6 Mart 2021 Cumartesi

Limon Kremalı Ve Limonlu Pamuk Kek Tarifi

 

Limon Kremalı Ve Limonlu Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağından bir parmak eksik ayçiçek yağı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
  • 1,5 bardak un
  • 1 su bardağından bir parmak eksik nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 80 ml limon suyu (yarım çay bardağı kadar)
  • 1 paket kremşanti

    Limon Kremalı Ve Limonlu Pamuk Kek Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarıları ve beyazı ayrılır.
  • Yumurta beyazı bir tutam tuzla kar gibi olana kadar çırpılır.
  • Yumurta sarılarına; pudra şekeri, ayçiçekyağı eklenir çırpılır.
  • Ardından süt, limon suyu eklenir tekrar çırpılır.
  • Un, nişasta, kabartma tozu, vanilya elenir eklenir ve düşük devirde karışana kadar 15-20 saniye çırpılır tamam.
  • Yumurta beyazı 2-3 seferde kek harcına eklenerek spatula ile dıştan içe doğru karıştırılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş kaba dökülür.
  • Ben büyük dikdörtgen borcam kullandım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 30 dk pişirilir.
  • Krema için tüm malzemeler güzelce çırpılır ve soğuması için dolaba kaldırılır.
  • Pişen kek iyice soğuyunca dilimlenir, üzerine kremasını istediğiniz şekilde süsleyerek servise hazırdır 💗☺🥳.

3 Renkli Börek Tarifi

 

3 Renkli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 renkli rulo börek tarifi
  • 3 adet yufka
  • 3 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 kök ıspanak
  • 1 sap pırasa
  • 1 adet soğan
  • 250 gram kıyma

Sos için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 kaşık un

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı

    3 Renkli Börek Tarifi Yapılışı

  • 1 kaşık yağda rendelenmiş havucu soteliyoruz.
  • Ayrı bir tavada kıymayı soğanla kavuruyoruz, tuz kara biber ekliyoruz.
  • Ispanağı doğruyoruz.
  • Sos malzemelerini güzelce karıştırıyoruz.
  • İlk yufkamızı seriyoruz üzerine sos sürüyoruz.
  • Havuçlu harcımızı serpiştiriyoruz.
  • İkinci yufkayı seriyoruz sos sürüp ıspanağı serpiştiriyoruz.
  • Üçüncü yufkayı serip tekrar sos kıymalı harcı serpiştirip rulo sarıyoruz.
  • Kesip yan yatırıyoruz yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırına veriyoruz.

Tadında Tavuk Çöp Şiş Nasıl Yapılır?

 

Tadında Tavuk Çöp Şiş Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 6 adet minik domates
  • 11 adet tahta çöp şiş
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yemek kaşığı kekik
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ

    Tadında Tavuk Çöp Şiş Nasıl Yapılır? Yapılışı

  • Öncelikle tavukları ve biberleri kuş başı olarak aynı boyutta dilimleyin.
  • Bir karıştırma kabı içerisine, baharatları, salçayı ve biberleri alarak iyice karıştırın.
  • Çöp şişleri tavaya sığacak boyutlarda videodaki gibi kesin.
  • Çöp şişlere bir biber bir tavuk takarak dizin.
  • Dinlendirmenize ve beklemenize gerek kalmayacak lokum gibi olacak.
  • Tarifte döküm tava kullanıldı teflon tava kullanarak da yapabilirsiniz.
  • Tava içerisine az miktar sıvı yağ alın. Çöp şişleri tava üzerine alın.
  • Çevire çevire güzelce kızarana kadar orta ateşte pişirin.
  • Çöp şişlerimiz hazır yapıp tadacak olanlara
  • Afiyet olsun.

Soğan Paratha (Hint Ekmeği, Mayasız) Tarifi

 

Soğan Paratha (Hint Ekmeği, Mayasız) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağı
  • Çeyrek tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı ilik su (azıcık daha su)

İç harcı için:

  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağı
  • 3 orta boy (küçük boya yakın kuru soğan, küçük küp küp doğranacak)
  • 1 küçük boy diş sarımsak (rendelenecek)
  • Taze zencefil (diş sarımsağın boyutunda rendelenecek)
  • Çeyrek tatlı kaşığı toz kimyon
  • Çeyrek tatlı kaşığı garammasala(Hint baharatı)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Bir avuç maydanoz veya taze kişniş (ince kıyılacak)

    Soğan Paratha (Hint Ekmeği, Mayasız) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce hamurumuz için uygun bir kaba ununuzu, sıvı yağınızı ve tuzunuzu katın, iyice karıştırın.
  • Ardından yarım şu bardağı suyunuzu da ekleyin ve hamuru yoğurun.
  • Eğer hamur toplanmıyorsa azıcık daha su katın (1 yemek kaşığı kadar).
  • Hamurunuzu 5 dakika yoğurun ve resimdeki göründüğü gibi pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.
  • Üstünü bezle kapatıp 20 dakika dinlendirin.
  • Bu arada uygun bir tavaya sıvı yağınızı dökün ve küçük küçük doğradığınız soğanınızı katın ve 1 dakikaya yakın soteleyin.
  • Sarımsağınızı ve taze zencefilinizi de rendeleyin ve tavaya katip karıştırarak soteleyin.
  • Maydanoz hariç bütün diğer malzemeleri de şimdi katın ve karıştırın.
  • Kıvam istediğimiz şekilde olduysa kıydığınız maydanozu da katın ve karıştırın, şimdi ocaktan alın.
  • Dinlenen hamurunuzu bir iki kere yoğurun ve 3 eşit parçaya bölün.
  • Her parçayı beze haline getirin.
  • Önce bir bezeyi mutfak tezgâhına alın ve azıcık un serpin üzerine.
  • Merdaneyle kalın ve küçük boy şeklinde açın.
  • Soğan mezesinin 1/3’ni alın ve hamurun ortasına koyun.
  • Bezemizi şimdi kenarlarını birbirine sim sıkı kapatın (resimlere bakın) ve mühürleyin.
  • Bezemizi şimdi nazikçe merdaneyle düzleştirin ve büyütün.
  • Parathamız azıcık kalın olmalı. Her bezeye bunu uygulayın.
  • Uygun bir tavayı ocağa alın ve kızdırın. Ocağı orta ateşe (yükseğe yakın) koyun ve birer birer parathanızı koyun tavaya.
  • İlk tarafı azıcık kızardımı çevirin ve şimdi üste gelen kızarmış tarafa 1 tatlı kaşığı sıvı yağı sürün.
  • Şimdi tekrar dondurun parathamızı ve şimdi üste gelmiş tarafa da aynı 1 tatlı kaşığı sıvı yağı dökün.
  • Parathamız piştiğinde uygun bir tabağa koyun ve diğerlerine de bunu uygulayın.
  • Afiyetler olsun.

Tart Kalıbında Haşhaşlı Kremalı İrmik Tatlısı Tarifi

 

Tart Kalıbında Haşhaşlı Kremalı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1su bardağı un
  • 1 su bardağından biraz eksik mavi haşhaş
  • Kabartma tozu

Krema için;

  • 2, 5 yemek kaşığı un
  • 2, 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek  kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı krema
  • Kremşanti bir paketin yarısı

Şerbet için;

  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

    Tart Kalıbında Haşhaşlı Kremalı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurta ve diğer sıvı malzemeleri karıştıralım.
  • İrmik, un, kabartma tozunu ekleyelim karıştıralım.
  • Tart kalıbını yağladıktan sonra harcı kalıba alalım.
  • 170 derecede kızarana kadar pişirelim soğuktan sonra şerbeti dökelim.
  • Şerbet için şu ve şekeri karıştıralım 10 dakika kadar kaynatalım ,şerbet sıcak tatlı soğuk olsun.
  • Krema için tüpe almadan önce krema ve kremşanti hariç karıştıralım .
  • Ocağa alalım piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  • Bir saatte yakın dinlensin daha sonra krema ve şantiyi ekleyip karıştıralım.
  • Kremanın ince olması istenirse sıvı krema eklenebilir.
  • Dilediğiniz şekilde süsleye bilirsiniz. Afiyet olsun 🤗.

Bu Pasta Sadece 10 Dakikada Hazır Tarifi

 

Bu Pasta Sadece 10 Dakikada Hazır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 300 gram lor peyniri yada labne
  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt

Bisküvileri Islatmak İçin

  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı granür kahve
  • 1 çay bardağı süt

    Bu Pasta Sadece 10 Dakikada Hazır Tarifi Yapılışı

  • Lorlu pasta yemediyseniz mutlaka deneyin lor yoksa labne kullanabilirsiniz.
  • Lor veya labneyi şeker ile çırpıyoruz.
  • Üzerine süt ve kremşantiyi ilave ediyoruz.
  • Eğer kıvamı sert olursa biraz daha süt ilave edebilirsiniz. Şeker oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Bisküvileri uygun tabağa süte batırıp diziyoruz.
  • Üzerine krema sürüp aynı işlemi bisküvi bitinceye kadar tekrarlıyoruz.
  • Pastanın şekli tamamen size bağlı.
  • Daha büyük yapacaksanız malzemeleri arttırabilirsiniz.
  • Üzerine kakao serpip biraz dinlendirip servise sunuyoruz afiyet şeker olsun 😋

Borcamda Malaga Pasta (Nefis Lezzet) Tarifi

 

Borcamda Malaga Pasta (Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1, 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması İçin

  • 3, 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krema şanti
  • 6 adet büyük muz
  • 1 su bardağı süt

Üzerine İçin

  • 1 paket krema
  • 150 gram bitter çikolata

    Borcamda Malaga Pasta (Nefis Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle keki için yumurta ve şekeri çırpalım.
  • Diğer malzemeleride ilave edip yağladığımız büyük boy borcam tepsiye dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü pişirelim. Kürdanla kontrol edip fırından alalım.
  • Fırından çıkan kek soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı süt her tarafına gelecek şekilde dökelim.
  • Kreması için tencereye tereyağ ve krem şanti hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Kaynayan kremayı 5 dakika daha çırparak pişirelim.
  • Ocağı kapatıp içerisine 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Kremamızı ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
  • Ilıyan kremaya toz krem şantiyi ekleyip blandırla pürüz kalmayacak şekilde çırpalım. Kremamızı kekimizin her yerine gelecek şekilde dökelim. Muzları ortadan ikiye kesip borcama aralıklı dizelim.
  • Çikolata sosu için küçük bir tencereye kremayı alıp hafif ısıtalım. Ocaktan alıp içerisine çikolataları ekleyelim.
  • Eriyene kadar karıştırıp pastanızın üzerine dökelim. Çikolatayı dökmeye önce muzlardan başlayın bu şekilde daha kolay yayılıyor.
  • Arada kalan boşluklara fıstık yada kırık fındık parçaları döküp en az 2 saat dinlendikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Triliçe Tarifi

 

Triliçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çimdik tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Karameli İçin

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Süt Şerbeti İçin

  • 1 litre süt
  • 1 kutu krema
  • 1 çay bardağı şeker

Üzeri İçin

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

    Triliçe Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle karameli hazırlayalım. Tavaya şekeri alıp kısık ateşte eritip karamel rengini alınca 1 su bardağı suyu ilave edip karıştıralım.
  • Bu aşamada şeker taşlaşacak eriyene kadar karıştıralım 1 yemek kaşığı tereyağ ilave edelim hızlıca çırpalım.
  • 1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı nişastayı ilave edip karamele ilave edelim. Yaklaşık 5-6 dakika pişirip ocaktan soğuması için alalım.
  • Kek için yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıp derin kaselere ayiralim.
  • Yumurtanın beyazına limon suyu, tuz ve şekerin yarısını ilave edip tras köpüğü kıvamı alana kadar çırpalım.
  • Yumurtanın sarısına şekerin diğer yarısını ve sıcak suyu ilave edip karıştıralım. Kalan malzemeleri sarısına ilave edip karıştıralım.
  • En son beyazını ilave edip çok söndürmeden yağlı kağıt serdiğimiz borcama döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
  • Süt şerbeti için malzemeleri tencereye alıp hafif ısıtalım. Şekerin erimesi yeterli.
  • Fırından çıkan keki soğuduktan sonra ters çevirelim. Süt şerbetini kepçeyle her tarafına gelecek şekilde dökelim.
  • Krem şantiyi hazırlayıp 2 yemek kaşığı üzerini süslemek için ayıralım. Kalan şantiyi kekin üzerine yayalım.
  • Kekimizi buz dolabında bu şekilde 1 saat dinlendirelim (Karamel ve şantinin karışmaması için dinlendirilmeli)
  • Dinlenen kekin üzerine karameli yayalım. En son ayırdığımız krem şantiyi buz dolabı poşetine alıp kenarından kurdan batıralım. Kekin üzerine ince çizgiler çizip kürdanla şekil verelim.
  • En az 2 saat dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.

Pratik Lavaş Pizza Tarifi

 

Pratik Lavaş Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı su
  • 4 yemek kaşığı ketçap
  • 1 diş rendelenmiş sarmısak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz

Pizza malzeme için;

  • 8 adet lavaş
  • 1/4 (çeyrek) sucuk
  • 1 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yesil biber
  • 3 adet mantar
  • Yarım su bardağı konserve mısır

Üzeri için;

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Pratik Lavaş Pizza Tarifi Yapılışı

  • Sos malzemelerinin hepsini bir kasede karıştıralım.
  • Pizza malzemelerini dilediğiniz şekilde doğrayıp bir kap içerisinde karıştıralım.
  • Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisi içerisine lavaşın birini koyalım.
  • Üzerine hazırladığımız sosu sürelim ve ardından rendelenmiş kaşar serpiştirelim.
  • İkinci kat lavaşımızı üzerine kapatıp tekrar sosumuzdan sürelim ve pizza harcımızdan koyalım.
  • Üzerine kaşar peyniri serpiştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kaşar peyniri eriyip malzemeler pişene kadar tutalım.
  • Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapalım.
  • Afiyet olsun. 🥰.