembe

Cips Tadında Baharatlı Çıtır Çıtır Hamur Kızartması Tarifi

 

Cips Tadında Baharatlı Çıtır Çıtır Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet haşlanmış patates
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı soğan suyu ( rendeleyip sıkıyoruz sadece suyunu kullanacağız
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı tozbiber
  • 1 tatlı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı nişasta (mısır yada buğday fark etmez )ben mısır kullandım
  • 5 yemek kaşığı un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Kızarttıktan sonra üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Cips Tadında Baharatlı Çıtır Çıtır Hamur Kızartması  Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabımıza haşlanmış olan patates ,soğan suyu ,rendelenmiş sarımsağı alıp blender ile iyice ezilip homojen bir hal alana kadar çırpalım .
  • Üzerine baharatları ekleyip karıştıralım .
  • 3 yemek kaşığı nişastayı ekleyelim ve karıştıralım .
  • Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  • Patatesin büyüklüğüne göre o miktarı değişebilir ele yapışmayan fakat çok yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
  • Hazırlamış olduğumuz hamuru tezgah üzerine alarak çok az nişasta serpelim ve çok ince olacak şekilde açalım.
  • Çay bardağının ağzı ile açmış olduğumuz hamuru daireler olacak biçimde keselim.
  • Kestiğimiz hamurun kenarlarında kalan fazlalıkları toparlayıp tekrar aynı şekilde açıp keselim.
  • Ardından iyice kızdırılmış yağa teker teker bırakarak kızartmaya başlayalım .
  • Altı kızaran hamurları diğer yüzü yüzüne çevirip kızartalım ve her iki yüzün nar gibi kızarttıktan sonra yağdan alalım .
  • Geriye kalan bütün hamuru aynı şekilde kızartalım deneyeceklere kolay gelsin hoşça kalın allah’a emanet olun. 👋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder