Acılı Makarna (Arrabbiatta Sos) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket makarna
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı rende domates ya da konserve
- 1 yemek kaşığı acı sos
- Yarım çay bardağı makarnanın haşlama suyundan
- 1 çay kaşığı kekik
- Karabiber
- Tuz
- Maydanoz
- Rende parmesan
Acılı Makarna (Arrabbiatta Sos) Tarifi Yapılışı
- Makarna suyu kaynaması için tencereye alınır.
- Su kaynayana kadar derin bir tavada tereyağı eritilir ve iki diş sarımsak eklenir.
- Salçalar eklenir, kavrulur ardından rende domates eklenir.
- Yada yazdan hazırlanan domates sosu da olur. (Ben öyle kullandım.) 4-5 dk bu şekilde kaynatılır.
- Bir yandan da kaynayan suya makarnalar ve tuz eklenir.
- Haşlanırken suyundan yarım çay bardağı alınır ve domates sosuna ilave edilir.
- Sos bu şekilde de 7-8 dk kaynar.
- Haşlanan makarnalar süzgece alınır ama üzerine su tutulmadan sosun içerisine ilave edilir.
- Baharat olarak damak zevkinize göre kekik, karabiber ve tuz eklenir.
- Son olarak maydanoz vr servis ederken de üzerine parmesan rendelenir.
Bence çook iyi. 😋🥳.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder