4 Mart 2021 Perşembe

Acılı Makarna (Arrabbiatta Sos) Tarifi

 

Acılı Makarna (Arrabbiatta Sos) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı rende domates ya da konserve
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • Yarım çay bardağı makarnanın haşlama suyundan
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Maydanoz
  • Rende parmesan

    Acılı Makarna (Arrabbiatta Sos) Tarifi Yapılışı

  • Makarna suyu kaynaması için tencereye alınır.
  • Su kaynayana kadar derin bir tavada tereyağı eritilir ve iki diş sarımsak eklenir.
  • Salçalar eklenir, kavrulur ardından rende domates eklenir.
  • Yada yazdan hazırlanan domates sosu da olur. (Ben öyle kullandım.) 4-5 dk bu şekilde kaynatılır.
  • Bir yandan da kaynayan suya makarnalar ve tuz eklenir.
  • Haşlanırken suyundan yarım çay bardağı alınır ve domates sosuna ilave edilir.
  • Sos bu şekilde de 7-8 dk kaynar.
  • Haşlanan makarnalar süzgece alınır ama üzerine su tutulmadan sosun içerisine ilave edilir.
  • Baharat olarak damak zevkinize göre kekik, karabiber ve tuz eklenir.
  • Son olarak maydanoz vr servis ederken de üzerine parmesan rendelenir.
  • Bence çook iyi. 😋🥳.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder